3131
  • pszihopata
    Tudom emlékszem hogy írtad!Attól még elmélkedhetünk?
  • Harly18
    A 11 tankolás/évre már írtam, hogy az nem a Polo-hoz tartozik, hanem linkként volt a szöveg oldalán, csak nem töröltem ki véletlenül...
  • DJ BP
    sztem 4 misi lesz a BlueMotion :)
  • pszihopata
    Az első évben 1 milla/11000km=90ft/kilóméter+üzemanyag

Hiába kerül egy kilóméter 10 forintba,ha a többi 90ft.

Persze az átlagember azt mondja 10 ft-ból autózik,a 90-et nem adja hozzá.
  • pszihopata
    Szerintem első év 600000,aztán csökken persze lassan.

Ha megveszed beleraktál 3 millát,ami bankban hoz 8%-ot évente,de államkötvény,tőzsde stb. lazán 10%-300000.A pólo nem kamatozik.

Fenntartás:súlyadó,bizt,műszaki,köt.szervíz stb.:100000
  • Taranov
    Nyilván megvan az a kilométerszám, ami után megéri. Nem tudom, hogy ez mennyivel drágább az alap benzinesnél, és mennyivel fogyaszt többet. Most nincs is kedvem utánanézni, de elképzelhető, hogy 11 ezer km-nél még nem éri meg, ki kéne számolni pontosan.
  • Taranov
    Inkább te részletezd, hogyan számoltad ezeket ki.
    Odáig rendben van, hogy a garázs 15000 Ft havonta. Na de a többi? Milyen adatokkal számoltál, és mennyi idő alatt veszít 600 ezret az értékéből?
    Azért nem évente.
  • pszihopata
    'Rávágod ezeket az összegeket mindenféle alap nélkül"-miért minden alap nélkül?Számolj kicsit!
  • pszihopata
    Jó,persze nem számoltam ki hogy mennyi lenne taxival,nem is tudom az áraikat mert sosem taxizom.

Az viszont tény,hogy az alap benzinessel jobban jár valaki ha keveset autózik,mint egy ilyen spórolóművésszel.

Csak érdekes,hogy a reklámszövegben 11 tankolás/év volt,hát ott pont nem éri meg ez a kocsi.
  • Taranov
    taxival természetesen.
  • Taranov
    11000 km-t megtenni még úgyis 2 millába kerülne, hogy a kiállási díjat, a 300 Ft-ot, amiről indul az óra, illetve a vidéki utazások dupla költségét nem is számoltuk.
  • Taranov
    Ez hülyeség. Rávágod ezeket az összegeket mindenféle alap nélkül.
  • Harly18
    Nagyon nehéz észrevenni, amikor mondhatni minden VW-vel kapcsolatos újdonságnak rögtön a képzelt vagy valós negatívumait kezded sorolni....Szerintem nálunk sokkal hozzáértőbbek is vannak, akik nem elfogultak sem mellette, sem ellene...
  • pszihopata
    Ja!
  • pszihopata
    Jaj haggyá már ezzel a japán dumával!

Itt azon indult a dolog,hogy v.ki 11000-t autózik évente.Hondát sem érdemes venni és toyotát sem ha mindent számolunk.-ennyi.

Ez nem a vw-ről szólt,ha nem vetted volna észre!

• Harly18
    Akkor ezzel az erővel meg hosszú évekig buszozhatnál ebből a pénzből...ez jobb, nem? :)
  • Harly18
    Jó az csak példa volt, hogy lassan már azt fogod írni, hogy jobban ki lehet jönni egy nagy motorú autóval, mert így meg úgy...Olvasok igen, s nem kiforgatásból írtam, csak azt vártam, hogy mikor mondod példának...
  • pszihopata
    Van egy millád taxizni.Semmi pluszköltség,nem lopják el,ihatsz stb.-ezt írtam!
  • Harly18
    Bezzeg ha egy japán márka jönne ki ilyen technológiával, akkor ők lennének az isten, nem? :)

Komolyan mindenben a hibát keresed...Ha adnának neked ingyen egy 1000-rest, akkot te nem örülnél, hanem azon gondolkoznál, hogy miért ilyen szemét valaki, s mi lehet a dolog mögött...
  • pszihopata
    Olvasol is?Taxit írtam!-Én forgatom ki?-miért nem jössz mindjárt platós zillel?
  • Harly18
    Ne hogy már azt mond, hogy az ember jobban spóról egy benzinfaló terepjáróval, mint ezzel...Ez is megint kiforgatása mindennek...
  • pszihopata
    Ja igen értékvesztésen felül,a beruházott pénz /mondjuk 3 milla/ ,inflálódását is számolni kell,mert ha taxizik helyette ugyanazt a pénzt befektethette volna.

600000-értékvesztés
    300000-inflálódás
    100000-szervíz és fenntartási ktg
    15000-garázs /esetleg/

Aki 10000-et megy évente,egy ilyen pólóval az szórja a pénzt,és nem SPÓROl!
  • Harly18
    Az ilyen verziók csak azoknak kifizetődő, akik tényleg nagyon sokat vezetnek, s tudnak is vezetni, mert a Lupo-nál is csak megfelelően takarékos vezetés mellett lehetett elérni a 3 Litert, ami nem marketing duma volt csak. Az, hogy valaki beleül és csak a gázt nyomja, annak sosem lesz 3 Liter a fogyasztása...
  • Taranov
    Hát ja, én a Luponál számoltam, hogy 100 ezer km-en olyan 900 ezret lehet nyerni a Golfhoz képest. Hogy mennyit lehet nyerni a sima benzines Lupohoz képest, azt nem számoltam.
    De lényeg a lényeg, ha nem akarod 20 évig használni, 10 ezernél többet érdemes megtenni évente.
  • pszihopata
    Bukik csak értékvesztésben a 3 literes pólón 600000-et évente.Jobban jár taxival,és még ihat is!
  • Taranov
    Aki még kevesebbet megy, annak még 11-szer sem kell tankolnia évente Na erre varrjatok gombot :)
  • pszihopata
    A kajakomba rakok ennyit évente!
  • Harly18
    Ezek a cikkek különböző autós oldalakról származnak......azon belül biztos a hozzá nem értők irogatják össze-vissza...
  • DJ BP
    (440liter/4)*100=11.000km

Biztos van aki ennnyit megy :DDD
  • Taranov
    Tényleg, ki írja ezeket a reklám híreket? :)
  • pszihopata
    Imádok kötözködni!
  • Harly18
    "Évente elég 11-szer tankolni"

Ez egy link volt, csak véletlenül nem töröltem ki, nem tudom, hogy a Polo-ra vonatkozik-e vagy sem....

Ettől függetlenül ismét nagyon negatívan látod a dolgokat :)
  • pszihopata
    Évente elég 11-szer tankolni -kinek?-jah!Meg a 3 literes lupo is tudjuk!5 baros guminyomással felhúzott ablakokkal /klíma nélkül persze/,meg országúton 65-tel. GELDSPAREN-ez az első szó, amit minden német újszülött elsőként megtanul.

'Majdnem háromliteres Polo"
  • Harly18
    Majdnem háromliteres Polo

Decikért és grammokért küzdenek a környezet védelmében a Volkswagennél. A 3,8 literes átlagfogyasztásra leszorított Polo BlueMotionnel csak az a baj, hogy nem kapható itthon.
    Évente elég 11-szer tankolni Őszre kész a kisfogyasztású Go

Nem új ötlet a BlueMotion a Volkswagennél. Ezen a néven futnak azok a dízelmodellek, amelyeket a kategórián belül a legtakarékosabb motorral szerelnek. Persze a BlueMotion filozófia ennél többről szól. A lényeg az ellenállások csökkentése, ami a kedvező légellenálláson kívül például az alacsony gördülési ellenállású gumik használatát jelenti.

Mostanra a Polo fogyasztását átlagosan 3,8 literre sikerült leszorítani 100 kilométerenként, és a szén-dioxid-kibocsátás mindössze 99 g/km. Az 1,4 literes, háromhengeres TDI motor szériában kap részecskeszűrőt is.

A Polo BlueMotion mellett már elérhető a Passat is hasonló néven, és ősztől a Golf is jön a takarékosságra optimalizált dízellel.

• DJ BP
    Amúgy jópofa a Tiguan, de számoljunk, Golf Plus 2,0TDI kb. 7 milla, nah az lesz 9 :) (mert akkora motor kell bele majd)
  • DJ BP
    a középkonzolon a klímánál az a kocsi orra felé futó ív, az nem jön be. Inkább az tetszik amikor másik irányba megy, (megdöntött műszerfal, amikor egy ívben lefut a váltóig, mint a Passatban, itt megtörik a klímánál)
  • Harly18
    Jön a VW Golf BlueMotion

A Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a harmadik csökkentett fogyasztású Volkswagen modell a Polo és a Passat BlueMotion változata után.
    A Golf ugyanazt az átprogramozott elektronikájú 1,9 literes, 105 lóerős turbódízel motort kapja meg, amely a Passat BlueMotiont mozgatja, de nem ez az egyetlen trükk a fogyasztás mérséklésére. Az autó fenéklemezének átalakításával, a felnik cseréjével és néhány más apró trükkel a légellenállási tényezőt 0,32-ról 0,3-re csökkentették, és kisebb ellenállású gumiabroncsokat, valamint 0,3 barral nagyobb előírt guminyomást alkalmazva a gördülési ellenállást is sikerült visszafogni.

Az apró, de egymás hatását erősítő változtatások eredményeképp a Golf BlueMotion 4,5 liter gázolajjal is megtehet 100 kilométert vegyes ciklusban, azaz hat decivel kevesebb üzemanyagot fogyaszt, mint a jelenlegi is kapható 105 lóerős Golf TDI. Kevesebb üzemanyagból persze kevesebb szén-dioxid szabadul fel a motor működése során: 135 helyett csupán 119 gramm kilométerenként.

A Golf BlueMotion ugyan már szeptember közepén bemutatkozik, de a gyártása csak az év végén indul, a forgalmazást pedig csak 2008-ban kezdik meg.

• Harly18
    Van fönt ebay-on pont egy SP2, ami nagyon ritka, talán eddig nem is láttam még fent. Eddig 15 vásárló van, de az ártól majdnem dobtam egy hátast... US $22,500.00
  • Taranov
    Valóban jobb a concept. Egyébként a Touaregnek is eléggé zavaróak voltak a kerek elemei.
  • Harly18
    VW Tiguan - a Touaregnek kistestvére született

A marketingesek két rokonfajt kereszteztek, így a Bogár után megszületett az új VW-állat, a Tiguan: a "Tiger" és a "Leguan" szavak kombinációja. Demokratikus "népszavazáson" az Auto Bild olvasói pedig az öt lehetséges névből végül erre szavaztak.

A névválasztásnál érdemes kicsit elidőzni. A marketing-guruk először egy kreatív ügynökséghez, a "Nomen"-hez fordultak. Az ő első ötletük - figyelembevéve a potenciális vevők körét - az volt, hogy válasszanak nevet a film vagy a zene világából. Ez nem tetszett a megrendelőknek. A sport (Golf, Polo, Derby), a szél (Passat, Scirocco) vagy a görög mitológia (Eos, Phaeton) sem adott már több ötletet.
    A következő fázisban közösen összegyűjtötték az összes lehetséges névvariánst. Ebből a körből először 20, majd 10 név maradt versenyben. Egy "hangzásversenyt" követően már úgy gondolták, hogy a legjobban hangzó öt név a "Nanuk", a "Namib", a "Rockton", a "Samun" és a Tiguan. Végül az Auto Bild 117 824(!) olvasója döntött, nyert a Tiguan.

Az új modell európai premierjét várhatóan szeptember közepén, az IAA 2007 frankfurti Autókiállításon tartják. A fronthajtású alaptípuson kívül minden Tiguan összkerékhajtású lesz. A VW marketing-poétái csodálatos összefüggést agyaltak ki: "ez az autó lesz a kapcsolat a városi világ és a határtalan természet, az üzlet és a szabadidő között".

A szaksajtó joggal teszi fel a kérdést: hosszú vajúdás után vajon végre megszületett-e a Volks-SUV? A német lapok már régóta cikkeznek Gelände-Golf-ról, VW Marakesh-ről vagy Bedouin-ról, a fény az alagút végén azonban igazán csak akkor jelent meg, amikor bemutatták a Concept A-t, a "népi-szabadidőautó" prototípusát. Feltehetően gyorsította a Volks-SUV kifejlesztését a globális felmelegedés és a klímaválság napi emlegetése is - a nagyfogyasztású kocsik lassan kimennek divatból. És ha nehezen is, de nevet is sikerült találni neki.

Karakteres (arc)vonások

Az autó egyfelől egy megemelt Golf Plus-ra, másfelől - különösen az eleje - a Touaregre hasonlít. Innen a verdikt: ez a kistestvér. (Bonsai-Touareg - ez milyen?). A fényszórói inkább részei a lökhárítónak, mint a homlokfalnak, így a már megszokott VW egyen-hűtőmaszkot sikerült új formai elemekkel leváltani. Hátulról a lámpák madulavágású ive ad egyéni karaktert a Tiguannak.

Csak turbómotorral

A motorválaszték három benzines TSI és két TDI dízelmotorból áll. Az alapmodellt 1.4 literes 150 lóerős TSI-motor hajtja, ezen kívül lesz két 2.0 literes TFSI-Turbo direktbefecskendezésű benzines változat is, egy 170 lóerős Soft-Turbo és egy nagyobb töltőnyomású 200 lóerős, a Golf GTI motorjával.
    Dízelmotoros szintén kétféle lesz, a 2.0 literes, közös nyomócsöves TDI 140 és 170 lóerős változatban. Az új technologiának köszönhetően mindkettő teljesíti a 2009-től elvárt Euro-5 normát.

Terepen 4Motion-nal

Az európai modellt kétféle kivitelben szállítják, ezek elsősorban a homlokfal és az első lökhárító kialakításában térnek majd el egymástól. A "Trend & Fun", illetve a "Sport & Style" verziókat elöl 18 fokos, az igazán terepre szánt "Track & Field" kivitelű Tiguanokat pedig 28 fokos első terepszöggel tervezték. Ebben a modellben egy "Offroad-gombbal" tudjuk aktíválni a lejtmenetvezérlőt, a differenciálzárt és fokozni az ABS hatását terepen. Az összkerékhajtásról minden modellben a VW 4Motion rendszere gondoskodik. A 200 lóerős benzineshez és mindkét dízelhez felárért rendelhető lesz a világ jelenleg legjobb nem-hidraulikus automata váltója, a duplakuplungos DSG-váltó is. Ez a váltó a két kuplungszerkezet összehangolt működésének köszönhetően rángatás nélkül kapcsol, sokkal gyorsabban, mint egy manuális váltó.

Fedélzeti Infotainment

A wolfsburgiak seregnyi elektronikai újdonságot építettek be a kompakt SUV-ba. Ilyen például az audio- és navigációs rendszer, amelynek része egy 6,5"-os színes központi kijelző valamint egy 30 gigabájtos merevlemez. A rendszerhez külső MP3-lejátszó is csatlakoztatható. Az érintőképernyős navigációs rendszerben lehetőség van akár 500 olyan útvonalpont tárolására is, amelyek a térképen nem szerepelnek, például egy pusztaságban. Így, mint Jancsi és Juliska a mesében, a legeldugottabb helyekről is könnyen visszatalál az utazó oda, ahonnan elindult.
    A Tiguanban tolatókamerával kiegészített parkolás-segítő rendszer is lesz, amellyel az autó szinte önmagát képes bekormányozni a parkolóhelyre, a sofőrnek csak a pedálokat kell kezelnie.

Menetpróba Afrikában és Skandináviában

A Tiguant szélsőséges időjárási körülmények és terepviszonyok mellett, szinte minden kontinensen tesztelték. A tesztelés utolsó fázisát, az elektronikai berendezések megbízhatósági vizsgálatát páldául Namíbiában tartották. A Volkswagennek különösen fontos volt, hogy az autót szélsőséges körülmények között is teszteljék, mert például a merevlemezes audio és navigációs rendszer különösen érzékeny lehet a rázkódásra. Emellett a karosszéria merevségét is illett extrém útviszonyok mellett próbára tenni.