3131
  • wander01
    az nem azért lesz, ha sok a lötyi max kinyomja a tágulási tartály tetején... sztem nekem is hideg állapotban a max felett van (golf5) és no problem... más lesz a bibi, valami szervizmódba ugorhatott a verda, olvastassátok ki a hibát valahol...
  • FrancescoTotti
    Sziasztok!

Lenne egy kicsit sürgős kérdésem: ha túltöltöttem a hűtőfolyadékot, abból lehet komoly baj?

Ma reggel az 1.4-es 80LE-s Polonkban figyelmetlenségből egy kicsit (kb. 20%-kal) túltöltöttem a hűtőfolyadékot az előírt max. szintnél.

Most hívott anyukám, hogy az autó nagyon lassú, rángat, max. 15-tel tud menni és az EPC led világít.

Köszönöm előre is:

Ferenc
  • RATCUSTOM
    Igen, spa-i pályán, valóban nem egy nagy hírű, de nagyon jó :)
  • milk4
    WOW!? Ez itt volt kinn belgiumban?:O
    Sosem hallottam még erről a találkozóról:O
  • RATCUSTOM
    Sziasztok!
    Sikerült kijutnom a Bug Show Spa-ra. Marha jó kis találkozó volt. Sokkal kevesebb és alacsonyabb színvonalú autókra számítottam, de nagyon kellemes meglepetés ért. Az autók száma kb annyi mint Wörtheree-n. Átlagminőségben pedig szerintem még jobb is.

Akit érdekelnek a képek: 2010 Bug Show Spa
  • Bercy #3006
    Nem megy tönkre. Baromi egyszerű rendszerek ezek (nem véletlenül, egy fék nem mehet tönkre mert elbonyolítják).

Én pumpáltam és semmi baja nem lett. Szervízben is így fogják csinálni azt hiszem.
  • pszihopata
  • kirol
    Pont azt mondták, hogy pumpálni még véletlenül se próbálják, mert úgy megy tönkre.
    (Amúgy ABS-es, ha számít valamit.)
    Maradok a szervíznél e tekintetben. 3k-ért kicserélik.
  • pszihopata
    baromság a hidraulikus fékrendszer 50 éve ugyanaz

injekcióstűvel ki kell szívni a tartályból a régit,átlátszó csövet húzni a legmesszebb levő munkahenger légtelenítőjére megnyitni aztán pumpálni és töltögetni a tartályt

ha az átlátszó csövön már a tiszta jön el kell zárni,és ugyanezt eljátszani a másik 3 munkahengernél is

ennyi,ha ugyanolyan kemény marad a pedál a művelet végén /elzárva/ akkor nem jutott bele levegő

csókolom
  • kirol
    Szerintem összekeversz FrancescoTotti -val! :D

De meggyőztél, lehet ezt a márkaszervízben csináltatom.
    Bár szerelő csinálta volna.
  • wander01
    ne szarozz vaze, ne akard anyádat kinyirni. ha nem is márkaszervizben de szervizben cseréltestd.
  • kirol
    Mindegy, vettem ma eredeti VW fékfolyadékot, 2 db 2,5 dl-eset, ennyi kell bele azt mondták.
    Meg azt is mondták, hogy a cserénél figyelni kell rá, hogy leengedésnél ki kell a tartályból szivattyúzni a folyadékot, majd a rendszerbelit valami spéci módszerrel cserélni, amihez nekik a szervízben van gépük.
    Véletlenül sem ajánlott pumpálni, mert akkor valami a fékrendszerben kijjebb jön vagy ilyesmi, és beeshet utána a fék, meg anyámkínja, szóval jól tönkre lehet tenni a féket.

Ez igaz, vagy csak azért mondták, hogy náluk cseréltessem ki?
  • wander01
    hacsak nem volt valami baja, zörgött a feszitőgörgőknél, csapkodott mert kinyult, zörgött a vizpumpa stb. nekem 90k km-nél egyszerüen szétesett a görgősor, akkor azt mondták hogy csak a faszmák mentett meg a motorcserétől, és ugy mentem vele 40km-t érdről fehérvárig. márkaszerviznél azért illik kérdezni.
  • and953
    100.000 km elteltével kell csak vezérműszíjat cserélni.
    Felesleges volt. Ilyenkor a gyári előírást kell elfogadni, ill. kérni.
  • FrancescoTotti
    Kiégett, azzal semmi gond nincs :-)
  • kirol
    Én azt se tudtam, hogy az izzót ki kellene cserélni, ha nincs semmi baja és világít.
    Én maradi vagyok és csak akkor cserélem ki, ha kiég.
  • FrancescoTotti
    Édesanyám 1.4-es, 2007-es Poloját most vittük 60 ezer km-es szervizre.

A szokásos munkákon kívül (izzócsere, olajcsere, szűrők cseréje) vezérműszíjat kellett cserélni, ami anyaggal és munkadíjjal összesen 70000 Ft-ba került.

Ez a kiadás eléggé rosszul esett nekünk.

Normális szerintetek, hogy ezt 60 ezer km-nél kell cserélni?
    Én azt gondoltam volna, hogy 100-120 ezernél kell.

Mi lehet az oka annak, hogy így elhasználódik a vezérműszíj?

Köszönöm előre is!
  • kirol
    És gyertyát hány km-enként ajánlott cserélni?
    És milyen típus kell/jó/ajánlott VW Polo 1,4i 16V -be?
  • Bercy #2993
    Mostmár ezt is tudom (bár nem én kérdeztem :D )
  • pszihopata
    a DOT a forráspont minnél magasabb a szám,annál később forr fel

minden fékrendszernek meg van adva hogy mi a minimum fokozat
  • Bercy #2991
    1 liter elég. Pontosan nem tudom mit jelent a DOT4, valami minőségjelzés.
  • kirol
    Ez pl. jó: Castrol Response DOT 4

Mi az amúgy, hogy DOT 4? És hány liter kell a kocsiba?
  • Bercy #2989
    A lényeg, hogy DOT4-es legyen. Én 3 hónapja cseréltem, unix-tól lett rendelve, 1.4 16v VW Polo 2004-es. Azóta is fog a fék :)
  • kirol
    Könyvében azt írják, csak eredeti VW fékfolyadékot használjunk.
    Ilyet gondolom csak a márkaboltban lehet akkor venni, ugye?
  • kirol
    A vw-be milyen fékfolyadékot ajánl a gyártó, ill. ti?

Konkrétan poloba kellene.
  • csaresz
    Üdv,

valaki tudna segíteni? volna egy VW gamma kazettás magnóm (nemrég kaptam egy Passat-ból)betettem a saját automba kipróbálni és nem akar elindulni.megkapja a testet,a +t az aksiról illetve a kulcsrol is de semmi. viszont jó a magnó

2szál van a csatlakozon amit nem tudom hogy mi az:

1-GALA
    3-V.BUS

1-GALA
    2-TEL MUTE
    3-V.BUS
    4-+12 VOLT BATTERY WIRE
    5-+12V
    6-Dash Light Dimmer Wire
    7-+12 VOLT IGNITION WIRE
    8-GND

• PttM Fa
  • kirol
    Így van arról.
    Az izzó fém részét a foglalatban elhelyezett 3 fémbizbasz (bepattintós cucc) odanyomja a helyére. Semmi műanyag nincs benne, az csak leolvadna róla.
  • Bercy #2983
    Akkor mi tarja a helyén az izzót? :D
    Most ugye a kerek lámpás polo nagyobbik szeméről (tompított) beszélünk?
  • milk4
    Egyáltalán nem ritka eset az amikor az egyik búrában cserélsz izzót és a másik búrában lévőt meg kicsapja.
  • kirol
    Nem kell itt semmit se forgatni, műanyag sincs benne.
    Vettem új izzót, jó lett. :)
  • Bercy #2980
    Nem kéne annak lötyögni. A tompítottnál van egy műanyag gyűrű amir picit elforgatva lehet beszorítani a helyére az izzót (nyilván kivétel elött is el kell forgatni).
  • TaRka0107
    Ez k*rva jó!!:D:D
  • kirol
    Kiégett a jobboldali tompított fényszóróm.
    Kicseréltem, bár az furcsa, hogy lötyög az izzó a foglalatban picit.
    De a legfurcsább az, hogy amikor felkapcsoltam a világítást kivágta a másik, bal oldali tompított izzót.

Vajon miért? Meg miért lötyög?
    (VW Polo 2003)
  • wander01
    ha 1.4 akkor egy 50 amperórás (vagy hogy mérik) bőven jó, ha 1.2 akkor 40-44 amph a biztonság kedvéért. lehet hogy kissebb is elforgatja de télen jobb a biztosra menni. Varta, Bosch. kb 10-esből meg kéne lennie.
  • milk4
    Ezt találtam,remélem ez segít.
  • nameless1229
    polo classicba milyen akkumulátort vegyek??? sajnos a mostani megadta magát :(
  • RATCUSTOM
    nagyon jó :D
    téged meg irigyellek :)
  • wander01
    és akkor egy kis saját értelmetlenség... szo szerint, de ha már egyszer lementettem gépre :D jobban meg kellett volna nyomni de vége volt a főutnak :)

• wander01
    IGEN IGEN IGEN!!!!! :DDD <3 <3 <3 <3