3131
-
#1606 Mégsem tervez Golf R36-ot a Volkswagen
Az R32 marad a legerősebb
A Volkswagen szóvivője megalapozatlannak tartja azokat a pletykákat miszerint a Golfból egy R36-os változat is készülne, ők ugyanis nem terveznek ilyesmit. A rajongóknak marad tehát az R32, vagy az R36, de Passatként.
Először több, mint egy éve, még tavaly áprilisban röppentek fel a hírek arról, hogy a Volkswagen egy újabb sportváltozatot tervezne gyártani a Golfból, ami még a 250 lóerős R32-nél is erősebb lenne, és egészen idáig úgy tűnt, hogy a gyár komolyan dolgozik egy ilyen autón. Idén több alkalommal már kémfotók is készültek az időközben R36-ként emlegetett modellről, ám az végül mégsem valósulhat meg, miután a gyár hivatalosan is bejelentette, hogy nem kívánják megvonni az R32-t a csúcsváltozat szerepétől. A cég szóvivője elárulta, hogy tökéletesen elégedettek a sportos Golfok eladási mutatóival, a GTI és az R32 nagyon jól szerepelnek, ezért semmi okot nem látnak arra, hogy még egy taggal bővítség a teljesítmény-orientált palettát. Az új Golf mindenesetre igencsak kilógott volna a sportos ferdehátúak mezőnyéből, hiszen egy 3,6 literes 300 lóerős hathengeres erőforrást kapott volna, amitől azon nyomban a teljes piac jócskán legerősebb tagjává vált volna. Más kérdés, hogy mennyien lettek volna hajlandók megfizetni a Golf R36 valószínűleg igen borsos árát, hiszen már az R32 is drága, idehaza jelenleg közel 13 millió forint. További visszatartó erő lehetett a vezetőségnek, hogy a konszerntestvér Audi biztosan nem nézte volna jó szemmel, ha a sokkal kisebb presztízsű VW lekörözi őket a lóerők harcában, amiben egyelőre az ingolstadtiak állnak jobban a 265 lóerős S3-assal.
Azért nem szabad csüggedni, a VW azért nem marad 300 lóerős modell nélkül, a Passat R36 a helyén marad, habár problémák itt is akadnak, a gyár ugyanis most gyártás nehézségek miatt kénytelen eltolni a Németországon kívüli bevezetéseket novemberig.
-
DJ BP #1605 belül meg más kategória, az új Pheatonba is min. ilyen modern kéne...
Mondjuk nekem nem tetszik ez az űrhajó stílus, de nem én vagyok a célcsoport :) -
#1604 Hát ez az új S osztály nagyon állatul néz ki szerintem. -
DJ BP #1603 persze nekem alapjában véve tetszik, csak a 30 milliós S tulajnak más a luxus :), mondjuk az újabb modell -
#1602 A belső tényleg gagyi azzal a méretes váltóval. -
DJ BP #1601 Az autót a Volkswagen a Mercedes CLS és Jaguar XF olcsóbb alternatívájának szánja
a csúcsmodell kezdetben egy 280 lóerős 3,6 literes hathengeres lenne
Ezzel már nem sokkal olcsóbb, 15 milla lenne kb, tekintve 250 lovas Passat 12,5 -
DJ BP #1600 a belsőt kéne csak cserélni ütősebbre, és kész -
#1599 Szerintem a Phaeton sokkal szebb, mint az A8......Az A6 az meg mindkettőnél szebb... -
#1598 Hát elég bosszantó ez a cikk.
Miért jellegtelenebb a Phaeton formaterve a rivális Audinál, BMW-nél és Mercedesnél?
Ettől függetlenül nekem tetszene, ha az A6 kategóriájában indulna az új Phaeton. -
Rege71 #1597 De szetetnék annak a NÉPNEK a tagja lenni kinek csak egy illen ócsó Passat kupéra fussa! -
#1596 Kémfotók a négyajtós Passat kupéról
A nép CLS Mercedese?
Kaliforniában fotózták le a tesztköreit futó Passat alapokra épülő négyajtós kupét, mely a Mercedes CLS költségkímélőbb alternatívája lehet. Az autó minőségi belteret és erős motorokat kap majd.
Már régóta hallani pletykákat a Volkswagen tervezett négyajtós kupéjáról, most azonban az első kémfotók is napvilágra kerültek róla. A kocsit Kaliforniában kapták lencsevégre tesztkörei teljesítése közben, és a képek alapján is valószínűsíthető a korábbi feltevés, miszerint a kocsi a Passat alapjaira épül majd.
Az autót a Volkswagen a Mercedes CLS és Jaguar XF olcsóbb alternatívájának szánja, nem összekeverendő tehát az autó azzal a Bernd Pischetsrieder távozása óta sutba dobott tervvel, hogy a kocsi esetleg a Passat és a Phaeton közötti méretosztályban játszó hátsókerék-hajtású luxusautó lenne. Győzött tehát a józanabb verzió, hiszen a Passat kupé az előbb említett modellnél lényegesen olcsóbb autó lesz majd. Egyes felvetések szerint a tervezett modell talán ferdehátú is lehet, amivel a Volkswagen a világ első ötajtós kupéját dobná piacra, de ez ellen szól az, hogy egy drágán kínált ferdehátú autó az Egyesült Államokban a kutyának sem kellene.
A Passat kupé természetesen első- és összkerék-hajtással is választható lesz, és a csúcsmodell kezdetben egy 280 lóerős 3,6 literes hathengeres lenne, habár egyes források egy turbós 400 lóerő körüli sportváltozatot is említenek. A nagyteljesítményű variánsok mellett azonban lesznek a kínálatban kisebb dízel és benzines erőforrások egyaránt. A gyár évi 60 ezer darab eladásával számol, de a kocsi bemutatásának dátuma egyelőre bizonytalan.
-
#1595 10 ezer eurót bukik a Volkswagen minden egyes Phaetonon
Masszív ráfizetés
Hatalmas összeget bukik a Volkswagen a Phaeton luxusautókon, de úgy látszik a remény hal meg utoljára: áttervezve, más koncepció alapján, az eredeti dátumhoz képest jókora késéssel, de mégiscsak készül belőle új generáció.
Azt régóta tudja mindenki, hogy a Volkswagen nem a luxuskategóriában indított Phaetonnak köszönheti nyereségességét, sőt, sokkal inkább egy kolonc a márka nyakán. A Phaeton ugyanis szinte ugyanannyiba kerül, mint vetélytársai, csakhogy a potenciális vásárlók nem kérnek az orrán lévő hatalmas VW emblémából, a jellegtelen formatervből, és a viszonylag gyenge menetteljesítményekből, amik a tetemes súlyból eredeztethetőek. Ráadásként még ott van a konszernen belüli vetélytárs, az A8-as Audi, mely könnyebb alumíniumkarosszériája miatt élvezetesebb vezethetőséget nyújt, miközben a neve is lényegesen jobban cseng. Mindezen okok odáig vezettek, hogy jelenleg minden egyes eladott Phaetonon nem kevesebb, mint 10 000 eurót, azaz 2,6 millió forintot bukik a wolfsburgi márka.
De úgy tűnik, hogy ez mit sem számít, hiszen ez az autó volt Ferdinand Piech megvalósult álma, és úgy tűnik, hogy a Martin Winterkorn-féle új vezetőség is kitart a kocsi mellett. A masszív ráfizetés így legfeljebb csak késlelteti az új modell bemutatását, amit eddig 2010 végére terveztek. A következő generáció piacra dobása tehát bizonytalan idővel kitolódott, és egyelőre még az sem ismert, hogy a kocsit az Audi A8/Bentley padlólemezére vagy esetleg a kisebb és olcsóbb A6-os alapokra építenék. Jelenleg egyetlen biztos dolgot tudunk az utódról, hogy egészen biztosan a Volkswagen méregdrágán felépített, a világon egyedülálló üvegfalú drezdai gyárában készül majd.
-
#1594 Kormányzásba avatkozó ESP a Volkswagennél
Biztonságban télen-nyáron
A jövőben a Volkswagen Passat, Golf, Jetta, Eos és Touran modelljeinek elektromechanikus kormányművét olyan technológiával látja el, amely lehetőséget ad az ESP Plus elnevezésű biztonsági rendszernek, hogy szükség esetén beleavatkozzon az irányításba.
Vészhelyzetben gyakran hirtelen kormánymozdulatok kellenek, hogy az úton tarthassuk autónkat. A Volkswagen most olyan rendszert mutat be, amely csírájában folytja el a balesetek egy részét okozó problémát: a megcsúszást.
A német gyártó elmondása szerint az "önkormányzó" ESP Plus akkor nyújt legnagyobb segítséget, ha eltérő tapadási együtthatókkal rendelkező útfelületen (például, ha az úttest egyik oldala jeges, vagy levelek fedik) vészfékezünk, ekkor úgyanis a szinte észrevehetetlen beavatkozásnak köszönhetően 10%-kal rövidülhet meg a féktáv.
A rendszer működése egyszerű. Az eltérő tapadású felületen (amelyet a "μ-split" teszteken is reprodukálnak) a hagyományos ESP azért felelős, hogy a fékezés kontrollálható legyen és az autó tartsa a pályáját. Ezért nem tud nagyobb fékerőt adni a jobban tapadó felületen guruló kerekekre, hiszen akkor az asszimmetrikus fékezés következtében az autó a nagyobb tapadású felület irányába fordulna el. Ez az a pont ahol a Plus szócska és mindaz ami mögötte van besegít: Az ESP meghatározza a helyes irányt, amerre ellenkormányoznia kellene a vezetőnek a rövidebb fékút elérése érdekében és a rendszer a szervó manipulálásával a vezető tudomására adja a dolgot. Ha helyesen kivitelezzük a gyakorlatot, jutalmunk jelen esetben rövidebb fékút lehet.
A Lexus LS460-éhoz hasonló rendszer lényege, hogy nem nyúl bele közvetlenül a kormányzásba, hanem a kormányra ható maximum 3 Newton erővel tulajdonképpen javaslatot tesz a helyes vezetői magatartásra. Ha csak a puszta tényeket és a "fejlődés" irányát nézzük: az ESP Plus gondolkodik helyettünk, mi pedig követjük okos parancsait.
-
#1593 bocsi! keresek: Volkswagen Polo Classic vonóhorog szem-et, mert egy balesetnél eltört -
#1592 Vonóhorog sapkát -
#1591 Sziasztok!
Én keresek egy Volkswagen Polo Classichoz Vontatóhorog sapkát.
íme pár kép az autóról, a googleba találtam.
van egy nagyobb kép előlről: VW POLO CLASSIC
fontos lenne. Előre is köszi! -
#1590 Szerintem mindíg a forgalmazó fizeti a reklámokat,viszont a gyár készítteti el,az se kevés lóvé.Az importőrök ingyen kapják,a sugárzást ők perkálják. -
#1589 Pontosan nem értem mire gondolsz...:) -
DJ BP #1588 Mindig gondolkodtam, ezek a reklámok (ahol nincs magyar ár pl.), a VW gyár fizeti, vagy a hazai forgalmazó? :) -
DJ BP #1587 de láttam :)
De pl. USA-ban ez egy két külön modell ugye, GTI meg Rabbit
Ennyi erővel kitehetik a Jettat, alá a Golf árát :DD -
#1586 Van nekik dolguk enélkül is :D De itt is biztos van a reklámban valahol egy apró csillag, ahol leirják olvashatatlan betűkkel, hogy a reklámban szereplő autó, csak illusztráció, s az ár az alapmodellre vonatkozik.....Azért nem láttad valószinűleg, mert a betűméret valahol a minusz 1 és 0 között lehetett :P -
DJ BP #1585 fogyasztóvédelem? :D -
#1584 Holnap venném :D -
#1583 Nagyon jópofa lett a reklám, s mások is bevetnek ilyesfajta cseleket. Akik nem értenek hozzá, még azt hiszik, hogy a GTI 3,5 millió :D Nem lenne rossz........ -
#1582 Úgy látom, rájött a VW, hogy a sima, 3.5 milliós Golfot érdemes a GTI-vel hirdetni, mert az mindenkinek tetszik :D -
#1581 Jók ezek az erős hot hatch-ek, de kell melléjük egy komfortosabb autó is. És akkor már egy kabrió sem árt...de hány autója legyen az embernek?
Nálam azt hiszem, hogy egy Golf GTI lenne az utolsó, amit vennék a garázsomba, nagyon nem felel meg nekem az ár-érték aránya. Persze aki ki tudja használni, annak jó, de az Alfa 2.0JTS motorja is bőőven elég lenne egy hot hatchbe. -
#1580 Én írtam egy abszolút pozitív értékelést róla, de nem küldte el, pedig kattintgattam a gombra - fehér képernyő.
Újrapróbálkozás, elveszik a két oldal, amit beírtam, újra nem akartam begépelni. így már nem csoda, hogy nincs egy jó értékelés sem :D -
DJ BP #1579 Azért a Golf R32 megenné bármelyiket a 250 lovával és nemsoká jön a R36 ami 300 lóerős lesz,egyébként meg hülye aki egy alsóközépkategóriás autóért 7-8 misit ad!
Főleg hogy R32 12 milló. :)
De ezekre ne alsó-közepes autóként gondolj, nem a méret számít, ez sportcél. Passat vásárló nem a célcsoport :D -
DJ BP #1578 Igen, erre gondoltam, mikor azt említettem, hogy a GTI-ket ennyire pozitívan szokták illetni...
De most kimentek pályára, és ott egész más dolgok derülnek ki, főleg mikor van viszonyítási alap. Közúton a Golf lágyabb futóműve miatt nem pattog el az aszfaltról az úthibák miatt, szemben az Astrával. Itt viszont ez hátrány, de le is írták. Egy közútibb lágyabb futómű fizikailag lehetetlen, hogy pályán is legjobb lesz. -
DJ BP #1577 ja megenné, potom 12 millióért... -
#1576 Oda én is írtam egy rémtörténetet,egy alfáról!Nekem nem volt szerencsém vele.Azért rizikós egy márka szerintem,én már inkább kerülöm. -
#1575 A Totalcar népítéletben pont írtak fél millás automataváltó-javításról, de ha hallgatnék a népítéletekre, akkor most nem lenne egy teljesen hibátlan Alfám. -
Rege71 #1574 Egy csomó oldalon vannak új kémfotók a Passat kupéról! -
Rege71 #1573 Én az Astrát választanám a 3 közül,a Civic túl futurisztikus és randa! Azért a Golf R32 megenné bármelyiket a 250 lovával és nemsoká jön a R36 ami 300 lóerős lesz,egyébként meg hülye aki egy alsóközépkategóriás autóért 7-8 misit ad! -
#1572 'A Civic volt a leggyorsabb, 1:30,3-as kört futott, az Astra két másodperccel maradt el ettől, a GTI pedig az Astránál is sokkal lassabb volt,"
A golf drágább a civic-nél 550 ezerrel.Amúgy meg hasonlítsd össze a két autó külsejét,és belső terét.K.b. 10 év a különbség. -
#1571 Egyszerüen fizikai fájdalmat érzel,ha negatívumként említenek valamit.
Tényleg ennyire tökéletes lenne,bármi is!Hihetetlen egy faszi vagy!Tényleg mi lett volna ha lehúzzák?
Sok marketingszöveget olvasol,lehet hogy az az oka!A világ fekete és fehér,jó vagy rossz?
/csak azért basztatlak mert ez olyan jó,ne haragudj!/
Semmi bajom a vw-vel hidd el,ha utálok v.mit az az alfa. -
#1570 Hogy is van ez?Én nem bírom követni bocs! -
#1569 Igen, erre gondoltam, mikor azt említettem, hogy a GTI-ket ennyire pozitívan szokták illetni...
S elfogadom, de nem mindig van igazuk. A GTI-s cikkel sem azt akartam írni, hogy megint lefújjogták a GTI-t a másik kettőt meg magasztalták...Csak megint így értelmeztétek... -
DJ BP #1568 VW ellenesek:
,,Az észérveim eddig se voltak túl erősek, és attól rettegek, hogy mire kifut, ez is tetszeni fog, mint az előző. Ami meg a GTI-t illeti, az tökéletes autó, ott a helye rögtön a Golf II GTI mellett a legendák polcán."
Valóban... Ilyen egy gyűlölő...
-
DJ BP #1567 az olyan cikkek tömkelege után, hogy unalmas vw, semmilyen vw és hasonlók után, nem tudok mindig hinni nekik, főleg ennek az oldalnak, mert itt nagyon jellemző a vw ellenesség....
Istenítette Karotta a GTI-t anno az utcai tesztben, szóval ez nem igaz... A Passat kombira sem írtak ssemmi fikázást, szóval nem értelek. IV Golf Variantra azt mondta, hogy nem érez semmit, de JÓ autó.
Mert néha leírják valamiről, ami tényleg sz*r, istenem, van ilyen fogadd el