Volkswagen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mert nincs pénzük nagyobbra... És az embléma érdekli õket.

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Harly18
Más márkáknál is van kis lökettérfogatú motor, csak többet hoznak ki belõle, mint a VW. Viszont ott sokkal kevesebb motor is van, a VW-nél meg elég széles a paletta, sokféle is van (FSI, TDI, PD TDI, TSI) és gondolom kis lóerõkülönbség van az 1.4-es és 1.6-os között, ezért nem lehet egy 1.4-es 120 LE, mert akkor az 1.6-nak is többnek kellene lennie és igy tovább...

1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

Harly18
De mégis vannak emberek, akik ilyen motorral veszik meg, gondolom elég sokan vannak, épp ezért van még mindig kinálatban..

Hiába hozzátok fel a gyenge alapmotort, amit állandóan kifogásoltok és nem értitek meg, hogy sokaknak ez kell

Ez kell? Lomha + sokat fogyaszt, ilyen kinek kell? új 1.4 Fabia 8 liter felett fogyaszt pl.. Nem értem hogy kellhet ez. FOGYASZTÁS végig ez a bajom, nem az hogy nem megy

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Harly18
Igen, ebben igazad van, hogy egyre több márka kapcsolódik be ebbe a hatalmas versenybe, de annyi elõnyük van a nagy gyártóknak, hogy valamennyi bizalmat élveznek már a vevõk körében, hiszen nem tegnap óta vannak jelen, úgy mint sok új márka. Szerintem nagyon lassan mernek az emberek áttérni ezeknek az új márkáknak a tipusaira tömegesen persze, mert bár igaz, hogy most is nagyon sok chevrolet és hasonlók vannak, de még hosszú évek fognak eltelni, mire megfordul a helyzet és minden országban az élre kerülnek, mert szerintem sok ember kicsit óckodik ezektõl. És ezeknek az új márkáknak azért van mit fejlõdniük. Viszont sokkal több pénzük van a VW-hez hasonló nagy márkáknak és talán tapasztalatuk így nagy ritkán nyúlnak mellé 1-1 fejlesztéssel, úgyhogy nem hiszem, hogy lemaradnának, de erõs verseny lesz, az biztos. De mindig megmarad az a réteg, aki képes lesz kifizetni ezt a különbözetet, amit a VW jelent a többivel szemben. De addig megmarad az a hagyomány, hogy a németeknél a VW és az Audi a "népautó", nálunk a Skoda, Opel, Suzuki és a románoknál meg a Dacia. És ez így van jól....

pszihopata
Bocsi valahogy átsiklottam a 1217-esben az ár felett.

A piac úgyis szelektálja a gyártókat,az életképtelenek eltûnnek,vagy beolvadnak,a új éhesebbek meg betörnek és tarolnak.A komoly változásokat 5-10 éves statisztikákon látni csak.Tény viszont hogy az elmúlt 10 év a kóreai nyomulásról szólt.Akkor egészséges a piac,ha sok gyártó van jelen.De tény az is,ha igazán dinamikusan fejlõdõ gyártókat kezdenénk sorolni,a vw a 3.5%-os piacvesztésével nem lenne az elsõ 10 között sem.Az más kérdés,hogy a skodával,seat-tal,audi-val stb. a vw-csoport darabszámai igen magasak.De ha a toyotát nézzük,az õ eladásaik konkrétan a toyotákról szólnak /estleg lexus/.

Azt hiszem mind a vw-nek,mind a többi gyártónak egy eddig soha nem látott igen kemény ellenféllel kell majd megküzdenie,és ebben a harcban erõsen fognak építeni a márkahûségre,mert az árversenyben majd eleve vesztésre állnak.

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Harly18
Reagáltam, és irtam is, hogy drágább, mint a konkurencia. Ezen mi nem volt érthetõ?

A motor tekintetében nem rád céloztam, hanem általánosságban.

Én nem harcolok, nagy ivben teszek rá, ha valakinek nem tetszik a VW, van ilyen. Olyat irtam, hogy utálnék más márkát? Szerintem nem, az, hogy más márka nem tetszik ezért vagy azért, az az én dolgom, te is vagy igy biztos. Te nagyon rá vagy állva arra, hogy na itt egy VW-s, akkor tök mindegy mirõl van szó, õ biztos csak a VW-t ismeri, a többit leszarja és jöhetsz ezzek a dumáddal, hogy én lesajnálok minden más márkát. Egy szóval nem irtam ilyet. Egyáltalán nem "szidtam" jobban bármit is, mint más...

pszihopata
Miért szajkózod ezt a hülye emberek kontra vw dolgot?Rajtad kívül senki sem írta hogy hülyék!Mások az igényeik a vásárlásnál.Engem nem érdekel az autó márkája,õket érdekli.Bárhol gyártják,az sem érdekel.A mûszaki tartalom a fontos nekem és az ár érték arány.A mûszaki tartalmat nem is kifogásoltam a vw-nél,tudom hogy az 55 lovas motorjukon kívül vannak komolyabbak is,sõt néha sok is a jóból.
Érdekes hogy érdemben nem reagáltál a /1216/-ra,vagy most már beláttad hogy mégis drágább a vw mint konkurensei?

Jössz nekem a megbizhatósággal,és a suzukival állítod szembe?Mikor belinkelek egy listát,elkezded magyarázni hogy de így meg úgy.

Aztán újra kibújsz és /1218/-al elkezdesz a szervízhálózattal jönni,milyen alapon?Még az is jobb?-Hát hogyne!

Lubickolj a Vw sikereiben boldogan,szurkolj nekik,harcolj tovább a nemes cél érdekében.De én azt mondom,hogy úgy is imádhatod a márkát,ha nem utálod a többit.Mint ahogy én vagyok a vw-vel.Elfoglal egy bizonyos poziciót az autópiacon,kiszolgál olyan igényeket amiben jó.Sõt ha egyszer anyagi helyzetem megengedi,lehet hogy veszek is egyet.Természetesen nem a te rábeszélésedre,mert indokaid kicsit ingatagok voltak.

Harly18
Tudjátok ebben az a vicc, hogy úgy vitázunk ezekrõl, hogy mindannyian elfogultak vagyunk és bárki bármit mond, nem tudunk objektivet lenni. A VW európa legnagyobb autó gyártója és tagadhatatlanul az egyik legsikeresebb márka Európában, akárhogy is fikázzuk vagy imádjuk. Tehát a többi márka eleve nem lehet nagyobb jelentõségû. Hiába, de más az emberek izlése, mindenki másban hisz. Én soha nem fogom megszeretni a japán autókat, lehet akkor sem, ha holnaptól a VW vacak kocsikat csinálna, akkor sem, de ez nem fog bekövetkezni. És azzal sem jutunk elõrréb, ha azon gondolkodunk, hogy miért vannak olyan hülye emberek, akik mégis a VW mellett döntenek, mikor ott az olcsóbb konkurencia. Egy autó nem önmagában válik sikeressé vagy buktává, mert sokminden meghatározza. Kezdve a szervizhálózattal a reklámozásig nagyon sok minden befolyásolja az embereket, amikor döntenek...

Harly18
Ha azt veszed az összes márkára jellemzõ, hogy csökkentek az eladásai. Ha csak a VW-é csökkent volna, akkor elfogadnám, de igy nem...

Az, hogy egy autó az eladási listák élén van az nem feltétlenül azért van, mert az a világ legjobb autója. Ez igaz a VW-re is és a Suzukira is, persze nem lehet összehasonlitani a két márkát, mert más kategória. A Dacia Logant is nem azért veszik sokan, mert hú de jó autó, hanem csak azért, mert olcsó...

Az, hogy a Golf drágább 700 ezerrel, mint a konkurencia...hát, biztos nem ütöttek hasra, hogy legyen ennyivel drágább. Hiába hozzátok fel a gyenge alapmotort, amit állandóan kifogásoltok és nem értitek meg, hogy sokaknak ez kell, de akkor meg ne szidja senki sem, hogy nem megy 200-al. A vicc, hogy igy is sokan vesznek Golfot és nem hiszem, hogy csak az embléma lenne az oka, ha meg mégis, akkor váljon mindenki egészségére...

csak gondolkodjunk logikusan 1.9TDI 105 LE Golf, közepesen felszerelve 6 millió. Nos, miért venném meg? Octavia ugyanígy 5,3. Focus 1.6TDCI 5 millió, Mazda 3 1.6 dízel 5,3, Kia Ceed 115LE dízel 4,7, Astra 1.7CDTI 5, Fiat Bravo 1.9 120LE 5,3. Tehát mindegyik konkurens min. 700e-rel olcsóbb. Miért vegyek Golfot? Megbízhatóbb? Átlagos. Forma? Átlagos. Mûszaki tartalom, vezethetõség? Kicsit átlag felett. Motor? Átlag alatt.
Nincs semmi bajom a VW-vel, csak el van árazva. Átlagban olyan fél millióval (alapáron kisebb a különbség, de magasabb szinteken akár 1 millió is lehet a különbség. Az is lehet hogy a hazai forgalmazó miatt. De ez tény, és tényleg nem értem ki vesz Golfot, biztos az embléma miatt teszi

ennyi erõvel miért szidod a Suzukit? Évtizede piacvezetõ nálunk... Én elismerem jó autó a Suzuki, de elõzõ Swiftbõl rengeteget eladtak, ami nem indokolta azért, mert én sem vettem volna. Az eladási statisztika nem bizonyítja feltétlenül, hogy egy autó jó.

pszihopata
Milyen érdekes,hogy a monológod végén,nem a 3,5%-os csökkenést hangsúlyozod,hanem a darabszámot.

Mint ahogy az adac listán is a növekvõ hibaszázalékot pozitívumként tünteted fel.

Vagy hasonlítsunk egy 55 lovas pólót egy 93 lovas suzukihoz?Inkább hagyjuk,mert még kiderül hogy 'a döglött ló alszik"!Meg az is hogy a vw-k olcsó autók.Felszereltség?

Már leírtam hogy vennék vw-t,ha nem lenne magasabb az ára ,mint kategóriatársainak.De te ezt is jobban tudod,hogy én mit vennék!

Kóreaibuzi is lehetek mert védtem,de figyelmeztetlek hogy ivecóval járok,mégsem vagyok olaszbuzi.

1213-at boncolgassuk?Minden fasza ami növekszik?Ugyan már én sem azt mondom!És a magyar Vw eladások?Azt hiszem a suzuki és a franciatábor után jöhet valahol,de talán még kórea is becsúszik elé-nemtudom.Egyébként nem jelent semmit!

Harly18
Európai autópiac: szárnyaló olasz és zuhanó német eladások...

A Volkswagen az élen

Összességében kismértékben csökkentek az európai autóeladások 2007 elsõ félévében, bár az egyes országok eredményei között jelentõs eltérések mutatkoznak. Ami az autógyártókat illeti, a legnagyobb arányú növekedést a Honda, míg a legnagyobb zuhanást a Smart produkálta.

Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) adatai szerint az európai autópiac 2007 elsõ félévében stagnált az elõzõ év hasonló idõszakához képest. Összességében ugyanis 0,2%-kal csökkentek az eladások (8 510 288 darab szemben a 2006-os 8 525 086 egységgel), ami elhanyagolható különbség, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy az egyes nemzetek piacát illetõen is csupán stagnálásról beszélhetünk. Az idei félév vesztese ugyanis egyértelmûen Németország, ahol az eladások 9,2%-kal zuhantak, ehhez képest Franciaország 2,6%-os vagy Spanyolország 1,6%-os csökkenése nem is tûnik olyan vészesnek.

Igen jól zárták viszont a félévet az olasz autókereskedõk, hiszen összességében 6,5%-os bõvülésnek örülhettek, amiben természetesen nagy része van a Fiat sikerének is. A britek szintén elégedettek lehetnek a 2%-os növekedéssel. Legjobban azonban a 2004 óta csatlakozott új EU tagállamok autópiaca szárnyalt, náluk átlagosan 14,8%-kal nõttek az eladások. Magyarország - mondanunk sem kell - ennek a konjunktúrának természetesen nem részese, hiszen nálunk mintegy 12,2 %-kal csökkent az eladott új autók száma.

Ami a gyártókat illeti, 846 887 darabos eladásával még mindig a Volkswagen áll az élen, dacára a 3,5%-os csökkenésnek, és továbbra is Opel/Vauxhall bérli a dobogó második fokát, bár a VW-nél kisebb arányban, csak 1%-kal esett az eladott darabszám. A Ford pedig amennyire döglõdik Amerikában, olyan jól tartja magát Európában, a 702 161 eladott autó még egy csekély, 0,2%-os növekedést is jelent a márkának tavalyhoz képest.

Külön ki kell még emelni a nagy gyártók közül a Fiatot és a Toyotát, elõbbi ugyanis 7,2%-kal, utóbbi 5%-kal növelte eladásait, a Honda pedig a félév csúcstartója a növekedést illetõen, hiszen nem kevesebb, mint 17,3%-kal adott el több autót, mint tavaly ilyenkor. Ez nem is csoda, hiszen remekül fogy a Jazz, a CR-V és az új Civic is.

A félév másik csúcstartója, csak sajnos negatív értelemben, a Smart, amibõl közel 20 ezerrel adtak el kevesebbet, mint tavaly, ami egy komoly, 31,3%-os zuhanást jelent. Úgy tûnik, az új Fortwo sem tetszett eléggé a vásárlóknak, és ha a negatív tendencia tovább folytatódik, még a márka létjogosultsága is megkérdõjelezõdhet. A franciák közül a Renault eladásainak 9,5%-os csökkenését érdemes kiemelni, bár hozzá kell tenni, hogy a márka épp most fogja bemutatni az új Lagunát, és az új Twingo eladási is csak mostanság indulnak, ezektõl pedig szép sikereket remél a gyár.

Látjátok? 846 887 darab barom vett VW-t. Ekkora idiótákat....<#action>

Harly18
Érdekes, hogy én vagyok elfogult és én fogadok minden kritikát kétkedve. De nem veszed észre, hogy te ugyan ezt csinálod? Te is belekötsz minden olyanba, ami a VW mellett szól. Ez mi, ha nem elfogultság a VW ellen?
És az, hogy a Polo semmivel sem jobb, mint egy Swift vagy egy ronda SX4, hát....nem kommentálnám...Ha a polo drága neked 2 millió valamennyiért, akkor mit szólnál mondjuk a Liana 4-5 milliós árához vagy az SX4-ben is van hasonló áron, akkor? Ezek nem drágák?
Az kiderült, hogy te nagy japán autó párti vagy és mint tudjuk mindig a német-japán ellentéteket hozzák ki sok helyen. Te talán olyan vagy, hogy akkor sem kéne Vw, ha olcsó lenne.
És ezt a presztizst meg hagyjuk már a fenébe, mert én legalábbis nem ezért szeretem, csak te lovagolsz ezen állandóan...

Szombaton volt Tarjánban VW-találkozó, csak lestem, mint hal a szatyorban. Focipálya-méretû terület telis-tele VW-vel, és nem lehetett két egyformát, még csak hasonlót sem látni. Kár, hogy Bogárból alig, T', T2-bõl pedig egy sem volt jelen, az oldtimerek sorát csak egy TL1600-as növelte.

pszihopata
Te csak olyan autós tesztel lennél elégedett,ahol a vw-t csak dícsérik.Minden kritikát kétkedve fogadsz,mert számodra bármelyik vw hibátlan,és ha valamire rosszat mondanak az azt jelenti hogy a tesztelõ téved.Te bekerülnél egy ilyen helyre,milyen véleményeket írnál?Tudnál pártatlan lenni?Hiszen mindenbõl azt olvasol ki amit akarsz!Te mersz elfogultsággal vádolni bárkit is,mikor elfogultságodból adódóan mindent megkérdõjelezel,tapasztalatok nélkül ellentmondasz bármi olyannak,ami nem fér bele a kategóriáidba.

Még azt sem veszed észre,hogy itt a topicban nem a vw-t kritizálom,hanem téged!<#wink>

pszihopata
'Egy hasonló listán a Sharan, a Transporter elsõ volt a kategóriájában"-csak ott lehetett elsõ,ahol a japán riválisból /Toyota Previa/ nem adtak el 1000 darabot,és nincs a listán.

'98-ig visszamenõleg le van irva minden és jól látszik, hogy nagyon nagy javulás van a VW-nél"-amit te javulásként értékelsz,az pont azt jelenti,hogy a hibaszázalék meredekebben emelkedik,mint egy japánnál /polo vs. yaris/.Persze ha visszafelé olvasod,akkor ez javulás.

A dizájnban úgysem lehet vitatkozni,de egy póló szvsz semmivel sem szebb mint az új swift vagy egy sx4,és a presztizsen kívül nem igen jobb semmiben,és árban nem versenyképes a suzukival.Az eladási darabszámokat is megkeresheted,hogy nálunk melyikbõl mennyit adnak el!

Olaszországban valószínû Fiat-tal érdemes autózni,magyarországon suzukival,mert már az eladási ár is jóval kedvezõbb,és a gyakoriság miatt olcsóbb az alkatrész,több a bontott cucc stb.

Természetesen megértem ha valaki vw-vel jár,fontos neki a márka presztizse,de egy Volkswagen-os visszafelé ezt miért nem érti meg?
Miért akart mindenkit Vw-be ültetni?Ha gyakoribb autó lenne,már ugyse kéne neki!

Ha szeretem a spenótót,azt még nem kell mindenkibe beletömni!

Az általam legobjektívebbnek és leghitelesebbnek tartott Autó2-ben viszont többször hangsúlyozták, hogy a Fiat Stilo bukását nem a rossz minõség okozta, hanem a fantáziátlan design, ezért az ADAC-statisztikában számomra meglepõ, hogy ilyen ross helyen szerepel.

Akkor talán gondolt át hitelüket 😄, mert minden statisztikában leghátul volt a Stilo, szinte minden médium ezzel volt tele. Unalmas forma isvolt persze, de nem is volt egy megbízhatóság élharcos 😊9
Most láttad elõször? Ne mond már

Taranov
Ebben igazad van, ennyi idõ alatt még a designt sem lehet felmérni.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Harly18
Egy jó autós teszt nálam úgy nézne ki, hogy mondjuk 5 különbözõ hétköznapi ember (nõ, férfi, fiatal, idõs..stb) 1 éven keresztül tesztelné, persze nem kimélve és az 1 év után beszámolna mindenki, hogy hogyan viselkedett az autó. Persze elõ lenne irva, hogy mire figyeljenek, s hogy a hibákat jegyezzék fel.....stb. Ez egy igazi teszt lenne, amit alapul lehetne venni.
Azt, hogy egy unott újságiró elviszi 2 órára a kocsit, az alapján nem lehet megitélni semmit, még egy kerékpárt sem...

Taranov
Egyetértünk, amikor még a Golf volt a kedvencem, én is kicsit megsértõdtem ezen. Most független olvasóként nem zavar olyan nagyon, de ha azért olvasnám a tesztet, mert ilyen autót akarok venni, akkor eléggé bántana, hogy nem a lényegrõl beszélnek, hanem a formáról, ha meg ilyen autóm lenne, akkor azért zavarna, mert abszolút nem köszönnek vissza a tesztben a saját tapasztalataim.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Harly18
A totalcart én sem szeretem, mert ott is a VW teszteknél állandóan leszólják a formát, sokszor úgy kezdik, hogy már megint egy unalmas vw és hogy mennyire unják, meg bármit teszteltek volna csak ezt nem, süt róluk, hogy utálják, persze a tesztben irnak jókat, de az értékelés elég rossz, az értékeit alig emlitik, de a formával nagyon el vannak foglalva, mert azt ecsetelik elég hosszan, sok dolgot hibának rónak fel, amit a másik autó tesztnél nem is emlitenek és hasonlók, meg persze az ár, azt állandóan szidják és a forma meg az ár miatt kap csak mondjuk 3 csillagot az 5-bõl, úgy hogy sokszor megdicsérik a cikkben...

Taranov
Más: tudom, hogy az internetezõk körében nagyon nagy népszerûségnek örvend a Totalcar, illetve az innen-onnan összehalászott nemzetközi cikkek, vélemények, statisztikák.
Mindenki saját maga dönti el, hogy mit olvas, és honnan tájékozódik, de nekem személyszerint nagyon nem szimpatikusak ezek a médiumok, mivel a fantáziátlan, unalmas Autó2-ben szinte soha nem tesznek megjegyzést az adott modellek designjára, minõségére, megbízhatóságára.
A design esetében kivétel, amikor tényleg egy nagyon fantáziátlan modell jön ki, akkor annyit talán leírnak, hogy unalmas formaterv. Dícsérõ szót gyakrabban olvas az ember, ha pl. egy elismert designer különleges és eredeti ötletre alapuló munkája az adott autó.
A minõséget csak a tartós tesztekben említik, amikor egy éven át vizsgálja a szerkesztõség az adott autót, így tényleg a saját tapasztalataikra tudnak támaszkodni, nem pedig a "haverom öccsének" vagy a "húgom pasijának" a véleményét tolmácsolják.
A tesztekben egyébként az adott árkategóriához viszonyítanak, még sosem rótták fel a Swiftnek, hogy nem olyan komfortos, mint az Audi A6, és egyébként a tényeket írják, amit egy pár órás teszt alatt egy tapasztalt szakújságíró láthat.

Taranov
Egy, a Magyar Autóklub által készített statisztikának én is jobban hinnék.
Az elégedettséget vizsgáló statisztikák szerintem sem hitelesek, minden márkánál vannak elégedett és kevésbé elégedett tulajdonosok, akiknek a száma függ az eladott autók számától is.
Ez az ADAC statisztika egyébként nem ír olyan képtelenségeket.
Az általam legobjektívebbnek és leghitelesebbnek tartott Autó2-ben viszont többször hangsúlyozták, hogy a Fiat Stilo bukását nem a rossz minõség okozta, hanem a fantáziátlan design, ezért az ADAC-statisztikában számomra meglepõ, hogy ilyen ross helyen szerepel.

Harly18
A Suzuki minõségileg szerintem csak a mostani Swift óta mondhatni jónak, a korábbi tipusok, hát...
Ezek a statisztikák eléggé ellentmondásosak. Mert szerintem a megbizhatóság szinte mindenkinél fontos, de akkor az eladások is ezt mutatnák. Volt egy német lapban egy teszt, hogy a tulajok mennyire elégedettek a kocsijukkal, és a VW eléggé a sor végén volt, a sor elején meg olyan autó, amit nehéz elhinni. De ha ez igaz, akkor miért van az, hogy az egyes kategóriákban a VW elöl van? Mért kategória 1-sõ vagy második most már, ugyan ez a többi VW-vel?
Ezek mind bundázott statisztikák, ma már mindenhol igy mûködik, mindenki lefizet mindenkit...

Taranov
Ez valószínûleg az átlagnál kevésbé részrehajló statisztika, ezzel nincs is gond. Ettõl függetlenül nem muszáj figyelembe venni, én is a Saabot venném inkább, de csak azért, mert jobban tetszik, mint bármelyik japán.
A Suzuki megbízhatóságához kétség nem fér, ami ellene szól: fantáziátlan design (leszámítva a Swiftet, ami egy lowcost Mini), nagy példányszám.

Harly18
Nem a presztizsrõl van szó, egyáltalán. A japán autók többsége nekem nem tetszik, mert nem szépek. Egyedül a Mazda 3 tetszik meg talán az Új Mazda 2, bár azt csak képen láttam eddig.

Nem kell nekem hinni, és irtam is, hogy nem sajnálom le a Suzukit, csak nekem nem tetszik és biztos nem is vennék magamnak, ennyi.

Azért jó autó vagy sem, akkor is a VW-t veszik, mint a cukrot, akár rossz autó, akár nem. Gondolom meg vannak elégedve vele. A japán autók meg csak az európai autókat majmolják, összelopkodják a formát mindenhonnan, ez nem tetszik, de nem is mondtam, hogy a VW a legjobb autó. Azt sem állitottam, hogy a japán autók szarok. Mindegyik másért jó....

pszihopata
'jó autók a VW-k, ezt nem lehet megcáfolni"-nem is akartam!Tényleg jók,de nem a legjobbak!Simán vennék is,ha olcsóbb lenne.

Látod,ahogy befejezõdik a japán sor-kezdõdik a német /a nissant a renault házasság kicsit megviselte<#szomoru1>/-te mégis felállítod a saját listádat-gondolom gazdag tapasztalataidra alapozva.Tény,hogy az álltalad lesajnált Suzuki megbizhatóbb mint a VW!-most kezd el boncolgatni hogy mégsem így van!Hallom hogy a zsigereid tiltakoznak.

Megjegyzem hogy a teszt német!

Kinek higgyjek egy VW rajongónak vagy egy 1000 darabos autónkénti listának? Ugye nem haragszol ha nem neked!

A listán utolsóként szereplõ SAAB-ot is elõbb megvennéd,mint egy japán kocsit,azért mert neked a presztizs elsõdleges szempont.

Harly18
2006-os táblázat..Érdekes, hogy a Mazda 2 eléggé a lista alján van, látható a VW szereplése is, igaz, hogy itt-ott nem az élmezõnyben...

Harly18
Itt 98-ig visszamenõleg le van irva minden és jól látszik, hogy nagyon nagy javulás van a VW-nél, persze a legtöbb márkánál is... Ez pedig a 2006-os, ahol irják, hogy a VW tipusai épp hogy lemaradtak a dobogóról...

Harly18
Azt hogy rühelled, csak azért gondoltam, mert a legelsõ hozzászólásodtól kezdve eléggé negativ hangon beszélsz róla, de ez mindegy....

Nem képzelgek, tisztában vagyok vele, hogy a VW nem szokott az ilyen listák élén lenné és hogy legtöbbször japán, meg koreia és hasonló kocsik szoktak a dobogón lenni...Mondjuk Daihatsu-nál nem is tudnák egy modellt sem mondani. A VW elterjedtebb és azért hiszed vagy sem a VW kategóriákra lebontva jól szerepel. Egy hasonló listán a Sharan, a Transporter elsõ volt a kategóriájában, a Golf, Bora, Polo, Lupo és Beetle meg a középmezõnyben. Régebben betettem ide a fórumba a teljes táblázatot, de lényegtelen.
Vegyük csak ezt figyelembe, amit te raktál be, akkor is elmondható, hogy a 10. a 33-ból és ez is jó eredmény, fõleg, hogy milyen nagy márkákat köröz le...Az európai márkák közül õ a legjobb, ha az Audit nem nézzük, elvégre az is VW...

Nem tudom, én nem annyira értem meg a koreai kocsi vásárlókat. Sokkal nagyobb múltú gyárak vannak azoknál, akiben még mindig jobban megbiznék, legyen az VW, Opel, Ford, Volvo vagy Audi.......

Ki tudja, lehet csak azért imádom a VW-ket, mert elsõ sorban Bogár mániákus vagyok, de az tény, hogy jó autók a VW-k, ezt nem lehet megcáfolni...

pszihopata
....Te szemmel láthatólag rühelled a VW-t -nagyon rosszul látod!Aki nem rajong feltétlenül érte,az már rühelli?Egyébként 3 kocsim van,egy ivecó turbodaily maxi teherautó /na ezt rühellem/-és két 929-es mazda,az egyik 26 éves gázüzemû,a másik 27 éves benzines full extrás.Imádom az öreg kocsikat és a nagy karosszériájú kényelmes limuzinokat.Mégis megértem ha valaki új kóreai kisautót vesz.A megbizhatóságot meg nem elképzelni kell,mint ahogy te teszed,hanem el kell olvasni egy pártatlan pl.ADAC LISTÁT

Harly18
Abban igazad van, hogy ezt nem tudom még megitélni, mert nincsen családom. Gondolom neked van és ezért fontos neked ez a kérdés. És lehet Matizotok van vagy Suzukitok és megsértettelek, nem tudom. Nem vagyok elvakult a VW-vel szemben. Ha akarod tudni nekünk van egy Bogarunk, egy Golfunk és egy Fordunk. Ezek közül én csak a Fordot használom néhanapján, mert a Bogár nincs forgalomban, a Golffal meg más jár. És egyik sem új autó, kevésbé sem. Szóval ne hidd, hogy könnyen beszelek VW-krõl, meg új autókról, mert sajnos nem áll a garázsunkban egy Passat vagy 5-ös Golf sem. De ettõl függetlenül tartom, hogy az ilyen olcsó autóknál sokkal jobbak lehetnek a használtak, persze nem mindig. A 4-es Goflot csak azért hoztam fel példának,m ert lehet venni már 1.5 millióért, igaz ezek 6-8-10 évesek, de vannak olyan jók hogy talán bizonyos szempontok alapján jobban megérheti, mint egy olcsó kisautó. Persze sok szól ezek mellett is, mert keveset fogyaszt, talán az alkatrészek is olcsóbbak, de több nem jut eszembe. És bárki bármit mond, hogy elvakult vagyok, még mindig jobban megbizok egy használt golfban, mint egy új daewooban, bocsi chevrolet....De azt el lehte mondani, hogy a legtöbb olcsü kisautó minõségileg elég kifogásolható. Legyen az chevrolet, dacia, fiat....

Egyébként ne vedd túl véresen ezt a kis vitánkat, mert ez is olyan dolog, ami teljesen szubjektiv, mindenki máshogy látja....Te szemmel láthatólag rühelled a VW-t és meg nem. És az nem törvényszerû, hogy aki a VW-t szereti az lenézne bármilyen más autót is...

pszihopata
A matiz/spark-ot nem tudod kiváltani vw-vel,és használtautót ne hasonlítsunk újautóhoz.Ha már a biztonság,akkor vehetsz 350000-ért 2-es golfot/1988/ vagy mitsubishi sigmát /1992/-a sigma ötször biztonságosabb,mégis a golfot vennéd,úgyhogy hagyd ezt a biztonság dolgot,neked a jel a fontos,és próbálsz érvelni mellette.Te mint fiatal egyedülálló még önálló család nélküli-/csak gondolom/-teljesen másként látod az autókérdést.Szerintem jó dolog az,hogy vannak alacsonyabb presztizsû,olcsóbb kategóriájú autók,amik eljutni A-ból B-be tökéletesen megfelelnek.Te viszont kitaláltál magadnak egy határt,ez a vw és szerinted minden autó ami presztizsben alatta van az rosszabb választás.Én megértem hogy neked a márkanév fontos,de te folyamatosan magyarázod hogy mindenkinek jobb lenne a vw-ami arra utal hogy NEM BÍRSZ elvonatkoztatni a saját választásodtól,és mindent ezen a SZÛRÕN keresztül bírálsz el!

Harly18
Igen, ott az alkohol is ludas volt, meg az is, hogy gyorsabban ment, ha jól tudom. Talán a Bogárnak az róható fel, hogy nem volt benne biztonsági öv, mert azt csak a 60-as évek végén tettek bele. Az is igaz, hogy teljesen mindegy milyen kocsiban ülsz, mert ha 100-zal belemész egy fába, akkor ugyan az a végeredmény. De ettõl függetlenül fontos a biztondág, mert lehet egy kocsiban 60 km/h-nál már meghalsz, de a másikban csak 80 km/h-nál és ez nem mindegy.
Ha már részletekrõl van szó, akkor inkább nyögném egy 4-es Gofl részleteit, ami kb ugyan annyiba kerülne vagy ha már részleteket fizetek ,akkor vállalom, hogy plusz 2-évig fizetek, de akkor lenne egy Polo-m mondjuk...
Végülis fölösleges ezen vitázni, mindenki olyan autót vesz amilyet tud/akar és csak remélni lehet, hogy nem kell megtapasztalni, hogy hogyan törik...

pszihopata
Ugyanúgy meghaltak a dummiek,innentõl nincs mirõl beszélni,hogy mi van és mihez képest.Eszembe jutott szegény Bubik István,aki bogárban halt meg.Persze ott az alkohol volt az ok,ha egy 5 éves bmw-vel jön akkor 160-al esik el,a végeredmény ugyanaz.Pont ez a lényeg a régi swifttel,1985-ös tervezés,azt tudja mint az akkori kiskocsik.Ugyanez a helyzet minden olcsóbb-magyar piacra szánt autóval /Nexia,Pony,kia pride,shuma,suzuki alto,maruti stb/.De hiába mutogatja az ember az 5-ös golf töréstesztjét egy olyannak,aki a matiz részleteit is épphogy kitudja gazdálkodni-ami még mindíg biztonságosabb,mint biciklin vinni a gyereket ovodába.

Harly18
Tudom, én is felismertem, csak érdekességként tettem be, hogy mennyire nincs fogalmuk, hogy milyen is lesz majd...ilyen biztos nem...

ez egy Lexus GS-bõl PS-elt kép, sokat nem mond el még 😊

Harly18
Minden ilyen korú autóhoz képest biztonságosabb és a Golfból kiindulva majdnem minden 80-as évekbeli autónál is...

pszihopata
Ehhez képest!

Harly18
Jobb, mint a 2-es golf töréstesztje. 2-es Golf 83-tól volt, a Bogár meg gyakorlatilag az ötvenes évektõl kezdve ebben a formájában, mivel nem sokat változott. Ehhez képest, igen is biztonságosnak mondható...

pszihopata
'Amúgy a Bogár viszonylag biztonságos autónak számít"-<#fejvakaras>

pszihopata

Harly18
VW Group sells 3,090,000 vehicles in first half of 2007...

The Volkswagen Group set an all-time sales record in the first six months of 2007, delivering 3.09 million vehicles to customers around the world, a 7.8% gain over the same period last year. While deliveries to Western Europe were up 1.3%, the biggest gains can be seen in Central and Eastern Europe and South America where sales were up 22.8% and 27.7%, respectively. Over the six-month period, VW Group delivered 263,000 vehicles to North America, representing a 3.1% increase over the same period in 2006.

A closer look on the VW Group brands reveals that worldwide sales for the group's high-end brands saw the biggest gains in the six-month period in 2007; Bugatti (+131.3%), Lamborghini (+29%), Bentley (+18.8%), while the large-volume brands also saw strong gains, Skoda (+13.2%), Audi (+9,8%), Volkswagen (+7,4%). Seat registered a 1,8% decline in sales.

Harly18
VW: Cool ads for commercial vehicles...

Harly18
VW Coupe: Coming to Detroit 2008

Street word has it that a new 4-door coupe by VW will be presented in Detroit 2008...

Harly18
VW Eos: Named as one of the Sexiest Cars of 2007

Great award here for the VW Eos as it has been named as one of the Sexiest Cars of 2007 by ROAD & TRAVEL Magazine.

Harly18
VW Minivan: Dodge-based, US-bound van caught on TV....

pszihopata
A teszt is sokszor szubjektív dolog,nem mindíg kell elhinnünk amit írnak.A Pr szöveg viszont a legundorítóbb ami létezik,szerintem pszihológusok segítségével írják,-BIRKÁKNAK!