3131
-
#1726 Nem tudom ebből mi igaz és mi nem, mert nem vagyok műszaki zseni, s ugyan azt sem, ki írta ezt, de ez sem fedi teljesen a valóságot szerintem...A mérnökök csak jobban tudják a dolgukat, persze az eladhatóság a lényeg, de nekik is érdekük olyan motorokat csinálni, ami nem megy tönkre, mint ahogy ebben az irományban is van. Igaz ma sokan az anyjukat is eladnák, de azért szerintem ebben a cikkben is érzékelhető némi elfogultság és sok olyan infó, amit innená-onnan hallhatott az "író"... -
#1725 PDTDI a marketingen túl. -
#1724 Eltűnik az 1,6-os FSI a Volkswagenekből?
Helyette 122 lóerő 7 sebességes DSG-vel
Az angol piacon érdekes változás következett be a Volkswagen modellpalettáján, amely könnyen lehet, hogy hamarosan a kontinens piacaira - így Magyarországra is - átterjed. A wolsburgiak a Passat, Golf és Eos modellekben szolgáló 1,6 literes FSI motort ugyanis lecserélték az 1,4-es TSI 122 lóerős verziójára, amelyhez felárért 7(!) sebességes DSG automata kapható.
A Volkswagen is igyekszik folyamatosan fejleszteni piacon lévő modelljeit, aminek köszönhetően a viszonylag magas fogyasztásáért és erőtlenségéért sok kritikát kapott 1,6 literes közvetlen befecskendezéses benzinmotor a jövőben már nem lesz a kínálat része. A 115 lóerős motor helyett a jól ismert 1400 köbcentis TSI egység kap helyett a szigetországi Passat, Golf és Eos modellekben.
A 122 lóerős alapmotor - amelyet kézi váltóval Nyugat-Európában is forgalmaznak - megegyezik a 140 illetve 170 lóerős változatban kínált 1,4 TSI-vel, csakhogy a kompresszor és a turbófeltöltő kombinációja helyett ebben csak egy turbó üzemel. Azért komoly turbólyuktól így sem kell tartania a vásárlóknak, hiszen az új erőforrás 210 Newtonméteres nyomatékát már 1500-as fordulatszámtól kezdődően leadja, egészen 4000 fordulat per percig.
Azonban aki automata váltóval szeretett volna például belépő szintű Passat modellt, annak marad a jól ismert 1,6 literes FSI, amelyet hatsebességes bolygóműves automatával párosítottak a német mérnökök. A szigetországban már megváltozott ez a helyzet, hiszen a napokban elérhetővé vált az új fejlesztésű hét sebességes DSG váltó, amelyet egyelőre csak a leggyengébb TSI motorhoz kínálnak.
Így az "egyhatos" erőforrás kikerült a kínálatból, hiszen az átlagosan 50 ezer forintnyi felárért kínált 122 lóerős 1,4 literes motor mellett az nem rúghat labdába, főleg hogy a TSI étvágya a gyári adatok szerint majd 1 literrel csekélyebb.
Ez a folyamat hamarosan megfigyelhető lesz a hasonló modellpalettát kínáló Nyugat-Európában is, de az egyelőre kérdéses, hogy az újításokból mennyi jut el hozzánk. Mindenesetre az biztos, hogy az amúgy is kiváló DSG váltó hétsebességes verziója üde színfolt lenne hazánk piacán is, ezért reméljük, hogy a fejlesztések a közeljövőben nálunk is elérhetőek lesznek.
-
#1723 -
#1722 Ez gyönyörűűűűűűűű -
#1721 Ebben egyetértünk. -
#1720 Én bármit idegennek tartok,ami ahhoz képest plussz v. minusz,mint amikor jürgen bácsi átvette ujonnann.
Ültetés meg végképp . -
#1719 Pedig ez a Bogi - az ületést leszámítva - szinte "gyári". Ezek a "babás" lökhárítók szériaelemek. Csakúgy mint a tetőcsomagtartó, kőfelverődésgátlók, stb. Ez a gép amúgy nekem is nagyon tetszik, a képet én is lementettem anno. Ha majd egyszer sok pénzem lesz, és a mostani mellé tudok venni még egy '67 előtti Bogit, azt hasonlóképpen szeretném megcsinálni. Szerintem nagyon szép és igényes darab. -
#1718 ha köv nyárig elviszik akkor eladom, ha nem akkor marad :) ha sikerül eladnom veszek más "ritkaságot" :) -
#1717 És mégis! - VW Passat BlueMotion teszt
Volkswagen Passat 1.9 TDI BlueMotion teszt
Teljes teszt... -
#1716 Meghízott a VW up!
Space up! Tokióban
A Volkswagen úgy tűnik nagyon komolyan veszi a közeljövő kisautójának a fejlesztését. Alig egy hónapja, hogy Frankfurtban bemutatta az up! koncepciót, a miniautónak már egy tágasabb verziója is született.
Néhány napon belül tárt kapukkal várja az érdeklődőket a Tokiói Autószalon, amely többek között Volkswagen újdonságot is kínál látogatóinak. A wolsburgiak a múlt hónapban debütált up! tágasabb, négyajtós verzióját készítették el, amely 2010-re szériagyártásba is kerül.
Az eredeti up!-hoz képest elég sok módosítást találunk az autón: nem csak a tanulmány hossza, de a tengelytávja is jelentősen (23 centiméterrel) növekedett. Az így kapott 3,68 méter hosszú és 1,63 méter széles törpében állítólag négy személy kényelmesen utazhat, sőt a motor mellett még némi csomagnak is van hely a lemezek alatt.
Erőforrások terén a legnagyobb hangsúlyt a környezettudatos gondolkodásmód kapta. A takarékos dízelmotorok mellett a szériagyártású modellben elektromotort is találunk majd, ráadásul az apró erőforrások az autó farába kerülnek. A Porsche 911-hez hasonló elrendezés helyett a potenciális vásárlókat jobban meghatja majd a tény, hogy ledöntött ülésekkel akár 1005 liter csomag befogadására is képes az apróság.
A space up! integrált gyereküléseket is kapott, ráadásul a gyerekekkel történő foglalkozást a hátrafordítható anyósülés is leegyszerűsíti. Hogy a sofőr se unatkozzon, arról a műszerfalon elhelyezett monitor gondoskodik, amely sebességi, fogyasztási és széndioxid-kibocsátási adatokkal szembesíti a vezetőt. Utóbbi a szériagyártmányból biztosan kimarad, de ha a Volkswagennek sikerül valóra váltani terveit, 2010-re használható és ötletes miniautó kerülhet piacra a space up! képében.
-
#1715 Ezt nemrég láttam valamelyik oldalon eladóként....Esetleg árulod? Ennyire imádod? Az után láttam jóval, hogy itt megmutattad, szóval csak te árulhattad...Akartam is irni itt, hogy mi történt... -
#1714 Megbukott a Volkswagen-törvény
Az Európai Bíróság szerint a VW önállóságát védő törvény nincs összhangban az EU alapelveivel, ezért Németországnak meg kell változtatnia azt.
A Volkswagen részleges privatizációja idején, 1960-ban meghozott törvény szerint az autógyártó részvényesei akkor is csak 20%-os szavazati joggal rendelkezhetnek a cégen belül, ha a tulajdoni hányaduk ennél magasabb. Ugyanakkor a német szövetségi kormány, és Alsó-Szászország tartomány különleges előjogokkal rendelkezik, két-két tagot delegálhatnak a Volkswagen felügyelő-bizottságába. Mindez a bíróság döntése szerint ellentétes a tőke szabad mozgásának elvével, mivel a gyakorlatban lehetetlenné teszi, hogy a cég új tulajdonos kezébe kerüljön. A német kormányzat a döntés értelmében hamarosan módosít a törvényen, így elvben szabaddá válik az út a Volkswagen felvásárlása felé.
A döntés első számú haszonélvezője a Porsche lehet, amely már most a részvények 31%-át tartja a kezében, és a pletykák szerint további részesedést próbál vásárolni a cégben, hogy megszerezze a teljes irányítást. Egyelőre úgy néz ki, más cég hiába próbálná a piacon levő részvények megszerzésével átvenni a hatalmat a Volkswagennél a jelenlegi vezetőség akarata ellenére, mivel a Porsche és Alsó-szászország tartomány együttesen 51%-ot birtokol a cégben. -
#1713 #1558 és 1561-es hsz :) -
#1712 1967-es buggy eredeti 1,2-es motorral! -
DJ BP #1711 adatok? :)) -
#1710 a Buggy egy életérzés! nyáron egyszerűen hihetetlen, nekem is van a tulajdonomban egy! -
#1709 De Amerikában is előfordul, és a Kalifornia is biztos, mert egy VW-s újságban is írtak róla....De ha megnézed nem csak bogarak vannak itt, hanem T1, Karmann Ghia és egyéb olyan VW, ami Mecikóban sem túl gyakori, úgyhogy nem Dél-Amerika ez, az tuti, sőt még brazil verziójú VW-k sincsnek a képeken, mert ugye vannak régi VW tipusok, amik ott jelentek csak meg... -
#1708 Hát persze,és azért fürdik a balatonban mert fürdőszobája sincsen!:(
/lemondóan legyint /
-
DJ BP #1707 ő direkt kézifűrésszel vágta a tetőfát
Ugye nem középvezető egy cégnél? :DDD -
Tuti nem amerikában van,ott azért nem volt ennyire gyakori,és jetta és golf is van.Sehol egy vényóc! -
#1705 Ez Amerikában van nagy valószínűséggel. Kaliforniában is van egy bontó, ahol az időjárás miatt az összes autó rozsdamentes, s gyakorlatilag olyan bogarak is oda kerültek, amin kisebb sérülés van, s simán helyrehozhatóak lennének....Szóval nem csak Mexicóban van ilyen sajnos...De igaz, amit mondasz, hogy sok értéke ott nincsen....talán majd egyszer... -
#1704 Ez tuti valami mexikói v. brazil bontó.Ott ez megszokott hiszen mindenki bogárral járt,ezért nincsen értéke.Még a kilencvenes években is gyártották mexikóban.
Ha mindenki ilyennel járna téged sem érdekelne! -
#1703 Igaz, nem nézhet ki mindegyik így, de hiába készült belüle ennyi, ha nagyon sok ilyen helyen rohad....
-
#1702 Számomra ez az istenkáromlás :( Mikor egy telepre felhalmoznak több száz/ezer VW-t, mindegy, hogy ritka vagy sem, menthető vagy menthetetlen, mert pár év után itt mindegyiknek annyi lesz, nem beszélve, hogy egymásra vannak dobálva. Ezt nem értem, miért jó ez, hogy sokszor teljesen jó darabok is itt végzik, olyanok, amik itthon sokat érnének. Megunják őket? Nem is tudom, mindenesetre szomorú...A sok T1 és Karmann Ghia, meg a többi....:(
-
#1701 Ez számomra már rég istenkáromlás.Dehát nem vagyunk egyformák! -
#1700 Tudom én hogy a kényelem miatt,de fogjuk már fel hogy indirekt módon ez lesz a halálunk!Minden kell ami eladó?
Éhenhalunk mert áramszünetkor nem bírjuk szervomotor nélkül kinyitni a szánk?
Van egy 60 éves ismerősöm aki 10 fokig fürdik a balcsiban naponta,és panaszkodott hogy mikor a fia házát építette mindenki ajánlgatta a stil-jét,mikor ő direkt kézifűrésszel vágta a tetőfát,mert addig is edz.Az ilyen emberek mért nem példák?
Eddig csak eltunyultunk,most meg majd elbutulunk mert a gép gondolkodik helyettünk.Tök jó lesz csak nézünk magunk elé,hiszen így is működik minden nem?
Lehet hogy nem vagyok normális,de ez jut eszembe a parkolóautómatikákról.
-
#1699 Na ez az a fajta "tuning", ami még szerintem elmegy. Nem sok a változás, de így is az eredmény király :)
Gyakorlatilag gyári kiegészítők vannak rajta, egyedül az ültetés nem gyári... -
#1698 Negatív.....hát nem tudom hogy mondjam, akkor úgy fogalmaznék, hogy nem sokszor szoktad dicséri a VW-t, bármi érdeme van, s mindenben megtalálod a rossz, negatív dolgokat...Mintha nagyon pesszimista lennél....:) -
DJ BP #1697 ez csak azért van hogy kényelmesebb legyen, nem annak aki egyáltalán nem tud :) -
DJ BP #1696 negatív? ez tény, a Lexus rendszere még sz*rabb :) -
#1695 Szerintem is tök felesleges, mert aki parkolni sem tud, annak jogsi sem jár...Ezek is csak a fölösleges luxus extrák közé tartozik, ami nagyon hazsnosnak tűnik, pedig nem is az... -
#1694 Jaaaaa :D Ez igaz.....Bevallom, hogy DJ BP-től szinte mindig csak valami negatívabb hangvételű megjegyzést szokott kapni a VW, s én meg elnéztem, s azt hittem, hogy az 1687-esre reagál...Sorry, akkor nem szóltam -
#1693 1667-re írta!
Aki nem tud parkolni annak ugysem adnak jogsit,de szerintem aki ilyen manőverhez is béna,azt amúgy sem szabad a forgalomba engedni. -
#1692 Mit vársz 30-40 éves autóktól? A 70 körüli bogarak a legelterjedtebbek, tehát már majdnem 40 évesek. Az a nagy dolog, hogy eddig kibírták, sok példány komolyabb hiba nélkül. Ez törvéynszerű szerintem, s igen sok baj van velük, de ezeknek nagy százaléka otthon orvosolható. De ha egy bogarat tisztességesen felújítasz, akkor hosszú évekig minden hiba nélkül üzemel és sokkal megbízhatóbb, mint a mai autók telepakolni elektronikával... -
#1691 Igen, én is csak a teljesen gyáriakat imádom, azokat nem lehet megunni, de egy tuningolt gép elég hamar unalmassá válik, bár én nem tartok minden tuningot szentségtörésnek, egy kisebb átalakítás, ami könnyen vissza alakítható még megengedhető...Egy felnicsere, kis ültetés és egy-két kiegészítő bőven belefér...De mint ez a Cabrio....Ezért nagyon kár volt....:( -
DJ BP #1690 azt olvastad mennyi gubanc van ezekkel a rendszerekkel még? :)) -
#1689 Csak szigorúan úgy tudnám elképzelni,ahogy kijött a gyárból.Minden változtatás szentségtörés szerintem! -
#1688 Durva....
-