3131
  • Harly18
    Seal és Heidi Klum a VW új nagykövetei...

Berlinben mutatta be a Volkswagen a márka legújabb nagyköveteit, méghozzá egy házaspár személyében. Seal a mai popzene egyik legsikeresebb előadója, míg felesége, Heidi Klum az egyik legismertebb német nő a világon. A hároméves együttműködés keretében először az új Tiguan népszerűsítésében vesznek részt.

Seal már hosszú ideje összeköthető a Volkswagen csoporttal. A kapcsolat a Passat 2005-ös februári bemutatójával kezdődött Hamburgban, majd folytatódott a 2007-es detroiti autó show-val, az Audi R8 bemutatójával és az Audi A5 fotózásával. „Minket egy igazi barátság köt össze”, - mondta Stephan Grühsem, a Volkswagen csoport marketingkommunikációs vezetője, majd hozzátette: „Sealnek benzin folyik a vérében, és minden autónkat szinte teljesen a részletekig ismer. Mivel Heidi Klumnak is már gyermekkora óta szoros kapcsolata van a Volkswagennel, kézenfekvő volt, hogy egy olyan koncepciót találjunk ki, amiben mind a ketten részt vehetnek. Ez az első olyan alkalom, hogy egy házaspárt választunk nagyköveteinknek, de bízunk benne, hogy az együttműködésünk sikeres lesz.”

„A Tiguannal új utakat szerettünk volna járni: nem csak magával az autóval, hanem az autó bemutatásával is.” – mondta Jochen Sengpiehl, a Volkswagen marketingigazgatója. Éppen ezért elkészítettünk egy kutatást, amiből kiderült, hogy Heidi Klum illene leginkább az autóhoz, aki egyben hiteles arca is lehetne a márkának, hiszen olyan életvidámságot sugároz a személye, amivel a Volkswagen tulajdonosok könnyen tudnának azonosulni.

Az együttműködés a Tiguan kampánnyal kezdődik: többek között egy tv-spot és plakátok is készülnek az autóról, valamint a házaspárról. A spot során Seal legújabb, „Living the right life” c. dala fut majd.

„Mondtam a volkswagenes srácoknak, hogy a Tiguant akár egyből itt hagyhatnák nálunk, Los Angelesben… egy remek autó: nagyon robbanékony, gyors és teli van remek technikai megoldásokkal.” – mondta Seal. „A garázsom szinte teli van a csoport autóival, legszívesebben mindegyik új Volkswagent azonnal kipróbálnám.” – fűzte hozzá az énekes.

Azért továbbra is Heidi Klumnak van hosszabbra visszanyúló kötődése a márkához, hiszen már kislány korában is egy régi Transporterrel utazott a családjuk. „Később vettünk egy kabrió Bogarat, és azzal mentünk nyaralni. Ezt az autót azóta is őrizzük.” – nevetett Heidi Klum. Az ő kedvenc autója egyébként az új Beetle, amiből egy zárttetős és egy kabrió változat is áll a Los Angeles-i garázsukban.

A közös munka vidáman telt, nagyon jó csapatot alkotott a házaspár: sok saját ötletüket is belevitték a forgatásokba, és már alig várják az újabb Volkswagenes „fellépésüket”.

• Harly18
    A VW készen áll a Dakar-ra...

350 nap felkészülés a sivatagi versenyre

Már csak nyolc nap és január 5-én ismét elindul a Dakar Rally mezőnye Lisszabonból. A pilóták két hét alatt, 5 országon át, sivatagokon, hegyeken keresztül, 5700 kilométer megtétele után január 20-án érkeznek meg Dakarba. A Volkswagen idén rekordszámú gyári versenyzőt és négy Race Touareg prototípust indít el a versenyen.

A Volkswagen autóiban Dieter Depping/Timo Gottschalk (Németország), Mark Miller/Ralph Pitchford (USA/Dél-Afrika), Carlos Sainz/Michel Périn (Spanyolország/Franciaország) ás Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz (Dél-Afrika/Németország) párosok ülnek majd a lisszaboni rajtnál.

A Volkswagen fejlesztőcsapata már közvetlenül a 2007-es verseny után megkezdte a felkészülést a 2008-as versenyre, így nagyjából tizenkét hónapon állt a mérnökök és a szerelők rendelkezésére. Az új autót és a csapatokat a wolfsburgi futballarénában, egy futballmérkőzés előtt mutatták be a közönségnek. „A Dakar Rally egy kiváló lehetőség arra, hogy bizonyítsuk a márka innovatív megoldásait a nehéz kihívásokkal szemben. A Dakarra való felkészülést befejeztük, készen állunk a versenyre.” – mondta Dr. Ulrich Hackenberg, a Volkswagen fejlesztési részlegének vezetője.

A versenyre nem csak a szerelők és a technikai személyzet készült hosszasan, hanem maguk a versenyzők is, hiszen igencsak megterhelő napok elé néznek a pilóták. „Fizikálisan tökéletes állapotban kell lennünk, hiszen a több órás versenyek terhén túl a nappali forróságot és az éjjeli hideget is el kell majd viselnünk. Dakarig csak az juthat el, aki 100 %-os erőállapotban van, hiszen csak úgy lehet minden feladatot teljes koncentráltsággal végrehajtani. Itt egy apró hiba is a verseny végét jelentheti.” – vélekedett Carlos Sainz a Volkswagen csapat pilótája, majd hozzátette: „Idén talán az egyik legnehezebb Dakar vár ránk, éppen ezért igyekszünk majd végig taktikusan versenyezni. A célunk az lenne, hogy megnyerjük a versenyt a Volkswagennel.”
  • Harly18
    Neked is írok a napokban, csak kicsit utána kell néznem a dolgoknak...
  • Harly18
    Oks, megírom majd a címem priviben... :) Bár nagy műszaki zseni nem vagyok, szóval olyanban nem nagyon tudok segíteni :)
  • Harly18
    Igen, azóta már a játék meg is van :D
  • Harly18
    Minden ami Bogár, azt imádom :) Kedvencem talán a 60-64 közötti bogarak, azok olyan elegánsak és gyönyörűek, de nagyon tetszik a 67-70 közötti bogár is, na meg az ovál, az még nagyon gyönyörű :D Szóval midegyik :P
  • Bangoka
    ÉS volt egy kérdésed egy másik fórumon hogy, EVM játékok közül hogy, hívják azt a bogaras játékot?Hát:Bug Mania-nak hívják!
  • Bangoka
    Meg fel kéne vegyelek msn-re h, tudjunk beszélni az ilyen Vw bogár dolgokról!(elég sok kérdésem lenne)
  • Bangoka
    Hallod Harly 18!Melyik bogár a kedvenced a bogár típusok közül?
  • czapi
    Rendben, köszönöm
  • Harly18
    Hát...Nem teljesen erre gondoltam, csak olyanban tudok segiteni, hogy hol lehet esetleg találni, ha sok szerencséd és pénzed van :) De majd PM-ben küldöm a részleteket...
  • czapi
    Tényleg tudnál segíteni?! Tudsz valahol osztott ablakost?
  • Harly18
    Next VW Polo?!

• Harly18
    Touareg Cabrio?

A Beetle Cabrio van összephotoshoppolva a Touareggel. De miért készült hivatalos oldal róla? :P

• Harly18
    Rayra: a VW sportautója?

A Volkswagen a pletykák szerint egy vérbeli sportautóval készül a Detroiti Autószalonra. A Rayra névre keresztelt autó az Audi R8 alapjaira épül.

Egy Volkswagen sportautóról kaptak szárnyra pletykák nemrégiben, amely a jövő hónapban esedékes Detroiti Autószalonon mutatkozna be. A Rayra névre keresztelt modell az eddigi információk alapján voltaképpen nem más, mint egy más köntösbe bújtatott Audi R8. Ennek megfelelően a középmotoros autót ugyanaz a 4.2 literes, 420 lóerős V8-as hajtja és várhatóan a menetteljesítmények is hasonlóak lesznek.

A dolog pikantériája az, hogy a VW ezt 2009-től gyártani is kívánja, noha szerkesztőségünk egybehangzó véleménye szerint erre kevés esély van. Szignifikánsan olcsóbb biztosan nem lesz az R8-nál, egy Audiért pedig amúgy is sokkal szívesebben adnak ki 30+ millió forintot, mint egy Volkswagenért. Tanulmányautónak - főleg Amerikában - azonban tökéletes lehet a Rayra, hiszen megmutatja, milyen autót tudna csinálni a Volkswagen, attraktív megjelenésével pedig felkelti az emberek figyelmét, akik így legközelebbi autóvásárlásuk esetén a kapcsolódó VW modellt is figyelembe veszik. Detroitban mindenesetre kiderül, igaz-e ebből bármi is.

• Harly18
    Jövő ősszel jön a VW Scirocco és a Passat Coupé

Kiszivárogtak a Volkswagen Scirocco és a Passat Coupé bemutatásának időpontjai. A belső információk szerint előbbiről 2008 szeptemberében, a Párizsi Autószalonon rántják le a leplet, míg utóbbi pár hónappal később debütálhat. A Sciroccót tanulmányként egyébként már bemutatták, a Passat négyajtós kupé változatáról pedig egy sejtelmes videót láthattunk.

• Harly18
    Hát az tuti, hogy nem lesz könnyű dolgod. Nem árulnak minden utcasarkon osztott ablakos bogarakat...De szerintem tudok egy kicsit segiteni...
  • czapi
    Keresek VW osztott ablakos Bogárhoz kasztnit meg alkatrészeket. Bármilyen állapotban. Aki tud légyszi írjon. Esetleg csere is érdekel, BMW 700 LS-t cserélném.
  • Harly18
    1:24-esre gondolsz szerintem. Sajnos én eddig 5-6000 körül láttam olyanokat, és azok sem gyáriak voltak...Szóval úgy néz ki, hogy rossz helyen élek :) Errefelé sehol, semmi bolt, ahol ilyenek lennének...
  • didu
    látod ez igaz!pl az enyémek azok 1:64-esek(kb.normál matchbox méret)és azok kb 1000ft-ba kerültek!de qrvajól néznek ki,meg tök minőségiek,meg télleg vw liszensz,szal nem ilyen gagyi izé másolat!ezek tuning verziók,de pl láttam már full gyáriakat nagy méretben egész jó áron!bogarat is meg T1-et is ha jólemlékszem 4ér!
  • Harly18
    Igen, bár kézzelfoghatót keresek, főleg itthon....Sajnos ezek nagyon drágák :(
  • Harly18
    Igen, én is így képzeltem volna el elsőre, de így sem egy szépség...
  • Peugeot
    no így mindjárt szebb lett volna, persze így sem szép... :) :S vw bogár
  • didu
    pl tescoba lehet kapni pár fajtát
    nekem is van 3
  • didu
    látom vw modelleket keresel!itt találsz párat
  • Harly18
    Én bogárra nem mondanám soha, hogy ronda, de ez az. És ha ez tetszik valakinek....akkor ott baj van :S
  • didu
    láttam élőben!de aki ilyet csinál az nemnormális!mondjuk nagyon megy a kis bogár!(gyorsuláson láttam)
  • Harly18
    Állat!!!!! Aki ezt csinálta :(

• Harly18
    Egy ilyet szívesen látnék a fa alatt...vagyis valahol a fa mellett :)
    Csak Californiáig kellene elmenni érte, s lecsengetni pár ezrest :)

Ez célzás volt, hátha látogatja a topicot egy angyalka is :D
  • Harly18
    Ezt nem tudom, hogy hogyan sikerült kivitelezni :S

• Harly18

• Harly18
    Pl.: ez a fazon mennyire lehetett ép eszű, ha ezt elvitte bontóba?

• DJ BP
    családosoknak, 7 félért :))

Nem lenne gond, ha nem értékelnék túl a dízeleket. Főleg ezt a dízelt, fejlesztési költsége baromi régen megtérült, 2x kiforrott motor :), nem értem mire fel szedik a lóvét...

Honda vadiúj dízelének felára volt annyi (de lehet 2,0PDTDI-jé magasabb), sőt többet kérnek, de egyik legjobb is a kategóriában minden tekintetben, és nulláról fejlesztettek, költségek biztos voltak.

És a TSI-k ehhez képest baromi olcsók, egyszerűen nem értem a TDI-k ára miért van olyan magasan, az is lehet hogy csak a magyar forgalmazó ilyen arcátlan, vagy a költségeit jól el kúrja a VW
  • Harly18
    144 százalék Golf - Volkswagen Golf Variant 1.9 PD TDI DSG teszt

Origo teszt...
  • Harly18
    Volkswagen CrossTouran 1.9 TDI teszt

Kinek ajánljuk?

Aki egy családi célokra kiváló egyterűt keres, de a terepjárókat idéző divatos külső ugyanúgy szempont a választásnál. A CrossTouran árképzése mellett inkább a benzinmotorok vannak előnyben.

Teszt...
  • Harly18
    Volkswagen Golf Variant Sportline 1.9 TDI DSG teszt

Kinek ajánljuk?

Azoknak a családosoknak, akik egy tágas és praktikus kombi szolgáltatásait igénylik, miközben a remek DSG váltóért és az átlagosnál minoségibb kialakításért nem sajnálnak nagyobb összeget kiadni. De vigyázat, a dízelnél van jobb vétel is!

Teszt...
  • Harly18
    Sok vesződés? Hát egy kis pénzésrt vesződnék én is, ráadásul nem kell beleszakadni...De hagyjuk....Ítélkezni meg ítélkezek, mert nagyrészben emberi sötétség az oka ezeknek a dolgoknak...
  • DJ BP
    nem kidobott pénz, mivel sok vesződség és idő eladni vmit, így megszabadul tőle.
    Ennyi erővel mittudomén marad vmi romlott kajád a hütőbe, kiviszed a piacra olcsón eladni vkinek, aki a kutyájának odaadhatja? :D Kidobott pénz, ha kidobod? :)
    Mellesleg bontóba nem vinné senki, alkatrészt sokkal nehezebb lenne találni...
    Ugyanúgy használati tárgy, mint bármi más, ezért ítélkezni valakik felett marhaság.
  • pszihopata
    Minden autót nem kell megmenteni,mert már nem lehetne mozogni tőlük!
    Sőt minden embernek nem is kell otthon még egy sem.
    Arra vannak a múzeumok,hogy bármit megnézhessünk.
    Gyerekes-beteges birtoklási vágy hajtja a legtöbb gyűjtőt,nem kell mindent birtokolni.

Viszont ha bejutok a közlekedésibe pl. alíg lehet engem onnan kirángatni!

Igenis kell zúzni a kocsikat,és temetni az embereket,muszály hogy legyen hely a következőknek.Ne aggódj,marad elég veterán!Ha akarsz,neked is jut bármi!
  • Harly18
    Szerintem egy ép eszű embernek tisztában kell lennie az értékeivel. S ha már egy öreg bácsika 20-30 éve ugyanazt az autót használja és látszik rajta, hogy vigyáz rá és törődik vele, akkor hogy jut eszébe bontüba vinni?! Ok, nem tudja fenntartani, de ennyire nem élhet elzárva a külvilágtól, mert aki nem ért a régi autókhoz, az is hallja sok helyen, hogy ezek egyre értékesebbek lesznek és hallja, hogy sok rajongó van, akik akár bogarat akár mást szeretnek. S ennyire nem nézi a saját érdekeit, kidob az ablakon baromi sok pénzt. Nem azt mondom, hogy a régi bogaráért vagy skodájáért milliókat kapna, de biztos többet, mint a bontóban, ráadásul tovább fentmaradna és biztos olyan valaki venné meg, aki értékeli...Ezért tudom elitélni azokat, akik nem becsülik meg ezeket a régi autókat és inkább rohasztják a kertben. A szememben ezek holt sötét és uninteligens emberek, ráadásul a pénz sem kell nekik, pedig ált. ezek az emberek nem élnek valami fényesen....