239
PSP vs NDS vs GBA SP
  • Tekken 6
    #239
    oké hát nálam a grafika SOKAT számít de lehet veszek majd egy ds-t is még nemtomdeazér köszi
  • Anubys
    #238
    Van rá egy csomó jó játék, bár, ha a grafikára gyúrsz, akkor maradj a psp-nél (nekem mindkettő van, és főleg a DS-t használom).
    Ha bejönnek a 2D-s cuccok (pl. Castlevania), a JRpg-k (Final Fantasy) és a remek logikai cuccok, akkor mindenképpen DS, de van nem egy FPS, amiknek az irányítása sokkal jobb, mint a psp-seké (C.O.R.E., Dementium, Moon, hogy csak párat említsek).
  • Tekken 6
    #237
    Én a psp-re esküszöm de a ds röl anyi jót olvastam ,hogy megtetszett és aszt szeretném kérdezni (nekem a kezmbe még nem volt ds),hogy miben jobb mint a psp
  • shenmuedc #236
    slim is 3.5.
  • Dj Siegfried
    #235
    favorit : GBA SP + Donkey Kong Country 2 és Earthworm Jim játékokkal. :D
  • Sipee
    #234
    marhaság,a 3.5mm-es jack-es füles telejsen jó a fat psp-hez, a slim meg alapból is ganééj ^^
  • Tinman #233
    Tegnap elkapott a hév /nem tévesztendő össze a HÉV-vel, ami fájdalmasabb találka lett volna/, hogy akkor én most PSP FF Crisis Core pakkot veszek.
    LE IS foglaltattam egyet!

    Aztán elkezdtem megnézni, hogyha FF-nek vége akkor mi lesz?

    RPG felhozatal szegényes, de ami a legnagyobb baj, hogy a gamescore-ok nagyon alacsonyak vagyis a PSP-s RPG-k 60%-a hulladék.

    Na sebaj gondoltam, majd tolom PS1-es játékokkal, hiszen minden PSP-s erre veri magát, hogy kompatibilis.
    3 órányi fórumozás után kiderült, hogy hát izé a kompatibilitás inkább olyan 60-70%-os ^^

    És láss csodát a nagyobb és igazán legendás nevek NEM vagy súlyos hibákkal mennek csak.

    SŐT!

    Ha legálisan akarod az ügyet, akkor idehaza hivatalosan halott a PSP-n PS1-es játékokat futtatni, mert NINCS PSN szolgáltatás.

    ÉS mi kell a PS1-es játékok letöltéséhez, hogy PSP-n tudj vele játszani hivatalosan? !!!!!!!PS3!!!!!

    Anyátok az -.-

    Erdeti akksival mennyit tudok játszani pl. FF CC-al? 3 óra körül.
    NDS-en 12 órán át FF-eztem a 3. résszel 1 hete, gyári akksival.

    A gyári füllhallgató direkt halk, mert a Sony úgy gondolta, hogy megsüketülnek a userek. Jó.
    Normál jack dugós füllhallgató jó hozzá? NEM! Átalakító kell, vagy mini jack dugós.

    Na jól van... nekem nem kell PSP köszönöm.
    Játékok alig vannak rá :-/

  • Dj Siegfried
    #232
    a játékhoz válaszd a konzolt ne fordítva :D
  • hetyu
    #231
    Én személy szerint DS-el kezdtem, amit nagyon szerencsésen ki is nyírtam kb 1 hónap után :/ Ezután beszereztem 1 PsP-t, hát hmm,az első 3-4 hét tényleg fantasztikusan jó volt vele. Viszont hamar be kellett látnom , hogy számomra, erre a handheld konzolra megjelenő gamek nagy része felszínes. Lehet az nagy név is akár, de hamar unalmassá válik. A másik problémám az vele, hogy ritkán jelennek meg rá játékok. Tény hogy van 1-2 nagyon hangulatos és addiktív játéka a PsP-nek (patapon, locoroco, ff crisis core) de sajna ha ezeket kinyomta valaki eléggé gyorsan rá lehet unni a választékra.
    A PsX-es gamek futtatása persze ezen segít 1 kicsit. Persze csak ha nem zavar, hogy a psp-n "idejemúlt" gamekkel tolod.
    Mindezek után úgy döntöttem, hogy eladom a PsP-met és veszek ismét DS-t :)
    Egyszerűen több game jelenik meg rá, SOKKAL több az rpg-rá,kreatív és ténylegesen szórakoztató játékok vannak rá. Tény sajna h kisebb a kijelzője és nem olyan szép a grafika,de mindezek mellett is szerintem jobban megéri az árát mivel ez valóban szórakoztat engem :)
    Persze ha tehetném akkor megtartanám a PsP-met is, de ez manapság qrva nagy luxusnakszámítana :(
  • Bogyi007
    #230
    Nekem csak a Ds hiányzik....
  • Anubys
    #229
    Ha elsődlegesen játszani szeretnél, akkor DS... :)
    Nekem van mindkettő, de én is a DS-t nyomom főleg (psp-n van egy rakás egyszer jó játék + pár igen jó 3D-s verekedős, de kb. ennyi, tudok vagy 5 olyan játékot, ami nem jelent meg másra, és érdemes vele játszani, ds-en meg kb. 50-et)
    Ugyan lehet DS-en is filmet is nézni, de ahhoz sajnos elég kicsi a képernyő, viszont:
    1. olcsóbb
    2. sokkal tartalmasabb játékok vannak rá, (bár psp-n is van jó néhány egyedi cucc, de ott főleg a grafikára gyúrnak)
    3. ami a grafikát illeti, nézd meg a CORE-t, a Mazes of Fate-et, a Metroid Prime-ot vagy a Dementiumot... Nem pont psp-szint, de nincs sokkal alatta... :)

    Csak egy jó tanács: vegyél védőfóliát a képernyőkre, mert igen gyorsan össze lehet karcolni az érintőképernyőt...
  • hpnx9020
    #228
    Példa erre a 225 hozzászólás tökéletesen tükrözi a csillivilli psp meg a kevésbé szép és okos de kellemesebb ds viszonyát.
  • hpnx9020
    #227
    Vegyél psp t aztán emulátoron nyomhatod a Mariot
    Ennyi nagyjából.
    Én végigmentem mindegyiken(és nem adtam el egyet sem)
    Nincs olyan ,hogy ez a jobb meg az a jobb mindegyik jó a maga nemében és jobb vagy roszabb a másiknál valami miatt.És ez vonatkozik a nagy gépekre is.
  • Stiller
    #226
    Hellosztok.

    Én most szeretnék venni egy hordozható konzolt ,de nem tudom melyiket vegyem ,mivel most veszek előszörk konzolt és mindenféleképpen hordozhatót szerenték mert sokat kell vonatoznom. De nem tudom ,hogy PSP-t vagy Nintendo DS-t vegyek , mindkettőre meg jelenleg nincs keretem. Ti mit ajánlanátok ? MErt láttam ,hogy a DS-en ilyen jó kis szórakoztató játékok vannak mint Mario meg Sonic. Viszont a PSP valamennyivel modernebnek tűnik grafikailag. Bár az annyira nem lényeg ,ha hangulatos a jáétk nem lényeg , gépen Mariot is kipörgettem párszor . Egyébként jelenleg a PSP felé hajlok.

    Köszönettel
  • Lambo fan
    #225
    Nekem van PSP Slim-em és DS Lite-om is. A PSP-re esküszöm, de a DS-t nyomogatom többször. A következtetést mindenki vonja le önmaga :D
  • tonyr #224
    elado a gba sp tribal-om, supercard-al
    [email protected]
  • Dj Siegfried
    #223
    oh a metroid! Most szereztem meg a Plasma Beam et és a space jump ot... SOK van Még hátra? :) Egyébként ez az egyetlen értelmes dolog amit lehet kezdeni 1 psp vel.....(snes emu)..... Jó meg minden csak valahogy még sem...

    Eddig csak nintendom volt (meg 1 kis xbox de ez maradjon titok) ezért úgy döntöttem , hogy megismerkedek a sony val. Be is szereztem 1 hibátlan psp-t. (ha nem dob semmit legfeljebb használom a nintendo emukat) Hát nem dobott semmit. Grafika kiváló és annyi. A kis üszök golden sun ba (gba) sokkal többet toltam bele mint a psp -s játékok közül bármelyikbe. A super Metroiddal is így vagyok.
    Sajna nem olvastam rendesen utána. A snes emu még tűrhtő is de a N64 :) na az esélytelen. Mire sikerült 1.50 kernel add-on ni meg minden akkorra találtam rá egy fórumon a lejátszható gámék listájára. A teljes felhozatal kb 10% a megy rendesen. A jobbak már B*sznak elindulni: pl CONKER'S BAD FUR DAY, PERFECT DARK, POKEMON STADIUM, DK64, ZELDA, ...:(

    Summa summarum: A psp a legjobb össze sem hasonlítható tudás alapon a többi kézi mütyűrrel (gba, nds) ...... kár :(
  • Anubys
    #222
    1. A C64 nem konzol, hanem számítógép... :) Nem az N64-re gondoltál?

    2. DS-en is lehet zenét hallgatni, netezni, filmet nézni, bár erre a psp tényleg jobb. DS-re is vannak emulátorok, NES, SNES, Megadrive, és még egy rakás minden. GBA nincs, de azzal alapból kompatibilis, így ez nem is kell. N64 tényleg nincs, bár még nem próbáűltam a psp-s N64 emut, így erről nem írnék.

    3. PS1 emulátor, ez tényleg egy előnye a psp-nek, én is főleg ezt használom rajta. (most is Soul Blade-eztem, mielőtt néztem volna a topicot... :)

    4. szerintem kérj kölcsön egy DS-t valamelyik haverodtól pár napra, meg fogod érteni, hogy miről beszélünk. :)
  • 5c0rp330n
    #221
    sry h csak most írok, elfelejtettem kicsit ezt a topicot :)
    naszóval: akár hiszed, akár nem, egy ősi C64-en kívül (az is kb 10 évvel ezelőtt csak nem sok játék erejéig) semmi közöm nem volt konzolokhoz a psp előtt. ps2-t láttam néha haveroknál, ps1-et is láttam talán 2szer, ennyi. És persze gameboy-al játszogattam még annakidején, az is egy baráté volt csak és néha kölcsönadta, volt hogy hetekre. (pokémon-al is játszottam amúgy gameboy-on:) )
    szóval kb ennyi volt a konzolos múltam, amikor megláttam egy újságban 2004 közepén egy képet a psp-ről és egyből megszerettem, arról a 2 db képről róla, ami ott volt. ráadásul azt írták, hogy mindez nem lesz drágább 30-40ezer ft-nak megfelelő japán jennél és év végén jelenik meg, ami szintén hihetetlenül hangzott. ha ennél drágább is volt valamivel (250 dollár-japánban persze tényleg olyan olcsó volt, mint írták-itt meg persze mégdrágább lett volna, de azt már nem vártam meg, mire itt is megjelenik), tényleg megjelent 2005 elején usa-ban és tényleg azt tudta amit írtak róla és annyiért. szóval belevetettem magam, és a mai napig nem bántam meg, és mialatt egyre durvább címek jöttek/jönnek rá, egyre kevésbé bántam/bánom, hogy ezt vettem (majdnem 3 éve megvan már amúgy).
    psp-re alapvetően tényleg más típusú játékok vannak, mint ds-re. viszont a psp-t azért is szeretem, mert azon kívül, hogy azért szerencsére egyre több és egyre jobb igazi cím jön rá, minden probléma nélkül tudok rajta bármilyen ps1 játékot futtatni, ezenkívül szinte az összes régebbi konzolt (NES,SNES,GBA,N64) képes emulálni. az más kérdés, hogy még a legjobb psp címekre is épphogy van időm (így is torlódnak azok a játékok, amikkel még muszáj játszanom:) ), így akár Chrono Cross-ozhatok, Mario 64-ezhetek, vagy GTA1-el, Mortal Kombat 2-vel is játszhatok, ha kedvem tartja :)
    több olyannal találkoztam egyébként, akik a ds-re esküsznek és olyanokkal is, akik mind2-t birtokolják és mégis inkább a ds tetszik nekik. szerintem a ds-el is meg tudnék barátkozni, vszínűleg azt sem bántam volna meg, ha annakidején azt veszem. csak még szintén rájátszott a psp-re, hogy milyen multimédiás képességekkel bír, ezek is fontosak voltak számomra. nem csak úgy vettem meg, mint hordozható konzolt, hanem inkább mint egy hordozható számítógépet, aminek persze elsősorban a játék a feladata, viszont tudok rajta zenét hallgatni, képeket nézegetni, filmet/videót nézni tényleg élvezhetően jó minőségben, zenét hallgatni, internetezni, ha éppen arra van kedvem és persze a homebrew fejlesztőknek hála ma már rengeteg dolgot tudok rajta csinálni a youtube videónézéstől a távirányítóként való használaton át a vnc-s pc irányításig mindent.
    tegnap végignyomtam másodszorra a Patapon demóját, eszméletlen az a játék :)
    a neveddel kapcsolatban: magamtól nem volt tippem, a google segítségével egy PHM Pegasus nevű C64 klasszikust találtam, nemtom, hogy mennyire talált de így persze ha talált is, nem volt teljesen tiszta a játék :)
  • Anubys
    #220
    Na, akkor egy kis beinzártálós válasz, mert az jó:

    Japánban viszont és egyéb helyeken tinilányok és olyanok kezében is látni ds-t, akiknek biztosan köze nem volt eddig a konzolokhoz. tetriseznek rajta, nintendogs-ban kutyákat simogatnak, stb. psp-t külföldön se nagyon látni sehol kislányok kezében, ez azért jelenthet valamit.

    Iegn, azt jelenti, hogy PSP-re nincs olyan játék, ami a lányokat is lekötné. Nem hinném, hogy egy lány jókat szórakozna egy Tekkennel vagy Manhunt 2-vel. Nem a DS-t kéne fikázni azért, mert nagyobb a célközönsége... :)

    a második dolog, amit tisztázni kell még gyorsan: mind2-en úgy írtatok a psp-ről, mint csillivili grafikát megjelenítő cuccról, ami semmi mást nem tud és csak azoknak jó, akik a grafikára akarnak élvezkedni. mintha egy játéknak vagy csak jó grafikája lehetne vagy csak jó játék lehetne szar grafikával, mintha a kettő együtt nem fordulhatna elő.

    Nem ezt írtam, hanem azt, hogy a játékok legtöbbje PSP-n csak a grafikával emelkedik ki. Nem mind, de a nagyobb része. Vannak tényleg jó játékok PSP-re, ezért vettem azt IS. Vannak jó grafikával nagyon jó játékok, de az eddig általám ismert PSP-sek mind olyanok, akik lefikáznak egy játékot, ha nem 4 DVD-n van, nem mozog egyszerre 12319786123 poligon a képen. Én meg olyan vagyok, hogy a két kedvenc játékom még 8 színt használt, és azóta is nyomom őket (itt konkrétan a Lode Runner-re és a Chaos-ra gondolok)

    biztosan nem ér fel egy Super Paper Mario Kart Party 8 színvonalához egy olyan játék, mint mondjuk Silent Hill: Origins, vagy Grand Theft Auto, vagy God of War, vagy Crisis Core:FF7 csakhogy párat említsek.

    Soha nem Marióztam, nem az én világom. De tudod mit? Akkor én is kérdeznék, egy Rayman vagy egy Crash Bandicot felér egy Dementiummal, egy Orcs and Elves-szel, egy Mazes of Fate-tel, egy Undercover-rel, egy Two Memories-zal? Hogy én is a legszarabb PSP-s játékokat hasonlítsam a legjobb DS-es játékokhoz. Ami pedig a kis listádat illeti, valszeg ezek miatt kezdtek el PSP-t venni az emberek (A GTA nekem nem bejövős, de a másik három nekem is elég nyomós érv volt a PSP mellett, de még a Tekken és Lemmings is ott van a listámon)

    úgy beszéltek a jó grafikáról, mintha az már hátrány lenne és magában hordozná azt, hogy a játék egy szar és a csilivili grafikán kívül mást nem tudna felmutatni. ez roppant nagy hülyeség, már megbocsássatok.

    Nem figyeltél. Nem a csili-vili grafika a hátrány, hanem az, ha más nincs a játékban csak grafika. Van nem egy ilyen.

    igényesebbnél igényesebb psp játékok jelentek és jelennek meg sorra, amelyek a grafikán kívül olyan igényességet, hangulatot és játékélményt árasztanak magukból, amire kétlem, hogy sok ds játék képes lenne.

    Várom a listádat, hogy eddig mik jelentek meg sorra... :)
    Castlevania-ban pölö egyértelműen a DS a király, a PSP-stől hánytam, pedig imádom a sorozatot, de ajánlom figyelmedbe azokat a játékokat, amiket picivel feljebb írtam

    a grafika nem minden de nehogymár hátrány legyen, hozzájárulhat az is ahhoz, hogy qrvajó legyen valami, és egyre több ilyen lesz psp-re.

    Nem hátrány, de csak attól nem lesz valami qrva jó.
  • PHM
    #219
    Super Metroid: Megvettem, belenéztem.
    "Ez valami lődözős." - Gondoltam, majd félretettem. Volt más, amivel játszhattam.
    Aztán úgy karácsonytájt eljött az unokaöcsém látogatóba.
    SNES bekapcsol, kazal játék elővesz, unokaöccs rácuppan, jól elvan.
    Aztán mikor láttam, hogy még reggel is Metroidozik, derengeni kezdett, hogy talán meg kéne nézni mégegyszer ezt a játékot.
    Megnéztem. Adtam neki egy fél órát, aztán vagy 3 hétig nem is tudtam letenni.
    Ehhez hasonló élményem nagyon kevés játékkal volt azóta.
    (Talán a BOF 2, ennek hatására szerettem meg az RPG-ket.)
    Egyébként nálam is figyel egy gyűjtői darab a polcon. :)
    Nagyon régen volt már elővéve, helyette a Metroid zero missiont szoktam nyüstölni.
    Showműsorban láttam már frakkos leányokat, bár igaz, a civil életben valóban fura lenne ez az öltözék.
  • koryne
    #218
    Hogy a fenébe hagytam volna ki az SM-ot? ^^ Nekem az volt az első nagy szerelmem :D Itt is figyel a nagydobozos gyűjtői verzió a polcon, közvetlenül az eredeti Metroid manga mellett :D

    Btw sztem elég viccesen néznék ki frakkban...
  • PHM
    #217
    Igazad van, de képzelj el engem egy rózsaszín DS-sel. :)
    A legkevesebb, hogy furcsán néznének rám...
    Ebben azért előnyben vagytok. Egy lány szinte bármilyen férfiruhát felvehet példul, míg ez visszafelé baromira nem igaz.
    Jól sejtem, hogy Metroid rajongó vagy?
    A Super Metroidot ugye nem hagytad ki?
    Mert régi ugyan, de kötelező!
  • koryne
    #216
    Dehogy bántottál meg, csak gondoltam szólok, hogy nem minden lány preferálja a rózsaszínt ;)
    A logom meg csak poénból rózsaszín, nem komolyan :)
  • PHM
    #215
    Attól tartok, nem is foglak felvilágosítani soha...
    Megpróbálok egyenesen fogalmazni, hogy megértsd:
    Attól, hogy kisgyermekként láttál PSX-et, később pedig kaptál 1 PS2-őt, majd mindezt megkoronázandó PSP-be fektetted a pénzed, ne gondold, hogy már mindent láttál.
    (Az első 2 konzol szabadon behelyettesíthető bármi mással.)
    Tehát a JÁTÉK csupa nagybetűvel:
    Az a valami, ami elkap, magába szippant, olyannyira, hogy hetekig szinte csak arra tudsz gondolni, míg végig nem viszed.
    Ilyenre ritkán, de ma is van példa.
    Arra azonban, (és ez a JÁTÉK a négyzeten) hogy egy már kipörgetett játékot fél-egyévente elővegyél egy kis kikapcsolódásra, pár új titok felfedezésére, vagy urambocsá újrajátszásra, nem tudok példát a mai kínálatból.
    (Számomra ilyen a BOF 2, Super Metroid, Banjo-Kazooie, Shining soul 2, ill. a Pokémon Emerald-nem röhögni!)
    A mai generációból ilyen stuffra a legnagyobb esélyt a DS-él láttam, és ezidáig nem csalódtam, bár ezt inkább a jövő dönti majd el.
    Végezetül egy kis házi feladat:
    Fizetek neked egy sört/konyakot/kólát (ízlés szerint), ha megmondod, mit jelenthet a nicknevem. Ha azt is megmondod, miért épp 3 betű, megduplázom a tétet. (Könnyítésképp megsúgom, szoros kapcsolat van a nicknevem és a gamer múltam között.)
  • PHM
    #214
    A japán lányokra gondoltam elsősorban.
    Ha megbántottalak volna, ezúton kérek bocsánatot.(Szégyelli magát.)
    Bár ahogy elnézlek, Neked a rózsaszín konzol is csodálatosan áll.
  • 5c0rp330n
    #213
    nagyon nem világosítottál meg :)
    megint általánosítani próbálod a psp játékokat, pedig közel sem igaz rájuk, hogy a grafikán kívül mást nem tudnak. a fejlesztők nem érzik mindig kötelességüknek, hogy kihasználják a psp hardveres adottságait, a jó gyártók nagyon jó eltalálják, hogy mi kell rá. ha valamihez nem illik csoda 3d grafika, akkor nem is fogják olyanra csinálni csakazért is, ha meg jól jön a szép környezet, akkor megcsinálják, mert miért is ne tennék. mint már írtam egyre több olyan játék van, aminek kíváló hangulata és játékélménye van és ezekből a jó grafikával mégtöbbet ki lehet hozni. erre nagyon jó péda az általad is említett Crisis Core. kiadhatték volna régi FF7 engine-el is, a hangulata tutira megmaradt volna és nemhiszem, hogy sok kritika érte volna. viszont mivel a psp olyat is tud, gyönyörű 3d-s grafikára átírták. vesztett ezzel bármit is a játék? ellenkezőleg, rengeteget nyert. elég ránézni a GTA-kra, Silent Hill-re, Tekken-re és kismillió PSP játékra: ilyenre egy ds nem lenne képes, és enyhén túl mutatnak azon, hogy csilivilien néznek ki. plusz ott vannak a 2d-s játékok (ez az ellen bizonyíték h a fejlesztők mindig kötelességüknek érzek a maximum grafika megcsinálását), amelyek 3d-ben nem is lennének jók így a fejlesztők nem is erőltették. Worms: Open Warfare, Loco Roco, Patapon. mind mesterművek és olyan elragadó hangulatuk van, hogy senkinek egy rossz szava nincs a grafikájukra.
    arra meg, hogy melyik nem melyik konzolt hasznája: több külföldi, nemzetközi oldalon is olvastam felmérésekből, hogy a ds vásárlói között tényleg jelentős mértékben vannak jelen női egyedek, míg a psp vásárlói között jelentéktelen ez az arány. elég csak az itteni példát is megnézni: egyből itt a topicban egy ds-es lány, psp topicban 3 év alatt 1 lány volt/van csak akinek van psp-je :)
  • koryne
    #212
    "Annyi a különbség, hogy az ő kezükben rózsaszínű DS/PSP van."
    Ezt cáfolnám. Fekete DS-em van és ha majd veszek, akkor valószínűleg ezüst PSP-t veszek :)
  • PHM
    #211
    Nna, akkor, hogy egy kicsit megvilágítsalak:
    "csilivili grafika: PC, PS3, Xbox 360, PSP - ezekre utaltam.
    Ezeknél a gépeknél a hardver lehetőséget biztosít az úgymond "minőségi" grafika kivitelezésére.
    Éppen ezért a fejlesztők kötelességüknek érzik, hogy rágyúrjanak kicsit a grafikára, hiszen ezzel is el lehet adni a játékot, még ha lepkefingnyit ér is.
    Mindez nem jelenti azt, hogy ne lenne igényes játék ezekre a gépekre, csak sokszor elfogy a pénz/idő, mire a számomra lényeges dolgok polírozása kerülne sorra.
    Na most egy viszonylag gyengébb hardveren a fejlesztőknek más utat kell járni, ha sikeresek akarnak lenni.
    Vagy rágyúrnak a hangulatra, vagy új rétegeket próbálnak bevonni a gamer társadalomba.
    Az előbbi az, amiért maradok az "elavultabb" hardvernél.
    Más: A HC gamerségnek nem feltétele, hogy az ember személyi száma 1-essel kezdődjön. Ha kicsit utána jársz, rá fogsz jönni, hogy már rég elvesztettük az egyeduralmunkat ebben (is).
    Jelenleg közel annyi a nő gamer, mint mint a férfi. Abban is nyugodt lehetsz, hogy sokuk lazán lealáz téged is, engem is.
    Annyi a különbség, hogy az ő kezükben rózsaszínű DS/PSP van.
    Az meg, hogy az utcán mit látsz, baromira nem fedi a valóságos arányokat.
    A legtöbb ember ugyanis otthon szeret játszani, még akkor is, ha handheld gépen tolja.
    A japán tinilányoknak meg nagy valószínűséggel van/lesz PSP-jük is. Ez alapján ítélni butaság.
    A PSP jelenlegi sikere sem az eddigi "kiváló" termésnek, hanem az általad említett játékoknak, s talán legfőképpen a Crisis Core:FF7-nek köszönhető.
    Ja, honnét is jött az FF7? Hopp, megvan: PS1!
    S az elődjei? Nem kell keresned: SNES, ill. NES.
    Ez a sorozat (is) ilyen elavult gépeken indult, ekkor alapozva meg a hírnevét és a rajongó táborát, mai szemmel "hányadék" grafikával.
    De micsoda hangulattal!
    Nos, ha majd ezt a hangulatot fogom tapasztalni a PSP-nél, akkor én is beruházok egybe.(Úgy néz ki, talán jó irányban halad a dolog.)
    Addig azonban ez csupán meddő vita, mert lefogadom, hogy nem volt még a kezedben 2 percnél tovább DS, és bevallom, én sem teszteltem a PSP-t tovább negyedóránál.
  • 5c0rp330n
    #210
    #207, #208:
    mind2tökre válaszolok akkor egyszerre.
    mind2-en ugyanazon a mondaton akadtatok ki. akkor most felhívnám a figyelmeteket az "inkább", "leginkább" szavakra. egy szóval nem mondtam, hogy csak casual-ok veszek, csak azt mondtam, hogy inkább. most kár lenne Magyarországot mondani példának, mert itt a ds valóban alig van jelen, psp-t is persze csak pár ember kezében láttam rajtam kívül utcákon, buszokon. itt sztem aki ds-t vesz (mint ti), azoknak viszonylag nagyobb része hc gamer, itt egyszerűen nem terjedt úgy el mint casual cucc, mint máshol. Japánban viszont és egyéb helyeken tinilányok és olyanok kezében is látni ds-t, akiknek biztosan köze nem volt eddig a konzolokhoz. tetriseznek rajta, nintendogs-ban kutyákat simogatnak, stb. psp-t külföldön se nagyon látni sehol kislányok kezében, ez azért jelenthet valamit. ezért mondom, hogy a ds inkább casual cucc, de persze vannak kivételek és Magyarországon főleg ilyeneket látni. külföldön kb hasonló a célközönsége, mint a wii-nek, és a wii ismert, hogy hogy áll a hc gamerekkel: érdemes például megnézni a "No More Heroes" című játék "sikerét", ami egy inkább hc játékosoknak szóló tök jó kis játéknak volt szánva. a kutyának sem kellett a szó szoros értelmében. ds-en ennél azért vszínűleg nagyobb a hc gamerek aránya, de jelentős részt tesznek ki a casual játékosok, jelentősen nagyobbat, mint psp-nél, ezért írtam h inkább casual cucc.
    a második dolog, amit tisztázni kell még gyorsan: mind2-en úgy írtatok a psp-ről, mint csillivili grafikát megjelenítő cuccról, ami semmi mást nem tud és csak azoknak jó, akik a grafikára akarnak élvezkedni. mintha egy játéknak vagy csak jó grafikája lehetne vagy csak jó játék lehetne szar grafikával, mintha a kettő együtt nem fordulhatna elő. biztosan nem ér fel egy Super Paper Mario Kart Party 8 színvonalához egy olyan játék, mint mondjuk Silent Hill: Origins, vagy Grand Theft Auto, vagy God of War, vagy Crisis Core:FF7 csakhogy párat említsek. úgy beszéltek a jó grafikáról, mintha az már hátrány lenne és magában hordozná azt, hogy a játék egy szar és a csilivili grafikán kívül mást nem tudna felmutatni. ez roppant nagy hülyeség, már megbocsássatok. igényesebbnél igényesebb psp játékok jelentek és jelennek meg sorra, amelyek a grafikán kívül olyan igényességet, hangulatot és játékélményt árasztanak magukból, amire kétlem, hogy sok ds játék képes lenne. a grafika nem minden de nehogymár hátrány legyen, hozzájárulhat az is ahhoz, hogy qrvajó legyen valami, és egyre több ilyen lesz psp-re.
    és még1szer leszögezem, hogy ennek a vitának az égvilágon semmi értelme, de ilyen betyöpösödott hülyeségeket nem kéne hangoztatni.
  • PHM
    #209
    Nna, itt egy másik "casual" gamer!
    "Micsinyász" a 17 konzoloddal?
    Biztos dísznek vetted őket...
    A viccet félretéve maximálisan egyetértek Veled, bár meg kell hagyni, a Wii-t ért vádakban van némi igazság.
    Sokan azt hiszik, ha egy játék nem mozgat x millió polygont, akkor csak hulladék lehet.
    Ezeknek csak néhány játékot említenék:
    SNES: Donkey kong country sorozat, Super Metroid, BOF 2
    MD: Story of Thor, Zero tolerance, Sonic & Knuckless
    Kiragadott, szubjektív példák, de szerintem HANGULATBAN sok mai játékot kenterbe vernek.
    Oda-vissza...
  • Anubys
    #208
    "ds inkább casual cucc, azok veszik a leginkább, akik a wii-t, vagyis akiknek amúgy közük nincs a konzolokhoz,"

    Nos, akkor ebbe beleszólnék, nekem semmi közöm a konzolokhoz, eddig csak 17 van belőlük, de fingom nincs, mi is az. Van PSP-m meg DS-em is. Igen, a psp sokkal erősebb hw, így természetesen a játékok grafikája is sokkal jobb. A legszebb DS-es játék (a Dementium, de sokan talán valamelyik N exkluzívot tartanák annak, pl Metroid Prime) psp-n tuti leverné a lécet. A DS nem az olyanoknak készült, akik a grafikára akarnak élvezkedni, hanek azoknak, akik JÁTSZANI akarnak. Bár lehet, hogy nem érted a különbséget, akkor meg olyasmi lehet neked magyarázni ezt, mint egy vaknak a "halványzöld" szó jelentését elmondani. A másik pedig, hogy pont a PSP a divat -legalább is itthon-, sokan itthoni viszonlyatban azt sem tudják, mi a DS. Jó példa erre egyik haver, full sony-fan volt, akkor inogott meg először, mikor megmutattam neki a REsident Evil Remake-et GC-re. Után a RE4 tette be nála a kaput, majd mikor arra verte a nyálát, hogy megjelent ps2-re is, akkor megmutattam neki a 2 verziót egymás mellett. Amikor látta nálam a DS-t, először benyögte, hogy nem szeret Mario-zni, meg ilyen idióta ugrabugrákkal játszani, ehez képest vagy 4 órát át nyomta a Dementiumot, majd a köv. fizetéséből vett egy DS-t.
  • PHM
    #207
    "ds inkább casual cucc, azok veszik a leginkább, akik a wii-t, vagyis akiknek amúgy közük nincs a konzolokhoz,"
    Ne haragudj, de ezzel jó nagy ostobaságot mondtál.
    1980 óta játszom, bár HC gamernek azért nem mondanám magam. Hol is voltál Te akkor?
    DS-t azért vettem, mert JÁTSZANI szeretnék, nem pedig a csilivili grafikán élvezkedni.
    Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lesz PSP-m.
    Dehogynem, ha eljön az ideje...
    Az pedig, hogy a Nintendo mit csinált/csinál a Vii-ből, legyen az ő gondjuk.
    Nekik anyagilag megérte, az meg más tészta, hogy nem véletlenül nincs ilyen konzolom.
  • 5c0rp330n
    #206
    nem fogok elvakultan a psp mellé állni, szánalmasnak tartom az "én apukám erősebb" hangnemű vitát a psp vs ds-ről, teljesen értelmetlen, teljesen más kategória. ds inkább casual cucc, azok veszik a leginkább, akik a wii-t, vagyis akiknek amúgy közük nincs a konzolokhoz, csak ráharaptak mert poénos a cucc, psp-t inkább azok veszik, akik ps3-at vennének "nagykonzol"-ból: hc gamerek leginkább, akik ismerték a ps2-t is.
    egyébként meg ha már eladási mutatókkal jössz, nem a másfél hónapokkal ezelőtti eladási adatokat kéne mutogatni, hanem a legutóbbiakat:
    japán-múlt hét:
    Nintendo DS Lite - 79,370
    PSP - 77,933
    Wii - 74,544
    PlayStation 3 - 34,363
    PlayStation 2 - 11,364
    Xbox 360 - 4,296

    igen, a psp lehagyta a wii-t és a ds-től is lepkefingnyira maradt le, inkább ezen kehet elgondolkozni, hogy miért lehet, amikor eddig olyan masszív nintendo uralom volt. eladási mutatókkal egyébként is full idiótizmus jönni, attól, hogy valamit sokan vesznek, még nem jó. sokmillió légy szereti a szart, mégsem olyan jó az. maximum nyugtatásnak jó, hogy "nem én voltam legalább az egyedüli barom aki ilyen szart vett" jó, vagy azok verhetik rá, akik tömegbuzik akarnak lenni. (lásd: ipod-divatbuzik) magasan szarok az eladási mutatókra, nem akarok a tömeghez tartozni.
  • 5c0rp330n
    #205
    legalább tanuld meg leírni a nevét annak a játéknak :)
    amúgy meg úgy bezsélsz róla, mintha eddig csak szar játékok lettek volna psp-re és az lenne a nagy megváltás. valóban qrvajó lesz, de van dögivel qrvajó játék psp-re.
  • fittyfene
    #204
    Ennyi ember csak nem téved!
    Eladási mutató
  • Csibe001
    #203
    Engem kb két játék érdekelne psp-n, ezt kölcsön is fogom kérni aztán már el is felejtem. ;)
  • fikoo
    #202
    Én csak annyit mondok, hogy próbáljátok majd ki PSPn a nemsokára megjelenő God Of War - Chaince of Olympust. Ha ez megvan, akkor sírva fogjátok kitörölni a popótokat az NdSel, már bocsánatot kérek :P
  • Csibe001
    #201
    Na örülök hogy inkább ide szemetelsz, nőjj fel.Thx, bye. :)
  • david13
    #200
    PSP 4ever ----NDS[#level[#levele][#levele]e]-----GBA SP