Emule
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Pl. telepítsd újra? <#wow1>#wow1> Tipikus windowsos beidegzõdés nem megy vmio, nem értünk hozzá, újrakezdjük az egészet. Nem mellesleg ha emulet újratelepíted, akkor elvesznek a pontjaid, mert az a te gépeden tárolódik, nem szerveren és nem is a másik gépén.
Meg ez a szerverlistás dolog is kicst hajmeresztõ letölt egy biztonságilag kétes server listát még ipfiltert sem állít be.
Itt van pár cikk a hamis szerverekrõl:
Adatgyüjtõ ed2k szerverek
Hamis ed2k/eMule szerverek! (Nem a cikk keletkezési ideje számít, hanem amit ír, mert még mindig aktuális dolog!)
Én ezt az oldalt jobban ajánlom emule kezdõknek , mert itt legalább értett is hozzá az író, és nem írt badarságokat.
Most kipróbálom õket.
próbáld meg, hogy megosztasz nagyon sokmindent. az ed2k hálózat egy pontozási rendszeren alapszik és minél több pontja van vkinek, annál jobban és gyorsabban tud letölteni (minél több mindent osztasz meg és !töltesz fel!, annál több pontod lesz). ossz meg bármit (kivéve persze személyes dolgokat) minél többet (xxGB-ot), várd meg amíg szednek töled és nézd meg úgy mit reagál a rendszer!
próbáld meg újratelepíteni a progit! nekem is volt ilyen problémám és ezzel megszûnt!
mielõtt uninstallálod, itt találhatsz bõvebb infót:
www.mindenamitakarsz.mlap.hu
a "hasznos emule tippek" részben a "megjegyzés a kliens-pontjai-hoz" írásban
Itt a két kép a sebességekrõl:
Látható a 2. képen, hogy amit éppen töltök le(piros négyzet, releasre állítva a megosztásban) azt többel töltöm fel, mint ami már meg van, míg 4,8on kevesebbel. Így meg ha jobban töltöm azt fel, amit én is töltök, akkor elõrébb kerülök a várakozási sorban. <#smile>#smile>
Az upload fájl-prioritáson talán javíthatsz, ha nem közös queue-t, hanem fájlonkéntit használsz, így gyorsabb a queue forgása. (Én így használom, 13k limittel, általában 4-5 ember tölt tõlem.)
Meg azért az is fontos, hogy milyen kiszólgálóra csatlakozol.
Én úgy használom, hogy ezzel: http://upd.emule-security.net/server.met.gz lefrissítem a kiszolgálókat, beállítom hogy ne frissítsen embreketöl, induláskor frissítse a listát, ott lesz egy list gomb, elõjön egy dat fájl, amit jegyzettömb nyit meg, és a grukos címet átírom erre.
Majd biztonságnál IPfilterhez beírom ezt: http://bluetack.snowmanuk.net/bluetack/pipfilter.dat.gz bepipálam felette hogy kiszolgálók kiszûrése, majd Load gomb az ipfilter mellett.
Aztán a kiszolgálók listában csak ilyen 5-6 szerver lesz,d e megbízhatóüak, én mindig arra csatlakozok, ahol sokan vannak általában valamelyik razorback szerver.
A biztonságos szerverek listáját megtudod nézni, itt.
Még régen Morph-XT moddal kezdtem, utána Stulle Mule mode, most kipróbáltam az Xtreme, ScarAngel, X-ray, NetF WARP modokat.
Ezekbõl az xtreme jött be, mert szinte azonnal elkezdte a letöltést, és elég szép sebességgel tölti (a többi klienshez képest).
Már csak annyit szeretnék megkérdezni, hogyan tudom beaállítani, hogy mennyi legyen a max feltöltési slot, mert van mikor 13embernek töltök fel ilyen 2KB/sel. Meg az, hogy megosztásban relesen vannak azok a dolgok amit én töltök le. De a legtöbbet mégsem azokból töltöm fel, hanem abból ami már megvan. MorphXtben pl ez tetszett, hogy azt osztja meg fként amit töltesz, így javul a helyed a queban. Itt meg összevisszaosztogat, és elaprózza az amúgy sem nagy feltöltésem.
Épp az,hogy van akinek megvan és néha ritkán amikor hozzá tudok kapcsolódni akkor megvan az egész file.Akkor a csíkban egy vonal piros sincs.Igaz akkor is csak halványkék.60MB-ból már lejött 18MB.
A kéréseknél meg látszik pl. 14 embernek van meg valamennyi.Annyiból valakinek biztos megvan.De ez a file már vagy fél éve jön de nem igaz,hogy senkinek se lett letöltve fél év alatt.Az a 2 aki elfogadott azoknak pont nincs.De akkor mi van?Fájlmegosztás van akkor miért nem terjed egy (ráadásul jó) videoklip.
És én se töltök fel senkinek.Ez az egy megosztásom van és sehol senki.
99,99999%-ban senkit se láttam még akinek feltöltöm.
100%-ban csak max 3 emberhez kapcsolódok.
Egy megosztásom van és ez az egy amit letöltök.Minden sávszélességem ezé az egy megosztásé fel és le egyaránt.

az elozo kerdesed arra vontkozott , hogy tudnal mindenkit kisziolgalni, mondtam, vegyel szelesebb feltotlesi savot.
most nem tudom mifele piros csikos cuccokrol beszelsz.
ha letoltenel valamit es az nincs meg 100% ban senkinek azt priossal jelzi ez igaz. hoyg miert nem fogod soha letiolteni? mert nins meg senkinek.
probalj ertelmesen fogalmazni. esetleg illusztrald kepekkel a kerdesed.
emule eXtreme mod megy nálam.Megnyomtam a Megosztás gombot.
Ott azt látom sok kérésem van elutasítva.
Miért vannak elutasítva?
Mit tegyek,hogy egy elutasításom se legyen?
Ne azt csináld amit én, hanem amit mondok...
percenkent keruonek fel az ujabb orrentek piratebay re.
Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!
Köszi
Ne azt csináld amit én, hanem amit mondok...
Ha a szerver frissítésnél nem a "best servers"re megyek, mindíg van benne alternatív. A "bestnél" meg nagyon lecsappant az arány. Nagy szelet esett ki a tortából.
ha nem a tied, sehogy.
Köszi!
az eMule Plus-t használom már egy kis ideje, de a beállításoknál csak nemrég vettem észre, hogy nem úgy állítottam be a megosztást, hogy más is lássa. Ennek meg is lett az eredménye, mert néhány felhasználó "agresszív felhasználónak" minõsített, és a sebességem is le lett véve, meg a keresési funkció sem mûködik már. Átállítottam, de ennek ellenére úgy láttam, hogy a régebben letöltött file-aimat meg a sjátjaimat nem töltik, pedig a régebbi letöltéskor azokra is volt érdeklõdés. Lehetséges , hogy nem is látszanak ezezk mások számára. Nem jó helyet válaszottam eredetileg, ezért párszor át kellett pakolni, de ezt meg is adtam a könyvtárak között. Lehet, hogy ez az oka ? Tudok valamit ez ellen tenni ? És azért mit tudnék tenni, hogy javítsak a megítélésemen ? Mennyi idõ múlva változik ez meg ? Vagy jobb, ha megpróbálok inkább más programot , esetleg edonkey-t használni ?
köszi a segítségeteket elõre is
hatchoum
Szóval a router ha olyan akkor a tûzfal beállításoknál vagy máshol, belövöd a DMZ kapcsolót vagy akármit és beírod hozzá a router által kiosztott IP-det. Ezzel már mûkszenie kell.
segitseget talalhatsz a www.portforward.com on
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Az "emule" nevû fájlcserélõt szeretném használni. UPC-s ADSL modemem van amibe be van dugva egy SMC WBR14-G2 router, na ennek a bolynak a végén lógok egy laptoppal wierless-en keresztül.
Beállítottam az SMC-be a portokat és a windows tûzfalba is. Ennek ellenére a tesztnél még mindíg azt írja az emule, hogy nem látja nyitva a TCP portot és így csak alacsony ügyfélazonosítót tud biztosítani. Kiba lassú így a letöltésem! HELP MEEEEE!!!!!!
Köszi: Gábor
tuzfalad routered , viruskeresot , akadalyoz.
http://www.gruk.org/server.met.gz
Csak 2 szervert látok a listában, nálatok is hasonló a helyzet vagy nálam van vmi gond?
\"Nem a katonák döntik el mikor harcolnak!\" A. O. E.
a "feltoltes" atvitelehez 3 filet kell atmenteni, ezeket az edonkey topikban emlitettem. de az mp3akarmi oldalon is leirjak, sot az emule hivatalos helpben is.
windows ujrarakasnal pedig egyszeruen mentsd el az egesz emule konyvtarat. de a legcelszerubb, ha masik particion taerolod, amit nem torolsz le. a programot nem kell telepiteni, mukodik anelkul is.
A harmadik kérdésemre meg is találtam a 311es hozzászólásodban a választ, de a priorítás oszlopban nem látom magam. Szerintem valamit elnéztem, de nem tudom mit :)
A napokban elkezdtem ismerkedni a edonkeyval és az eMulelal. Nagyon tetszik a rendszer, és amire én használom (szeretném használni), arra talán ez a legjobb. Próbáltam itt-ott utánna olvasgatni, hogy szerezzek egy kis infót, de pl a torrenthez képest jóval kevesebb van.
Jelenleg az eMule 0.48a klienst használom.
A topikot elolvastam, és az Mp3 portálra is benéztem. Láttam, hogy többször felmerült a kérdés, hogy mi történik akkor ha újrarakja valaki a windowst, vagy másik klienst rak fel, hogy maradjanak meg az adatok? Ha lecserélném a jelenlegi klienst pl a Morphra akkor mely fájlokat kéne kimásolnom, mert gondolom az egész mappa nem jó ötlet.
A jelenlegi arányom több mint 3:1. Ha feljavítanám 5:1 hez akkor elõrébbkerülnék a sorban (gondolom a feltöltött adat is beszámít), vagy jó ha csak 1:1 felett vagyok.
Rákattintok 2x a letöltés közben lévõ fájlra, és nem látom a nevem. Ott kell nézni, hogy hanyadik vagyok a sorba?
Kicsit csodálkozok, hogy ilyen kevesen írnak a topikba (az eDonkeyben sincs sokkal több hozzászólás), pedig tényleg jó a rendszer. Én torrent után kezdtem el kipróbálni az eDonkeyt, és a kezdeti idegenkedés, így 3-4 nap után már nincs is.
Tûzfal biztos jól van beállítva már megnéztem, mit tegyek?
Ne haragudjatok, hogy beóvatlankodom ide. Még a múlt héten véletlenül találtam rá erre az oldalra, de nagyon sokáig tartott, amíg engedett beírni. CICAI-nak szeretném üzenni, hogy én is gyûjtöm Daniel Auteuil filmjeit és ha lenne kedve, segíthetnénk egymásnak kipótolni a gyûjteményünket. Hogy ne offoljunk, ide írhatna: [email protected]
Nagyon köszönök minden választ! :-) Luisa