679
  • algopyrin
    LowID, olvass vissza, még lapozni sem kell, ezen az oldalon is van hozzá leírás.
    Ha a tűzfalon engedélyezted akkor router, egyéb NAT a helyi hálón (pl Windowsos internetmegosztás), NAT a szolgáltatónál (pl mikrohullámú net) vagy a szolgáltató által letiltott port az oka.
  • tyler82
    Üdv. Valaki meg tudná mondani mit is jelent az, ha a tálcán lévő emule ikonnál a szamár szeme be van kötve??
    Letölteni letöltök meg fel is tudok... Kerio Personal Firewall-nál a port feloldása, a protokol feloldása meg a cím feloldása ki van pipálva.
  • desigo
    Én is :)
  • Lonesome Jim
    nyílván igazad van, emule rossz, fúj ;) akkor csorgasd csak a nyáladat.. én furcsa módon mindent le tudok szedni
  • tomo
    NNP= no needed parts nincs olyan darabka neki, ami neked kell (ugye ez is felvagja az anyagot 9 MB os darabokra, mint a torrent , jo a torrent kisebbekre vagja )
    A4AF= asked 4 ( for ) another file , masik filet kert a kliensed az illeto peertol

2 zöld i , akik értékelték excellentnek minositettek a cuccot, jobb klikk a cuccon, es comments, igy el is olvashatod mit irtak.
  • Met
    mit jelent a file nevénél a 2 zöld i? és az mit jelent, hogy a file-nak 343 forrása van ebből 337 a hasznos NNP 6, A4AF 1 de csak 6 forrásból tölt le?
  • tomo
    ha ilyen szar lenne, szerinted hasznalna tobb millio ember?
  • bence33
    neked 2.5megás neten van és nagyon lassan tölt le mindent az e-mule. ilyen szaros 100b/sec-el!!! mi lehet a baj vagy csak ilyen szar az e-mule
  • algopyrin
    Sorry, a link kimaradt: VLC partfile plugin
  • algopyrin
    Ezekért nem az eMule a felelős, ugyanennyi van publikus torrenten is. Ha a program nem működik, akkor valószínűleg a program topikjában több segítségre számíthatsz. Attól hogy az eMule-on töltötted le, nem biztos, hogy mindenki aki eMule-t használ szintén letöltötte/pont ugyanazt a verziót töltötte le.
    Ha hibás/fake fájlra gyanakszol, azok kiszűrésére rengeteg mód van:
    -keress linkoldalakon, linkadatbázisokban: rengeteg ilyen van, a legnagyobb előnyük az egyfajta prospektus szerep, ajánló és hogy ellenőrzött, jó minőségű tartalmakat találhatsz (két lista ezekről: 1 2)
    -jobb klikk a fájlnévre és Fájl tulajdonságai: megnézheted, hogy a többieknél milyen néven szerepel és a megjegyzéseket (azt is jelzi, hogy nála milyen néven szerepel, amihez kommentet írt), Fájl Info (!=Fájlinformáció) megmutatja, hogy a fájl fejléce mit rejt, figyelmeztet, ha a kiterjsztés nem egyezik a fejléccel, csak akkor működik, ha már letöltődött a fájl eleje, a MediaInfo.dll-t bemásolva a program könyvtárába kiterjeszthető a tudása, audio és videotartalmaknál hasznos.
    -webszolgáltatások: Beállítások/Általános/Webszolgáltatás módosítása, a fájl végére illeszd be ezeket:
    Donkeyserver No1,http://62.241.53.2/cgi-bin/ed2khistory?ed2k=#hashid
    ed2khistory,http://stats.razorback2.com/ed2khistory?ed2k=#hashid
    Stats tothbenedek,http://tothbenedek.hu/ed2kstats/ed2k?hash=#hashid
    Stats Titanesel,http://ed2k.titanesel.ws/ed2k.php?hash=#hashid
    edkfakes,http://www.edkfakes.info/action.php?link=#filesize:#hashid
    DF Check,http://donkeyfakes.net/fakes.php?referer=emule&hash=#hashid&size=#filesize&name=#filename
    DF Report,http://donkeyfakes.net/report.php?hash=#hashid&size=#filesize&name=#filename
    Fake Check Bitzi,http://bitzi.com/lookup/ed2k:#hashid?ref=eMule
    Fakecheck Jugle.net,http://www.jugle.net/?comments=#hashid
    Ezután a fájlra jobb gombbal klikkelve ezekben is utánanézhetsz a fájlnak. Nem tudom, hogy melyik fake adatbázis működik, egy angol fórumból másoltam. Van olyan, ami csak statisztika, hogy milyen néven szerepel másoknál a fájl.
    -ha nagyon gyorsan jön a fájl, gyorsabban, mint amire az internetkapcsolatod képes, akkor valószínűleg csupa egyforma karakterből álló fake.
    -videókhoz hasznos az előnézet, ehhez kapcsold be, hogy az első és utolsó szeletet töltse le először.
    A preferences.ini-be az [eMule] szakaszba beírhatod, hogy: PreviewSmallBlocks=1
    Ez használhatóvá teszi az előnézetet, amint lejött az első 16 kB adat.
    VLC Playerhez partfile plugin-t innen tölthetsz le. MPlayerrel pedig a .part fájlokat is meg tudod nyitni.
  • Pasicomsales
    hogy?
  • tomo
    ki
  • Pasicomsales
    Szkript

A szkript szó magyarul írást jelent, méghozzá különböző kontextusokban más és más írást.Az informatikában is érthető módon olyan (rövid) utasítássort (inkább parancs, command) jelent, amely részfeladatok automatizálására szolgál. (szkript fájl)
    Ez volt a tudományos.

Szerintem csak annyi hogy a file sérült(a gép nem tudja felismerni vagy futtatni). Az emulon vannak akik ilyeneket tesznek fel.
    A kérdés az ki lehet e őket szűrni?
  • tomo
    mi az hogy "szkripthibas"?
    en ezt a szot nem ismerem.
  • Pasicomsales
    Hi
    Az emullal letöltöttem pár programot de az összes szkripthibás. Lehet ez ellen valamit csinálni?
  • tomo
    esetleg a leiras melle olvasd vegig a 2 sg topikot is .
    ezt

meg ezt
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1003249612
  • tomo
    hogy a sorban (queue rate ) elorekerulj.
    az meg ugye ido es egyeb dolgok fuggvenye, a kepletet megtalalod a leirasban a honapon ( emule project net )
  • Met
    Miért van az, hogy töltök le két file-t. Az egyiknek 12 a másiknak 50 forrása van. Állapot várakozás már elég régóta. Minek kell történnie, hogy elinduljon?
  • algopyrin
    High id, állandóan (a legjobb, ha 24/7) menjen a kliens és töltsön fel gyorsan. Szedj egyszerre több dolgot, esetleg használj modot. Várni kell, amíg beindul. Pl van egy fájl, ami megvan 500 embernek, 1-2 óra várakozás, előre kerülsz a sorban és elindul kb 10-20 embertől, amikor ők befejezték az adott szeletet addigra másoknál kerülsz előre a sorban és így tovább. Ha sokat használod, akkor a kreditek miatt a többi kliens elhalmoz adatokkal.
  • berlinboy6329
    Ezek a filecserélő progik nem jók.Hiába kell várni.Pl ez az Emule számomra csak keresni jó,és csorgatni a nyálat,ha talál vmit ami kéne,de letölteni azt nem.5-nél többel 1Yűen nem jön,pedig nem modemes a netem,igaz max csak 65-el szed,ami messze van az 5-től.Szal meg tudja vkimondni miért nem tölt gyorsabban?
  • Met
    Köszi, mostmár valamenyire értem a dolgot:)
  • pusztito15
    torrent oldal:
    http://independence.fake.hu/
  • algopyrin
    Az emule-mods.de szavazása szerint a legjobb mod azok közül amiben van Kademlia.
    Kademlia
    Röviden egy elosztott szerver nélküli hálózat, hasonló a torrent kliensek DHT-jához, de annál fejlettebb. A kliensek központ nélkül közvetlenül egymáshoz kapcsolódnak és ezen a hálózaton is kereshetnek. Többen használják, mint a legnagyobb szervereket (DonkeyServer No1-2) ezért az ezen kapott keresési eredmények jobban tükrözik a fájl elérhetőségét, hátránya, hogy a keresés jóval lassabb, mint a szervereken.
  • tomo
    KAD kademila,
    a sima eMule kliensben balrol a masodik gomb.
    nagyon nincs mit tenni vele, legyen bekapcsolva.

morphxt, passz , biztos jo. nekem a sima eMule is bevalt.
  • Met
    Mi az kad?:) mire jó?
    Az 0.47a.-MorphXTv8.13-as klienst szedtem le, jó nemjó?
  • algopyrin
    Statisztika, jobb klikk a fájlon, vágólapra másolod az ed2k linkjét és ezzel megnézheted, hogy a nagyobb szervereken hányan osztják meg.
    A szerverek gyorsabban keresnek, de a kad jobb képet ad a fájl elérhetőségéről.
  • tomo
    az hogy egy szerver mennyi talalatot dob sokszor lenyegtelen, mert amint az egyik klienshez kapcsolodsz, az elhalmoz egy csomo masik peer cimevel.

kezdd el tolteni, es meglatod.
    high id legyen es kad hasznalata kotelezo.

ja es keresesnel, erdemes tobbszor probalkozni, mas kombinaciokkal.
    ha tul sok talalatot kapsz , akkor pontositani a keresest, ha keveset tagitani .
  • Met
    Háj, megjöttem:)

Kellene egy kis help. Elindítom a progit és innen hogyan tovább?:)
    Beírtam egy server listet, be is jött egy csomó cím. Kerestem ezt A Year and a Half in the Life of Metallica és 11 találat volt, valaki megnézné, hogy nála mennyi van mert szerintem ez kevés. Lehet rosszul csinálok valamit vagy minden jó és ennyi az össz?
    Így elsőre kicsit furcsa ez a rendszer.
  • tomo
    csak akkor, ha a szolgaltatod megkered, hogy csinaljon neked portforwardot.
  • PetruZ
    Nem lehet. A mule a teljes fájl és a közel 10 megás blokkok hash-ei alapján tölt, tökre nem érdekli a fájlnév vagy a méret. Ezek pedig minden fájlnál teljesen egyediek, tehát értelme sincs átműteni a részeket.
  • repvez
    ja és emule plus 1.2-t használok
  • repvez
    Azt meg lehet oldani valahogy ,hogy ha már elkezdtem egy videot letölteni,de kevés felhasználonak van meg,de közben találtam egy olyat ahol sokan vannak akkor a kettöt össze lehet valahogy hozni.Mert nem akarom már ujrakezdeni mivel már 60% lent van.A fájl méret és a cime nem egészen egyezik,de ugyan arrol a filmröl van szo.
  • Danecay
    Wireless LAN Access Point okozhatja, a passzív módot? Nekem mikrohullámú netem van, már megcsináltam a portengedélyezéseket a tűzfalnál, de nem lett jó, végül ki is lőttem a tűzfalat, de úgy sem javult a helyzet :( Ha valaki vágja a témát segíthetne! Nekem is helyi IP címem van, tehát 10.x.x.x alakú.
  • algopyrin
    #163: akármelyiket amit nem használ más, válassz minden gépnek egy-egy 10000 feletti számot, a TCP és az UDP lehet ugyanaz, hacsak nem nagyon régi a router.
    Statikus IP címed úgy lehet:
    a. Kikapcsolod a routerban a DHCP-t és minden gépen saját belső IP-t adsz meg, lehet, hogy a DNS szerverek IP címeit neked kell kézzel beírnod, de ezek le vanak írva a szolgáltató ismertetőjében/szerződésében vagy kérdezd meg a helpdeskjüket. Pl.: a router IP címe 192.168.1.1, minden gépen 192.168.1.x formátumú címet adj meg 255.255.255.0-s alhálózati maszkkal.
    b. a routerban az adott gép hálókártyájának MAC címéhez (mivel ez egyedi) rendelj hozzá lokális (192.168.x.x) IP címet a szgépek pedig DHCP-n kérjék le az IP-jüket.
    #145: lehet, hogy addig több embertől töltődött és miután az ő részüket befejezte a lassabb kapcsolatoktól tölt csak, tud egy-egy szeletet (alapértelmezésben 9.28 MB) több embertől tölteni, nem úgy, mint a strongdc, de egy minimális méret van, ami csak 1 embertől töltődik.
  • asdefge
    Azt a kooperációs rendszered dönti el, LIN-t nem ismerem, a WIN-nél a hálózati beállításoknál, hálókari, TCP/IP, tulajdonságoknál. A WIN nagyon jó helpet ad a dologhoz, bár nekem a routerhez kapott kézikönyvben is le volt írva rendesen a dolog.
  • asdefge
    Akkor minden rendben. Leellenőrzi a teljes állományt újra, mielőtt készre jelenti, aztán pedig átmozgatja a célkönyvtárba, hiszen addig a temp-be töltött. Ha ez éppenséggel egy másik meghajtón lakik, az bizony komoly idő is lehet. Gond akkor van, ha állandóan kidob belőle részeket és újra meg újra nekifut. Olyankor fals adatokkal bombáztak meg valahonnan.
  • Maksi
    Meg tudná mondani valaki, hogy mely portokat lehet beállítani Emule-hoz a 4662 és 4772 helyett, hogy router használata mellett, egyszerre több gép is tölthessen le/fel, másmás portokat használva?!

És hamár itt tartunk, hogyan tudom a statikus I címemet valóban statikussá tenni, mert a gép minden indításakor megváltozik, és át kell variálnom a a router Virtual Server beni beállításokat, mert megváltozik az IP címem.

Köszi!
  • marcio mela
    befejezi kicsit később
  • akmot
    hú, letöltöttem ezt a HiJackThis-t, és lefutattam (remélem jól...)
    itt az eredmény
  • akmot
    na várj, hogy kell HiJackThis listát csinálni???
    meg ezen a gépen nem Xp van hanem Win98...:(
    98-ra milyen vírusirtót ajánlassz??