679
-
#159 Mindet töröld (ha nem engedi valamelyiket, akkor az fut és aktív, de csökkentett módban törölni tudod majd). Ezután csökkentett módban újra fésüld át a gépet, mert szerintem a temp-ben lévőket futó vírus hozza létre saját másolatként. Készíts egy HiJackThis listát és másold be ide, szerintem lesznek ott még érdekes dolgok... Használj tűzfalat, állandóan futó és friss vírusírtót, az XP-re a biztonsági patch-eket meg tedd fel.
-
tomo #158 akmot, probalj meg nepszeru zenet letolteni , ahol sok a megoszto( mondjuk 100 felett ) .
ha ez sem megy, akkor szerintem a szolgaltatod korlatozza a p2p forgalmat. ( a netikettet olvasva ok csak bongeszesre es emailezesre engedik hasznalni a halozatukat.) -
akmot #157 bocsi az első kép itt van:
-
akmot #156 A szolgáltató: Antenna Rt. ( anet.hu)és itt a sebességmérésem is, ennek ellenére az emule alig talál forrást, pedig donkie szerveren vagyok, és nem is tölt EGYÁLTALÁN NEM..
Már lefuttattam két víruskeresőt az AVG-ét és az adaware-t is, és az avg karaténjában van egy pár vírus, de nem tudom hogy kitörölhetem-e ezeket, nehogy olyat töröljek ki ami más valamihez is kell és galiba legyen belőle:
-
#155 27 kilobájt? kilobit? Milyen vonal ez? Ki a szolgáltató? Biztosan nincs valami féreg/vírus a gépeden, ami tölt a háttérben?
-
akmot #154 a lassú internet alatt böngészést értettem, nagyon lassan töltődnek be we oldalak -
akmot #153 alacsony ID-m van, mivel sehogy sem sikerült beállítanom...
hát a KAD résznél van két zöld pötty a többi mind sárga
A sorbanállásnál, ha arra a QR értékre gondolsz nem igazán változik a helyem
feltöltésnél csak az van amit éppen letöltök, más fájl nincs megosztva
forgalomszabályozó progi meg nincs a gépen -
tomo #152 magas ID megvan? ( high ID )
KAD rendszerhez kapcsolodsz?
sorbaallasnal ( queue ) csokken a helyezesed?
van mit feltolts?
mi az hogy "az internet is borzalmasan lassu "? mit ertesz internet alatt?
valamilyen traffic shaping , forgalomszabalyozo programot hasznalsz ( cfosspeed , netlimiter ) ? -
akmot #151 pedig megnéztem a szolgáltatómnál, kipróbáltam és a sebességmérésnél az átlagsebesség 27 Kb/s, szóval valamennyire kellene töltenie nem???? -
akmot #150 hi!
Miért van az hogy már napok óta szinte semmit sem tölt az emule vagy ha tölt akkor iszonyat lassan és az internet is borzalmasan lassú?!Tudna vki segíteni??? -
tomo #149 a legegyszerubb, ha lemented az emule konyvtaradat tartalmaval egyutt, hisz ezt a programotz ugy sem kell telepiteni. -
tomo #148 olvasd el, le van irva az emule help ben.
sot szerintem az mp3portal.hu n is. -
#147 Na nekem olyan kérdésem van ha ujra telepítem a wint és ujra felteszem a csacsit(emule) és ugyanazt a nevemet ado meg meg uyganazon az ipén vagyok akkor a pontjaim megmaradnak? Szóval ezek a pontok hól tárolódnak?
Kár lenne előről kezdeni a pont gyűjtést:S -
asdefge #146 Azért befejezi a végén, vagy csak szivat? -
marcio mela #145 Miért csinálja,hogy amikor már majdnem letöltötte a fájlt akkor megáll?
Tölti le jó sebességgel és amikor csak néhány másodperc marad akkor leesik a letöltés sebessége 0-ra. -
akmot #144 okk, köszi a segítséget!!:) -
algopyrin #143 Lehet, hogy a szolgáltatód blokkolja az alapértelmezett eMule portokat, próbáld meg más portokon használni (20000 és 60000 közt valószínűleg bármi jó lesz).
A tűzfalon és az eMule-ban azonos portokat adj meg, különben az fogja akadályozni.
Ha nincs router és a modemben is ki van kapcsolva/nincs NAT akkor a szolgáltatód a felelős ezért, mindenkihez ugyanaz az 1 publikus IP cím tartozik és privát IPket (10.x.x.x ill 192.168.x.x) oszt ki. Ha ez a helyzet, akkor legfeljebb az ügyfélszolgálatukat lehet megkérdezni, hogy lehetne e a te géped felé forwardolni 1 TCP és 1 UDP portot, ha igen, akkor ezeket használd az eMuleban és a tűzfalon is ezeket engedélyezd neki. -
akmot #142 megnéztem és eddig mindig az UPD-ét blokkolta -
akmot #141 pontosabban emule has been blocked from accessing the network
lehet hogy mást jelent:) -
akmot #140 beállítottam az eredeti portokat a sygate-nél
TCP 4662
UPD 4672
és azt írja hogy az emulét blokkolja a network
ez miért van? -
algopyrin #139 Jobb klikk az óra mellett a Sygate PF ikonjára -> Applications...
Keresd meg az emule.exe-t, legyen pipa előtte, jobb klikk rá -> Advanced...
A Local ports részbe írd be azokat a TCP és UDP portokat, amiket az eMule beállításainál megadtál. LeOKzod és ezzel a tűzfal beállítása kész. Ha még mindig low id-d van (ami a privát IP miatt valószínű), akkor 1 ok lehetséges, de ezt már az előzőben is írtam: a gép valamilyen NAT rendszerű útválasztóhoz kapcsolódik (NAT = Network Address Transform). Ez lehet 1 router, akár a modem is vagy a szolgáltatónál vagy NAT mögött. Az ilyen eszköz "másik oldalán" van a publikus IP cím, a te géped felőli oldalán pedig egy privát IP cím (192.168.x.x vagy 10.x.x.x alakú cím). Neked az kell, hogy adott publikus IP cím adott portján elérhető legyen az eMule, erre való a portforward, az útválasztóhoz érkezik egy kérés az adott porton és ezt a te géped felé akadálytalanul továbbítja, ennek a portnak a beállítása az útválasztón a portforward.
Mi a modem típusa? Mert a legtöbb ADSL modemet be lehet úgy állítani, hogy routerként is működjön és ez is okozhatja a bajt.
Ha nincs router, akkor valószínűleg a szolgáltatónál vagy NAT mögött. -
akmot #138 na levettem az enigmát és felraktam a sygate-et
kapcsolódtam a DonkeyServer No1-hez, és igaz hogy most már sokkal jobban tölt de a földgömbnél a jobboldali nyíl piros a másik meg sárga és mellette az van írva hogy eD2K kapcsolódva Kad:nincs kapcsolat. Ez normális, vagy mit jelent?
Igen modemről megy az internet, amin három világító pont van piros meg két zöld -
algopyrin #137 Az IP címed 10.x.x.x alakú, tehát privát IP, vagy helyi hálózaton vagy (ha csak 1 gép van, akkor az routerre kapcsolódik és az van összekötve a modemmel) vagy a szolgáltatód ezt a címet adta ki neked és nála vagy router/NAT mögött, ha ez utóbbi, akkor nem valószínű, hogy lehet high ID-d.
Az internetkapcsolatod pedig amivel össze van kötve a gép, ha telefonvonalon keresztül, akkor ez modem vagy ADSL, kábel tv és chello az kábel, létezik még mikrohullámú net, stb. A szerződésben biztosan le van írva vagy az internetszámlán.
2 tűzfal ne fusson egyszerre.
A gép hálókártyájából a kábel mihez csatlakozik? Kövesd végig a lakáson, elvileg egy routert/modemet kell találnod. -
akmot #136 hát nem hiszem hogy routerem van, nem vagyok helyi hálózaton.
azt hogy milyen internetkapcsolatom van, nem tudom, hol lehet megnézni???
nálam a winipcfg futtatásánál az ip-címre ezt adja: 10.4.4.81
a tűzfalat már korábban is próbáltam lecserélni de amikor felraktam az újat folyamatosan lefagyott a gép. -
algopyrin #135 Ha sárga nyíl van, akkor LowID-d van, engedd ki és be a tűzfalon és a routeren. Az Enigma Firewallt nem ismerem, ezért ebben nemtudok segíteni, és az Origo szoftverbázison a mellé megadott linken is csak valami kémprogram ellenes programról írnak. Itt sem elismerően nyilatkoznak róla, gyanús, hogy a tűzfaluk kémprogram, a bluetack féle ip blokkolók közt is szerepel a cég a spyware/malware kategóriában, a helyedben lecserélném egy másik tűzfalra (Kerio, Outpost, Sygate Personal Firewall).
Itt találhatsz leírást tűzfalak és router beállításokról, ahol DC-t írnak ott helyettesítsd eMule-lal.
A sok kapcsolaton csak annyiban lehet segíteni, hogy nem kapcsolódsz a Kademliára és a saját várakozási sorod méretét lecsökkented. Előbbi miatt azonban lehet, hogy kevesebb forrást fogsz találni a fájlokhoz.
A Kademlia egy szerver nélküli elosztott hálózat, ezen is megtalálják egymást az eMule-t használó gépek, ezen is lehet keresni és jóval többen használják, mint a legnagyobb szervereket, így több forrást találhatsz a fájlokhoz.
Jelenleg a legjobb szerverek a DonkeyServer No1 és No2, ezeket használják a legtöbben, és persze a Kademlia.
Milyen internetkapcsolatod van? Modem/ISDN/ADSL/kábel? A géped helyi hálózatban van vagy közvetlenül a modemre van kötve? Start menü -> Futtatás -> winipcfg mit mond? Ha itt az IP címed helyi cím (pl: 192.168.x.x, 10.x.x.x), akkor egy router mögött vagy, keresd meg és jegyezd fel a típusát.
Ha nincs router, akkor egy tűzfalcsere biztosan megoldja a gondot, mert úgy tűnik, hogy az eMule tud kapcsolódni mégis letiltja valami (valószínűleg a tűzfal) a bejövő kapcsolatokat. -
akmot #134 és egyébként azt honnan lehet tudni hogy melyik a legjobb szerver, melyikhez érdemes kapcsolódni? -
akmot #133 és a kadmélia az micsoda? -
akmot #132 hát megnéztem és nekem sárga nyíl van...
és ezen a "sok kapcsolat"-on hogy lehet segíteni???? -
algopyrin #131 A router magyarul útválasztó, átjáró a helyi hálózat és az internet között. Ha több gép van hálózatba kötve, akkor szinte biztosan van a környéken valahol egy.
Kapcsolódj a Kademliára és/vagy egy szerverhez, a jobb alsó sarokban a földgömb körül milyen színű a két nyíl? Ha zöld, akkor minden OK, high ID-d van, ha sárga, akkor low id (bal oldali a szerver, jobb oldali a Kademlia), ha piros, akkor nem kapcsolódsz.
Ha van router, akkor a 42-es hozzászólásban írt linken indulj el.
Ezt a tűzfalat nem ismerem, de ha tudod engedélyezni, hogy az eMule ki- és bemenő kapcsolatait az adott portokon átengedje akkor OK, még csak a ZoneAlarmról hallottam, hogy gond van vele, mert a bejövő kapcsolatokat tiltja.
A lelassult böngészés, stb, tűzfal lefagyások a túl sok kapcsolat miatt lehetségesek, bár ez utóbbival szerencsére még nem találkoztam. -
akmot #130 ja és nem tom miért de mostanában nagyon lassan tölt az emule, sokszor kiírja hogy kapcsolat megszakadt illetve a tűzfal is lefagy... -
akmot #129 nos, a kapcsolatoknál beírtam egy tetszőleges számot ahhoz a két részhez illetve most már csak annyi a megosztott fájlom amiket töltök...
windows 98 az op. rendszer, és enigma a tűzfalam, de a routert azt nem tom hogy mi:( -
algopyrin #128 High ID = a géped tud bejövő kapcsolatokat fogadni, DCn és torrenten ezt aktívnak hívják és itt is ugyanazokat a beállításokat kell elvégezni hozzá.
Valószínűleg routered van vagy olyan tűzfalat használsz, ami nem engedélyezi a bejövő kapcsolatokat.
Mindkét kérdés előkerült már ebben a témában is.
Az első: #42
A második kérdésedre a válasz: #106
De ha leírod, hogy milyen operációs rendszert, tűzfalat, routert használsz, akkor részletesebben is el lehet magyarázni, pl hogyan állíts be fix IPt a gépnek (portforwardhoz kell, nehogy véletlenül a helyi hálózat másik gépe felé legyen nyitva az a port a routeren, mert akkor csak rontottunk a helyzeten). -
akmot #127 hi
bocsi, de hol lehet beállítani ezt a highID-t?? a prioritásnál vagy hol?
meg akkor most az a jó ha csak azt töltöm fel amit letöltök vagy ha sokkal több más megosztott fálj is van????? -
tomo #126 az , hogy nem enged fel,altalaban low ID eseten fordul elo. a donkey server 1 es 2 nel jobb nincs. -
Maksi #125 Srácok, tudna vlaki tanácsot adni abban, mi az oka annak, hogy amely szervereket mostanában használtam, teljesen használhatatlanná váltak valami miatt. Eddig semmi gond nem volt, szépen csatlakozott High ID-vel, napok óra viszont folyton azt az üzenetet kapom, hogy "úgy tűnik ez a szerver tele van" Ettől kezdve soha nem tudok belépni mondjuk a DonkeyServer No2-re, ahol elég sokan, elég sok file-lal képviseltetik magukat.
Meg lehet ezt javítani valahogy,hogy a folyamatban lévő letöltéseimet valaha az életben le tudjam tölteni?
Esetleg tudnátok egy jó szerverlistát linkelni, ahol nagyon sokan vannak, és mindent meg lehet találni? -
fdsag #124 Köszi4 -
algopyrin #123 Ha tudsz angolul, akkor ezen érdemes elindulni.
Kipróbálhatsz modokat és más klienseket is. Sokan azt mondják, hogy az eredeti eDonkey és az lphant gyorsak, de nem kapcsolódnak a Kademliára. Ami nekem bejött az a Morph XT mod, sokkal kevesebbet kell várakozni, mint az alap eMule-nál és egyéb hasznos kiegészítések is vannak benne, de ezek kihasználásához jobban kell ismerni a hálózatot. Legyen high id-d, a feltöltési korlát pedig a névleges 80%-ára legyen állítva. -
tomo #122 highID , allandoan menjen a kliens, toltson fel minel tobbet(gyorsabban).
es tolts egyszerre tobb dolgot (lefele is).
egy ido utan gyorsulni fog. -
fdsag #121 Köszi!Érdekes módon,nekem a Keresés Eredeti gombja nem törölt csak a Beállításoké.Van valahol,jó leírás az Emule használatáról.Olvastam,hogy egyesíti
a DC + torrent jó tulajdonságait,de nekem valahogy nem jön be,mert vártam 1 órát,még sem tudtam letölteni,csak várakoztatot. -
algopyrin #120 A keresésnél abban a sorban, ahol kiválasztod a típust és hogy hol keressen (Kiszolgáló, Globális, Kad, FileDonkey) van egy gomb: Eredeti, ez törli az előzményeket. A beállításoknál a kijelző rész alján lévő checkbox-szal állíthatod, hogy megjegyezze e az előzményeket és itt is van egy Eredeti gomb, ami ugyanúgy működik, mint a Keresés fülnél.