Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

berczy
Nem az Õ gépére gondolok, hanem amit Maestro képelt ide nemrégiben.
Tudom sajnos, hogy meghalt a készítõ, asszem azért is lett free a Yak-40. Pedig mennyire minõségi cuccos ez a Yak. Csak X-en kissé bizonytalan, de ha jól tudom, nem is X-.re készült eredetileg.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

CptSAB
Semmi sem lesz az An-24-el, ugyanis a készítõ Supranov meghalt.
berczy
Na, közben kisakkoztam, az oldalszél teszi. A videon 14-es oldalszél volt 30 fokról, balról. De akkor is kicsit erõsnek érzem, hogy TD után csak úgy felkapja a szárnyat és ha csûrõvel nem tartok rá, simán felborulok. Meg amúgy is van némi nem tetszés ebben a Yak-40 átiratban, ugyanis hajlamos out of memory-t produkálni. Szóval nem a legjobb az X konvert. Fõleg, hogy jónéhány dolog nem mûkszik VC-ben, 2D panelt kell kapcsolni hozzá, pedig 9 alatt full VC volt, minden mûködött, de itt egy rakat kapcsoló nem kapcsolható. 😞

Szóval a kezdeti öröm átcsapott egy kis ürömbe, mert így nem az igazi. Mondjuk ezt az OOM-et nem értem, mert még 9 alatt oké, emlékszem, hogy ehhez a égphez kellett az fs9.exe-nek a 4GB patch, de azrét az X tudhatná már normálisan kezelni 😞 Szóval kicsit csalódás X alatt a Yak-40, pedig hogy megörültem, hogy van X-re is. 😞 Na mindegy, azért reszelem még egy kicsit. 😊

Esetleg másnak tapasztalat? Remélem a készülõ An-24 faszányos lesz! 😊

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

JoopZzz
<#worship><#taps>
"Ha csak úgy nem" mondja a vicc... ezt tényleg benéztem. Nagyon köszönöm!
A beállításoknál az autoruddert kapcsold ki!
Kedves Tanácsadók, a CH Virtual Pro használatához! Nagyon köszönöm, hogy ilyen sok ötletet adtatok a megoldáshoz. Végül is a gameport - USB átalakító részben megoldotta a problémát. A win 7 lát egy sima játékvezérlõt, de nem engedi kalibrálni, viszont FSX-bõl ez megoldható. Van X-Y tengely, de nincs gázkar - bár a kalibrációnál tökéletesen beállítható. A pedál is majdnem megy. ( földön tökéletesen irányítható a gép, de mint oldalkormány, csak jelképes a hatásfoka). A 6 gombból négyhez mûködik a hozzárendelés, de a két 4 állású körbenézõ kuka. Mindegy. Most így fogom használni. Mégegyszer nagyon köszönöm, hogy foglalkoztatok a problémámmal!
berczy
Ilyeneket csinál:

berczy
Épp repkedek az agyik nagy kedvencemmel, a Yak-40-el, de fura dolgokat csinál touchdown-nál, szinte mindig baromira megbillen egyik oldalra. Ez mi okozza, marha idegesítõ, hogy majdnem felborul a gép TD után?

CptSAB
Egy VC textúra hiba kivételével, akár az FS2004 változat.

Elösször arra gondoltam, hogy az FSX.cfg-ben szúrtam el valamit, de mivel így jó lett és más scenerykben nem jelentkezett a problema, megoldottnak tekintem.<#smile>

PoolSize=100000000
RejectThreshold=524288
Kösz
Megoldódott a dolog.
Kicseleztem<#nevetes1> Ami scenery és textura fájlokat feltelepített az Aerosoft könyvtárba, azokat átettem az Addon Scenery könyvtár scenery és textura könyvtárába. Az eredeti Aerosoft könyvtárat kiürítettem és szépen mûködik. Vagyis manuálisan telepítettem.
Valószínüleg alapból is van Anchorage scenery, mert az aeroport nem változott, csak a környéken lettek épületek, meg pár kiszolgáló létesítmény
Clidey
Ez is pörfikt nagyon!! <#eljen><#hawaii><#eljen><#buck>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Pörfikt!! <#hawaii><#eljen><#hawaii>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
eredeti? ucsó patch fent van? libraryben hol helyezkedik el a scennery? a kornyeken van még más sceneryd feltéve?

CptSAB
CptSAB
Vizsgák véget értek.. képesítés megvan. 😊
Börgönd volt a következõ FSX-re áthúzott repülõtér. Délelõtt nekifogtam, az alap kész. Custom objects majd egyszer..

berczy

Üdv!
Feltelepítettem az Aerosoft-Anchorage X sceneryt. A PANC-nél és felszállás után is fekete, függõleges csikok jelentek meg. Több Aerosoft scenerym van feltelepítve, de még ezzel a jelenséggel nem találkoztam.
Megköszönöm a segítséget.
exTrem
<#eljen>

polluxware
unlimited! különben nem múkszik

JAVA applet kell amúgy hozzá

exTrem
Apropó, ha fps limitert használok akkor fsxben is vegyem le a limitet 30-ra vagy az maradjon unlimited?

exTrem
Köszi! Ha lesz idõm akkor majd ránézek a vidramos dologra is.

polluxware
Guide

bufferpools=0 -> ez a kapcsoló azt éri el ,hogy a grafika részét direktbe a GPU-ra ereszti rá, egy ellenõrzõ folyamat (cpu feladata) kihagyásával, amitõl ha fps hegyeket nem is ,de egyfajta cpu teher áthárítást kapsz.

FPS_limiter meg nem csak szimplán limitál, hanem eloszlatja a gépen a terhelést. Az értéke lemehet egészen akár 23-24re is. Ami érdekes benne az az hogy emelett a beállítás mellett sem szaggat ám a kép érezhetõen, sõt az fsx belsõ fps mérõje 30 vagy afölötti értéket mutat, attól függõen mekkora a terhelés..

Próbáltam már sokféleképpen, olvastam olyat hogy belsõ fps limiter ugyanolyan jó, de TAPASZTALATBÓL mondhatom ,hogy ha valami nagyon megrántja a terhelést akkor az FPS limiter sokkal SZmúúútosabban egyengeti el a tajtékos lassító hullámokat😉

nemtom mekkora felbontáson nyomod, de nagy textúra táblákkal dolgozó addonok, extrém felbontáson könnyen televághatják a vidramot, ami azután az aperture miatt igencsak meglassulhat.. 1gb ram elvileg nem kéne hogy tele menjen, de kitudja... (inspectorral megkéne nézni terhelés alatt, mit mutat a vidram tab)

exTrem
Buffer pools-nál, vagyis alatta csak ennyi van:
RejectThreshold=131072

polluxware
bufferpools nagyon fontos.. (igen fsx.cfg-ben)

fps_limiter pedig egy csodafegyver!

exTrem
Fps limiter nincs, a másikat pedig cfg-ben va vagy mit értsek alatta? 😊

polluxware
bufferpools=0 ?
fps_limiter ?

exTrem
Sajnos a jelenlegi konfiggal egy lhsim lhbpn ngx-xel nem nagyon megyek 14 fps fölé... És van itt tweak meg minden kutyaf***a amivel már optimalizáltam de sajnos ennyi a limit.

polluxware
én csak azért kérdem, mert általában a vidram ami fontos ilyen szinten már ~gtx560, a többi meg inkább a prociról szól fsx esetében..

((mondjuk én azt se értem mi nem megy flottul egy i7-en ilyen vidkarival))

kompromisszum+optimalizáció=egy olyan fsx ami szépen fut, de nem nézel be az utsó zugba is, meg nem számolgatod a felkõket hogy elég vastag e...

exTrem
Nem vagyok egy nagy gép guru de azért elolvasgattam ezt azt és a proci az jó, 8 giga ram sem rossz, így jelenleg a videókártya vérzik. De ha tévednék javítsatok ki, mint mondtam nem vagyok akkora nagy guru a témában, azért is kértem segítséget 😊

polluxware
egyáltalán gyorsulna csak a vidkaritól annyit?<#nemtudom>

exTrem
Urak, egy kis segítségre lenne szükségem. Videókártya cseréjén gondolkozom amint meg lesz rá a pénz, azonban kissé tanácstalan vagyok. A jelenlegi kártyám elég régi már és jó lenne már olyan kártya amivel majdnem flottul menne az fsx egy ngx-lhbp kombón pölö. Mit ajánlanátok ami megbízható és erõs? Csak Nvidia érdekel, max ár 80e.

macleody
Lehet hogy az volt, ez is Pápa felé repült. Kb. 5 másodpercig láttam csak.
Hont
Felettünk tegnap ment el egy C-17-es kb 3-4000 lábon...Gondolom Pápa volt az irány...
macleody
Nem tudjátok milyen repcsi húzott ma el Eger felett? Olyan volt mint egy utasszállító de baromi alacsonyan repült.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

polluxware
Na jó de ez is csak olyan országban fordulhat elõ ,mint Burkinafaszóó, vagy valmi elmaradott piti sitty-sutty porfészek... nem is tudom mirõl beszélsz

ezért kell megvenni a drágábbat, tesztik, nem tetszik, mert ahhoz van külön driver lemez. mi cégnél is használunk, igaz nem gameport, hanem sima com port -> usb átalakítót, és biza ha nem lenne hozzá driver lemez, a céges ziiikszpééé nem ismerné ahogy mondod.

Hypo
lehet, ha van egy ügyész ismerõsöd mint a MOLMUTYISNAK

polluxware
akkor az...

sajnos ez így cumi ("szopás" szót most nem szabad:<#ejnye1>)

[HUN]FaTaL
Az van, csak driver nincs hozzá Vista óta.

http://goo.gl/gd6Zi5

polluxware
sb audigy 2 zs még egy utolsó mohikán.. (win7,8 driver)

DE!!!!!!!!!

Most jut eszembe, valmi olyasmit olvastam régebben, hogy a win7 alapból nem támogatja már a MIDI portot.

Clidey
Igen, a régebbi hangkártyákon is van game-port. Nekem is ez volt a következõ ötletem. De sajnos ez is szopacs lett mert a rendelkezésemre álló hangkarihoz meg nem volt Win7 driver... 😞((

polluxware
sb audigy 2 zs-hez még volt game-port (midi) kiegészítõ...

Clidey
Én anno hasonló okból kifolyólag vettem ilyet. Azóta is a szekrény alján porosodik, egyszer sem volt használva, mert a vindóz nem volt hajlandó kommunikálni vele. Pedig mindent megpróbáltam. Szóval ez az USB átalakító szerintem egy nagy lutri...

Szia!

Gameport - USB átalakítóval feltételezem próbáltad már...

http://www.argep.hu/trend/USBG/Usb-gameport.html

Kedves Topik tagok!
Sok száz bejegyzés elolvasása után, melyek nem hoztak megoldást, segítséget kérek!
Régen, sok pénzért vásároltam CH Virtual Pilot Pro kormányomat, pedállal. Ez egy analog rendszer, 15 pines csatlakozóval. Tényleg nagyon drága volt. Most van egy korszerû rendszerem, de nem tudom csatlakoztatni, mert minden USB-s. Tényleg kidobhatom, mert hogy eddig senkinek sem volt használható ötlete.
Nagyon köszönöm, ha válaszoltok!

Win7 i5-2500 8GB GTX 650
berczy
Hi!

Üzemelem befelé a PT Tu-154 -et 😊
Tud valaki hasonló pack-ról, mint a Nagy Dani féle volt 9-re?
Hang, feliratok, ilyenek?

CptSAB
Amúgy Orbx tulajoknak semmi.. figyelmetlen elírás volt részemrõl.. ez egy szimpla objectum fájl, semmi köze vectorhoz, globalhoz, csak már picit kapkodok..