33535
  • Clidey
    Sehol. A törzsrácson nincs textúra.
  • berczy #29640
    Ennek a résznek, rúdnak a textúráját hol találom meg?

• gaspen
    Mivel 3D műszerekről van szó azokat nem tudod arrébb pakolni :-)
  • berczy #29638
    Készül a belseje is. :)

• berczy #29637
    Szerintem is. Valahogy légiesebb a farka. :)
  • Clidey
    Szerintem így jobb sokkal.
  • berczy #29635
  • CptSAB
    Jon Murchison Avro 100-a? Ott nem csak a tuskókat, hanem a teljes bevásárló kocsisort lehet a levegőben röptetni :D
  • berczy #29633
  • berczy #29631
    ?

• berczy #29630
    Na igen, nézegettem és eléggé magas, nem olyan egyszerű, mint a cab-, meg gau-nál. Na mindegy, szerintem marad így, megcsinálom a színezést, oszt' annyi. A takarás még gondolom egyszerű, mert a háttéren megcsinálom, de a mutatók meg ott pöcögnének rajta. :)
    Az ívet megnézem, ha jobban mutat, marad. :)
    Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.01.30. 15:54:56
  • Clidey
    Én tennék legalább egy minimális ívet az tuti.
    Kíváncsian várom hogy pakolászod arrébb/takargatod le a műszereket! :))))))
  • berczy #29628
    Rájöttem, hogy csak az üzemanyag műszerét kéne egyel feljebb helyezni és akkor le tudom takarni a többit, meg a transpondert és a rádiót arrébb kéne baszarintani. :) Mondjuk a GPS meg egészen más. :D
    Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.01.30. 14:04:46
  • berczy #29627
    Közben áthidaltam ezt a model/VC/Papucs kérdést. 1-es model, 2-es VC lett. Merge. Külső nézetből pedig odatettem egy ugyan olyan, csak statikus GPS és rádió textúrát. Így kintről jónak tűnik, csak statikus, de ki nézi spot-ban a GPS-t? :)))

Ilyen lett:

Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.01.30. 13:46:56
  • berczy #29626
    Tök tudja, én pl. ebből a képből indultam ki, ezen meg full egyenesnek látszik. Persze ha logikusan nézzük, akkor jogos, ha mindenhol íves.
    Nem is tudom, szerintetek úgy jobb lenne?

Ill. kérdés: A műszerek. Van értelme szarakodni velük, mármint úgy értem, hogy kicsit más, főleg a jobb oldali konzol, kevesebb a műszer, és a GPS. Ezekbe érdemes energiát fektetni, hogy átalakítsam? Már cssak azért, mert lelkes voltam, hogy majd jól átÍrom a gau-k helyét, csak ez itten kissé másképp müxik, nem nagyon értem. Lehet csak színezés lesz, a műszerek maradnak. Nem tom... :)
    Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.01.30. 13:03:19
  • gaspen
    nincs
  • Clidey
  • Clidey
    Hát mivel a szárnyon is íves a minta mindenhol ezért a logika is úgy kívánja hogy legalább egy minimális ív a magasságin is legyen mindenhol. És szerintem van is. :)
  • Hont
    Kezdő userként volt valami gép, amihez nyűgözők is voltak...Na én nem nézegettem, kívülről, hanem azonnal repülés!
    Aztán 2000 lábon gondoltam megnézem milyen külső nézetben!
    Megrökönyödve látom, hogy viszem a betontuskókat is...
    Ott csimpaszkodtak a kis dögök!
  • gaspen
    szerintem azé' látod ívesnek, mer' húzva vagyon a magassági
  • Clidey
    Nem, nem lehet. Pont az benne a poén hogy úgy indul.
    Két dolgot tehetsz:
    - Vagy megfested azt is úgy, hogy illeszkedjen a gép dizájnjához
    - vagy rá írod öles betűkkel hogy REMOVE ME (Távolíts el) - bár így nem garantált a siker, tuti lesz olyan akit nem fog zavarni a felirat és úgy fog vele repülőzni vígan. :)

A magasságin viszont a kék belső élét én ívesre csinálnám. A fotókon is látszik hogy ott van egy kisebb ív, nálad meg most még egyenes.
  • gaspen
    Nem. A model.2 mdl-je úgy van exportálva, hogy alapból papucsos, a model.1 pedig fordítva.
  • berczy #29618
    Azt el lehet valahogyan érni, hogy a model.2 ne fairings-el induljon?
    Próbáltam mixelni, hogy 1-es model, 2-es VC, de akkor kintről nézve nem jó a műszerfal, a 2-es model meg fairings-el indul, ez meg nem olyan.
  • berczy #29617
    Tenk jú veri máccs! Meg is van. :) Egyébként nagy birka vagyok, mert tényleg kézenfekvő, nem is értem miért nem vettem észre.
    Alakul, alakul. :) Sejtettem, hogy a plexi így marad, de mondom, egy kérdést megér.

Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.01.29. 20:39:54
  • Clidey
    1. Roppant egyszerű és egyértelmű: pwdt_z142_tail_T.dds jobb felső széle
    2. Nem, itt poligonból van kialakítva a kabinkeret azon része, nem tudsz vele mit kezdeni. Amúgy ezek az íves változatok semmiben sem különböznek a sztenderdektől, itt a plexi van lefestve ilyen ívesre és kész. De elenyésző ezen változatok száma a nagyvilágban így nem erőltettük egy ilyen modell elkészítését.
  • berczy #29615
    Köszi, nem tudtam. :)
    Lesz majd sok kép, de tényleg nincsen még készen. :)
    Akkor hirtelen még két kérdés:
    1. Ahogy a képen is számmal van jelölve, ott az eredeti gépen piros a magassági belső oldala. Csak nem tudom honnan veszi a mintát. :)
    2. A hátsó kabinablak az eredetin ívelt, ahol rajta van a zöld-fehér kereszt, a modell viszont nem ívelt. Ezt meg lehet oldani, vagy itt már modellezésfüggő a dolog?

A képek:

Eredeti:

Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.01.29. 09:30:02
  • Clidey
    A 0329 a gép gyári száma (sorozatszáma)
    Javaslatom még nincs mert nem tettél fel képeket minden oldalról, másrészt még kész sincs ugye...
    A fékszárny himbája sajnos annak idején így került mappolásra (elbaxtam na), így itt legfeljebb picit csalhatsz; vagy fehér az összes vagy kék.
  • berczy #29613
    Köszi!

Igyekszem. Még a kis stickereket is áthelyeztem, meg a 0223-as nem tom milyen számokat is átírtam 0329-re. :)
    De ha van valami javaslat, szívesen fogadom.
    Meg ha részletek. Van egy problem. Mégpedig, hogy ezen a gépen a belső féklapmozgató kar is le van festve kékre, viszont a texturát csak egy mintából szedi a két mozgatókarra. Erre lehet valami megoldás?

Gondolkodtam az OM-NNP-n is, de ott a lajtrom olyan csúnyán van benne a festésben, hogy nem tetszett. Na mondom, ez is ugyan olyan festés, legyen ez. Most, hogy mondod, hogy ugyan az a gép...
    Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.01.29. 08:59:16
  • Clidey
    Jó lesz ez!
    Remélem az apróságok sem kerülik majd el a figyelmedet... ;)
    Amúgy Ő volt kiskorában az OM-NNP :)
  • berczy #29611
    Alakul. :)

• Skinner_11
    Nagyon baba lesz!
  • Hypo #29609
    J41 re lesz uj installer nemsokara irtak PMDG forumon
  • Clidey
    Tankjú!
    Hajrá hajrá!
  • polluxware
    in= én is
  • polluxware
    orbx "people flow dll-re" még in várok, valamint egy pmdg j41 "szpesöl verzsönre"->Hypo;) Mindezek után már törlöm is a simát... Ne várjon senki tőle, ultra sebesség változást, de mégis valahogy mintha jobb lenne (lehet placebó..)

Egy biztos.. amióta megvan, azóta nem volt vele appcrash meg ilyesmik
  • berczy #29605
  • berczy #29604
    Maestro! Isten-Császár a paintkit a Zlin-hez!
  • saca79
    Köszi! Látom Opus-al vannak még problémák és az EZ DoK sem 100% os bár elvileg ahhoz kijött az 1.18 beta verzió ami elvileg jó a steam-el ! Úgy látom várni kell itt még bőven ezzel a telepítéssel
  • polluxware
    https://www.facebook.com/pmdgsimulations?fref=ts
  • polluxware
    pmdg 777 -hez most jött ki az SP1d (ez már steam compi)

J41-hez pár napon belül jön.. ngx-ben is biztos vagyok hogy lesz