Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
,de rex-ben a végrehajtó programkód kb 2-3%a az össz méretnek.... nem érdemes rajta spórolni
ha csak kiválaszott texeket akarsz , akkor azokat meg egyenként felrakod, majd kiszedegeted magából az fsx textúra könyvtárából (cumulus01.dds, cirrus1-6.dll asszem....)
ha megnézed a "backup" mappát a rex-ben (ha készítettél), abból rájössz mi micsoda
rex4 azért jó sztem mert, rögtön másol nem csomagolgat (annó azthittem ezt képes online módon is csinálni fsx futás közben😊)) Mondjuk egy újrabetöltéssel lehet múkodna is! ahogy a gépen cserélsz texet...
van olyan is amikor mondjuk kivül fut a böngésző, és valmi flash tartalom fut benne, na az is tud szépen telepakolni ramot
fsx-ben fontos lehet a highmemfix kapcsoló meg valmi uiautomaticecica*.dll, 64bit-es windóz...
Ha már REX és írtad,hogy a REX4 tömörítetlenűl tárolja a textúrákat,akkor nekem az a kérdésem,hogy a REX Essential imgdata felhőtextúráit pl hogyan lehetne használni a komplett REX Essential telepítése nélkül?
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
rex4 = egy alap rex fsx weather engine nélkül (egyelőre), valmint a direct textúra azt jelenti hogy tömörítetlenül tárolja a textúra fajtákat -> ezért 16gb
van külön fsx, p3d1, p3dv2 verzsön textúrák dxt10,11 támogatás
nagyon szép a nap effektje, majdnem HDR ízűű amikor a napba nézel😉
REX Game Studios - REX 4 Texture Direct HD
REX Game Studios - REX Essential+ Overdrive
REX Game Studios - REX Essential
Utoljára szerkesztette: carlosfly, 2014.10.20. 18:29:04
Utoljára szerkesztette: almostatys, 2014.10.18. 21:53:25
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot
Ismeri és használja valaki a VoxATC progit? Az a problémám,hogy van egy jópár repülőtér,ahol a traffic gépek csak állnak a kapuknál és nem mozdulnak meg és a levegőben sincs egyetlen gép sem a reptér környékén. Esetleg tudna valaki segíteni?
Nem vitát szítva, de a véleményem nekem az, hogy egy ország ~1000 éve "fenálló" területi integritását ilyetén megbontani nem legitim. Lehet ezt sulykolni, de a szememben még mindig 1000 év áll szemben 100 évvel és a történelem folyton változik. Tudom, hogy ha nagyon sokan, sokat és hangosan kiabálják, hogy ez így van és megkérdőjelezhetetlen, akkor sokan elhiszik, de annak idején az atomot is azért nevezték atomnak, mert oszthatatlannak hitték, oszt' nézzük meg hová jutott azóta a világ... Jelen történelmi helyzetben nincsen semmi alapja, háborúzni érte pedig soha nem lesz helyes, de mint oly' sokan én is úgy gondolom, hogy napirenden kell tartani, mert fordulhat a történelem egyszer szerencsésen is számunka. Én ezt átmeneti időszaknak gondolom. (persze, ha úgy nézzük, hogy mind egyek, testvérek vagyunk és egy a célunk, mint emberiségnek, akkor ez az egész kérdés értelmetlen és maradi. A globalizmus is pontosan ezt lovagolja meg, csak negatív előjellel.) (bocs, kijött!)
Utoljára szerkesztette: berczy, 2014.10.18. 11:43:37
(kékek...)
Utoljára szerkesztette: berczy, 2014.10.18. 01:03:58
Utoljára szerkesztette: berczy, 2014.10.18. 00:40:09
Kékek a szalmabálák.
Ezt meg lehet rövid úton oldani?
Na meg az hogy mutatja a térképet amin minden ami északra van az felvidék az északi sarkig, ami meg délre afrikáig az meg MEGAZISAMIÉNK
szlovákia, meg románia még az uzsisdobozban senemvan
áhhh...
off ende
((((mééééééér kellezez nekünk?!)))
végig hállgátni nem tudom őket
My new pc -> || GB 970A-UD3P || - - - || 4GB 1600mhz HyperX RED || - - - || WD 1.5TB || Corsair VS550 || Thermaltake Versa H22
LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations
Nem tudja valaki mitől kékek - nincs rajtuk textura - pécsen a szalmabálák?
Utoljára szerkesztette: berczy, 2014.10.16. 22:08:14

Tibi, Berci nagyon szépen köszönjük nektek ezt a csodálatos masinériát, már nagyon régen vártam rá én is, még egyszer köszönjük!
Amolyan észrevételek. Részemről maximálisan együtt tudok élni ezekkkel, sőt.
Az infókat viszont nagyon köszönöm Neked és Bencének is! A műrepes infót is köszi, így már tiszta, nem értettem, hogy mi az oka.
A tankos dologban én voltam a láma (minnyá köppentek egyet), mert nem tudtam, hogy az 1b a sárga és jól kitettem legbalra és persze, hogy nem indul. 😊 Persze itt is jó benéztem ezt, mint anno a 43-ason, ami miatt majdnem hagytam a picsába azt a gépet, miszerint egy idő után veszettül kezd jobbra dőlni és egy idő után hiába trimmelek utána pedállal. Perzse, hogy nem kapcsoltam át b+j-be. 😊
De sebaj...
Tegnap átreppentem LHDK-ról LHBY-re, egy kis berepülés miatt, mert még nem volt enerdzsim DK alapját megcsinálni, amit a múltkor beszéltünk, mert belefutottam az alfa csatornák nemtudommijébe és hagytam, a bőnyi reptér meg nagyon detail. (Nem érzem DK-n, földközelben igazán a magasságot, mert elég homályos a terep, ezt akarom egyszer nagyobb felbontásúra cserélni, ha lesz affinitásom hozzája)
Továbbra is tartom, hogy nagyon magas minőségű, szenzációs masina. Szerintem az FD is nagyon rendben van, persze ezt, mint nagyon laikus mondom, mert nem volt szerencsém ehhez a géphez (se). Sok-sok iskolakör és megint vagy három óra reppenés után majdnem azt tudom mondani, hogy megingatja a Wilgat a kedvenc VFR gépem pozíciójában. Nagyon szépen lehet reppenni vele, jól trimmelhető, szépen szabályozható minden szar benne, szóval szuper.
Egyébként igazad lett, azóta egyáltalán nem jött elő a sound problem, úgyhogy tojok rája.
Uraim! Nem tudok mást mondani: KÖSZÖNÖM SZÉPEN! <#worship>#worship>
u.i.: bízom benne, hogy nem ez lesz az uccsó gép, ami tőletek kerül ki. Egyet sajnálok, hogy nem tudjátok ezt sikeresen fizetős kieggé tenni. Nekem tutter megérne 3-4 ezrest, mint más gépek is, ha netán az lenne, főleg, hogy magyar fejlesztésért sokkal jobb szívvel fizetek. Szerintem förtelmesen hiánycikkek, főleg X-en, a jól kidolgozott, keleteurópai kis VFR és kiképző gépek. Van egy-két próbálkozás, de ezt meg sem közelítik.
u.i.2: Szeretném azt hinni, hogy gondolatolvasó vagyok és látom a gondolataid, miközben már egy FSX-es Z43-ason gondolkodik... <#awink>#awink>
A benzincsap nálam sem probléma, ha el van zárva természetesen nem indul, de ha kinyitom máris pöcc-röff.
Műrepülni azért csak a bal tartályról lehet mert onnan megy a betáplálása az ülések alatti 5 literes műreptartálynak ahonnan a motor hátonrepülés közben kapja az üzemanyagot. Ezzel kb 2-3 percig lehet háton repülni - ne keresd, nincs szimulálva. 😊
Az AZSZ-ek azért különbözőek mert ha jól emlékszem (nem biztos) a GPS-es panelnél egyel kevesebb (vagy több? 😄) a műszer emiatt ugrik az egyiknél a számozás. Soha nem fogom kijavítani a doksiban ne is álmodozzatok róla! Tanuljatok meg ezzel együtt élni! 😄
Igen, az FD-n lehetne még finomítani, de már úgy voltunk a Bencével hogy majd a hardkór júzerek csiszolgatják ha nagyon akarják; a jelenlegi is elég jó azért. Pláne a nyugatiaknak akik azt se tudják mi ez a repülő és már az elején leakadnak azon hogy miért a kék van alul a műhorizonton... 😄
A műszervilágítást az FS kapcsolja automatikusan mikor átvált éjszakai textúrákra. Ha majd sikerül ezt programozhatóvá tenni és ha látjuk értelmét egy peccs kiadásának akkor esetleg ezt javításra kerül. Egyelőre sok esélyt nem látok rá.
Ez a sound hibaüzi nálam is előjött egyszer mikor a bencefijú belekotort mélyebben a hangokba, de utána azóta egyszer sem. Szerintem nálad sem fog többé jelentkezni. Jah, a dsd_fsx_xml települ természetesen, benne van a csomiban.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
- benzincsap 2. állásban ( 1.B, sárga jelzés ) szintén be kéne indulnia
- 33/32 Tibi elszabta, majd szépen kijavítja
- igen, lehetne az FD-n csiholni még
- kabinfény nincs külön, éjszakai textúrák vannak
- sound.ini passz, nálam sose rikácsolt miatta, Tibinél egyszer. Amúgy a Doug Dawson féle "dsd_fsx_xml_sound" modul kell a kapcsolóhangok miatt, de ez is települ. Ugye Tibi?
Egy két megjegyzést, ha megengedtek:
- A mixture vezérlés sehun nincsen említve a doksiban, viszont anélkül nem indul a taliga.
- Másik az üzemanyagtartály. Ha 1.b-ben akarok indítani, akkor sem indul, csak ha b+j-ben van. Ill. ehhez kapcsolódóan egy kérdés:
műrepülni miért a bal tartályból kell, ennek mi az oka?
- A doksiban és a knee checklist-jén az AZS kapcsolók száma következetesen 32-ként van említve, de a képen 33 jelzéssel fut.
- ~90-95 km/h-ra van írva a TO, de úgy veszem észre, hogy itt még nehezen jön el a gép, kb. +10 km/h nál tudok stabilan felszállni.
- Kabin/műszervilágítást hun tudok kapcsolni, mert arra nem sikerült rájönni?
- Egyszer dobott hibát a sound*.ini-re, hogy nem látja, amikor gépet váltottam LHDK-n. Utána bármelyiket választottam ki, mindig jött, hogy
nem tudta olvasni a sound*.ini és a default-ot fogja használni (admin-al telepítettem). De egy újraindítás után már nem találkoztam ezzel,
akárhányszor váltottam gépet.
Mindent összevetve, szenzációs lett. Tegnap vagy 3 órát repkedtem vele Bp-en és óriási élmény. Nagyon szépen lehet leszállni vele, érezni a dolgokat a fülkében.
Szóval hálás, és maximális köszönet a masináért! Kicsit gondban is vagyok, mert hétvégén beruháztam az A2A Cherokee-ra és épp berepültem, készültem egy svájci túrára vele, de most, hogy kiadtátok ezt, kissé bizonytalan lettem, hogy ezzel induljak Svájcba. 😊 Na ez még eldől. 😊
További hasonló lendületet srácok! Atomkirály-Istencsászárok vagytok! <#worship>#worship>
u.i.: csak halkan: egy HD panel lenne még a mennyország. 😉
Azért ez is jólesett egy picikét... :

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Nagyon állat! 😊