33535
  • Framsen
    Tök király !
    Hányas dioptriás szemüveggel lehet még ilyet vezetni ?
  • berczy #30602

Nem volt az igazi, de rajta vagyok. :)

Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.05.06. 21:20:21
  • berczy #30600
    Oké, szerintem is az lesz.
    9-en rengeteget toltam a Kistuskót, de ott minden flottul ment, soha semmi bajon nem volt vele.
    Persze tudom, hogy port meg minden, de egy dolgot vagyok képtelen felérni ésszel: ez egy rendkívül jó minőségű, magas színvonalú freeware addon, melyre méltán lehetnek büszkék a készítőik. Miért nem portolják professzionálisan X-re? Hisz X-en is bőven megállja a helyét még a fizetős addon-ok között is, akár a 154-es. Na mindegy, azért annak is örülök, hogy vannak akik energiát feccölnek abba, hogy életképes legyen X-en. Már közel járnak a AT és a fékek helyre rakásával.
    Bár megjegyzem, hogy nálam csak akkor jók a fékek, ha nem a Tuskót töltöm be először, hanem betöltöm ahová akarom a gépet, majd select aircraft-al választom ki a Tuskót. Ekkor jó a fék, ha rögtön azt töltöm be, nem. De legalább tudom hogy kell megoldani, de ez a VOR cucc.... :)
  • Skinner_11
    Próbáld újratenni, hátha.
    Töltsd be előbb a default cessnát, de ne kapcsolj le semmit rajta.
    Asszem az FS9-est is úgy kellett betölteni.
  • berczy #30598
    Tegnap berheltem vagy két órát ezt a Kistuskót, de egyszerűen képtelen vagyok működésre bírni az indikátort, ha VOR adó van befogva. Egyszerűen nem értem, minden, de tényleg midnent végig nyomtam már, de nem, semmi életjel, a blinkerek sem tűnnek el.
    Nem lehet ez egy bug, vagy hasonló, nem hallott senki még ilyenről?
  • saca79
    Nem tudom ki hogy van vele de nekem a steam update megint hazavágta az ORBX et. Frissítés után visszaállt alap sceneryre, hiába szerepel a secenery library -ban nem azt tölti be! :/
  • berczy #30596
    Na igen, azokat is berheltem, de semmi, továbbra is befogja a VOR-t, látszik, az iránytűk is mutatják, csak a course mutató nem megy, a blinkerek el sem tűnnek. ILS-nél tökéletes.
    Az ablak melletti kapcsolók, azok nem csak a navigátor nagy paneljén hivatottak állítani, hogy ADF-t vagy VOR-t mutasson? Valamint az RSBN/VOR kapcsolót is buzeráltam, de nem akar mozdulni. MOndon, az az igazán fura, hogy ILS-nél tökéletesen mutatja a LOC/GS-t és autopilot is tudja tartani, de a VOR valahogy nem megy. :(

Asszem régebben vaélaki írta, hogy van hozzá inglis manual végre. Azt lehet tudni hol található?
  • szabeszka
    Kistuskóról:
    A "pincében" átállítottad a Vor/Ark kapcsolókat Vor állásba ? (egészen az üvegkupola közelében van, fent)
    Sőt, a flaps-től balra, szélen van egy rsbn/vor kapcsoló is....
    Utoljára szerkesztette: szabeszka, 2015.05.05. 09:30:02
  • Robertoo21
    Sziasztok! régen jártam már erre, lenne viszont egy kérdésem hozzátok. Valakinek van tapasztalata PMDG+FSPassengerX területén? Már ca. egy éve repülök VATSIM-en PMDG-vel és gondoltam egy kis pluszt adhatna ez a combo.(na nem mintha az nem lenne élmény)
    Láttam erről a párosról hideget-meleget (kíválóan működik, elrontja a payload-ot vagy fuel-t).... Nem igazán szeretnék kifagyni ez miatt.
    Valaki repülte már ezt a párost?
  • berczy #30593
    Erre valaki?
  • Skinner_11
    Igen.
    IVAO-n, Vatsimen persze dobozossal is lehet repülni.
  • tothbalu99
    Sziasztok!
    Lenne még egy kérdésem. A multiplayer funkció mar csak Steam-en érhető el?
  • berczy #30590
    :D
  • CptSAB
    Elkészült az alap.

• CptSAB
    sajna van benne valami.. de muszájból léptem 7-ről 8.1-re és bizony a hardwer már nem passzol a 32 bites xp-hez
  • CptSAB
    még nem, előszőr a reptér épületeinek készítőjével beszélek licensz ügyben, ha rábólint, akkor picit autentikusabb lesz a scenery
  • gfarkas
    Ezek a Winfosok egyre rosszabbak fs szempontból, majdnem bánom, hogy átálltam a 7-re. Nekem is minden indításnál újra generálja a sceneryket. Nézgelődtem a neten de FSX-et forintért nem is találtam, ezeket az új módijait meg nem is ismerem, nagyon lemaradtam. Olvasgatom itt a fórumot de a program hiányában nem igazán értem mikről van itt nagyba szó néha. A gépem is erkölcsi hulla, kb. 300 ezer lenne egy használható konfig, az idén pedig arra még gondolni sem merek. (elviszik a leányt, bejárati ajtó, ablakok cseréje stb. lesz vagy 2 milka.) Egyik szemem sír a másik nevet, de hát ilyen az élet így a XX XX XX betöltésekor, járadékból.
    Utoljára szerkesztette: gfarkas, 2015.05.03. 20:19:23
  • berczy #30585
    Egy kérdés, aki Kistuskózik.
    Miért nem megy a VOR-nak az irányjelzője? ILS-nél szépen mutatja a LOC-ot, de VOR-nál nem, bármilyen course-t állítok be, nem mozdul al LOC jelző, ILS-nél szuper. Látja a rádiót, a kis ADF/VOR irányjelzőn mutatja a mutató, a navigátornál is, de a course-t nem a középső műszer.
    Ez mitől lehet? A középső panelen is tekergetem a tekerőket, kikapcsolni is kikapcsolja, de ha be van fogva VOR, kitér full egy iárnyba és semmi mozgás utána.
  • berczy #30584
    Hohó, milyen sorsszerű. :) Pont itt jártunk ma, vittünk Dunakeszire egy kölcsön Góbét. :)
    Hálás köszönet, és a letöltésekért is!

szerk.: Egyébként ez tölthető már?
    Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.05.03. 19:34:20
  • CptSAB
    Feltettem win 8.1-re is a 9-et, de nagyon sűrű kifagyásokba kezdett, így szomorúan elbúcsúztam tőle. Pedig ennyire szépen nem futott sohasem a 9, igaz ehhez kellett a tavalyi fejlesztés, meg sok-sok money. Viszont folyamatosan problémája akadt a g3d.dll-el, és egynémely scenerykkel. Fura de valahogy mintha a sceneryk sorrendje sem állt volna össze, mert hiába állítottam be a megfelelőt, a MAS meg sem jelent, Őcsény amint felkerült, már beírásra kifagyott, stb.. Pedig itt van a gépen pár fotóalap, amiket direct a 9-hez szedtem le.. :(
  • gfarkas
    Csak nem egy rendes Szolnokot csinálsz Tomi? És ugye 9-re is?
  • CptSAB
  • berczy #30580
    Jaj már, olyanok vagytok... :D
  • Clidey
    Hát ha ez az a termik add-on amiről meséltél akkor szerintem ez egy kalap kaki. :) Köze sincs a termikeléshez. Úgy forgolódsz 5-nél kiakadt variónál benne, hogy meg sem rezzen a repülő... LOL Majd a nyáron (vagy előbb) élőben is megtudod milyen is egy igazi termikelés...pláne egy kiakadt 5 méterben! ;)
    Igaza van Zacsinak, ha vitorlázórepülés akkor egyértelműen Condor - mint azt a te videód is bizonyítja számomra, az FSX nem erre való termik addo-on ide vagy oda. :)
  • Papirzacsi
    A Condor meggyőzőbb lenne. Próbáld ki, nem fogsz csalódni. :) Főleg,hogy abban még most is elég sok online verseny van, :-)
  • berczy #30577
    Egy kis termikelés Jászárokszállásnál, a Mátra előtt:

• berczy #30576
    Mekkora királyság lenne, ha még mindig azok az idők mennének (persze csak ilyen szempontból), mikor még simán lehetett géppel menni gépért. :) Akár Gavronnal, ugye. :) Ma meg már egy autópálya matrica is fejvakarós. :)

De egyelőre nem kell, Fegyvernek környékén járok, 3600 méteren és emelés van. :)
    Ja és persze 1000 méteren oldottam, mint ők. :)

Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.05.02. 20:40:42
  • Clidey
    Szólj ha menjek szállítókocsizni! Vagy ha olyan terepre szállsz kimegyek érted a Wilgával! :D
  • berczy #30574
    :)

• tothbalu99
    Köszönöm, úgy látszik ez megoldotta a problemát
  • Skinner_11
    Ezt a fixet próbáltad már?
  • tothbalu99
    Az a helyzet, hogy pl most hibaüzenet nélkül dobott ki... De egyébként se szokott .DLL hibával jönni
  • tothbalu99
    Dobozos kiadás, a hibaüzenetről majd nemsokára tudok képet csinálni
  • Skinner_11
    Valami részletesebb leírás?

A hibaüzenet nem ír valamilyen .DLL-t, vagy ilyesmit?

Dobozos vagy Steames FSX?
  • tothbalu99
    Sziasztok.
    Hosszú idő után leporoltam a játékot, és repülgetek vele. Pontosabban repülgetnék, csak az a baj, hogy körülbelül 20 perc után kidob a játék, egy olyan hibaüzenettel, hogy a program működése megállt. Valakinek van valamilyen ötlete ezzel kapcsolatban? A géppel nem hiszem hogy baj lenne, illetve Windows 7 van rajta
    Utoljára szerkesztette: tothbalu99, 2015.05.02. 12:07:12
  • berczy #30567
    Végre megy az autothrottle. YESS!!! El sem hiszem...
  • szabeszka
    sztem ez a tu 134-es rendben van, szépen alakult ezzel a fixel
  • berczy #30564
    Hűha, ezt nem. Máris nézem, nagyon köszönöm!
  • Clidey
    Van egy fix, azt felraktad? Az állítólag javítja...
  • saca79
    IVAO Seged scenery -vel nekem a fák rajta vannak a gurulópályán ORBX mellé raktam fel, illetve próbálgattam tologatni a scenery settings-ben de még rosszabb. Valakinek van ötlete ??

Utoljára szerkesztette: saca79, 2015.05.01. 19:46:52