33535
  • berczy #30561
    Hát nem tudom.
    Az autothrottle továbbra sem működik. :(
  • berczy #30560
    Nagyon köszönöm!!!
  • Skinner_11
    Hatalmas köszönet

Főleg, hogy lassan itt a VFR szezon!
  • szabeszka
    Köszi! keress meg a fix nevű fájl-t, azt kell kibontanos és követned az utasításokat, miután elsőzör feltelepíted az alap install-t. és ksözi!
  • CptSAB
    Köszi a Kistuskó linket! Akkor cserélem is a régi verziót. Az oldalamon közben a linkek újranyitva.
  • szabeszka
    Jelentős változtatások az SCS tu 134-en , egész jó lett

http://www.sim-outhouse.com/sohforums/showthread.php?93567-SCS-Tu-134-v2-0-FSX-portover
    Utoljára szerkesztette: szabeszka, 2015.05.01. 15:00:47
  • szabeszka
    Köszönjük szépen!
  • CptSAB
    regisztrálni sehol.. este újranyitom a letöltéseket, és akkor majd tölthetitek amit akartok
  • Skinner_11
    Ha minden igaz CptSzab-nak kell mailt írni és elküldi.
  • berczy #30552
    Köszi!

@szabeszka: jaja, ezt ismerem, csak hát letölteni nem lehet őket.
  • szabeszka
    Békéscsaba és egyéb itt... De hol lehet itt regisztrálni???
    http://fsstdesign.vfrplanner.net
    Utoljára szerkesztette: szabeszka, 2015.05.01. 10:09:55
  • Skinner_11
    Csak erről tudok.
  • berczy #30549
    Nem tudjátok, Békéscsaba scnery létezik valahol? Meg akarom csinálni az új magyar rekordot, és onnan indultak ezek az arcok.
  • berczy #30548
    Oh, hogy az a... Ehun a hosszú hétvége, és nem lett készen a lezúzott Góbé... :(((
  • captpvz
    Urakok!
    Pár hete kértem segítséget (persze semmit nem kaptam:) W8.1-FSX-Saitek yoke/pedal összerakás sikertelensége okán. (az itt is ismert hibák mind elértek, a legdurvábbak: a fatal error, dll hiányok, a kormányok kikapcsolása repülés közben !!! ) Egy hete már tökéletesen müxik minden, összeraktam, megoldottam. Ha valaki küzd még a fentiekkel szívesen segítek.
  • berczy #30546
    Akkor viszont nem tudom, nekem nincsen ilyen hang.
  • asolyom
    Ctrl+5, de nem működik. A "hivatalos" fórumon azt írják, hogy ez egy bug, és nem lett javítva.
  • berczy #30544
    Hmm, asszem valami ctrl+1...7 vagy ilyesmivel lehet kikapcsolni a rádiók pityegését. Ha nem, nézd meg a billentyűkiosztást!
  • asolyom
    Ezzel a folyamatos ADF more jellel lehet valamit kezdeni?
  • asolyom
    Nekem is nagyon bejön az Ancsa. A Twin Otter mellett a másik kedvencem. :-)
  • berczy #30541
    Jaja, azt is akartam mondani, hogy nálam megy rendesen. :)
    Viszont nálam nem jön elő ez az új verziós dolog.
    Fellelkesedtem én is, reppentem egy LHDK-LHSM utat, hát, még mindig állat ez a masina. :)

A képem meg azé' nem látszott, mert lejárt a VIP tagságom. :)
  • asolyom
    Nálam is megy a strobe, csak eddig rossz helyen kerestem. :-)
  • berczy #30539
    Pedig megy Ancsával is a bogyó középen:

Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.04.28. 22:04:46
  • berczy #30538
    Kedvet is kaptam egy kis ancsázáshoz. Ránézek a strobe-ra is.
  • asolyom
    Már néztem, nagyon jó. :-) Viszont azt nézem, hogy van ugyan strobe kapcsoló, de nm csinál semmit.
  • berczy #30536
    Mé' nem látszik a képem a nevem helyén?
  • berczy #30535
    Höhö, arra benevezek én is. :)
    Amúgy próbáld ki az Ancsát még éjjel, UV világítással is! ;)

@Clidey:
    Ez így ja, igaz, a default szart sem ér. Állítólag az Active Sky-nak is van, de ott sem vettem észre. Mindegy, CumulusX teszi a dolgát, csak elég egysíkú, nem túl szép fellegeket rajzol, de ez van. :)
    Nem visz rá a lélek, hogy Condorozzam, valahogy FSX love van. :) Ez már csak akkor lenne csúcs, a Tomi bá' féle magyar repterek is elérhetőek lennének egy cseh mintára, de türelmes vagyok. :)
    Amúgy megértelek, hogy indifferens számodra, hisz Te azért úgymond nem vitorlás vagy, más a preferenciád, én meg evidens, hogy ezért vagyok oda, bár sim-es szempontból is van egy újdonság, érdekesség, kihívás számomra benne. A 300 km-es itthoni háromszög túra kifejezetten érdekes, kihívás volt, s így is csak harmadszorra jött össze. :) (de persze azért mellette úton vagyok egy cseh-szlovák túrán, természetesen a Z-142-vel. :D)
    Blanik nincs virágboltban, de ASK-t ki tudod próbálni.

A kormányok meg... Na most lebuktam, :) mert átgondoltam a dolgot. Mindig a földön jut ez eszembe, mikor le kell próbálni, de fent mondjuk eszembe sem jut ezen gondolkodni, ha most felidézem, nem is emlékszem, hogy én húzom középre, vagy csak engedem a légerőnek. :DDD De nyilván utóbbi, csak fent ezt figyelni a legkisebb gondom. :)))
    Szóval na....

A csúszásban nem értek egyet, de most csak a Blanik-ot meg ASK-t tudom, mert egyelőre csak ezekkel figyelek erre, de ezeket tudom vezetni a golyóval kvázi(!) középen (már csak mert a joy csavargatós ruddere enyhén szólva nem az igazi -> fos. :D). De működik a vagy rálépek, vagy ellene csűrök dolog. De mondom, amennyire egy joy-tól és sim-től elvárható, de megy.

Köszönöm szépen, hasonlókat! :)
    Biztos össze fogunk, mindennek megvan az ideje. :)
    Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.04.28. 20:52:18
  • asolyom
    Fiamat szeretném elvinni egy sétarepülésre. Budapest környékén lehet valahol Ancsával sétarepülni? Bár gondolom, hogy ha van is működőképes példány, a repülés biztosan nem olcsó vele.
  • asolyom
    Köszi! Kezdem látni, hogy nem véletlenül dícséred. :-) Az orosz "klíma berendezés" ott a fülke bal oldalán zseniális. :-P

Egy biztos, ezzel nem lehet nagyon gyorsan célhoz érni, egy németországi autópályán ez cammogásnak számítana. :-)
  • Clidey
    Apró hibái ellenére az egyik legkiválóbb add-on amellyel valaha is repültem, megéri minden fillérjét. :)
  • Clidey
    Na hát igen, ízlések meg a pofonok. :)
    A történethet annyi mindenképp hozzátartozik, hogy én szigorúan az FSX default termikképzéséről és az abban történő vitorlázásról formáltam véleményt, az ilyen spékelős nyalánkságokat sosem próbáltam. Márpedig arra igaz minden amit írtam. :)
    Amúgy sem vagyok valami nagy vitorlázós, de ha régebben ingerenciám támadt rá akkor ott volt a Condor. Szóval ebből kifolyólag számomra eléggé indifferens dolog ezek a motornélküli dolgok. :) Ezek az ASK-s meg Blanikos dolgok is max egy kipróbálás erejéig érdekelnének utána úgyis letúrás áldozatául esnének. :D

Hja, mégvalami. Azt írod: " Igazi gépen a kormányokat nem hozza vissza középállásba semmi." Ejjj...hogy vizsgáztál le aerodinamikából? Hát már hogy ne tenné vissza középállásba a kormányokat valami? Úgy hívják: (menet)szellő! :D

A másik dolog, azt írod: "sim-ben is jelentős kölünbség van, nagyon szépen lehet csúszásmentesen vezetni, ahogy az életben." Hát akkor Te bizony egy varázsló vagy, mert én még szerény szimulátoros pályafutásom alatt nem akadtam össze olyan géppel (legyen az akár freeváre akár háj-end péjváre) ami csúszásmentesen (golyó középen) fordult volna; nálam az összes gép úgy viselkedik hogy ha elkezd csúszni, rálépek a golyóra erre mégjobban elkezd csúszni, kifelé a fordulóból. A végén a golyó koppig végállásban meg az oldalkormány is... Szóval forcsa nekem amit írsz de akkor biztos úgy van. :)

Szumma-szummárum, kívánok Néked sok jó repülést, és ugyanannyi leszállást mint felszállást! :D Azért majd egyszer csak összeakadunk valamely sorakozónál... ;)
  • asolyom
    Közben utána olvastam. :-)
  • berczy #30529
    ... ruszki szhar? Ejnye no...!
  • polluxware
    azthiszem ezekben a régi ruszki Sz*harokban is volt már automixture funkció, úgyhogy felesleges azt tologatni.. (a'la Do-27)
  • berczy #30527
    Hűha, akkor viszont nem tudom megmondani, nem találkoztam még ilyennel. Hazamegyek és ránézek én is, hogy mi a helyzet.
  • asolyom
    Az egyes "festéseknél" átírtam. Máshol is kell? Illetve az air fájllal jött egy aircraft.cfg is azt tettem fel, abban át van írva.
  • berczy #30525
    Az aircraft.cfg-ben átírtad a sim file hivatkozását?
    Kb. egy hete repültem vele, nem vettem észre semmi ilyet.

Arra nem tudok mondani sokat, én nem szoktam bizerálni, eddig nem kellett, úgyhogy erről nincsen tapasztnyalatom. :)
  • asolyom
    Gyorsan nyomtam egy próba kört. Nagyon barátságos masina. Észre sem vettem, és már a levegőben voltam. :-) Autopilot nékül is elengedett kormánnyal repülhető.

Viszont mikor betölt a repcsi, akkor azt írja, hogy van frissítés, és kérdi, hogy akarom-e telepíteni. A v2.3-as bétát úgy érzékeli, hogy régebbi, mint a 2.1 erdeti. :-P Ezzel lehet valamit kezdeni? Vagy csak mindig nyomok egy later gombot?

A másik ami furcsa; a keverék szabályozó kar tologatásával semmiféle változást nem érzékelek a motor működésében, kivéve persze, amikor totál elzárom, mert akkor lehal a motor. Ez normális?
  • berczy #30523
    Én nem találkoztam semmi ilyennel. :) Az tényleg nagyon jó ár.
    Főleg ha meglesed a rengeteg, igényes festést. :)
  • berczy #30522
    Igen, én is használom Piper vitorláit, az IS-t is, de azok közül a Ka6 a kedvencem, azt próbáld esetleg ki, ha van rá még érkezésed, nagyon kellemes kis masinéria. De való igaz, számottevő a különbség a fizetősek javára.

Ha pedig úgy döntesz, hogy beruházol az ASK-ra, csak ajánlani tudom. Egy csöpp bajom van vele, hogy nincsenek úgymond extrák benne, se beépített navi, csak a helye, se bármilyen payload ablak, az emberek nem szállnak ki belőle, nincs ponyva, ilyenek, csak a C4 -es számítógép. Ezek kicsit hiányoznak, bírom ezeket a hangulatjavító extrákat.
    Ill. egy dolog, ami kicsit furcsa, hogy ha full féklapot nyitsz, akkor amutómatice lesz kerékféked is. Olvastam Joaquim írta, hogy az eredetiben is ilyen. Gondolom azért, mert nincs orrabukás veszélye, mert ez a masina alapértelmezetten főfutó majd orrfutóra érkezik.
    Viszont a hangok, a fizikája, a kialakítása maximálisan igényes, a szárnyak hajlása meg szerintem egyenesen zseniálisan lett megoldva.
    Én leszedtem már virágboltból előtte, de meg kellett venni, mert annyira élvezet vele repülni, szóval ajánlom nagyon.