Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey
Na, örülök hogy végül leesett...gondoltam kivárom... <#bee1><#law><#taps><#hehe>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

berczy
Asszem némiképp benéztem nagy örömködésem közepette ezt a választ, de hát ez a tipikus esete annak, amikor nem rágom meg a választ, hanem a nagy felbuzdulásom közepette gyorsan örömkommentet tolok. Közben e nappal is, mint minden egyes nappal bölcsebb is lettem, így nap végére szépen lassan, ejtőernyővel leesett, hogy hát persze, hogy megígéred, hogy utána fogok, hisz akár ha egy évvel utána adjátok ki, akkor is áll, hogy az SFR után fogok Moravát festeni. Ez nagyon ott volt! <#eljen> <#worship>
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.03.12. 18:09:47

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Üdvözlet! Kérnék egy kis segítséget. Letöltöttem a REX Essential Plus Overdrive programot az FSX-hez. Olyan gondom van, hogy nem tudom beállítani a use real-weather data funkciót. Azt írja ki a játék indítás után, hogy "THE WEATHER THEME COULD NOT BE LOADED" ! Tudna segíteni valaki, hogy mi a probléma, és hogy tudom megoldani?
berczy
Hohó, micsoda infók... <#taps> <#worship>

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Clidey
Nos, ezt azt hiszem megigérhetem. A szavamat adom rá hogy az SFR után fogsz Moravát festeni! 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

berczy
Ja, és az SFR után annyira, de annyira szeretnék már Moravat festeni... 😄DD

Szerk.: Na jó, van még egy régi tervem, ha már igy belejöttem a festesbe, bár az nem Zlin. A rendőrségi Wilga. 😄

berczy
Jön. 😊 Mégpedig az OM-MNT. 😊 Láttam mar valahol egy-két screent róla mástól, de sebaj. 😄 És végül jön majd az SFR. Bár még lehet megfordul a sorrend. 😊

Egyébként ez "csak" egy SGY mod, annyira nem volt nagy mozdulat, mert rajzolni alig kellett. Egy hétvége alatt megvolt. 😊 Nem ugy, mint a 0559. Na az pöcsölős volt. Szerintem az MNT is az lesz, főleg eltalálni a színeket. A 0559-nel, csak a cockpitnel ráment két napom a szin eltalálasara. 😊

Clidey
Faszányos!! 😉
Kérem a következőt! (Dr. Bubó után szabadon 😄)

Üdv ! Korábban már volt itt valakinek gondja EZdok cam-al. Most telepítettem újra az egész rendszerem és sehogy sem bírom működésre bírni. A gond az hogy konkrétan semmire nem reagál. Szépen feltelepül elindul FSX:SE vel együtt , ott is van az addons mappában felül de se konfigurálni se nézetet váltani nem tudok rajta ! Már kismilliószor újra telepítettem de nem működik!!! Az összes erről szóló fórumot átböngésztem, de ilyennel még nem találkoztam , a sim ben az ütköző billentyűkombókat kitöröltem mindent végigcsináltam de semmi. Tud rá esetleg valaki megoldást?? Nagyon kezd frusztrálni ... <#conf>

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

Köszönjük! Nagyon szép munka! :-)

Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!

polluxware
<#eljen>

berczy
Reggelt! 😊

No, az SGM-et is felpakoltam, innen szedhető. 😊
HA-SGM

Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.03.11. 09:10:13

Bocsi elpötyögtem(mobilról írtam). LH-t akartam írni.
Clidey
<#eljen><#worship>

De szííííp "göpzi"! Honnan lehet tőtikézni és mikor? :-)

Pedig a REX lesz az! A feltelepített LHsim. kiegeknek semmi köze a Balaton színéhez! Vagy valamelyik ORBX kieg? Nálam Global Base pack, Vector és Europe Open cl van fent!

LHBP

berczy

Az mitől lehet, hogy a Liszt Ferenc reptér nekem nagyon laggos? Minden reptér jó, nem laggol, De az MHBP az nagyon. Használhatatlan.
Detto.
Most kapcsolgatom a bgl-ket, de semmi nem változik.
Nálam detto ugyanez a helyzet, ráadásul úgy, hogy a Tihanyi félsziget után LHSM felé repülve a partvonalon még jó a víz színe , de beljebb már trópusi. Több ilyen folt is van a Balatonban a parthoz közeli vizeken.

Ha valakit érint FSX STEAM beta update elérhető, az eddigi tapasztalatokról a steam oldalán olvashattok
Utoljára szerkesztette: saca79, 2015.03.09. 20:45:05

Azt tudom hogy nem a REX-el van gonodom. Arra nem jövök rá hogy mit kapcsoljak ki hogy a víz renbe jöjjön. A MAS is fent van. Az kavarhat be? Valamelyik bgl-t kéne lekapcsolnom? Abban van megadva melyik textúrát töltse be? Ennyire mélyen még nem foglalkoztam a scenery-kel.
Virtuális Irányító torony a Liszt Ferenc Repülőtéren

@jtompi hidd el hogy nem a rexel van gond én is használom de nekem nincs vele ilyen gondom főleg mint amit az első kettőn látni, olyan mintha ott valamilyen textura határától már másik textúra jelenne meg, tuti valamelyik scenery addonod kavar be.
Utoljára szerkesztette: saca79, 2015.03.09. 18:47:29

Üdv Urak! Ha valaki tud segítsen mert ez a víz kérdés REX 4-el a sírba tesz lassan. Mint már előbbi hozzászólásomban írtam kis hazánkban néhány helyen trópus van, néhány helyen minden rendben. Tegnap reppentem egy vfr-t hogy átnézzem magyarország vízrajzát. Rövid mondatban leírva: Vannak gondok. Már átrendeztem minden sorrendben felpakolt cuccokat egymás alá, fölé, közé, de egyik sem hozott megoldást. 😞 Mellékelek képeket, Tudom vannak itt nagyon jártas topiklakók, hátha valaki tudja a megoldást a problémámra.
Szentendrei sziget északi rész

Csepel sziget dél

A velencei tó tökéletes inland textúra

A trópusi balaton

És végül a "minek is nevezzem" fertőtó

Ezeken a helyeken kívül mindenhol tökéletes a vízrajz színe
Skinner_11
Ezt mindenkinek üzenem, ha csak FPS laggod van, megéri kipróbálni ezt a programot.
Lényegében Alpha csatornát rendel a DDS/BMP textúrafájlokhoz, és ezzel levesz egy kis terhet a videókártyáról.
Vagy valami ilyesmi...<#fejvakaras> A lényeg hogy nálam nagyon sokat dobott a teljesítményen
jelenleg 1503 as cycle van. Próbáld meg erre frissíteni az FSX és a PMDG navdatát is! FSX hez PMDG hez utóbbin regisztrálnod kell . Bár nekem személy szerint az egész PMDG elég bagos gyakran le is fagy az FMC. Routefinderben én az Rnav és a TACAN routes elől ki szoktam venni a pipát.

litlebubu nem kell ennek külön gép , elég ha olyan ssd re telepíted amin "helyre " vannak rakva a dolgok!

berczy

Sziasztok!
A PMDG-s 737/800 ngx-ben néha előfordul, hogy az FMC nem fogadja el az útvonalpontokat. Azt írja, hogy "not in data base".
Pedig a Routefinder azt az útvonalat hozza, de nem tudom beírni. Természetesen a routfinderben, az FMC-nek megfelelő
adatbázist választom ki. Valaki tudna ebben segíteni?
Erre a szaggatásra, laggolásra nem tudok rájönni, napokig minden ok, szépen fut, nem telepítek semmit, nem nyúlpk az FSX -hez, aztán következő betöltésnél már laggol! :-( Talán egy külön rendszer kellene ennek a simnek és egy külön gép, amin semmi más nem fut!

berczy
Valami gond van. Régen Wilgaztam mar, gondoltam eloveszem kicsit megint, erre VC-ben fura mód szaggat, ill. laggol, mert az FPS nem esik, csak akad. Kinti nézetben minden ok. Ujraraktam és ugyan az. Valakinek ötlet?

Ezt a videót néztem én is. A gond nálam ott jön elő ahol az aerosoft budapest széle találkozik az fs alapjával. A duna vonala szépen rajzolódik tovább, nincs elcsúszás, csak a színével van gond. Orbx globalt is használok. Mintha a budapest alap hívna be rossz textúrát. A balatonnál szintén. Viszont annak semmi köze budapesthez.
De biztos be lehet ezt lőni, csak tudnám, hogy hogyan! "Hont" videóján nagyon szép, nálam olyan, mint a Haiti tengerpart.

Megnéztem 1-2 festést ezek közül, de mindnél ugyan az a problémám a műszerekkel és a kabinnal mint a te repaintodnál. Ami még feltűnt, olyanok mintha árnyékban állnának, és alulról lámpával megvilágítanák őket. Ott tök világosak. Azokon képeken amiket itt láttam tök rendben lévőnek tűntek, de a szimben... hát elég pocsékul néznek ki.
Nálam ugyan ez a helyzet. A Balaton sz*r, a velencei tó és a többi víz jó. A Duna nálam Budapest kivételével jó. Csak a pesti szakaszon ( Budapest X + LHS reptér kombó) trópikus világoskék. Nem lehet valahol megadni hogy ezeken a helyeken mit töltsön be?
ezek szerint trópusi ország vagyunk <#vigyor>

Köszi! Régebben még talán a REX előtt próbáltam egyszer ezt az FS Waterconfiguratort, de össze is omlott tőle az FSX -em!
Az a baj igazából, hogy a REX 4 direct Balatont és a Dunát is tropical texturával tölti be, nem pedig inland texurával. Nem értem.

Clidey
<#eljen><#worship>

gaspen
<#eljen>

Igen lehet ! Van a rex-ben water texture is alul a water/waves fülön ! Tudom hogy néha ez nem működik mert ha van fent mondjuk ORBX az felülírja , de akkor ott az FS Waterconfigurator ez picit csipegeti az fps-t de ha jól eltalálod a beállításokat akkor csodákra képes .

CptSAB
Az elírás, FS9 verzió létezik csak.
CptSAB
Átmenetileg nincs letöltés az oldalon, mert pár dolgon változtatni akarok. Regionális csomagokba lesz szervezve minden eddigi repülőtér, illetve az autogen valószínűleg változni fog pár esetben (fák típusa és mérete). Ugyanakkor integrálva lesznek az eddig különállóan letölthető hibajavítások.
Gyöngyös-Pipishegy nem készült el FSX alá. Az FS9 változat ugyan használható, de sajnos a Laci bácsi féle vegetlib növényzet csomag nem fsx kompatibilis. A fotóalapok kapcsán vannak bizonyos limitek FSX-ben, emiatt a nagy felbontású több száz km2-t lefedő scenery csak megszorításokkal lenne kivitelezhető. De az igazi gond az, hogy az eredeti szerkesztett fotóalap már nincs meg, egységes és használható új pedig már nincs, illetve soha nem is volt, két műholdképből raktam össze elég sok melóval a 9-es alapot.
Egyébként, akik nem próbálták még, rátelepítettem a Mega Bp Scenery-re az LHsim féle LHBP-t és a Kozma féle LHBP (Budapest Airport) elől kivettem a pipát. Tökéletes!!! Van szép LHBP és a város is rendben van! Annyi a trükk, hogy a Budapest Mega Scenery-ből ki kell venni a "bpmesh-fsx.bgl" file-t!

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne még felétek, hogy lehet-e mókolni valamit REX 4 direct texture-vel, hogy a Balaton és a Duna ne legyen olyan "idiótán" világoskék. Látom én, hogy van ott "inland" textura és a kisebb tavak szépek is, realisztikusak, de a Balaton és a Duna az botrányos.

Mondjuk nekem eddig a steam soha nem crashelt ( hála a szent sziliciumnak ) de az offline módnak nagyon örülnék, már csak a felesleges" file verifying process" miatt. Nekem ne paccsoljon semmit ha nem akarom ! 😄

berczy
Megtaláltam, sok-sok cseh Zlin festés:

Cseh Zlinek
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.03.06. 13:05:47

mondom én h 30 lesz az a 20 .. <#nyes> szerintem ezt anno elírhatták .

ÉS Itt van FSX:SE Beta hírek :

"Update

Please find below the full changelog for the update. Further details of how to join the open beta will follow next week.

FSX: Steam Edition can now be used in Steam’s offline mode.
Steam Dumps are now created following crashes to help with diagnoses of reported issues.
Fixed issues reported with g3D.dll affecting some add-ons
Number of fixes for the terrain.dll crashes experienced by some users have been made.

Multiplayer:
VoIP communication is now using the correct device as identified in ‘Settings’.
During mission-based Multiplayer flights, if the host has activated the ‘Anti-Cheat’ flag, users who have modified their aircraft are immediately disconnected without affecting the host or other users.
The Steam ‘Invite to Game’ feature will now work by buffering the request until the user enters the Multiplayer menu.
Users are prompted to use the Steam Client to invite someone from the Multiplayer menu to become a friend on Steam.
On the Multiplayer Session and lobby screens, the text in the “Weather” section is now aligned correctly.

User Interface:
If ‘Show Saved Flights’ is enabled, the time stamps on the saved flight data will now show the correct time the flight was saved.
The HTML content displayed in some windows, eg. tutorials, mission help, etc., now runs in IE9 compatibility mode, rather than IE8, providing better presentation.
On the Multiplayer Session screen, the user name of the host is now shown.
On the Multiplayer Session screen, before a session is started, ‘In Briefing Room’ is now shown."
Utoljára szerkesztette: saca79, 2015.03.06. 12:58:23

berczy
Höhö, mit találtam... Ma jött ki. 😊

ASK21

berczy
Ezt én sem értettem soha, szerintem a 20 már nagyon kevés. Nálam a 30 lett az üdvözítő.

@Hont: Nálam is hasonló, csak nálam 22 lett FS9-nél a bevált.
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.03.06. 12:47:56

Hont
A 20 nem válik be mindenkinél!
Próbálgatni kell!
Nekem annak idején az FS9-ben a 24 volt a favorit! Se a 23, se a 25 nem volt jó.
Nagyon sok mindentől függ.