Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Német híradásokban tegnap beszámoltak arról, hogy már a germanwingsnek volt valamelyik járatán probléma valamiféle füst beszivárgásnak a cocpit-ba.
FIGYELEM!!!!! (NEHOGY VALAKI IS VALAMI FÉLE ELTUSOLÁSI DOLGOT, VAGY SPEKULÁCIÓT LÁSSON EBBEN MIT MOST LE ÍRTAM, EZ AZ ÉN SAJÁT FORDÍTÁSOM TEHÁT NINCS SEMMIFÉLE JELNTŐSÉGE. ELŐFORDULHATNAK FORDÍTÁSI HIBÁK! A DIE WELT INTERNET OLDALÁN TALÁLTAM A KÉT CIKKET.
MÁR CSAK AZÉRT SEM MERT MÉG SENKI SEM TUDJA MI IS TÖRTÉNT VALÓJÁBAN ENNÉL AZ IGEN SAJNÁLATOS LÉGIKATASZTÓFÁNÁL)!!!
A 2010 decemberében, a Bécsből, Kölnbe tartó járatukon röviddel a leszállás előt valami féle édeskés füstszivárgott a cocpitba a pilóták majdnem elvesztették az eszméletüket (Aircraft typ: Airbus A319), akkor csak épp, hogy eltudták kerülni a katastrófát.
Ezt akkor azzal magyarázták, hogy a jégmentesítő folyedék egyrésze megült a hajtóművekben és az első landolásnál ez feloldódva keveredett a kabin levegőjével. de az utasok nem voltak kitéve annek a dolognak.
Majd 2012-ben ismételten rejtelmes füst jelent meg a szardínia szigetén a leszállás után mikor az APU-t beindították, ezért a pilóta le is kapcsolta.
Majd a vissza útra beszállítatta a 143 utasát, de a második hajtómű beindításakor ismét a személyzet a cabinban füstöt érezett.
Ezért a kapitány végérvényesen úgy döntött, hogy vissza gurulnak a kapuhoz és egy tartalék repülűvel szállítják haza az utasokat.
Ez is egy A319-es tipusú airbus volt. ( A germanwings szóvivője azt is hangsúlyozta, nincs összefugés a két dolog között) és kifogják vizsgálni mi is a felelő ezért a füst dologért.
Az valóbban furcsa, hogy ilyen magasságból ilyen gyorsan csak úgy sülyedni kezdett a gép. Azt is közölték még híradásokba a kapitánynak 6000 repült óra volt már a hátamögött.
berczy
Igen, számomra is felettéb fura, hogy nem kommunikáltak, vagy legalábbis ellentmondásosak az infok arra vonatkozóan, hogy mit és mennyire. Olvastam egy olyan véleményt, hogy ilyenkor szinte nincsen aktív rádióforgalmazás, mert úgy is tudja minden érintett, hogy mi történik, így felesleges. Számomra kissé érdekes lenne, de ki tudja. Tényleg így van, hogy ha gázos, de egyértelmű a helyzet, akkor mivel feleslege a kommunikáció, ezért nem is teszik? Ezt egyszerűen nem tudom elhinni, mert egyáltalán nem életszerű.
De a teljesen konstans repülés és a kommunikáció ilyetén hiánya velem azt mondatja, hogy nem volt ott senki magánál, talán már mindenki ájult volt, legalább is nem élték át a rettegést, mert egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy némán mentek a halálba, mert úgysem tud segítenia föld.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Papirzacsi
Igen, mert ha már az "Aviate, Navigate, Communicate" első két része nem teljesült, akkor legalább az utolsónak kellett volna. 😄

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

berczy
Szerintem sem. Elég beszédes az, hogy irányváltás nélkül, kvázi konstans paraméterekkel repültek neki a hegynek, kívülről olyan, mintha nem csináltak volna semmit, csak hagyták megtörténni. Ha a terrortámadást kivesszük a képletből, nekem a kihermetizálódás a legkézenfekvőbb, netán mérges gáz, de az meg hogy kerülne oda.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Papirzacsi
Szerintem ez nem magyarázza azt, hogy nyíl egyenesen nekirepülnek egy hegynek, és még csak kommunikálni sem kommunikálnak.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hont
Az is furcsa, hogy FL390 ről 4000 varióval csak 410 a sebi...? S.B. vel is belever az 500ba szerintem. Pláne megrakva felszállás után.
Én a szenzorok eljegesedésére tippelnék, ugyanis ez már előfordult nem olyan régen egy ugyanilyen gépen, és az Airbus be is látta, hogy ez valós probléma lehet. A hibának az az eredménye, hogy a fedélzeti számítógép teljesen meghülyül és téves adatokat szolgáltat, na ezt a hibát csak egy nagyon tapasztalt pilóta tudja kezelni. Visszatérve az előző esetre, ott úgy állították meg a süllyedést, hogy lekapcsolták a számítógépeket és manuálisan vezették tovább a gépet.
Hont
Bizony! Annak idején a malév oktatási központban velem is kipróbáltatták az 5000 súlyedést és azon kívül, hogy a magasság mérő tekert lefelé mint állat, nem tűnt olyan extrémnek. Kihermetizálódásnál még több is kell, hogy időben leérjenek...
Utoljára szerkesztette: Hont, 2015.03.25. 07:37:03
Szerintem 4000 nem sok. Régebben sok cockpit videókat néztem (WorldAirRoutes) és ott simán előfordult ilyesmi. Sőt olyan is volt hogy a csávó süllyed 10000 láb alatt simán 280 csomóval és mikor behúzza a spoilert az speed hold elkezdi húzni fel a gázt a pilóta meg lazán visszahúzza.

Simán lehet 4000 fpm úgy hogy az utasok komfort érzete nem csökken

FlightRadar szerint a utolsó szakaszon 4000ft/min volt a süllyedés mértéke és 460kt a sebessége egészen a végéig. Valamelyik hircsatornan azt mondták h a 4000ft/min az nem számít rendkivulinek... Persze ha egy kő-ről beszélünk de nem egy ilyen gépnél... Szoval a sajtôt meg a tàjekoztatast inkabb hagyjuk..

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

berczy
Elsőnek azt mondanám, hirtelen dekompresszió, mint régen, a Helios gépén, de túl sok a félreinformálás, furcsán kommunikálják.
A képekből nem vonnék le következtetést, de ha 700-al nekizúz egy hegynek, ott azért aprítódik a miszlik.
Ha viszont false flag, akkor kaki van a biliben, mert az IS-re fogják kenni. 😞
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.03.24. 22:25:41

Hont
Minden esetre agyrém...De azt nem tudom elképzelni, hogy 39000 lábról pont a hegyek közé kell bevinni a gépet...
Se rudder, se magasság kormány, se semmi...? Mi van a rádió hang anyaggal? Ez szerintem se magától esett le.
Szörnyű lehet a hozzátartozóknak!
polluxware
se kráter, se nagyobb darabok, csak miszlik alu forgács mindenütt...

,de a terrortámadást már kizárták

tippelnem kéne, én azt mondanám hogy ez még a levegőben dezintegrálódott

Hont
<#sir><#sir><#sir>
Tragédia!
Azt milyen beállítással lehetne elérni, hogy a textúra előre betöltsön, ne pedig csak akkor, ha fölé érek? Mármint úgy értem, hogy a házak, fák stb... ne csak akkor jelenjenek meg, ha föléértem. Próbálkoztam a játékon belül, illetve az Nvidia inspectorban is, de nem találom a megfelelő beállítást. Előre is köszönöm a segítséget!
Amit használok az alap FSX mellett, az az ORBX Global, ORBX Vector, REX.
Utoljára szerkesztette: suhanc84, 2015.03.24. 15:10:35
polluxware
én eddig nem találkoztam vele, de tesztelgetem még..

berczy
Úristen 21Gb... És fájlmegosztóról kell szedni... Még nem tették egy torrentre??? Ecséééémmm...

berczy
köszi!

Azok nem izgatnak, árnyékot meg nem is használok a gépeknek.
Lehet kipróbálom. De nincsen ilyen villogás scenery-knél meg hasonló? Elég sok ilyen és ehhez hasonló bugot írtak régen.

berczy
Hoppá-hoppá!!! Véééééééégre kijött, há mennyit vártam mán rá, de itt van! 😄DD
ICE AI Traffic 6.00 😊

polluxware
2-3 napja használom, csak VFR-re.. Eddig komolyabb glicccset láttam

ami negatívum, hogy az inditó képernyőn a gép kiválasztó ablakban nem használ élsimítást, valamint a gép árnyékán sem... -> mondjuk ezt még be kell állítanom

berczy
Még egy kérdés: Tudom, nem örvend az Andras Field osztatlan örömnek emitt, de mégis kérnék egy kis help-et. Leomlott a híd, vagyis inkább felborult a hátsó úton. Azt mivel lehet orvosolni, hogy rendesen álljon? 😊

berczy
Figyi már! Nincsen a DX10-nek mindenféle idegesítő bugja? Sok helyen olvastam, hogy eléggé hektikusan használható. Kéne valami szép grafikai mod, mert az ENB nem jön be, pedig vagy 10x adtam neki esélyt, de valahogy nagyon eltorzítja a színeket, meg amikor zölden ir ki valamit a sim, akkor villog. Mindegy, nem fekszik nekem az ENB, ezért agyalok, hogy mit tudnék használni, ami szép, de nem zabálja fel fullra a gépet.

polluxware
Nekem tetszik ez a Steve féle dx10 switcher... lófitty gépemen is szépen muzsikol, és az antialíízing is sokkal szebb.

polluxware
2006-7 óta játszanak az ámbörök ezzel a gémmel.

Sziasztok!
Új vagyok még ebben a topicban, egy ilyen gépigénnyel érdemes lenne-e elkezdeni játszani?
Majd csak jövőhónap elején tudok komolyabban foglalkozni az fsx-el ezért is kérdezném meg előtte.

- Intel Core i5 4670K 4x 3.40GHz So.1150 BOX
- 3072MB Sapphire Radeon R9 280 Dual-X OC Aktiv PCIe 3.0 x16
- 8GB G.Skill Ares DDR3-1600 DIMM CL9-9-9-20 Dual Kit
- ASRock H87 Pro4 Intel H87 So.1150 Dual Channel DDR3 ATX Retail
- 1TB vinyó.

Válaszatokat előre is köszönöm!
Innen tudod letölteni.
Utoljára szerkesztette: crodgok3, 2015.03.23. 12:27:27
Mi a pontos neve annak az addon managernek? Letölteném én is.
Borisz80
Hát ilyen nincs... Ha aktív a Track IR-em akkor ugyan úgy megvan a kabinban az alap fejkóválygás, pedig a átírtam a file-okban a momentum sort No -ra.... Ötlet valaki?
Ha nem aktív a TIR akkor nem kóvályog... ki érti ezt.?

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Az úgy korrekt 😄
Milyen géped van, illetve a nagy gépeknél is jó az FPS-ed (mint pl.: PMDG 777 vagy Airbus X; csak viszonyítás képpen)?
A Managerben különben mindent csutkára húztam elsőre és jól megy. Azóta nem is nyúltam hozzá.
A grafikai beállítások semmit nem számítanak. Az alap szűz FSX alapból jól fut, ha moddolva én akkor pedig a jó összetételtől függ. Pont tegnap cseréltem le a felhőket a Real Environmenttel már nemtom melyiket választottam, de azóta nagyon szépen fut mindent fullra húzva is, lent az autópályákon egymás seggét érik a kocsik, ENB series is bekapcsolva mégsem erőlteti meg a gépet ellenben szinte fotorealisztikus a játék. Máskor ronda is, és lassú is volt. Ki kell sakkozni, nincs más módszer. Konkrét recept nincs mert most kb. 1 éve van fent a játék, azóta pedig annyi mindent feltettem meg leszedtem róla. De most a legjobb.

Gépbővítés nem sokat ér, mert régi játék és nincsenek beleprogramozva a hardvertámogatások. Az kb olyan mintha csak 2 deci kólát akarnál inni, de fél literes pohárba töltöd.
Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2015.03.22. 23:04:01
Hozzávetőlegesen milyen beállítással sikerült elérni ezt az FPS javulást?
Utoljára szerkesztette: crodgok3, 2015.03.22. 19:34:58
Rodman-nek van igaza "sajnos"! Nekem 8maggal 16gb rammal R7 el 4.7ghz ig huzva is volt olyan FSX ben h igen erosen huzgalta a száját :-D Szoval nem minden a gép vagyis nem fog aranyosan javulni a játék élmény. Ami igy lassú vagy szar az ezutan is az lesz nekem is ez a tapasztalatom. Vannak addonok amitől mentsen meg a joisten! Es van ami nagyon bevàlt, ki kell tapasztalni ami sajnos nem 1-2 nap! Az is baj amugy h sokan elhiszik amit a YouTube on látnak, "FSX ulra high settings" odairja h i7 stb es látsz egy agyon moddolt szerkesztett videot amin a repülő szelvedőjen apró vizcseppek folydogalnak.. Es mindenki kerdezi h hogy? Ezt ugyan hogy? Hát sehogy, ilyen semmilyen géppel semmilyen moddal nem lesz soha! ! Ezt el kell felejteni.

Javaslom hogy próbáld ki töltsd le az addon manager-t, a felső menüsorban megjelenik egy addon manager menüpont, ezenbelül van egy finomhangoló ahol állíthasz videomemória használaton meg minden szarságon. Nekem hasonló gépem van és olyan jól fut még Ultimate Traffic mellett is hogy beszarás pedig az aztán zabálja a gépet, menetrendszerűen közlekedő felszálló és leszálló gépekkel amik ráadásul pont úgy néznek ki ahogy igaziból légitársaságok szerint.
Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2015.03.22. 17:16:46
Az csak a szerencse dolga kinél hogy fut a játék. Nem tudom milyen modokat használsz, de nekem van amikor kurva ronda és lassú, de van amikor rohadt szép és gyors helyszíntől függetlenül. Szerencsésen kell belőni a játékot. Mivel 10 éves játék, ezért illik rendesen futnia. Hiába veszel erősebb gépet, ugyanolyan szar lesz. Már a negyedik gépet használom FSX mellett, és ahol eddig is szar volt, ott ugyanolyan szar most is. Tehát buherálkodni kell a játékkal hogy jól menjen. Meg egykét dolgot kikapcsolni ami a látványon nem javít amúgysem, viszont felzabálja a gépet.
Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2015.03.22. 17:08:20
Skinner_11
A tapasztalatotokra lenne szükségem.

Jelenlegi konfigom:

AMD FX-4100
AMD HD 6850
4GB DDR3 RAM

Aerosoft Airbus+LHS Ferihegy mellett 10 fps-em is alig van.
Agyon tweakeltem az FS-t, minden beállítási lehetőséget végigzongoráztam, szóval úgy érzem itt már csak egy új gép segíthetne.

A következőket szemeltem ki:
i5-4590 (nem akarom húzni, nem kell a K-s)
GTX 750 Ti
8GB RAM

Szerintetek ezzel egy 25 FPS-t mediumon ki lehet csikarni a flájtszimből?
Valakinek van hasonló összeállítása? Ha igen, hogy muzsikál?

Köszönöm előre is!
Az FSX mappájában találtam régebbi flight simulator indítófájlokat (fsx9, fsx 2002, fsx2000) ezek mi célt szolgálnak? esetleg tudna közösülni a játék a régebbi verziókkal?
2GB szerintem is elég...
Hont 16 GB ramom van es most neztem a lapozofajl autora van állítva.Megprobalom egyéni beállítással csak nem tudom mennyit állítsak, mennyi az optimalis?

polluxware
VRAM-ra gondoltam... ,de 2giga elégnek kell hogy legyen

0-ás lapozófájl SZtem nem jó ötlet, mert tud meglepiket okozni (annó próbálkoztam vele én is)

Hont
Nem erre gondoltam én legalább is!
A VGA ban lévő VRAM hőmérsékletre.
Lehet, hogy a GPU jó hőfokon van, de a VRAM meg már meleg!
70-80c' főlé nem jó ha megy.
Akkor is szokott micró lagg lenni!
Aztán lehet, Pollux az általad említett lapozófájl méretére gondolt...
Én pl 0-t használok.
Mennyi RAM-od van?
KB 20 perc repkedés után :

Temperature 0 41°C (105°F) <0x29> (CPU)
Temperature 1 31°C (87°F) <0x1F> (Mainboard)
Temperature 2 40°C (102°F) (VGA)
Temperature 3 23°C (package)

Szerintem ezek normális értékek és soha nem szoktak ettől feljebb menni max a cpu 47-50 ig attól függ mennyi a külső hőmérséklet.
És a lagg csak LHBP-nél jelentkezik. Pollux nem a lapozófájl méretére gondolt véletlenül ?

Utoljára szerkesztette: saca79, 2015.03.21. 19:55:20

Hont
Gondolom Pollux a VRAM hőfokára gondolt...Nézd meg milyen melegek repülés közben!
Nem vagyok gépközelben fejből nem tudom. Radeon R9 270 2gb vga-m van.

polluxware
VRAM?

LHSim LHBP scenery-ben hogy lehet ezt az iszonyatos laggot megszüntetni! ( Nem fps gond van ) csak mikor megközelítem a repteret akkor annyira meg -meg akad hogy élvezhetetlen ! Esetleg valamelyik BGL-t inaktívvá tenni ?

polluxware
Köszönöm Szépen😉

berczy

eyepoint=-1.25, -0.75, 1.92

polluxware
Ha valakinek fent van a Katana4x, bemásolná aircraft.cfg-ben szereplő ezen sorokat?

eyepoint=-0.9, -0.75, 1.92

Köszi😉

polluxware
nekik küldetéstudatuk van! a szentek nem lopnak...

berczy
Racionális, logikusan gondolkodni próbáló emberként azt mondom, mégis csak ők uralkodnak rajtunk, lopnak szét minket saját kontójukra és még hülyének is néznek minket a pasa-parki medencéjükből. És mi rettentő okosnak képzelve magunkat dilettánsozzuk le őket, miközben épp kipengetjük az épp aktuális új sarcot a pénztárnál.
No, ki a hülye? 😊 (Sose becsüld le az ellent!)
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.03.20. 21:11:49