33535
  • Skinner_11
    PM ment
  • polluxware
    spec. én kaptam egy "beta patch" teszter 2.0ás fsx licancot...
  • Skinner_11
    Sziasztok srácok, egy kis segítségre lenne szükségem.

Van olyan tag közöttünk akinek eredetiben megvan az A2A C172?
  • Hont
    Szia!
    Először is üdv a fedélzeten...!
    Az első ötlet, hogy a FAQ nézd át itt a beíró ablak felett. Aztán amennyiben célirányos kérdésed van és a tudástárban nem találsz rá választ akkor tedd fel bátran!
    Itt a forumon minimum 4-5 törzs tag szinte folyamatosan fent van aki szinte perceken belül add választ!
    Üdv: H.
  • Vesporigo
    Sziasztok!
    Nemrég megvettem az FSX Steam Editiont és szeretném elsajátítani a repülés alapjait. (A későbbiekben szeretnék csatlakozni egy virtuális légitársasághoz is.) A missionöket elkezdtem, de olyan gyorsan magyaráz, hogy nem tudok egyszerre a szövegre és a repülőgép irányítására figyelni, így többnyire kimaradnak dolgok, ami miatt sokszor újra kell kezdenem. Továbbá nem érzem úgy, hogy egymásra épülnének a küldetések és szerintem átsiklik bizonyos alap dolgok felett.
    Ti hogyan fogtatok bele a tanulásba? Valaki segített elmagyarázni a dolgokat, vagy teljesen önállóan szedtétek össze az infókat innen-onnan?
  • Clidey
    Nem akarom hogy elbízd magad, de az ilyen gondolkodásmódúakból lesznek a madáremberek... ;)
  • Clidey
    Onnan hogy ahogy ő húz, nem húz úgy senki sem! :D
    Jó ez a vontatás, olyan mint a kötelékezés - csak nem annyira kell figyelni a távolság tartásra! :D Na jó, ez így csak félig igaz mert van az a helyzet mikor nyitni kell a féklapot a vitorlán... :D
  • exTrem
    Itt aztán lehet termikelni :)
  • berczy #30883
    Uhh basszus... Ez nagyon ott van! Köszi szépen! :D
  • berczy #30882
    Uhh basszus... Ez nagyon ott van! Köszi szépen! :D
  • exTrem
    Ez valami fantasztikus lehet

• Hypo #30880
    ja persze a repulos tarsadalom is tukrozi a nagy tarsadalmi allapotokat, vannak a jobbak a megjobbak meg a legjobbak:))) Ott is van aki lop csal hazudik hogy repulhessen:))))
  • berczy #30879
    Maximálisan egyetértek. Nézz hülyének, de minden repnap reggel, odamenetelkor, ill. este, hazajövetkor hálát adok Istennek, hogy ott lehetek és csinálhatom, ami pici gyerekkori álmom. :)
    Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.07.13. 20:34:30
  • polluxware
    csak az számít mennyire becsülöd azt amid van, legyen az fizikai vagy élménybeli dolog..

nekem ez a mércém
  • berczy #30877
    Na ja... :) Jellemző módon se időm, se pénzem, de tudom, ne panaszkodjon aki repül. Bár érdekes hallgatni, hogy ki, mikor, hol merre repült Afrikában, a nabíbiai sivatagban, ilyenek... Meg ki milyen gépet vett, vagy akar. Hehe... POnt tegnap mondja egy 15 éves srác, hogy apja pilóta, anyja sztuvi (míly meglepő... :D), merrefelé jártak, milyen gépekkel repkedtek, Bp-Toronto egy 767-es pilótafülkéjében... :) Erre kérdezni, hogy én merre repkedtem meg milyen gépekkel életemben, mert hogy én már nem vagyok annyira fiatal. Háth, mondom neki, általános elsős koromban egy rajzpályázaton nyertem egy séterepülést egy 154-essel, 1,5 óra, oszt slussz... :D Néz rám kerek szemekkel, hogy hogy-hogy? Én csak mosolyogtam, "így alakult"... :D Szóval csóringer panelproliként azért érdekes ez. :D Bár én boldog vagyok, hogy legalább ezt megtehetem. :D
  • Hypo #30876
    így megy ez, csak ídő és pénz kell a többi gyerekjáték :)))
  • berczy #30875
    Honnan tudtad, hogy Ő húzott? :D
    Amúgy ja, már amennyire én meg tudom ítélni, de használta a termikeket, meg jó röviden húzott.
    Kurva jó volt, beszarás, pedig kicsit tartottam tőle, de óriási élmény. :)

Már ott, ja, csak egy hónapot kihagytam, mert hol Góbé nem volt, hol én melóztam hétvégén. Már egyedüli lenne, ha többet tudtam volna menni: :) Ott lógok amikor scak lehet, asszony imád. :D
  • Clidey
    Nocsak már ott tartasz? :)
    Potterke jól húzott? :D
  • berczy #30873
    Dugógyakorlat...

Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.07.12. 20:15:00
  • Skinner_11
    OFF

ON
  • geri1900
    Ifly 747 v2, Toronto (cyyz). Akkor más módszer nincs, csak a grafika csökkentése:/ ?
  • berczy #30870
    Jaj, ne ajánlj ilyeneket, mert beleszerelmesedek nagyon gyorsan... :D
  • berczy #30869
    Milyen gép, melyik scenery? hiába a 8GB fizikai, ha valami kieg felzabálja a VAS-t (Virtual Adress Space). Ebből x64-en max. 4GB-ot használhat egy alkalmazás és van, hogy ki-kifut belőle az FS egy-egy nagy kiegnél fullra húzott grafikával. Van az MS-nek egy Process Explorer nevű progija, ami mutatja azt is, hogy egyes alkalmazások mennyi VAS-t használnak. Amikor 3,7-3,8 körül mutatja a progi, akkor a játékban tuti ki fog már lépni. Nekem a Yak-40 szivárog, mint állat, sajnos azzal nehéz repülni, hogy ne lépjen ki, vagy bitangul vissza kell venni minden csúszkát.
  • geri1900
    Sziasztok!
    Fsx-et újratelepítettem, és azóta amikor elindulok egy adott géppel, a következő hibaüzenetet kapom: "Your computer has run out of available memory" és az fs kilép. A számítógépben 8gb ddr3 1600mhz ram van. Valaki nem tudja, hogyan lehet ezt orvosolni?
  • Framsen
    Sziasztok !

Olyan hibába ütköztem, hogy elindul a szimulátor, joystick pár másodperc múlva nem reagál. Interneten keresgélve az votl a megoldás, hogy nyomjak Ctrl+Alt+Del -t majd egy ESC et neki és jó. Tényleg jó volt. Taxi, Takeoff, Climb. Utazón észrevettem, hogy megint nincs joystick. Sebaj, Ctrl+Alt+Del és ebben a pillanatban kifagyott FSX.

Lövésem sincs mi a baja, régebbi gépemen ugyan ez a játék, ugyan ezen az oprendszeren ugyan ezzel a joyal működött.
  • crodgok3
    Szerintem ez érdekes lehet számodra, rengeteg VFR túrát tartalmaz :)
    http://return.mistymoorings.com/scenery/
  • berczy #30865
    Hát, engem nem érint, még régit használok, pont az ilyen dolgok miatt.
  • ToMy_
    Steam verzióval nem kompatibilis...
    Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2015.07.07. 10:39:40
  • berczy #30863
    Jaj ne már, most szántam rá magam az antarktiszi túrára. Alaszka volt a másik zord jelölt... Ehh, ez most miért kellett? :)
    Amúgy tegnap fetettem, megy a planner. Nem cseszett szét semmit. :)
  • Hypo #30862
    Eleég cuki alaszkai missziók. http://takeflightinteractive.com/products/air-alaska/
  • Hypo #30861
    nálam nem okozott gondot a frissités
  • berczy #30860
    Köszönöm! Kíváncsi vagyok hogy fog sikerülni, mennyire fogom unni, ill. mennyire ragadok majd le valahol. :)
    Egyébként, ha valaki nagyon élvezetes, különleges repteret akar kipróbálni, nagyon ajánlom az Aerosoft féle Kastelorizo-t. Egy kis sziklás sziget sziklafalába vájt érdekes reptér. Nagyon ott van! :)

Amúgy én is gondoltam a CS C-130-ra, de azt meg meg kéne tanulni, meg ahogy írod is, olyan amilyen, bár azért nem mondanám annyira rossznak. Lehet az lesz belőle, mert viszonylag kevés az alternatíva. :)

• Skinner_11
    Sok sikert!

Mondanám hogy arra az utolsó legre marha jó lenne a sítalpas C-130, de a KapitánySzim féle verzsön nem egy top-notch cucc...
  • berczy #30858
    Köszi! Nem azt használtam végül, mert .NET 4.5.1 kell hozzá és nekem csak 4.5 van. Nem akartam frissíteni, mert fostam, hogy mit fog elkurrantani. Bár ha valakinek van vele tapasztnyalata, hogy nem tesz tönkre semmit, akkor lehet ránézek.
    De megterveztem az utat. SkyVectorral csináltam, majd beszenvedtem FSX-be is. Ilyesmi úton megyek: (az összes állomás igénye nélkül)
    LHBP-ről indulva dél felé, Belgrád, Thessaloniki, Athén, Kréta, onnan keletre fordulva, Kastelorizo, Larnaca, Tela-Aviv, valami szaudi reptér, majd Bagdad, Teherán, Delhi, Nepál néhány reptere, Kathmandu, Bangladesh, majd Vietnám, Kuala Lumpur, Indonézia, Jakarta, majd egy huszáros vágással Ausztrália, Darwin, ott a part mentén, Hamilton szigeten át dél felé, majd Sydney előtt Új Zéland felé veszem az irányt, két szigeten át, az egyik Norfolk, innen érkezünk Auckland-be, ChistmasChurch, majd legdélebbre Invercargill-ben teszem le "végleg" a Comanche-t, mert onnan már egy 1900 nm-es táv következik a McMurdo bázisra. Mondjuk azt még nem tudom mivel fogom teljesíteni, mert sítalpas gép kéne, és sajna útközben semmi tankolási lehetőség nincsen. Twin Otter tud reppenni annyit?

Na mindegy is ez még, igen sok időm lesz még ezen gondolkodni, ugyanis 14 400 nm-es távot sikerült tervezni. :) Olyan 150-500 nm közötti szakaszokat sikerült összehozni, bár hál' Istennek az A2A gépek jól menthetőek, ugyan úgy lesznek visszatöltés után. Fontos volt még, hogy az útbaeső repterek 90%-ának legyen custom scenery-je, mégse a default X-es reptéren kelljel nyomulni. :D
    Néztem Afrika felé is az irányt, arrafelé kb. fél táv lenne, de errefelé indulok és szerintem Afrikán keresztül jövök majd haza, meg Afrikában nincsen annyi hely, amit szívesen felkeresnék, meg némiképp szándékolt volt a közel-keleti, indokínai átrepülés is. Útközben még változhatnak a közbenső állomáshelyek, ezt majd alkalma válogatja.

Kíváncsi vagyok ekkora távon hogyan viselkedik a Comanche. Görögországban repültem be, belevertem 32 órát és nagyon tetszik, ezért is választottam ezt az útra, meg mert tip tankkal igen nagy távokat lehet reppenni viszonylag emberi tempóban.

Lehet rápillantok erre a plan-G-re, hátha ad annyival többet, hogy érdemes lenne újratervezni az útvonalat. :) A POI-kra hogyan tudok szerencsésen szert tenni? :D
    Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.07.06. 11:08:52
  • Hypo #30857
    Plan-G és ha szerencséd van tudsz hozzá a kieghez tartozo poi-kat letolteni.
  • Rodman6
    Jól összefirkálták a Flight Radart a repülőnapos repcsik :D
  • Rodman6
    Jól összefirkálták a Flight Radart a repülőnapos repcsik :D
  • polluxware
    bocsánat, motor is volt a puhatestűn természetesen
  • polluxware
    máma láttam egy ilyet a fák magasságában a tiszáról szemlélve:) csodálkoztam is rajta ,hogy milyen bevállalós az ürge... Valamint vákmerőségről jut eszembe, rendőrségi helikopter előszeretettel szokott repeszteni végig a tisza fölött köbö egy létrányi magasságban:)
  • Clidey
    Hát látod hova fajul a világ...