33535
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsiderAerosoft | SimMarket | FSDreamTeam
FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
Noobie #6647 Kedves Mindenki,
Azt hiszem, az Ariane féle gagyi cégre keresztet vethetek, meg a tákolmányukra is, semmi reakció az általam írt levelekre.
Tanulva a tapasztalatokból szeretnék tanácsot kérni a Level-D simulation 767-es FSX változatáról, ajánljátok vagy sem? Most már nem merek saját szakállamra nekivágni, elég volt a tanulópénzből :(
Köszi a segítséget,
Üdv
N. -
#6646 privi ment:) -
huzós #6645 hali ! hypo ha privibe az e-mail cimed megadnád mert szeretnék veled beszélni erröl a fps dolgokrol vagy skype msn bármi ha nem vagyok tolakodó. üdv -
#6644 tooltips et kapcsold ki
-
McKalton #6643 nekem van ilyen karim, nálam nincs ilyen hiba, régebbi driverekkel sem volt most sincs a 9.1-el sem. crossfireX is tökéletes -
#6642 en drivere gyanakszom, probalj mindent alapra rakni a gameben, ugy jelentkezik e a gond -
eagle116 #6641 HI!
titan15 vicces hangulatát mellőzve, kérdésem tapasztalat egyeztetés miatt tettem fel.
Mint lejjeb érdeklődtem már (6583)gond van az FSX futtatása közben képalkotással. Nem tudom, hogy konkrétan a kártyám vagy a driver a felelős a hibákért és a leakadásokért.
Számtalanszor, nézet váltások után, pl. repülőgép és leszálló pálya fényjelzései csak fekete négyszöglént jelennek meg.
Mi lehet hibás? -
titan15 #6640 kinek van Geforce GTX 280X4 kozuletek??? -
eagle116 #6639 Sziasztok!
Ki használ 4870X2 videó kártyát FSX futtatásához közületek?
Krisz -
McKalton #6638 wilco feelthere 737 PIC abból van FSX verzió, de nem éri el a PMDG 737 fs2004-es színvonalat sztem. -
#6637 Ez kinek a gepe itthoni kollegae? -
Noobie #6636 Visszaemlékezve a topikban leírtakra, az aktiválástól eltekintve nem emlékszem kimondottan rossz véleményre velük kapcsolatban, de lassan kezdem átértékelni a dolgot. Mindenesetre köszönöm a tippet, ezt most betudom tanulópénznek, remélve azért, hogy egy szép nap használhatom is a terméket. :-)
Létezik más gyártótól B737-xxx model FSX-re? Ha jól emlékszem a PMDG-nél csak 2004-es verzió volt elérhető.
Mégegyszer köszönöm a válaszotokat,
Üdv
N. -
#6635 Elsosorban i7, majd a tobbi: autogen 3/4, scenery complexity max, mesh es egyeb picit lejjebb, felhok, traffic valamint az FPS zabalo vizzel kotott kompromisszumok -
#6634 Sajnos valoban eleg nagy butasag volt utanajaras nelkul megvenni, persze johiszemu ember nem gondolja. Amit javasolni tudok (tudtam volna), hogy a simmarketen keresztul vasarold meg, mert ok is aruljak es az egy igen megbizhato viszontelado es nagyon korrektek. Ha toluk vasarolsz, ott van accountod es nyoma marad mindennek. Raadasul nem is tudok hirtelen mondani senkit, akinek ne oldodott volna meg barmilyen problemaja kielegitoen veluk kapcsolatban. -
#6633 Nem emlitettem a Budapest scenery-t, 1.5 javitast pedig jelenleg nem tervezunk. -
#6632 A texturazos kerdesedet sajnos nem teljesen ertem. Az autogen texturak viszont teljesen maskepp mukodnek, mint a normalok. Olyan ismetlodest nem tudsz elerni a normal texturakkal, csak ha szelteben vagy hosszaban vegig erik a bitmapet.
A vonatok mukodnek, lasd pl VeniceX :) -
#6631 Remelem kapok kolcson en is es kiprobalhatom,h megeri e beruhazni ra! -
Noobie #6630 Zacsi,
Köszi a választ, most már megette a fene, a számlát már megterhelték. Amióta megvettem pár kiegészítőt az FSX-re, azóta fáj a fejem, hogy nem a 2004-et tuningoltam inkább, már beruháztam hűtésre, procira, videókártyára, meg pár kiegre, így inkább várok.
Közel két hete olvasgatom a fórumot, a szemem már jójózik, de megérte. Ha lett volna eszem, akkor kb fél éve rákerestem volna a neten, és nem a fránya fmc hajtott volna arra, hogy idevetődjek.
De szolgáljon ez tanulságul az utánunk érkezőknek. :D
Üdv
N. -
#6629 i7... -
#6628 Ez durva FPS ertek, de hogyan?! :O -
#6627 El kellett volna olvasni az fs2004 topikot is, mert lehet ott volt szó bővebben róla, de szerintem óriási hiba volt pénzt kiadni az Ariane gépre. Valószínűleg mostmár késő bánat, ha levették a zsét a számládról, ha még nem, akkor van remény. Ismerve a gépet, az árát és az egész Ariane bagázst, egy túlértékelt alig használható trágyáról van szó. Tényleg úgy védik mint az 51-es körzetet, ami lehet nincs is, és összességében sajna nyomába se ér a nevesebb, és olcsóbb kiegeknek. -
Noobie #6626 Kedves Mindenki,
Pár "napig" eltartott amíg végigolvastam a topikot. Sok mindent megtanultam, de most szeretnék kérdezni is valamit. Ma rászántam magam az Ariane féle 737-900ER megvásárlására, ami meg is történt...
Viszont a fizetés megtörténte után nem kaptam se egy emailt, se egy download linket, se semmit. Az oldalon természetesen abszolúte lehetetlen egy személyes felületre kerülni, ergo nyoma sincs annak, hogy vettem valamit vagy sem...
Szeretném megkérdezni azt, hogy azon szerencsések, akik már rendelkeznek a kieggel, hogy történt a vásárlás, mert én még ilyet az életben nem tapasztaltam.
Egyébként a faq végigolvasása után úgy tűnik, hogy ezt a nyavajás kieg.-et jobban őrzik, mint az Area 51-et.
Na most beáztatom a kötelet, köszönöm az esetleges tapasztalatok megosztását.
Üdv
N.
-
#6625 A #6611 szerintem a ManhattanX-re vonatkozott... -
#6624 Tényleg félreérthető volt, de legalább jó kis képeket tettél ízelítőnek.
Már repkedtem is pl. az avsimes jeeppel, jó móka volt. -
McKalton #6623 Alert , ez a javítás 1.5-es vagy nem tudom milyen végszáma lesz csak optimalizációkat fog tartalmazni vagy esetleg 1-2 új dologgal bővül szívünk csücske Budapest :) -
perko #6622 Bocs a félreértésért.
"Az FSX-ben lehet esetleg vonatokat is mozgatni, mint a közúti járműveket?" mondatot értettem, úgy, hogy vezetni. Sok kis gépjármű add-on van az Avsim-en amit lehet vezetni. -
#6621 Köszi,
természetesen AI vonatokra gondoltam, tényleg nem találkoztam még ilyennel scenerykben. Már csak arra leszek kíváncsi, hogy a Manhattan-es képeken látható vonatok mennek-e. -
perko #6620 German Airports 2 - Leipzig/Halle X-ben vannak vonatok. Igaz, hogy csak AI. Olyanrol nem tudok, hogy az FS-ben lenne vezethető vonat. A Trainz Simulator-ban sem lehet repülőt vezetni.
Aerosoft Lepzig/Halle -
#6619 :)) de ha szerencsed van USERS be hoznak en is ott vetttem -
#6618 sajna a notebooknak igencsak karcsu a vgaja az atom proci is jo keveset fogyaszt de nem egy szelvesz ugy hogy nem tudtam kiprobalni. -
McKalton #6617 Hypo döntöttem Yoke system ügyben, amiről nemrég értekeztünk:
Simw saitek
Ezt fogom megrendelni, bízok a tapasztalataidban.
Más: Valakinek megvan a PMDG 747 traning DVD film? filózok hogy bekéne szerezni.
info itt a dvd-ről -
#6616 Szia,
Ha olvasásban 2-3x gyorsabbak, mint a HDD-k, az csak elég az FSX-nek? -
#6615 Teny ssd-k furgek epp egy x300 as ibm notebookot nyustolok amiben ssd van, de azert csodara ne szamits:) -
#6614 Szia,
Köszönöm a választ, a képek lenyűgözőek. Hatalmas munkát végeztetek, nagyon jól néz ki.
Az FSX-ben lehet esetleg vonatokat is mozgatni, mint a közúti járműveket? Talán rossz a kérdés, de nem emlékszem, hogy láttam volna már sceneryben mozgó vonatokat.
Kicsit meglepődtem, hogy jól optimalizált textúrázás mellett ilyen magas poligonszámmal is játszható egy scenery. Nyilván nagyobb területre vonatkozik, egyszerre csak egy részét kell megjeleníteni.
Két dolgot szeretnék kérdezni:
Az alap FSX-ben a natív FSX épületek egy részénél bizonyos szögekből nézve vibrálnak a textúrák, háromszöges csíkozódás látható, elég zavaró. Mitől lehet? Pl. Las Vegasnál láttam ilyent, de sok más helyen is előfordul a jelenség.
A max-ban épületek textúrázása során teljes textúrával tudok tile-olni (bocs, de nem tudom, hogy mi lenne ez magyarul), vagy unwrap uvw-vel részleteket feltenni akár ismétlésekkel. De egy textúra kisebb részletével nem sikerült tile-olni. Maxban látszólag működik, de az fs a teljes textúrát rakja fel kisebb részletekben.
Az autogen épületeknél mégis megoldották valahogyan, hogy az alsó rész kap egy textúra részletet, az emeletek pedig egy másik ismétlődő részlettel készülnek, egy textúra lapon pedig rengeteg épület textúrája van. Mi a megoldás erre?
Merevlemez ügyben, ha várunk még egy keveset, előbb-utóbb elérhető árban lesznek az SSD meghajtók, szerintem az megoldást jelent majd erre a szakadozás jelenségre. -
#6613 ManhattanX
Core i7 2.66 Ghz, 3GB ram, 8800 GTS
Windows Vista, FSX + SP2, DX10 bekapcsolva
-
#6612 Az alább említett akadozottságra (bufferpool-os jelenség) a következő hardveres dolgok megoldást jelenthetnek, márakinek van rá lehetősége. Érdemes gyors merevlemezre telepíteni a scenery-t (10.000rpm ajánlott) és ezt úgy kell töredezettségmentesíteni, hogy a scenery a high performance részre essen (külső merevlemez terület). Néhány töredezettségmentesítő képes erre. Ennek az előnye, hogy a lemez szélén elméletileg nagyobb az olvasófej kerületi sebessége, ezért gyorsabban olvas. A másik lehetőség a DDR3-as memóriák használata, 3-4 GB és minimum 1333 MHz ajánlott. -
#6611 Hali,
ketten, majd a végén hárman dolgoztunk rajta. Kezdettől próbáltuk a lehető legoptimálisabban összehozni, de konkrét limit nem volt, hisz ekkora projectnél nem látható mi lesz belőle. A végeredmény 3 millió polygon és 180 ezer egyedileg készített épület. A drawcall szám minimális, mivel néhány nagyobb területi egységként lett exportálva az összes modell és próbáltuk a lehető legkevesebb textúrát használni. Az András most doglozik egy update-en, ami javít a teljesítményen, nemsokára megjelenik. A scenery a méretéhez képest igen jól optimalizált. Az e8600-as c2d-vel, a q9-es szériás 4 magos és az új core i7 procikkal mind 20 felett lehet tartani az FPS-t. Az eddigi visszajelzések alapján a videókártya nem befolyásolja kiugró mértékben a frame-t, egy 8800GTS bőven megteszi. -
#6610 Szia Alert,
Még nem tudtam beszerezni a Manhattan sceneryt, de szeretném hamarosan kipróbálni.
Az érdekelne, hogy egy ilyen projektnél határoztak-e meg előre, vagy menet közben peremfeltételeket (pl. poligonszám, drawcall limit, vagy textúra részletesség stb.), hogy legalább a holnap számítógépein játszható legyen a scenery? Hányan dolgoztatok rajta? -
huzós #6609 köszönöm a gyors válaszokat uraim már nézegettem mit is kell csinálgatnom. -
#6608 Szia,
Örömmel láttam az oldaladon a képeket és a hozzájuk tartozó beállítások dokumentálását. Korrekt munka, gratula. Hasznos kezdeményezés, több ilyet is szívesen látnánk.