33535
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsiderAerosoft | SimMarket | FSDreamTeam
FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
zsoli03 #6848 talán az hogy a telepítés végén újraindult a gép,így nem vot ideje letörlődni.. -
#6847 És megtudhatjuk, hogy mi oldotta a meg a problémát? Hátha másnak is lesz ilyen baja egyszer. -
#6846 Jó repülést! -
zsoli03 #6845 Sikerült végűl, és megy az fsx! :-) -
zsoli03 #6844 Szia! De szó szerint azt írja ki amit 7 üzenettel visszább írtam. én csak azért másoltam oda az msxml 4-et hogy biztos ami biztos, de fel is telepítettem. majd azért készítek egy screent is, hátha jobb. köszönöm -
#6843 A gúgli elég sok találatot kideob erre az Error:1722 és FSX vonatkozásban, pl. ilyet is: http://support.microsoft.com/kb/928080/en-us. -
#6842 Nem értem pontosan mit futtattál és mit másoltál a system32-be? Ez egy windows-os telepítőfájl, amit ha elindítasz feltelepít és beregisztrál egy csomó fájlt magának, tehát azzal ha ezt önmagában bemásolod a system32-be nem sokat érsz. Szerintem valami mást tölthettél le. Esetleg csinálj egy screenshotot a pontos hibáról, hátha valami hibaszám is van, vagy nem pontosan azt írja, amit mondasz. A lényeg mindig a részletekben van :) -
zsoli03 #6841 Szia! Én így kaptam a gépet, 1 xp sp3 ,és másik partíción meg xp gamer van. a játékot a d-re akarom telepíteni, de mikor a windows meghajtóra telepítem, akkor se jó. nem értem. a játék feltelepül,majd rögtön kiírja a hibát, és rögtön el is kezdi leszedni. remélem tudtok segíteni
még ezt is kiírja: "Error:-fatal error during installation." -
#6840 Szia,
Nemrég telepítettem az FSX-et XP+SP3-ra, semmi gondom nem volt vele.
Az SP3-at előre a windows telepítő lemezbe integráltam, egyben ment fel a rendszer. Ezután mentek fel a driverek, a directX, majd az FSX SP1 és SP2. -
zsoli03 #6839 Szia! Köszi a segítséget, de sajnos még mindig ezeket írja ki, pedig letöltöttem azt az msxml 4-et, és futtattam is, meg be is másoltam a windows system 32 mappájába, de így se sikerül. tudnál részletesebb instrukciót adni? Megköszönném. nem lehet hogy az xp sp3-ommal van a baj? -
#6838 Keress rá a google-ben arra, hogy "msxml" és töltsd le a microsoft oldaláról. Utána mennie kell. -
zsoli03 #6837 Üdv! valaki remélem tud segíteni. Új gépem van, és telepíteném fel az fsx-et, de mikor a végére ér ilyet ír ki: "Error 1722. There is a problem with this windows package. A program run as port at the setup did not finish as expected. Contact your vendor. próbálom elindítani, akkor meg ezt :"This MSXML4 sp2 component is not installed. Please reinstal Flight simulator to restore ar repair this missing component."
Szó szerint ezeket írja ki, aztán letörlődik a játék. Kérem segítsen valaki. egyébként xp sp3-am van, + xp gamer is
a segítséget előre is köszönöm. -
Dokitudor #6836 Szerintem jó ötlet csak persze idő és gondolom szerver kérdés. Ha lenne egy ilyen táblázat ki lehetne egészíteni egy érdekességekkel is kordinátákkal. Pl. Ha jól emlékezem a szingapuri vfr repülésnél 10-15-ik alkalommal fedeztem fel, hogy az eggyik emeletes ház falán mozgókép volt. Egy másik alkalommal, sajnos nem emlékezem hol győnyőrű működő szökőkutak voltak.
-
#6835 Mondjuk lehetne kesziteni 1 excel tablat es mindig beleirni az ujakat, aki talal , majd FAQ-ba kirakni! -
Dokitudor #6834 Sziasztok köszi a segítséget a "vizes" reptérrel kapcsolatban. Azt hiszem rászánok egy teljes napot és végig nézem.
-
#6833 Illetve ha addon scenery akkor a manulaba benne van a pontos icao pl tongass fjords, misty fjords, glacier bay -
#6832 Én nem tudok olyan egyszerű módszerről, amivel a "vizes reptereket" be lehetne azonosítani pl.ICAO vagy IATA alapján . Ami nem is meglepő mivel gyakoriak a folyékony és szilárd burkolattal egyaránt rendelkező repterek is. Az egyetlen ami erre utal, a pályairány után szereplő "W", a térképeken.Azért nincs minden elveszve, itttalálsz egy kis segítséget ezek megkeresésére.Bár a használata elég nehézkes. -
#6831 FSUIPC? Fizetős, de az kimondottan ilyenekhez van. És FS-hez. -
Medwyn #6830 ...bocsánat, hogy kötöm az ebet a karóhoz, de nem sikerül megoldani a joystick érzékenységi problémát. Azon is gondolkodtam már, van-e bármilyen külső segédprogram, amivel felül lehet kalibrálni a windows alapbeállításait.
Hallottatok már ilyenről esetleg?
-
ekre #6829 valahogy sejtettem, hogy ez egy téves megfigyelés :)
köszönöm, legalább én is tudom, hogy ez egy téves észrevételezés volt :) -
#6828 hat olyan helyen repul az ember amit ismer ergo elotte gondolom csak kivalasztod honnan hova akarsz repulni, ICAO kod aztan kesz -
#6827 Attól tartok, hogy tényleg az.:-) A 27W kódjelű repülőtér füves pályás, és Washington államban található. Bár a neve megtévesztő, mert Lake Wenatchee.:-)
Ámbátor én nem emlékszem, hogy lenne szűrési lehetőség a pályatípusra, ami szerintem egy eléggé nagy problémája az fseknek. Ha már adatbázis, ráadásul ekkora, akkor lehessen már ez alapján is keresni.:-) -
ekre #6826 hát, gyanítom, hogy egy jártasabb kolléga tud rá konkrét választ.
én azt figyeltem meg (alaska területén, máshol nem!), hogy ezeknek az ICAO kódja 3 karakter és számmal kezdődik, pl 6KA.
no most ez lehet, hogy egy hatalmas nagy blődség, ezt csak az alaskai repkedések észrevételeként írom :) -
ekre #6825 -kellene+lehetne :) -
ekre #6824 vista esetén pedig itt (csak azért, hogy ha FAQ téma, akkor ezt is be kellene tenni :)):
C:\Users\%USER%\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\
-
Dokitudor #6823 Sziasztok. Tudna valaki abban segíteni, hogy ha hidroplánnal szeretnék repülni, akkor a több tízezres reptérálományból hogy tudnám kiválasztani a felszálási lehetőséget az egyenkénti átnézés helyett?
Eddig a szabad repülésnél a reptereknél mindig külön meg kelett nézni, hogy van e 'víz' lehetőség. Ez borzasztó sok idő, még akkor is ha a köztudott szárazföldi reptereket kihagyom. Előre is köszi -
Medwyn #6822 Akkor egy kis elmélkedés (remélem, van ebben valakinek gyakorlata)
Ezt a részt vélem idevalónak (mármint a controller érzékenységét célozva):
[CONTROLS]
Controls_Default=Standard
Controls_Current=Standard
KBDAIL=0
KBDELEV=0
KBDRUD=0
force_master_gain=10000
force_stick_force_enabled=1
force_stick_shaker_enabled=1
force_gear_bump_enabled=1
force_crash_enabled=1
force_ground_bumps_enabled=1
[TextInfo.1]
Ebből ez tűnik első látásra skálázhatónak:
KBDAIL=0
KBDELEV=0
KBDRUD=0
Csakhogy ezek más játékok esetén minimum 1 értékűek, vagyis tudok rajta finomítani a 0.x-es tartományban. Itt viszont baj van - 0 alá nem hinném, hogy menne értelmesen, és hiába tükrözi a játékban beállított értéket...
Jó nyomon járok?
Volt már valakinek hasonló problémája?
Med -
Medwyn #6821 Igen, ezt pont akkor találtam meg, amikor írtad :)
Köszönöm!
ma is fejlődtem keresőoptimalizálásból...
-
#6820 Ha minden igaz ,akkor itt: C:\Documents and Settings\Application Data\(Your Windows User Name)\Microsoft\FSX
Szolgálati közlemény:
Ezt is be lehetne tenni az FSX faq-ba, mert ha jól látom nincs benne, és elég sok helyen láttam már ezt a kérdést felmerülni. -
Medwyn #6819 Köszönöm, Hypo :)
Már csak két kérdésem van: Hol találom az fsx.cfg file-t (mert még a kereső sem találja egyik drive-on sem)? És pontosan mi az a program, amit említettél?
Barátsággal: Medwyn -
#6818 az igaz de a notebook architektura meg lassu szoval ott annyira nem vettem eszre:) -
#6817 Sajnos kozel sem lett olyan gyors, mint igertek, de vinyonal azert obb! :) -
#6816 :)
Ssd vinyot probaltam mar igaz notebookba, nem rossz bar.... -
ekre #6815 első körben köszönöm Hypo válaszait, a blurry jelenséget nagyjából sikerült orvosolnom (számomra az bőven elegendő, hogy a közelemben és az alattam lévő táj tű éles :))
tapasztalataim szerint az fsx külön vinyót érdemel, swap nélkül. személy szerint még raid-be is kötöttem. no nem az fps miatt, hanem a gyors textúra töltés miatt.
amin még érdemes lehet (maaajd) gondolkozni, az egy ssd vinyó. iszonyat gyorsak, viszont rohadt drágák.
egy trükk:
aki nem ismerné a contig-ot, annak ajánlom figyelmébe! ez egy, az ms oldaláról letölthető kis program, ami a kapcsolók során megadott könyvtárakat, fájlokat rázza gatyába (mondhatni egy adott könyvtáron végez fragmentáció javítást).
használata:
google->contig->megfelelő ms oldalról letölteni. contig.exe bedob az fsx könyvtárába, majd parancsikonban vagy egy bat fájlban megadni neki a paramétereket.
ms ehhez kapcsolódó oldala
használat: contig.exe -s *.* -
#6814 fsx.cfg sensitivy de igazi segitseg az FSCUIP program fizetos valtozata de megeri az arat -
Medwyn #6813 Sziasztok!
Egy technikai jellegű kérdésem lenne - kaptam egy új controllert (SpeedLink Black Widow), amivel igen elégedett vagyok. Egy gondom van vele: nagyon érzékeny, így igen apró mozdulatra is túl hevesen reagál. Az FSX controller beállításaiban a sensitivity-t levettem a legminimálisabbra, de akkor is eszeveszett érzékeny. A deadzone-t is feljebb húztam, így valamelyest jobb, de ezzel is csak kijjebb toltam a mozdulatot, nem oldottam meg.
A legtöbb játékban van szerkeszthető config file, amiben a control paraméterei is állíthatók. Ezt viszont nem találom sehol (Sp2-vel, de Acceleration nélkül)
Tudna valaki segíteni, hogy lehet az FSX szoftverén belül, nem a felhasználói felületen lejjebb venni a controller érzékenységet?
Köszönettel: Medwyn -
Mocca08 #6812 kösz sikerült, pateszi az masik igen, ez intermediate, es tenyleg felreertettem, mostanra sikerült, thx. -
#6811 Igaz, bocsánat a tévesztésért.
A másikra:
Tényleg unalmas volt (még gyorsított idővel is) vagy fél órán át követni azt a gépet. De a barlangi bázis, meg a rejtett leszállópálya miatt megérte.
-
#6810 Ritka uncsi egy küldetés volt. Az volt talán az egyetlen izgi benne, mikor felsejlett a sziget a párában, és leszálláshoz készülődve nem lehetett tudni, hova kell leszállni.:-) Kicsit talán olyan régi James Bond feelingje van.:-) -
#6809 Amivel éppen gondja van, az a Corkscrew címre hallgat. Amit ide bemásoltál, az egy másik küldetés, bár lehet azzal is problémák vannak.