Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hi all!

mentem lerakom a hajam. A napokban tettem fel a gammat egy PIV 3GHz/2GB@667MHzRAM/ATI X1900XTX/512MB vasra. Egyszeruen qrva szar, jo ha eleri a 20fps-t de ha legtobbszor 10-12fps-el rocog. Pedig 1024*768-ban nyomom(nyomnam) es nem is ultra high-ban hanem medium high-medium low magassagaban.
Ne kimeljetek: ilyen szar konfigom van? Vagy ennyire szar engine-t tudott csak osszehozni Billy?
Mi a tokot csinaljak? Csereljek Core2Duo-ra???
Pliiiz, valaszoljatok, mert nagyon el vagyok kenodve es nagyon szeretnek jatszani.
Thx: Kirby
Deloi
Naja, legalább kiderült, hogy szar a joy. Straight and level flight-ba a joy null zone-ba, 2 mp alatt 45 fokos szögbe rakta a gépet, az meg átesett persze, szóval visszaviszem, szerintem szar a poti.Kösz a segítséget, meg hogy nem néztetek hülyének(csak egy rövid ideig<#idiota>).

Deloi
Zacsi: én is pont vmi ilyen beállításra gondoltam, csak nem vagyok túl járatos joy téren. Volt beállítva, de a holtjáték nagyobb volt. Most nagyobbra húztam, és végre egész kiszámíthatóan mûködik!Kösz, azt hiszem így már jó lesz.

Papirzacsi
Talán akkor állítsál az fsben deadzone-t.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

chicco

Deloi
Nagygépet is elmozdítja hirtelen csak az sokkal kisebbet mozdul fel, de érezhetõ. Hát nemnagyon tudok kölcsön kérni sajna, de majd kitalálok vmit.

Deloi
Kalibmezõ tapasztalatok: van a joy-nak középen egy kis holtjátéka, amin belül mozgatva vagy mozdul a kereszt vagy nem(fel-le), de nem kiszámíthatóan. És néha nagyobbat ugrik, néha kisebbet. Az a baj, hogy ezek most nagyon finom mozgások, hiszen egy kisgépnél pl alig kell meghúznod hogy mondjuk 5 fokot emelkedejen. Tehát ha ebbõl a holtjátékbõl kikerül, azaz jobban meghúzom, akkor már kiszámíthatóan megy. De FS-ben fontos hogy precízen tudj emelkedni. Ezért inkább csak a trim-et használom, mert azzal nem ugrál. De akkor is, csak fogom a joy-t, az meg felrántja egyszer csak a gépet, mert ebben a holtjátékos zónában, véletlenül elmozdult fél milit vmerre, amit én nem is érzek. Máskor ugyanerre a mozgásra meg nem is reagál. Most nem tudom én viszem e túlzásba, de engem ez zavar. Nagygépeknél nem olyan gáz, mert ott az ilyen kis kitérés nem igazán hatja meg a gépet. Hát mindegy, lehet megszokom. Na akinek ilyen van, az megfigyelt hasonlót? Mert asszem ezzel hiába megyek vissza az üzletbe, nem nagyon hatja meg õket, pedig szerintem nem így kéne mûködnie😞

Ombika
Nem csak mivel angolt kurva alap szinten vagom ,igy gondoltam akik itt hozzaertoek segitenek, de latom ez problemat okoz!
Nemtudtam sajnalom!!!

alert
Nagy géppel próbáld ki. Ha ott is viszonylag hirtelen felrántja, akkor valószínûleg rossz a potméter a joyban. Hogy meggyõzõdj róla, kölcsönkérsz egy másikat 1 órára, majd kialakul a végsõ ítélet. Ennyi.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

jaja
Deloi
Elég tapasztalt vagyok már,és ezeket a jelenségeket mind ismerem, nehéz elmondani normálisan mi is a bajom :S Na pl ha joy ki van kapcsolva,akkor nincs semmi ilyen. Csak a természetes aerodinamikai jelenségek. De ez a joy valahogy úgy rángat, fogja magát és felrántja a gépet. Pl egyenesen akarok menni kisgéppel, finoman mozgatom a center közelében(gép ki van trimmelve) és egyszer csak hirtelen felhúzza az orrát,nagyon hirtelen kb 5-10 fokot, és alig tudom kiegyensúlyozni gyorsan vissza, na ez az ami baromira zavar, és szerintem ez nem normális.

1, gugliba beírod pl. joystick review
2, az ígéretesebbeket/elfogadhatú árúakat jobb klikk , megnyitás új ablakbannal megnyitogatod
3, ízlésednek megfelelõen összehasonlítgatod
4, a top 3-4-re célzatosan rákeresel , pl fórumokban van-e valami bibi velük
5, beszerzés , játék , öröm

Bazz ... , Te a kajádat is elõemésztve kapod ?

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Ombika
Osszehasonlitot,h mit ajanlanak szimulatorra olyat nem talaltam!
Olyat talaltam ahol mechwarrior meg ilyen szarokra ajanlottak.... <#wilting>

Gugli ?

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Ombika
Vhol nemtudtok vmi nagy joyos tesztet?!

chicco
alert lesz a tesztbõl vmi mert addig nem telepítek semmi Hun cumót.

chicco
adjuk meg neki az esélyt hogy kipróbálja a kis célkeresztet aztán ha tényleg ilyen <#lama><#falbav> kövezzük meg.Vagy javasolnám a Máriót

Clidey
Jól mondja Alert...ez a srác most vagy simán ennyire outszájder, vagy csak szivat...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

alert
Nézd meg hogy amikor kalibrálod ott a kalibrációs mezõben is húz-e felfelé a kereszt. Egyébként meg azon kellene elgondolkodni, hogy nem biztos a joy miatt van, mert ez így önmagában ahogy leírtad természetes aerodinamikai jelenség. Pl ha megállsz a kifutón, gázt adsz és nem nyúlsz semmihez, a gép el fog emelkedni mert ahogy nõ a felhajtóerõ felfelé húz. Nagygéppel ugyanez. Ha repülsz és növeled a tolóerõt, akkor emeli az orrát. Ha csökkented akkor lenyomja. Ha X tolóerõvel repülsz és nem nyúlsz semmihez, akkor pont ez a bukdácsolás következik be. Húzza fel az orrát amíg nagy a felhajtóerõ majd ahogy a magasság nõ, a sebesség csökken, ezzel együtt a szárnyakon képzõdõ felhajtóerõ is csökken... tehát leadja az orrát. Lefelé ahogy nõ a sebesség.. nõ a felhajtóerõ és így tovább. Nem tudom hogy mennyire vagy tapasztalt, de sok kezdõ jött már ezzel a problémával, hogy szar szar szar, holott a valóságban is így van. Kiküszöbölésére való a trimm. Autopilot módban pedig a robot trimmel. Bõvebb infó: FAQ

chicco
a winfos kalibmezõben is ezt csinálja???vagy csak játékban._Nem mind1 mert akkor elhajtanak ha csak fs alatt.nemtom lehet ez valami fsuipc hiba vagy egyébb???.minden esetre próbáld meg más játékkal is.
angol forumon olvastam,hogy 1 két joyt nem szeret az fs de az f23 nem volt köztük és én is cáfolom nekem megy rendesen.

AZ szar ügy :
(
Deloi
Újra kalibráltam, és nemnagyon lett jobb. A center közelében olyan érzékeny, hogy nem is érzem, hogy mozdítanám, a gép meg húz fel a felhõkbe mire észbekapok. Most komolyan, ilyen ez a joy, vagy másoknak kiegyensúlyozottabban reagál a gép, és inkább vigyem vissza.

Deloi
De hogy lehet az kalib hiba, hogy magam felé húzva egy helyben tartom, a gép meg össze vissza bukdácsol, hol felrántja az orrát, hol meg lejjebb engedi, én meg közben meg se mozdítom, csak tartom. Megpróbálom újra kalibrálni, de nekem ez inkább kontaktosnak tûnik :S
Amúgy tök új, alig használtam...

chicco
szerintem kalib hiba én most tettem új winfost nem is kalibráltam és így is tõké.Nemhiszem inkább ha kopott oldalra menõ a holtjátéka rugó ellenében.De nekem már 3 éves így is használható tökéletesen

Deloi
Tudom, hogy a Genius f23 "nem egy csúcs" minõség, de szerintetek az hiba, vagy egyszerûen a sz@r minõség miatt van, hogyha magam felé húzom(csak akkor), akkor hol jobban, hol kevésbé húzza fel a gépet, akkor is, ha egyhelyben tartom. Sõt van olyan, hogy hozzá se érek, és felhúzza eléggé az orrát. Akinek ilyen van, szokott ilyet csinálni? Mert ha nem, visszviszem. Eléggé zavaró.

nem veszem meg eredeti e valahony meglesz!!!😊
alert
Meg tudod majd nézni milyen, de ha szépre állítod nem mindenhol lesz FPS-ed 😞

Ombika
AMD 3500+ ,2 giga ram, 7900 gs 256 ddr3-ason mennyire szaladgal ez a game,mert jpy nelkul fel se merem rakni! :S

ColdFire
én is ezt mondtam neki ;D

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

tulajdonképpen meg is lehet venni ezt a játékot.
ne szekálj
ColdFire
nem kell mindent 2x írni, inkább mennyé csajozni 😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Ombika
Mint lattad regen vettem joyt ,oly annyira hogy legdragabbat csak TomCat Pc Gurubol ha meg ismeri itt vki a fiatalok kozul, o probald segiteni de aztan feladtuk es eladtam !!

Tehat szeretnek 1 full elvezhetot venni de talan mashoz nem is nagoyn hasznalnam csak ilyen gamehez,tehat helikopterhez nem igazan de kitudja!! :S

Nagyon!!!!Beleörültem esküszöm!!
Ombika
TM F16FLCS+TQS páros volt anno,de funok hijan nemtudtam beprogramozni es drivert se talaltam hozza anno flight Unlimited 2hoz ,vagy - evvel ezelott!! :S

ColdFire
1. kérdés:
mennyire akarsz te ezzel a szim-el foglalkozni?

ColdFire
nem minden arany ami fénylik vagy hogy is van 😊))
Meg ugye, bombaoldó gombra sok szükség nincs egy 747esben 😄

Ombika
Miert bantad meg X 52-ot?!
Nagyon agyalok mit vegyek!!

ColdFire
ezmánmeg beteges <#idiota><#wave>

Képzeletbe én is játszok!!😊
Képzeletbe én is játszok!!😊
ColdFire
loál <#idiota>

Jó játszást kivánok nektek!!!!Én meg csak nézem a videót!
Mennyi volt rolesz a videókártyád?
Az kb 2hónap😞 😞 Sajnos!!!

HEHE.Jó HSZ volt!😄

Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92

Sziasztok!!!Nektek jó!mert nektek meg van!De lese birom tölteni egy idejig ameddig nem lesz normál netünk!!
chicco
miért ha be is állítaná lehet mire megint játszik visszaáll defaultba mint nekem.

Clidey
Egészséges önkritika... <#nyes>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Lehet, hogy én vagyok a béna, de nagyon szívok vele, hogy ki tudjam használni az FS (X) alatt... Eddig még nem tudtam tökéletesen felprogramozni.

Intel Core i5 CPU 2,67GHz + 8 GB RAM