Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hont
Hardver guruk!!!!
Próbálta már valaki dupla CPU-s lappal?
Használ valaki közülünk ilyet?
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok minden fórumlakónak!
Sok locsolót! :-D

Jogos! Nem is értem egy 2 kiegért hogy mernek pénzt kérni!

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

polluxware
sztem nincs azzal baj ha valaki előtte kiprószálja... csomó olyan dolog van, amit "ingyen" se töltenék most már le (carenado, flight1 gépek, 1-2 aeroszaft termék)

Clidey
Beleöntöm akkor a szűrt, tiszta vizet a pohárba.
FS2004-hez nem mi, hanem a cseh Milan Lisner készítette el a Z-142-t, én csak a motorhangot adtam neki oda hozzá melyet Ő örömmel elfogadott, én pedig csak magyar vonatkozású repaintokat készítettem hozzá. A Z-43 viszont eredeti FS2004 fejlesztés tőlünk, mindenféle FSX portolás nem a mi hivatalos munkánk, ergo nem is biztos hogy hibátlanul működik (én magam sosem próbáltam). Az FSX Z-142 pedig a mi munkánk, Milan Lisnernek semmi köze hozzá. Mondhatnám sajnos, hisz Milan egy nagyon tehetséges és ügyes designer volt - de sajnos már évek óta abbahagyta a szimulátorozást és az arra való fejlesztéseket. 😞
Na remélem mostmár átláttok az üvegen és kiisszátok a vizet a pohárból! 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Mindig arra verjük a mellünket, hogy kinek nagyobb, (már a gépe, ramja, procija) de most látom fordítva megyen ez. 😄 jelzem, i5-ös laptopom van és időnként rondán meg tudott halni win 7 alatt, de most teszek bele 4Gb ramot, így 8-cal már lesz esélyem. De a hatalmas add-on vásárlásokat sajnos meg kell előlegeznem illegalitást súroló tevékenységből származó termékpróbával, mert vakon nem veszem meg.
Ezzel kapcsolódom az alább említett témához is. A magyar cuccokra vevő leszek azért.
gfarkas
Már hogyne lenne, az egyik legjobb ingyenes repgép:

Hont
Nálam is 22-24 FS9 ben! 😄
Egyébként már 2013ban volt FS9 re Z-42.

berczy
Nem-nem, tudtommal a 142-es nem PWDT volt, "csak" a 43-as, ami persze szintúgy nagyon szuper volt annó. 😊
Egyébként nekem 30-ra van belőve a limit és bár igazad van, a 60-hoz képest tényleg erősen érezhető a különbség, de én ezt a kompromisszumot elfogadom, abszolút játszható,m élvezhető. VFR-ben nincsen limitálva nálam, 60-ig mehet és tényleg sokkal szmútabb, de nálam a 30 IFR-ben teljesen elfogadható.
És most kapaszkodj meg, a 9-et végig 22-es limiten játszottam és nem volt soha gondom vele. 😊
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.04.04. 22:11:29

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Hont
Hámán hogy-ne lenne...Oda volt legelőször kész...😊
Nekem is kicsi a gépem és 30 FPS alatt már darabos, még az FS9 is!
Nem lehet össze hasonlítani a 25-30FPS-t a 60-80-nal! (Szerintem)
De úgy is mindjárt jön Fatal és megmondja a tutit! <#wave>
(Nem is értem, mostanság miért nem jár ide...)<#wow2>
berczy
Ja, és még annyit, bár ez már szubjektív, hogy majd 10 évet toltam a 9-et és valóban, engem is sokszor lenyűgözött, de bárhogy nézem, grafikailag, ill. egy-egy addon komplexitásának tekintetében nem lehet egy lapon említeni az X-el. Nem mellesleg nincsen rája PWDT Zlin-142, az meg ugye KO kritérium. 😄
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.04.04. 21:58:55

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Mondjuk most nagyon akcijooss volt az SE vagy még mindig az! 5eur vagy mennyi... Mondjuk ha mindenáron venni akarsz addonokat akkor mindegy khmmm... ahh nem szóltam :-D

berczy
Olyan hardverrel ami Neked van, mégis mi a baj az X-el?
Én tolom elég rendesen, egy valag komolyabb addonnal és még csak közel sincsen annyi baj vele, mint amiket itt felsoroltok.
Hogy PDMG+AS Frankfurt diavetítés AI traffic-al? Hát persze, de kell kompromisszum. Mindemellet egy jól beállított X simán hoz játszható tempót még komoly addonnal is IFR-ben. VFR-ben meg ugyi nincsen párja. És nekem gyenge gépem van hozzá!!!

Köszönöm a brainstormingot gyerekek! Lehet, hogy akkor várok türelmesebben és nem legalizálok. Megnézem a 9-et is. Hátha lehet csinálni valami szépséget vele. Az álmom, hogy egyszer úgy szálljak le Innsbruckban, hogy azt mondhassam, egészen hasonlít az igazihoz. 😄
Utoljára szerkesztette: Swy00, 2015.04.04. 20:50:05
Hont
Nem tudom, de engem a mai napig lenyűgöz!
Én nem adnám oda az FSX-ért az tuti!
Skinner_11
Egyetértek veled, mert jelenleg én is a 9-et űzöm lag nélkül. DE.

Ha 737 helyett (iFly) valami más komolyabb airlinert akarsz repülni akkor kb. 747, MD-11-n (PMDG) kívül nincs sok variációs lehetőséged.

Kettő: hogy jó ha havonta kijön egy normális scenery 9 alá, az már egyenesen áldás ha AES-t is támogat, mert ugye nincs GSX ami szinte bármelyik reptérrel működésre bírható.

A legtöbb Aerosoft meg pl. UK2000 repteret meg azóta 8x átalakították/bővítették valóságban...

De hát vagy ez van, vagy a diavetítés... <#zavart2>
Utoljára szerkesztette: Skinner_11, 2015.04.04. 20:15:12
Hont
Én egyvalamit nem értek...!
Sokan róváznak, hogy kicsi a hardverük és akadozik rajt az FSX - FSX-SE!
Akkor miért nem használják a fasza kis bevált FS9-t???
Én a mai napig repülöm, mert közel azt ki lehet hozni belőle féllábon, mint több hónapi szenvedéssel az FSX ből!
Hmmmm. Megyek is és repülök egy jó kis LHBP- LOWW-t!Úgyis nem repültem már azt az útvonalat vagy 3-4 napja...<#eplus2>
Kivágnak egy fát ott Győr környékén, már talán azt is észre veszem...<#pias><#mf2>
Steam fórum témák

A 3-4 topicot ajánlom figyelmedbe, ha van kedved olvasgatni. Szó van az áprilisban megjelenő bétaról és az idióta verifying processről! Van minden talán még anyázás is <#nyes>

Sajnos IGEN... sok hasznos kiegtől el kell búcsúznia annak aki előtte "sima " FSX et használt :/ Az steam igazából ígérget ezt azt updatel, betázik stb aztán update után még azok az addonok sok működnek amik előtte igen. Lásd PMDG.. Nincs együttműködés a Steam fejlesztők és a kiegészítőket fejlesztő cégek között, saját kaptafára fejlesztgetnek, de az az eredménye hogy a használók szívják a fogukat. ..Most ott "tartunk" hogy ha a Steam javít valamit a szimen akkor utánna a kiegészítők megint nem jók, és kezdődik újra az egész. Szerintem ezért sem jó ez a klienses megoldás, az auto update, meg hogy csak online módban lehet játszani, mert ha nekem jó így a játék ahogy van és ezekkel a kiegekkel akkor ne akarjon már magától megújulni.. 😞 Azt meg tegyük hozzá hogy azért az addonokat piacra dobók is eléggé pénzhajhászok és nincs free update nagyon sok lomhoz, ergo amit anno megvettél esetleg az a verzió biztos hogy nem lesz jó Steam-el. Jah és "fejlesztéseket" Rendszerkövetelményi javításokat végeztek" 😄 ugyan el ne hidd.... max mostmár talán win8.1 alatt nem szakad össze félóránként! Óriási siker!!
Utoljára szerkesztette: saca79, 2015.04.04. 18:41:11

Én már nem venném meg eredetiben. A játékot készítő céget rég felszámolta a Microsoft, nekik pedig nem utalok lóvét. Inkább várok, állítólag jön valami új szimulátor is.
Sziasztok!
Erősen gondolkozom, hogy megveszem az fsx steam verzióját innen, azonban egy mondat aggaszt a leírásban, ezért fordulok hozzátok. A következőt olvastam a leírásban: "however due to the wide range of add-on products available for MSFSX, we cannot guarantee that your existing content will work with Microsoft Flight Simulator X Steam Edition. "

Tehát lehetséges volna, hogy ha megveszem, az Ezdok kamerától, vagy egy kiegészítő pakktól kell majd elbúcsúznom? Azért is lenne ez fontos, mert tervezem a jövőben, hogy vásárolok Add-ont, de ha nem lehetek majd biztos a kompatibilitásban, nem szívesen fogok vásárolni azért, hogy aztán ne tudjam használni, mert a steam verzióval nem kompatibilis. Persze meg lehet venni dobozosan is, de itt fejlesztéseket, és rendszerkövetelményi javításokat végeztek, ami talán pont jó lenne a jelenlegi gyengus hardwaremnek. A válaszokat előre is köszönöm!

Olyan módszer nincs hogy a felhők (cumulus) éjszaka ne legyenek túl világosak hanem inkább sötétkékek? A folyókat, vizeket már sikerült rendre utasítanom, de a felhőket még nem.
Framsen
És igen 😄
Basszus... köszönöm, így már látszik minden madárka <#eljen>

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Ha jól tudom szoktatok tőlük vásárolgatni, úgyhogy tanulságképpen ide is beteszem.

www.smart-bus.hu

Skinner_11
Szia, nem vagyok benne biztos, de ha már ennyit fényezik magukat gondolom átkonvertálták a texteket.

Az nem lehet, hogy azért nem jelennek meg az FS9 modellek mert az árnyékokat bekapcsolva felejtetted?
Utoljára szerkesztette: Skinner_11, 2015.04.04. 10:09:31
Én a REX4 Texture Direkt-ről beszélek. Nem vitatom h az essentials is ugyanolyan jo mint a többi LW addon. Kinek mi jön be en is kiprobaltam sokat.Egyebkent ha valaki nem akar bíbelődni beallitgatni mindig az akt. időjárást akkor Open Clouds. Csak el kell inditani es mindig betõlti a pozícióhoz megfelelő időjárás adatokat amit fent "zöld sávban" le i tudsz olvasni. Minimalistaknak tökéletes!

Igen, mivel arra lett kitalálva. Máskülönben miért töltögetné le az aktuális időjárási adatokat? Viccből? 😄 Tegnapelőtti szeles időkben kifejezetten tetszett a RexWx, csak úgy dobálta a szél az Airbust 😄
Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2015.04.04. 01:44:47
Ez fatális tévedés, mert a REX Essentials+ tartalmazza a Weather Engine-t (RexWX) is, ami a legjobb valós időjárás amit eddig láttam. A többi csak telebassza cirrus-okkal az égboltot, holott olyat csak este és reggel látni igaziból. Az más kérdés kinek mi jön be, de nekem eddig ez adta vissza a valóságos viszonyokat. Pedig próbáltam az összes többit is, az Opus-tól kezdve az ActiveSkies-en át. Az Opus sem rossz, de tényleg túlzásba viszi a cirrus felhőket, a beborult egek sem az igaziak.

Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2015.04.04. 01:37:23
Daszíiip az a torony.. <#love11>

Framsen
Sziasztok !
Szerettem volna letölteni az ICE AI -t de látom, hogy most épp nem elérhető. Így tőletek kérdezném meg, hogy az FSX es verzióban a gépek rendesen FSX hez készült .DDS verzióval vannak megcsinálva (pl. FAI😎 vagy van köztük FS9 es .BMP -s is (pl. AIA, DJC) vagy esetleg ezek át lettek konvertálva FSX essé ?

Azért lenne fontos tudnom, mert vPilot ban egyes reptereken nem hajlandó felismeri a régi FS9 gépeket.

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

ha már lájv vedör..akkor FSX ben a cloud coverage-t lehúzhatom nullára mikor külső weather enginet használok ? Opus FSI vel próbáltam azzal nekem ha teljesen lent van a csúszka akkor is telerakja összefüggő felhőzettel. ..

gfarkas
Köszi még egyszer! Szerintem a legjobb időjárásmotor, nagyon sajnáltam amikor bekampecolt de most jó lett. Talán bekapcsolva hagytam a frissítést és valamit felülírt. Újkora óta megy az 9-es, de még mindig tud meglepit okozni. Most pár napja azt kezdte, hogy minden indulásnál újra generálja a sceneryket aztán szépen fut, úgyhogy így marad.

Hont
Pü ment...
Skinner_11
Örülök, hogy megoldódott, jó repülést! <#smile>
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon. Segítségeteket szeretném kérni az alábbiakhoz:
Ha lenne Budapesten egy vállalkozó szellemű fórumtag, aki megfelelő díjazás ellenében természetesen, de összerakna nekem egy FSX használatára alkalmas gépet, telepítené a szükséges programokat (FSX + addons).
Kisgépes tanfolyamra járok. Gyakorolni szeretnék.
Előre is köszönöm.
Dantes (Budapest XVII.ker.)
gfarkas
Most letöltöttem az általad írt verziót az előzőt töröltem újratelepítettem és most csodák csodájára elindult. Köszönöm, több havi kihagyás után újra műkszik. Talán a frissítésnél cseszhettem el valamit. <#conf><#integet2>

Skinner_11
Nekem 1.7 build #27 van és 9 alatt semmi baja. Pontosan milyen hibaüzeneteket dobál?<#zavart1>
gfarkas
Biztos mindenkit megharapott a hüjenyuszi....vagy az előlocsolás teszi... <#circling>.<#awink>
Egyébként Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Egy vaprósz : az FS Globál Weather áttért egy új szerverre vagy mi van vele, mert nekem a 9 alatthibaüzit ad? Tud valaki valamit?

Hont
Mindenki így hó elején menstruál...?<#dumcsi>
Clidey
Annak úgy semmi értelme hogy v v a r e z! <#zavart1>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

berczy
A warez dupla V! <#eplus2>

Nincs mit! Lehet picit csípi az fps-t ez a fajta ENB de szerintem nem vészes egyáltalán. Én is örülök az LHBP-nek, erős felindulásból fel is raktam még LHSM-LHPP ket is és szerintem valamelyik nap körbe repkedem kis hazánkat, szigorúan VFR <#vigyor>

Saca! Köszönöm az ENB-t. Örülök hogy neked is megy hiba nélkül már az LHBP. Még jó hogy a "virágbolt" fórumán rövid időn belül megoldották a problémát és kaptunk egy új, jól működő dll-t. Persze várhattam volna heteket hónapokat más megoldásra, addig meg repülhettem volna épületek nélküli kedvenc repteremről... Hát nekem megérte az a nem egész 6 ezer forintot a legális verzió. Persze azért a pénzért vehettem volna pl. pár liter benzint vagy pár mozijegyet vagy pár doboz cigit. Még jó hogy nem dohányzom...

Bocs.... befejeztem...
Clidey
Bocs, én nem küldök senkit sehova... Én csak a magam, valamint a saját nevemben nyilatkoztam. <#nyes>
Nagy fiú már Ő is Te is, el tudjátok dönteni ezt szerintem nélkülem is...

De akkor most ezt a témát itt zárjuk le ha kérhetem.
____________________________________________________________________________________________________________________

Nesuten
igazad van nem mind az LHSim cuccokat nem vettem észre <#awink>
akkor helyesbítek
az LHSim cuccok kivételével virágboltiak
,és ezt nem azért ,hogy kekeckedjek de az ORBX Global és hozzátartozók ... <#integet2>
itt a házigazda is a virágboltba küld vásárolni és senki nem kér tőled semmit számon <#awink>
Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2015.04.02. 19:49:23

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

Nem gondolom hogy azzal hogy feltöltöttem 4 képet meg valaki kérdésére leírtam milyen addonokat használok azzal lejárattam volna magam! De a "MIND" az picit erős!
Megszoktam hogy mindig mindenhol annak adnak igazat akinek nagyobb a szája. Nem is értem miért kér számon!!
Utoljára szerkesztette: saca79, 2015.04.02. 19:42:43

Clidey
Szerintem kár ezen besértődnöd, itt egyikőnk se szent... <#nyes>
Én a magam részéről csatlakozom Hont véleményéhez; a magyar fejlesztők dolgait illik nem varezban tulajdonolni, mert egyrészt minőségi termékek másrészt a hasonló kiadók áraihoz képest azok töredékébe kerülnek. Szerintem nem jelenthet gondot összespórolni rá a pénzt egy mai átlagos tanulónak sem. De nem akarok álszent lenni hisz nekem ugye ingyé' van meg az összes, de ha nem így lenne természetesen megvettem volna őket mind egy szálig.
A többi kiadó cuccával már nem vagyok én sem ilyen kegyes, hisz engem sem szponzorál az OTP mint ahogy itt szerintem egyikőnket sem; ha van valami akció náluk 2-3ezer pénzért karácsonykor vagy máskor, akkor megveszem legálba, de amúgy én is a net sötét oldalára járok bevásárolni. <#hehe>
Mentségemre szóljon hogy ezeket a cuccokat legtöbbször csak egy megtekintés erejéig installom fel utána mennek a kukába mert nem vagyok egy megrögzött gyűjtögető, feleslegesen meg ne foglalják a helyet. Egy kezemen meg tudom számolni hány varez gépet használok rendszeresen. Sceneryk esetében is nagyon válogatós vagyok, abból sincs 5-6-nál több, mert minek. Amennyi időm van repkedni bőségesen elegendőek, sőt.
Na. Ennyit akartam. Ámen. <#nyes>

Persze hogy nincs! de azt amilyen stílusban a kedves @Nesuten kollega fogalmaz " 4 képből is lehet látni hogy te ezt nem vetted és csak magadat vered át te kis mamlasz" és hogy "Mind virágbolti" az picit megrebegtette a szemhéjam !!

Hont
Na de fiuk...<#fogmosas>
Nincs közöttünk olyan, akinek ne lenne valami virágbolti kiegészítő!
Azt gondolom erről, hogy ami jó, azt előbb utóbb úgy is megvesszük!
Az LHSim és a honi készítők kiegészítőit, meg főleg meg kell venni!
Ha nem támogatjuk Őket, akkor lehúzhatjuk a rolót, mert nem lesz új addon.
Nesuten
ne járasd le magad ...
4 képből is lehet látni hogy te ezt nem vetted és csak magadat vered át te kis mamlasz ... <#integet2>

magyarországon még a rendőrt is láttam hasist venni
és az ncore is tele van büdös lábú rendőrökkel
Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2015.04.02. 19:00:30

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !