33535
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsiderAerosoft | SimMarket | FSDreamTeam
FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
johnnydirteen #31092 Szia
Most is egy hasonló gépem van az fs9 hasít rajta de az fsx botrány pont ezért gondolkodtam egy i7 3ghz procival szerelt gépen. Ráadásul a youtube tele van olyan videóval amin laposon játszanak fsx-et. De közben meg olvasom itt hogy milyen gépeken nem megy. Ezért van zavar. -
#31091 Szia:) MSI GX 700X 4gb memóriával elmegy egy darabig..:) Ha nem nyüstölöd szét,akkor 7 évet jósolok,aztán kuka!Hiába gamer laptop,nem játékra vannak ezek kitalálva!Komolyabb lapost nem ajánlok,mert minél nagyobb teljesítmény,annál nagyobb hővel is jár.Extra cuccokat meg verd is ki a fejedből,ha mindenféleképp laptop kell!
Utoljára szerkesztette: JoopZzz, 2015.09.13. 22:33:49 -
johnnydirteen #31090 Sziasztok
Nem akarom szétposztolni a fórumot de segítségre lenne szükségem. Laptopot szeretnék vásárolni és szeretném ha futna az fsx. Tudom ez eleve marhaság de sokat utazom és akkor jó lenne használni. Nincs az az igényem hogy fotórealisztikus legyen de szeretném az autogent kihasználni bár tudom ez is eszi az fps-t. Ha 25-30 fps-t elérne örülnék. Nem nagyon használok scenery-ket és főleg kisgépet repülök max dc9. I7 procival venném a gépet 2gb videóval bár ez nem annyira számit igaz? 8gb ram. Szerintetek ezen lehet élvezhetően játszani? Vagy fsx helyett nézzek más progit? P3d vagy x plane 1.4? Mert gondolom a 2.5 ugyanolyan géptemető mint az fsx. Légyszi segítsetek mert 2 hét olvasgatás és youtube nézegetés után is homály van
Köszi -
saca79 #31089 "nyugi" fsx se-vel nekem visszajátszásnál ugyanilyen gondjaim vannak ..Mondjuk annyi hogy AMD config-al FX 8350 16G Hiper X ram R9 280X többit had ne soroljam. De legalább repülés közbe nem fagy szét soha.. pár alabeo gép van felrakva de egy moslék amit művel . Addon LH sim repterek majdnem minden maxon, TIR ,Freetrack , szépen simán 30 fps felett fut de ha vissza akarom nézni .a hang mint egy ócska tea főző a többit nem is jellemzem :/ -
#31088 mégvalami! alap scenery mellett hdr nélkül próbáltam a2a c172-t ,éppen a gombokat próbáltam állítgatni amikor egy ablakot dobott fel ,hogy elfogyott a memória..
min 6-8giga ram... fsx-hez képest tudom hülyén hangzik ez, de swapfile méretét is tekintve, ez tényleg eszi a ramot
neeeeeem tudom.. scenery-t autogent nem győztem lejjebb venni sima alap LHKE-n , erre még ki is dob....
én azthiszem itt függesztem fel az experiencéét -
#31087 asztal-ablak kezelőt leszoktad tiltani? (dwm.exe - Aero felület) -
#31086 érdekes módon NEM.. példa:
p3d Boston alap scenery 1mag fullon, 2es picit cicereg, 3,4semmi (I3)
fsx se hdr,self shadow repülök tongass X-ben 1,2 magok éppen ciceregnek, 3as 50-60%, 4en semmi, és mindeközben megy egy Joe Rogan podcast youtubon.. és siklik
és én meg örülök, és bacok többet költeni a sz.gépre mert ez így nekem elég is... NGX-t, 777-et meghagyom az I7-es huszároknak;)
-
#31085 OFF-nak semmi esetre se mondanám...
Mivel ez egy baráti társaság így szerintem bár mi bele kell hogy férjen, ami repüléssel kapcsolatos. ( a leírtak ráadásul szerintem fontosak a tisztelt nagyérdeműnek...)
#31084 akkor már a CPU-t is hasonlítsd össze! (Ott tuti fordítva lesz)
Utoljára szerkesztette: Hont, 2015.09.12. 22:45:29 -
#31084 +
ezen említett esetben fsx se alatt a gpu ~50% dolgozik max 40-45C és 600mega vidramot eszik
p3d alatt meg zakatol fullon a dx11 miatt (vidram 100%on) -
#31083 mégvalami! I3 esetében felesleges bántani az affinitymask-ot fsx se, és p3d 2.5 esetén is.. sömmi különbség
tele van az összes honlap egymásnak elentmondó bináris számsorokkal... ha valaki ebben expert továbbra is várom a jelentkezését
-
#31082 öbölben csak 2.4et találsz, én ruszki oldalról gubiztam ezt a verzsönt (2.5.12946.0 academic, professional Plus)
ha érdekel szólj;) -
#31081 Elnézést,ha kicsit nyersnek jött ki,nem úgy gondoltam!:D Ám innen hiányzik valami,vagy a mókus magára szórja a földet?
-
#31080 igen gondoltam, hogy megint offin kap a társulat, de akkor is kikívánkozott belőlem mindez a KÖZ javára való tekintettel:) persze mindezt a magam egyedi, és "egyszerű" módján
egyébként az 1.4 az 10perc után törlős volt.. ennek azért adok még egy kis időt
az igazi pozitívum, hogy relatíve rögtön megy amolyan "out of the box" módon
P3D fanokat nem akarom idegelni, úgyhogy ez maradjon csak "ide" ;) -
#31079 Hát nekem meg nem igazán klappol mostanában az FSX. Illetve egy dolgot már évek óta csinál (más, régebbi hardveremen is, meg a mostanin is), nevezetesen ezt a nem játszok-le-eksön-ripléjt-hanem-inkább-elhalálozok dolgot. Kezdtem már megszokni de néha azért bosszantó mikor egy-egy szépen kivitelezett eprocsot szerettem volna visszanézni.
A vicces az, hogy nem csak az FSX beépített ripléje produkálja ezt, hanem pl. az FSRecorder is. Szóval ezért is vagyok tanácstalan az ügyben továbbra is. És mint mondottam, ugyan ez a jelenség a régebbi hardveremen is már megvolt, pedig ott más proci, más memória, más alaplap, más vidkari, más vindóz, más lakás, más, város, más bolygó, más idő-tér-kontinuum... szóval, na. :(
Aztán az utóbbi időben elkezdte tarkítani az életem ez a ground texture feketedés, melyet végülis sikerült a segítségetekkel megoldani, ám örömöm nem tartott túl sokáig: jöttek újabb bosszantó dolgok. Az utóbbi időben néha előfordul hogy alt-ra nem jön elő a menü, ha átváltok ablakos módba ilyenkor, hátha akkor elő bírom csalogatni, akkor meg elhalálozik az FSX. Aztán van ám más is. Lerepülök egy rövidebb útvonalat (mondjuk LHBP-LHSM), végig kokpitben, majd mikor leszállás után meg akarom nézni a gépet kívülről, akkor egy pillanatra bevillan, majd eltűnik, és nem marad más látható része, csak az ablakok, néha kisebb alkatrészek (futómű, villogók, stb.). Hát fasza. Arra gyanaxom hogy itt a highmemfix, megy a texturemaxload kavarhat be esetleg...de ki tudja...
Megjegyzendő, hogy a win7 telepítésem se régi (nincs összeszemetelve minden f.szsággal), és az FSX alá sincs sok minden rakva, csak egy REX (ja hát igen, ez is bugzott mostanság ugye...), a LHSim repterek, egy FSUIPC, meg pár fizetős röpcsi. Szóval tökre nem vágom mi a szitu, pedig már láttam ezt-azt "pályafutásom" során...
Aztán pár napja felraktam az FSX-SE-t is, mert mondtátok az atomstabil. Na, első körben Friday Harbor sárkányozás fél óráig, ripléjek, külső nézet, miegymás, ment mint a karikacsapás. Ezen felbuzdulva alá raktam Ferihegyet, Sármelléket, meg egy nem túl bonyolultnak mondható Carenado C-172-est, szépen leröcögtem vele a Balcsipartjára, majd a leszállás utáni eksön ripléjkor ez is elszállt a p.csába. :)
Most ott tartok hogy lehet letúrom a 'csába az összes FS-t és felrakom a P3D 2.5-öt, hátha azzal még többet fogok szopni! Mert ki nem állhatom ha egy stuffal semmi baj sincs!
Na. Ennyi az utóbbi hetek-hónapok történései nálam. Okuljatok belőle! Tetrisezzetek inkább! :D -
#31078 Pollux Papa!
Kérlek tedd meg, hogy be másolod a P3D topik-ba is ezt a hsz...
Valakinek talán hasznos lehet, arról nem beszélve, hogy legalább az a topik is frissül egy kicsit...
Utoljára szerkesztette: Hont, 2015.09.12. 19:56:30 -
#31077 Pár sort írnák a P3D 2.5-ről, hátha valaki filódzik rajta úgy ,mint azt én tettem..
Ami miatt érdekelt:
1.
ezen a videón nagyon megtetszett a fény és árnyák effekt
2.P3d 1.4 végtelenül lecsupaszított kompakt menüi
teszt alany egy prof. plus verzió volt (2.5.12946.0)
telepítés, beállítás pikk-pakk módon történt (nvidia ins-el bűgyüzni kellett egy picit az SGSSx4 élsimítás miatt ,de az is jó lett)
videó:
maga a túning része a p3d.cfg-ben "szinte" felesleges is volt. még1+
fsuipc4 is felment (ebből egy régebbit választottam, mert a legújabban blacklisztes lett a régi jól bevált kódom:)
ami miatt az egész-> A2A p3d gépek
C172 install+patch, nézem a göbbzit, nagyon szép a HDR effekt-el
és itt jön a gond... ami miatt már majdnem töröltem is volna a Steam-es fsx-et..
a HDR csodálatos csak éppen vagy ezt választom, vagy a szenery-t, és vagy egy 15perc után a fejfájást a szemem miatt.. a lényeg ugyanis az ,hogy nagyon reális az effekt, de amilyen fps zabber kb. ugyanolyan idegesítő is bizonyos napszakokban.. ahogy mozdítja az ember a fejét úgy megy el a fókusz.. (húúzzza az ember szemét)
mondanom sem kell ,hogy itt normál autogen, meg scenery-ről beszélünk
csak hogy a különbséget érzékeltessem, fsx SE alatt (+dx10fixer) HDR+self shadow :on A2A Comanche, Tongass x (PASI), extreme scenery, very dense autogen, dúrva felhőzet és csodálatosan megy... ja és nem húzza a szemem a HDR!
egyébként gyors a betöltés, meg hasonszőrű beállítások esetén ugyanolyan szmútos mint az fsx, sőt ha 24fps-re beraktam akkor az meg se mozdult.. nincs ugrálás mint fsx alatt (19-27-29)
biztos szép, biztos jó, de kezdem azt érezni hogy az egyre újabb és realisztikusabb grafikai megoldások, már nem ilyen "tompuló" szemű emberkének való mint én... másrészről SZTEM egy ponton túl káros is
ha valaki napot akar látni menjen ki az utcára;) monitor képén koncentrálva ,műszereket tekergetve... "nem kényelmes"
lehet hogy nagyon rossz időpont volt beállítva, vagy rossz szögből néztem a gépet...
ha meg kikapcsolom! akkor meg ugyanott vagyok ahol az fsx-el látványilag hdr nélkül... -
abassc #31076 Áhhh. Akkor oké. Így már tiszta.:) -
#31075 azt elfelejtettem mondani, hogy időm javarészét 2D paneleken töltöm eme gépnél:)) -
abassc #31074 Kompromisszummal nincs baj. Csak ha a tied megy szépen NGX-szel akkor nekem is kellene hogy menjen. -
#31073 default scenery a lelke sajnos... komplex addon gépek csak 4 magos procikkal mennek szépen
viszont én inkább VFR cshávez vagyok, aki tud kompromisszumokat kötni -
abassc #31072 Azért kérdeztem mert nekem is az van és sehogy sem tudtam kihozni egy NGX és addon airportbol 15 fps-nél többet. Annyi hogy nekem 6gb memória van. Ezért nem mertem megvenni. Nem akarok én sem atom brutkót csak repülhetőt. -
#31071 ez van ,ezzel főzők...
ha meg valaki atom brutkó scenery-t, autogent akar annak ott az I5-t..
nekem spec tongass x, orbx SA szinte maxon megy Dx10-ben HDR, és self shadow-val, a2a comanche reppenve
elég
meg köbö a hold felszine felett tudok reppeni az NGX-el de úgy hogy fullos mindene :)) -
abassc #31070 Ha jól értem akkor már i3-ra is jó lesz az fsx? -
#31069 te nyűvöd a p3d-t (2.5) is.. tudol mondani valamit arról, hogy hogyan múkszik? Annyiból érdekelne, hogy van már egy normálisnak mondható DX11-es kártyám (evga gtx750), és arra gondoltam látva a nagyon szép fény és árnyék effekteket, hogy szinte teljesen default scenery felett repkednék A2A gépekkel... tényleg csak amolyan tanulmány jelleggel, tehát a scenery; autogen elég lenne felesben is.
megéri feldobni azt a ~10gigát ? -
#31068 Én csak annyit mondtam, hogy a windows lelkivilágát nem befolyásolja jól a swap file-al való játék, hagyni kell megoldja azt a rendszer.
AMD-m sose volt...talán nem is lesz, FSX nek egy top CPU egy Kozepes VGA es SSD és normális settings, mert ugye a minden maxon egy baromság. Ha VFR-t repulsz akkor mas beallitás kell mint amikor FL360 on repkedsz. -
#31067 :)) -
johnnydirteen #31066 Sziasztok
Ez a laptop jó lenne az fsx-hez? Tudom hogy laptop de sokat utazom és játszanék :)
I7 2670qm, 8gb ram, hd6470m 1gb, vagy ne is próbálkozzak vele? Youtube-on nagyon szép videók vannak fent hasonló konfiggal. Nekem az a minőség megfelelne nem akarom hiper realisztikussá tenni csak jobban tetszenek az fsx virtual cockpittek mint az fs9-ben köszi a választ
-
#31065 fsx steam update list:
-The configuration file AFFINITYMASK value is now correctly calculated for all Core i3, i5 and i7 generation Intel CPUs.
szóval nem kell hozzányúlnom elvileg.. -
#31064 Szerinted a memóriakártyáról gyorsabb a betöltés,vagy a virtuális memóriáról?Én észrevettem a különbséget,jóval gyorsabban reagál!Aztán jön a videokártya opsön.Nekem AMD radeon..rendszerbeállítások fül,és ha ott a vonalsimítás "szupersampling" akkor ez is elég nagy laggot tud okozni:(Viszont,ha Fsx hozzá van importálva,és csak ott használom,úgy már nem laggol.:O Aztán meg az Fsx.cfg buherálás,ami megint csak sokat jelent.A háttérben futó dolgokat sem árt ellenőrizni,hátha feleslegesen fut olyan,aminek nem kéne.Amúgy meg ti vagytok a majszterek,én csak egy piskótatekercs vagyok.:D -
Fantasy18 #31063 srácok egy kérdés... eredeti a flight simulator x em valamint a REX 4 em. letöltöttem a ezdokcam ot és a immersion 777 et crackelve. ha felrakom eredetihez az gáz? nem bannol vagy valami? -
#31062 csak a swap file hoz nem kell nyulni, az a tevhit hogy ahhoz hozza kell nyulni mar reg megbukott, plane win7 64 biten -
#31061 hümm.. egész jó válaszok
sztem a kenyérpirítót választom, és megyek a 100.000ft-os kérdésig
viccet félretéve, Köszi!
-
#31060 Ha van 8Gb ram a gépeden,akkor kapcsold ki teljesen a virtuális memóriát.Vírusirtó játék üzemmódban legyen,mert a hermatikus böngészése is odabasz neki..:S CCleaner mindennapos memória tisztogatás!Ezek betartásával,nálam elég simán fut. -
bankii #31059 Tiltsd le a BIOSban a virtuális magokat, mert az FSX-et megbolondítja.
A másik ok a hyperthrading/multithreading lehet, mert a virtuális magokkal nem tud számolni (így használni sem) az FSX. A multithreading-et ki kell kapcsolni FSX-hez. Az FSX szereti a CPU túlhajtását. Amit el lehet érni a fizikai magokon túlhajtással, azt ki is fogja használni. (viszont: stabilitás, stabilitás, stabilitás)
Forrás:
Microsoft%20Flight%20Simulator%20X%20tweak,%20avagy%20szellem%20a%20g%E9pben.htm
De nálam bejött.
Utoljára szerkesztette: bankii, 2015.09.09. 19:38:10 -
#31058 mégvalami! jól tudom ,hogy a feladat kezelőnél balról-jobbra mutatja a magokat csökkenő sorrendben, és az első mindig a virtuális, és 2. valós, majd megint virtu és valós?
természetesen HT-s procik esetében.. -
#31057 okosításra lenne szükségem!
adott egy mezei intel I3-as proci ami HT-s ugyebár
az első dolog amit csináltam vele, hogy az fsx.cfg-ben (FSX SE) affinitymask-ot 5-re raktam.. miután volt egy belépésem előtte ezen beállítás nélkül (default)
az eredmény adott elmentésnél ,hogy a két fizikai mag 100%on és szaggat egy idő után... kitöröltem ezen beállítást mivel default-on jobbnak tünt... így az eredmény ,hogy csak az egyik fizikai mag dolgozik köbö 80%on, a másik épphogy, és virtuális magok csak akkor moccannak meg, ha mondjuk opust indítok, vagy böngészőt... és így smúútosabb is
olvastam olyat ,hogy fsx SE már alapból úgy állítja a dolgokat ahogy neki jobb, de mi az igazság?
(DX10 módban használom ,oda állítólag jó ha megy a HT plusszban) -
saca79 #31056 használ valaki Freetrack+ EZdok kombót? Valahogy nekem a kettő együtt nem nagyon akarja az igazságot. :/ A poén hogy amikor legelőször próbáltam működött.... -
#31055 -
#31054 Kísérlet -
#31053 Fsx működéséhez egy jó programozóra lenne szükség,mert amíg az "ambiemet color" helyettesíti a Napfényt,meg a köd hozta low hatás jelen van,ne számítsunk olyan kinézetre,mint igazából!Ha most a valóságot nézzük,akkor láthatjuk,hogy 95%-ban nem a tárgyak,élőlényeknek van saját maga generálta fénye,hanem a Nap fénye verődik vissza!Igazán kitalálhatnák már,hogy jó fényviszonyok közepette is akadás mentes legyen a futás,nem hogy még így spórolva is rengeteg probléma adódik.:SS A mostani kedvencem directX 10 használatakor,szörnyek jelennek meg a sceneryn.?:O