Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Ma nagy nehezen jutott idõm egy kis repülésre is, nosza, kipróbálom az új Budapest Sceneryt - gondoltam... Felszállás Bécsbõl, irány Ferihegy: már elõre fel voltam készülve a radikális sebességcsökkenésre, de ahogy közeledtem, leszálltam, semmi nem változott... Nem is, hiszen nem látok változást... Mintha nem lenne fenn a scenery. Pedig fel van telepítve, patch-ek rendben, add-on scenery az elsõ helyen. Mi lehet a baj?

Intel Core i5 CPU 2,67GHz + 8 GB RAM

Ombika
Pl kerek behuzas - G
DE bill-rol jatszani ertelmetlen,inkabb add fel vagy szerezz be joyt surgosen!

Frequency
Ha csak ennyi kiosztás kellene a játékhoz akkor mobilra adták volna ki<#buck>Vegyél egy Joy-t,és nem kell ezekkel veszõdnöd...de ezek után is marad vagy fél tucat kiosztás amit majd be kell magolnod.

thomasthomas
sajoos nem 250-nel....bcs a figyelmetlenségemért

thomasthomas
25FPS-sel sajnos 250-nel😄

thomasthomas
Valaki leírná, hogyan kell kezelni??(amugy kb.250FPS-sel megy....ennek örülök, fõleg ha a teljesben még egy "icipicit" optimalizáltam is(azaz 27FPS)
Nem vagyok jó, angolból, szal vki leírná a billentyûleosztást??PLS!
Ne értsetek félre, nehogy leírjátok az összeset, mert idõpocsékolás,elég ennyi(ez az elsõ Flight sim játék, ugyhogy ha nem írok eleget szóljatok!!):
Sebesség lelassítása->lassulás
Gyorsulás
gondolom van ilyen is:a kerekek be és ki/behúzása
sztem többi nem lényeges.....ha lényeges PLS írjátok le!!!PLS help!!

shift+z
thomasthomas
Hogyan is lehet megnézni, mennyi fps-sel megy a game??

Ombika
Nem kell e6600,megteszi e6300 aztan alapon megy mind 2800-at is,de ha van batorsagod akkor felhuzod 3300-ra en is ezt tettem,de azota mar valtottam e6400-re es megtobbet kihoztam belole!! 😊))

Falconer
Hat a winnek a dual CPU optimalizalasa, hat.... En ezen nem lepodnek meg.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Processzortéma:
Nekem egy 820-as pentiumD forralja a levegõt (igen eredményesen) 3,15Ghz-re húzva. Fsx közben egyik mag végig 100%-on pörög, viszont a másik szinte végig nullán van, néha rövidebb idõkre föl-fölmegy 5-10%-ra a terhelése. A vga-m egy ultralassú X1600pro. Nem terheli egy kissé alul azt a cpu-t?

Falconer
Vagy veszel E6600at 😄

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Ombika
Dupla magos procit 3500-re huzva 75%ban megeszik,de ettol fuggetlenul tudsz vele jatszani turhetoen! DE ha jot akarsz megtuningolod procidat!!!

Van a játékban un. tutorial? Memgondom õszintén én sem vagyok benne igazán, de szívesen kipróbálnám. A gépigényrõl is szeretnék kérdezni. Jelen pillanatban egy 3ghz (pentium) procim, 2 giga ramom (533mhz) és egy 7950gt-s kártya hever a gépemben. Mennyire tudok ezzel a konfiggal játszani?

szerintem senki nem állította, hogy az FSX egy ultrarealisztikus szimulátor. Igyekeztek keverni benne a látványt, játszhatóságot és a szimulációt, és én, mint egyszeri felhasználója, aki életében nem vezetett repülõt, remekül elszórakozom vele.
És nekem számít az is, hogy szép legyen.
Ombika
Jobb nincs en orulok ennek is,de nagyon!!

Ez az X-pláne dolog meg kezd érdekelni... Talán ki kellene próbálnom. Kösz, Alert.

Hoppá! IndIkáltat akartam írni, nem indukáltat.
Kossuth, Vassuth... Rég tanultam áramlástant.

Kösszalinket.

Valódi aerodinamikai szimuláció pedig semmi nincs ezekben a progikban, és jó darabig nem is lesz. Meglehetõsen használható szintre feljöttek már a CFD szoftverek (helyesebben már van alájuk elég gyors hardver), de egy mai csúcs pc-n egy egyszerû szárny körüli stacioner áramlás numerikus szimulációja kb 1-másfél óráig tart... Ha valódi élethûség kell, ahhoz instac folyamatokat kellene modellezni másodpercenként kábé 5-10szer.

Nem kell nekem igazi élethûség, ahhoz elmegyek repülni. Csupán egy picurkát többet várnék el egy 25000 forintos szim... ööö, játéktól. Mindegy, csak a pofám jár.

Uff

Hali
Szeretnék egy British Airways texture-t 747hez. Próbálkoztam sokmindennel de vagy virtual cockpit nem volt, vagy a gép nem látszott kívülrõl. Segítsetek pls
Bucser
Csak annyit még, hogy az X-plane anno nem is repszimnek készült, hanem egy aerodinamikai tesztszoftvernek😊 csak a kutatás alól kihúzták a dugót a kutatás vezetõje meg megvette a projektet és pénzt csinált belõle😊 Valamint a payware cuccok azért ott is igen szépek😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

exTrem
bondi
Honnan érdemes komoly fizetõs repülõket shoppingolni?

alert
Igazi élethûségrõl meg felesleges beszélni. A pneumatikus profi szimulátorok se produkálnak tökéletes élethûséget.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

alert
Ez meg a másik.

alert
Pedig ennek a programnak a szép repülés a célja ha megnézed a gépeknek sincs törésmodellje. A motoros gépek fizikája pedig jobb mint a könnyûeké. De itt sem a default gépekrõl beszélek hanem a külön addon-ként megvásárolható fizetõs repcsikrõl. A default-ként beletett MS gépek a "vegyük le a polcról és repüljünk már egy kört" játékosoknak vannak, hogy el lehessen adni a programot. Nem sokan vennék meg ha integrálnák a fizetõs addonokat és mellékelnék a 400 oldalas leírást hogy ugyan na indítsd már be azt a Boeing-et 😊 Az aerodinamikai kód pedig azért nem jobb, mert nincs a piacon 64 processzoros rendszer. Nézd meg a játékpiacot, nem találsz összességében jobb repülõszimulátort. Valószínûleg mert nem lehet sokkal jobbat csinálni jelen körülmények között. Ott az x-plane próbálkozás... annak jóval kifinomultabb az aerodinamikája, de a grafika meg se közelíti az FS-t. Pedig ott is fejlesztik és ahogy fejlesztik... rohamosan csökken is az FPS (holott eleinte sokkal jobb volt mint az FS-ben). Valamit valamiért, gondolom próbálják a legjobb kompromisszumot megtalálni a grafika és az aerodinamika között. Ma meg egy programot megjelenés nélkül nem lehet eladni.

A Condorosok a Vitorlázórepülés topikban gyülekeznek felszállásra.
A Condor-t itt találod.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Papirzacsi
Az fs a mûszer szerinti sebességet (Indicated Airspeed) veszi figyelembe overspeednél, kivéve ott ahol a Mach-szám übereli ezt a szabályt. Tehát a valódi sebességet (True Airspeed) nem, csak áttételesen a Mach-szám szerinti overspeed esetén.
Az indukált sebességet meg ne keverd ide, mert az marhára más dolog.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Oké, hogy nem vitorla és UL sim (Akkor minek van benne a DG és az AirCreation? Csak hogy ráírhassák a borítóra?), de nekem ezzel a kettõvel már öt éve gyûlnek az óráim és így van némi összehasonlítási alap... És ha ez a kettõ ennyire borzalmas (Ha a motorossárkányok tényleg ilyenek lennének, már nem élne egy sárkányos sem.), nem tudom elhinni, hogy bármelyik másik élethû lenne. 172-es cessnával már sikerült majdnem egy órát összehiénázni, dehát olyankor az ember nem dugózik, merülõspirálozik, wingoverezik, hanem szépen óvatosan. A "szép" repülés meg azért az fsx-ben sem rossz. Csak hát meglehetõsen kiábrándító, hogy egy 2007-ben kiadott simnek csak a grafikája (lehetne két GF8800-zal) jobb egy 10-15 évvel korábbi programénál.

Azt a condort hol lehet megszerezni?

alert
Többnyire. De ez nem vitorlázó és ultralight sim. Arra ottvan a condor. A jeteknek sem sokkal jobb a realitása, de a payware kiegészítõ repcsiké azért valamelyest tûrhetõ.

Ahoj minden simmernek!

Az fsx az elsõ FS amit volt szerencsétlenségem megszerezni.
(A win98 óta ennyit még nem anyáztam a microsoftot, HÁLAAZÉGNEK hogy nem vettem meg 25 rongyért!) Az elsõ benyomás a játéktól felért egy kiadós tökönrúgással... És ha csak rágondolok, hogy komolyan gondolkoztam a megvételén!

Experience the incredible realism of... Odáig oké, hogy incredible.

A DG808-cal próbáltam dugózni (nem sikerült), átejteni. Érdekes jelenséget figyeltem meg: A gépet szép egyenesen tartva, finoman húzva koptatva a sebességet kb 60-nál a botot lassan hasrahúzva a gép nemhogy nem hajlandó átesni, de repül tovább 0 merüléssel! Jó mi?

Szintén a vitorlánál leragadva: 3 csomós szél hogyan produkál 10 feletti emelést lejtõn?

Az AirCreation motorossáfrány alapjáraton kb 60 fokos szögben merül! Ja és ha megfûtöm, 80mph-nál "aircraft overstressed"???

És mi ez az õrültség, hogy az "overspeed"-nél nem az indukált, hanem a valódi airspeedet veszi figyelembe?? A levegõ sûrûsége ezek szerint a gép terhelésének nem számít???

Ez játék. Nem szimulátor.

Az elõzõ fs-ek is ennyire ultrarealisztikusak voltak???

Hali,

megvan valakinek a WILCO AIRBUS kollekció fsx alá? X-tension változat

köszi :

JackDow

CoreI7 920 2.67 @ 4.1 Ghz * ATI HD4890 (OC) 940/1070 * 6GB RAM

Ombika
Huzd csak fel batran 3500-re segit vmit!! 😊))

Hát én annyit tudok ehhezhozzátenni, hogy X2 AMD-rõl átváltotam Core2 duora, egy 6600-as példány, 3 GHz-re húzva, hozzá 2Gb 800Mhz-es RAM duálban, meg egy 7950GT geforce 512Mb, és így már tökéletesen játszható a játék, minden medium High-on, London fölött 20-24 fps.
Jó mondjuk New York így is 10-15 fps, de hát kit érdekel New York 😊
Ombika
Volt hasonlo konfigom csak 1 giga rammal es 3300ra huzott c2c e6300-al,egesz jol ment rajta! De 512 mb rammal neki se kezdj!!

chicco
Hasonló a configom 2 giga rammal 7300gt (128) vidkarival.a 6300 ast fel tudtam húzni 2,5re.

Ha szép tájakon repülök pl a most kiadott Bella coola akkor elég jól fel lehett huzni a grafikai csúszkákat.Nekem a water effects az lent marad mert az gyilkolja az fps-t.
attol függ hol repülök úgy állítgatom mennyire õsszetett legyen a grafika.Közepes minõségben elgurul rajta ,nyugi

Bella coola

chicco
ram még j ó lenne

thomasthomas
Szerintetek hogy menne a gépemen az FSX?konfig:lásd aláírásomban....a vga -t Egy Galaxy 7900 GS 256 DDR3 -as (gyárilag húzott) vga-m???annyit tudok óriási a gépigénye, de többet nemnagyon..

chicco
NÉZD MEG HÁNY MCH
az annyi

Papirzacsi
A 400 csomó az true airspeed szerint van, de a mûszer nem a true airspeedet (TAS) mutatja, hanem mint a nevében is benne van, indicated airspeedet(IAS). Az IAS és a TAS közötti eltérés magasságfüggõ, minnél magasabban repülsz, annál nagyobb az arány a kettõ között.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

HI
Miért van, hogy a 737es 345kts felett "overspeedezik"? Ha jól tudom az utazósebessége 400 csomó felett van.
Ombika
Van a blogjaban sok info mit fog tartalmazni pack olvasd!!

Clidey
Hát nem is tudom...ez szerintem amolyan "nesze semmi fogd meg jól"...
Engem valahogy rohattul nem érdekel hogy hogy néz ki egy város éjszaka, amíg ennél ezerszer nagyobb bugok vannak (és maradnak!!!) a szimben. És az a szomorú, hogy M$ megint csak hozza a formáját: inkább a külcsínre ad megint, a belbecs meg mehet a levesbe. :-/

Mindazonáltal én volnék a legboldogabb, ha a fenti véleményem megcáfolódna az SP1 által...de attól tartok ettõl (ismételten) nem kell félnünk.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Ombika
Talan ez megnyugtato es tobben atternek erre!! 😊))

Katt ide

exTrem
Nem hinném. A Fly-Tampa sceneryk mindig is arról voltak híresek, hogy iszonyat szépen és részletesen ki vannak dolgozva és az fps-ek sem zuhannak mínuszba. Nagyon gépbarát sceneryk. Persze nem egy p3-as ra értem 😊.

ColdFire
meg teljesítmény is a köbön ^^

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

exTrem
scenery

Na ez már scenery 😊.

Üdv!

Arra lennék kíváncsi, hogy ha már megvettem a PMDG 737 és a 747 kiegeket online még tavaly, akkor azt hogyan tudom kompatibilissá tenni az FS X -el? (vmi update, vagy patch esetleg...) Vagy esetleg meg kell venni újra? Remélem nem így lesz...

Elõre is köszönöm!
"A version of this scenery is used in Malév simulators at Ferihegy!"

A hír egyébként igaz, csak nem az a bizonyos Malév szimulátor, hanem a Jövõ Háza Boeing szimulátora...

De tényleg azt használjuk 😊
Clidey
Itt láthatsz róla két képet...amibõl sokmindenre azért nem lehet következtetni sajna.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...