Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bondi
Megoldottam 😊

A dokumentumok közötti Standard.xml fileban lehet új parancsokat adni!
AIRSPEED_BUG_SELECT a neve, és lehet hozzá bill+joystick parancsot is rendelni.

Itt egy teljes lista az FSX használható parancsiról:
fsx parancs lista

Notepad-el editálható az xml file, nálam faszán mûködik a dolog, speed, altitude és VS bugok egy-egy gombra, és a default "selection increase-decrease" parancsokat gombra rendelve gyönyörûen állíthatók!

Sok sikert!

pateszi
Szia Bond,
Sajnos csak megerõsíteni tudom amit írtál. Végignéztem az FSX billentyûzet-kiosztását, sehol nem találtam air speed bug (vagy arra vonatkozó) billentyû kombinációt. A többi megvan (VSI is), az airspeed valamiért hiányzik. Esetleg MS supportnál érdeklõdni? Külföldi fórumok?

Amúgy kössz a "selection increase-decrease" re adott megoldást.

Az X52-re szinte mindent be lehet állítani, csak gyõzzük megjegyezni, hogy mi hol van....

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Hypo
Koszi!

A kerdesedre meg nem tudod ratenni a joyra? esetleg ha x52 van annak valamelzik tekerojere a hozza adott softwarel? vagy regisztralt fscuip ben beallitani?

bondi
Ne a negatívval foglalkozz, hidd el sok embernek tetszik, én is megnéztem, és egy pár dolgot pleknibõl átallítottam a beállításaimon. Az a baj, hogy mindig az ír majd be elõször, akinek savanyú a szõlõ, én nem is foglalkoznék ezekkel a helyedben...

A cél az lenne, hogy mindenki találjon egy optimális beállítást, amin a vasával elfogadhatóan megy az FSX.

Nincs esetleg vkinek megoldása az "airspeed bug" egér nélküli tekergetésére???

Hypo
Amugy csak egy apro megjegyzes es igerem abba hagyom. Eleg sok kulfoldi forumot látogatok, erdekes ott felrak az ember egy screenshotot legrosszabb esetben kap egy thank you-t Itthon eleg keves az ilyen forum, es sg-je eleg regi es latogatott, ide felrak az ember, es rogton neki rohannak hogy bizonyisd be, tuti hazudsz..stb eleg erdekes mentalitas.

Na jó repülést mindenkinek.

Hypo
Hmmm... ez ugy hangzik,, na mindegy felejsd el vegyel meg vagy 18 magot

Ombika
Koszi megkaptam,erre voltam kivancsi es sejtettem is ,hogy ezt irod,akkor maris megvagyok elegedve fps ertekemmel es kepminoseggel! 😊

Ezutan tweakelem csak,majd rakok be kepet!!

Hypo
irtam a tobbit privatba , nem en rolam szol ez a forum igy is sok volt az off topic, sorry ha kellemetlenseget okoztam volna

Ombika
Megkertelek ra,hogy keszits hiteles kepet,mert ha anno 4 maggal 3300 mhz vs 8800 gtx-el nemvolt ilyen eredmenyem full-fullba akkor most neked mitol menne jol! Csupan ez idegesit es szeretnem tudni,hogy minden felvan e rakva maxra,koztuk forgalam stb is vagy mitol menne jol neked? Ha ez tul nagy gondot jelent neked,hogy rajojjek a hibamra,akkor ne is irj ide please es ne oszd meg masokkal beallitasodat!!

Hypo
na ez nem jott be, amugy meg most mit is kene bizonyitanom? hogy valoban igy jatszom vagy mit?:}} Miert allitanek mast nem ertem ez nem verseny vagy mi, na mindegy en kerek elnezest.

Hypo

Ombika
Jo akkor kerek hiteles kepet is, beallitasrol es fps-es kepet is! Gondolom forgalom stb levan veve akkor! 😊)))

Hypo
Nincs durci, amugy az egesz program ha a latvanyt nezzuk messze van a valosagtol:}

Clidey
Túl azon, hogy nem értem mi köze a képátméretezésnek a színtelitettséghez, nem kell bevágni a durcit, nem azért mondtam...

Ha csak mint egyszerû képekként nézzük én is azt mondom rájuk hogy tetszetõsek, ám ha szakmai- és realizmus szemszögébõl nézzük akkor olyan távol állnak a valóságtól mint a ég meg a föld. Erre próbáltam rávilágolni. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
Abban igazad van hogy egyes helyeken tul elenk de ez a kepnek is koszonheto mivel ez mar vagy ketszer at lett meretezve.

Amugy meg nem azert raktam fel, nekem tetszenek gondoltam megosztom veletek es epp a temaba vagott ennyi, majd legkozelebb nem rakok ide nem gond.

Hypo
Irtam hogy fex et gex es utx et hasznalok, de mivel utx usa gex is ezek meg nem azon a teruleten keszultek.

Mivel fix frameratet hasznalok 21 igy mindig annyi a legrossyabb az most volt megvettem a london heathrow x et na ott ezzela beallitassal VC ben a gate-nel 15-13 kozott volt.

Clidey
Szerintem meg kifejezetten rondák ezek a túlélénk színek...arról nem is beszélve hogy milyen messze áll a valóságtól.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Ombika
Jah es irj fps eredmenyt is,mert igy nemtudjuk,hogy allokep e stb 😊))

Te beallitasoddal neztem Miami folott es razoomolva 25 folott van fps ,teljesen told hatra zoomot es ugy keszits fps-el egybekotve eredmenyt please!! Koszi

Xp vagy vista stb..?

Ombika
Szerinted ez alap fsx ,mert KETLEM!! 😊)) Ehhez minimum par kiegeszito felvan rakva esetleg FSX environment... X Graphic stb..? PErsze ez is DX 10 ahogy elnezem,gyonyoruek nekem ilyen sose volt,se 4 maggal se GTX-el se uj GTS-el!!!

Ombika
Nem kotekedesbol mondom,de nekem tunik csak ugy a kepeiden,hogy okes ennyivel fut ,de a hatter meg 1 rakas .... elmosodott vmi?! Most nezegetem en kepeim es tieid ,de ez tunt fel elsonek!Megnezem dx 9 alatt mit tud gepem es jelzem!! Te a jetekbe kapcsolod be vagy kinnt?Mert nekem kinnt nvidia panelban hiaba van,fsx elinditasa utan felulvezerli jatek ugye..?

Hypo
Az eg FEX miatt talan ilyen elesebb kek, az az egy add on amit hasznalok, illetve gex utx usa bar ezeken a kepeken egyik se latszik😊

Ja meg egy dolog mivel tft-t hasznalok nvidia panelban a color nal en kicsit feljebb huztam hogy elenkebb legyen ennyi

w77d
valami kiget leszedtél, hogy ilyen életszerûek a színek?? nekem még full maxra nyomva se ilyen!

w77d
de szépek a színeid!
légyszi nyomj screenshotot arról, hogy hogy állnak a csúszkák a beállításoknál, fontos lenne!

Hypo
Nhancer beallitas: AA on, 8xs super transparency, AF 16x, high Quality, vsync on, Aniso. sample optimization off, negative LOD BIAS clamp.

FSX:
target frame rate 25, 1600x1200, Anisotropic, AA,
Scenery: 90,80, 5m, 60cm, water high2x, very dense, very dense, effects max, ai 25% Visiblity 60

Papirzacsi
A screenshotok mellé nyomhatna mindenki sotokat az options/display beállításokról is, mert így lószart se mond, hogy melyik gépen, milyen windózzal mennyi az fps.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Bucser
4 gigát fogsz látni ha felteszed a 64 bites vistat.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Hypo
szia, nem kotekedesbol, de minek minden csuszkat fullra allitani?? nem lesz tole szebb sooot, unlimited fps se biztos hogy jo am szoval nagyon sok dolog befolyasolja a megjelenest es a sebbeseget.

itt van optimalizalt beallitas nincsenek fullon a csuszkak. 8800GT C2D 3.2 n

bondi
Persze a linkeket elszúrtam, bocsi!!

1.kép
2.kép
3.kép
4.kép

bondi
Hát sokat vergõdtem én is a Vistán, de a képeket és az FPSt elnézve még nem kapkodom el.

Itt van egy teszt nálam, ugyanott:

XP 32 bit
1920*1200
8800 GTS
4G 800 RAM (amit csak 3,2 nek lát a winfos)
C2D 6600 @ 3153
AA
Anisotropic filt.

1.kép
2.kép
3.kép
4.kép

Most fogok egy kis élsimítással kisérletezni.

w77d
DX9, mivel nálam dx10-ben valamiért villognak a textúrák!

Amúgy higgy a képeknek, frissen nyomattam õket fraps-al!

Ombika
Dx 9 ugye ezek a kepek?

33 fps eleg hihetetlen amugy,mivel ha megnezed regi tesztemet ahol Quad-al nyomtam es GTX-el......

w77d
1280x1024 8XQ AA, 16XAF

a fraps bmp-ként ment, de mivel azt nem lehet ide beszúrni, ezért jpeg-be konvertáltam, ami rontott a kép minõségén!
de a lényeg, hogy ha sok objektum van a képen akkor hány fps van!
Ezért kérlek csinálj pár képet nagyváros fölött is, hogy lássuk mit tud a kari 😊

Ombika
A masik pedig,hogy a 24" TFT-m nativ felbontasa 1920/1200 lenne,abban lenne igazan durva,de hat ki gyozi azt VGA-val!! 😊)

Ombika
Mit varsz vazze 400 meterrol???!! Looollll

w77d
elég elmosódottak a talaj textúrái, és ahoz képest, hogy nincs sok objektum elég kevés a 16 fps! ennél a gtx-em jobban muzsikál!

csinálj létszi képet new york fölött is! Ja és a scenery fülnél tolj mindent maxra egy teszt erejéig 😊

Ombika
Nah elkeszult teszt,vegre 2 het szenvedes utan meglett eredmeny!!
Saitek X-52 vs Vista (64 bit) profil szivas meg mindig!

C2D 3100 Mhz
4 giga ram ddr2 800 Mhz cl 4.4.4.12 idozites
8800 GTS G92 512 ddr3
Vista 64 bit

Fsx vs sp2 semmi kiegeszito!
A kepek 1650-1200-ba keszultek 32 bit,full-full minden(forgalom stb)!

-Dx 10 pipa
-anti-aliasing
-filtering:anisotropic

Aszem nem lehet panaszom fps-re ilyen durva beallitasok mellett vegre! 😊

Tapasztalat: Elesebb texturak,arnyekok,fps javulas... Csekkold meg es ird le velemenyed nyugodtan!

1. kep
2. kep
3. kep
4. kep
5. kep

bondi
Megoldottam, van olyan hogy "selection inc - dec", és ha elõtte megnyomod bármelyik "bug"-ot, vagy pl. a simulation rate-t, akkor azt tudod növelni vagy csökkenteni. Viszont az airspeed gombhoz nem tudok semmit beállítani, mert nem is találok ilyet 😛 Azt is csak egérrel lehet tekerni??? Ezek olyan kis hülyeségek, nem is értem, hogy akik csinálták sosem repültek vele???

pateszi
Szia,
Igazad van, én is megnéztem közben, furcsa, de tényleg csak az "Altitude bug select" található.Marad az egér...

bondi
"Altitude-bug szintén hozzárendelhetõ gombokhoz (növel-csökkent). X52-nél kipróbáltam,"

Na ez nálam nincs, pedig X-52 plusz egy G25 is rá van akasztva a gépre, de egyszerûen csak az "Altitude bug select" funkció van a beállítható gomboknál, és sehol nem találom a csökk-növelés változatait...

Igen,köszi,már tegnap megoldódott.Inaktív voltam.Kipróbáltam,kicsit azért bonyolultabb neten nyomni mint egyedül (fõleg TeamSpeakkel)

E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2

m814
Hello.
Amennyiben régi az IVAO regisztrációd, és régóta nem is repültél, akkor elképzelhetõ hogy inaktiv vagy.Ellenõrizd hogy szerepelsz-e a tag névsorban.Ha nem, akkor kérned kell az ID-d reaktiválását.
Figyelem!Nem újra regisztrálni!
Valamint novemberben volt egy jelszó frissités.Használd a jelszó emlékezetetõt.

Az újra aktíválást a [email protected] vagy a [email protected] levélcímeken kérheted.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Hello, próbáld ctr+c, ctrl+v kombinációt, ne te írd be a kódot. Ismerõs probléma.... (Ha így sem megy passz)

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

Illetve mégsem teljesen tiszta.Belépek FSX-be,ahogy a segédlet írja,de amikor Connectelni akarok,akkor kiírja,hogy Error:No such VID/Password,pedig beírom a megfelelõ helyre az IVAO-s Member ID-met,és az IVAN Passwordomet. Miért nem megy?

Jó,megvan,végül is csak szép nagy piros betûkkel vlt odaírva,hogy FSX<#violent><#buck>

Kezd uncsi lenni a Single repülés,de neten meg nem akar menni.Az IVAO oldalán leszedtem az IVAP-ot,de a telepítésnél csak FS2002,és 2004-es kliens közül lehet választani. Rosszat szedtem le,vagy mi van?

pateszi
Hali,

Reverse-thrust: F2
Leállítása: F1
Gondolom, hogy joysticken is be lehet állítani.

Altitude-bug szintén hozzárendelhetõ gombokhoz (növel-csökkent). X52-nél kipróbáltam, hogy tekerõgommbal hogyan mûködik, de sokkal lassabban lehetett beálítani a tekeréssel, mint az egérrel. (Persze lehet, hogy a profilkezelõben módosítható a forgatás sebessége, de nem néztem meg.

exTrem
Ez elég off komment volt 😊. Szerintem mindenki ismerei ezeket a prodáktokat a fenti cls-el elgyütt. Csak megjegyzés a Cls A330-340-es gépei nagyon realisztikusak mint modell és fizikai tulajdonságokban, de az fmct akkor sem tartalmazza ... Nagy kár ......

bondi
Lenne két kérdésem is, sikerült vkinek beállítani a reverse-thrust-ot egy gombra? Vagy hogy használjátok ha szükség van rá?
A másik ilyen kérdés, hogy az altitude-bug beállítható-e szintén gombra, vagy csak a mûszeren tekergethetõ egérrel?

Aki szeretne élethûbben repülni Airbussal, annak feltétlenül ajánlom a CLS Airbus pack-jét:

CLS A330-340

bondi
Ha szeretnétek szebb grafikát, textúrákat, teljesítmény csökkenés nélkül, akkor ajánlom ezt:

X Graphics

A Simmarketen akartam venni egy textúra turbózót, és ott commentelte vki, hogy az egy kalap sz@r, helyette inkább ezt ajánlja. Nekem negyon bejött, ha uncsi, egy csomó féle stílust lehet beállítani. Alapból is lényegesen szebb lett minden az FSXben!

BUÉK

alert
A dobozos verzióval mindig várnak részben a nyomdai dolgok és sokszorosítás miatt másrészt pedig azért, hogy a program kiforrjon. A megjelenés után a sok user egy csomó hibát felfedez amit rögtön patch-ek orvosolnak vagy silent update formájában lecserélik a weboldalon a fájlt. A dobozos verziónál ezt nem lehet megtenni így ha azonnal ki kelle adva a felhasználók vásárlás után rögtön tölthetnék le hozzá a service update-eket stb... pedig annak az a lényege ugyebár hogy megveszed gyönyörködsz a cd-ben meg a kézikönyvben 😄 feltelepíted és minden szép és jó.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"