Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ombika
Ezt itt nem illik!!!

Hali fsx sp2-hez törést tud valaki!!!!
Hypo
😊 Jo otletek, igen sajnos minden foumon a hardwares dolgok a nepszeruek, ez mondjuk lehet a simulatoros elet sajatja, mindig a legjobbat akarjuk kihozni a kicsibol. De t;ny hogy a repulesrol alig esik szo. Pedig van itt egy ket guru (alert).

zstomi: a realism settingsnel vegyel mindent kozepre es a torque es gyrot meg kisebbre, sok addon gepnel pl kovetelmeny levenni az fsx realism beallitasat mert nem valosagos.

i robot
HI! Találtam pár térképet az IVAO-n, de azok csak Magyarországról szólnak. Ezek a JEPPESEN térképek tök jók lennének csak nem tudok mindent értelmezni! Ezeket már ki is nyomtattam.
Nagyon tetszik mind két verzió amit beraktál.
Fõleg a -példa- mert azon látványosan rajta van a megközelítés és az útvonal.

Ombika
Ezzel nincs baj,betudom loni,de nemigazan er barmit is! Lehet Vista 64 bit a ludas?

Szia .
Igen, itt le van írva: FSX AA probléma
Nekem mûködik, FSX és 2004 alatt is.
zstomi
Sziasztok!
Kb egy hónapja léptem a FSX rajongók táborába és azóta gyûjtöm a tapasztalatokat.
Eddig a legnagyobb problémat a helikopterek vezetése jelenti, nem tudok velük rendesen leszállni, illetve, ha jobban bedöntöm a valamelyik irányba a gépezetet, elkezd a tengelye körül forogni, amibõl nem, vagy csak nagyon nehezen tudom kihúzni.
Tudtok tanácsot adni a vezetéssel kapcsolatban?

pateszi
Szia,
Most néztem csak a honlapodat, már értem a hozzászólásodat.Bocs, ha hülyeségeket írtam.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

pateszi
Csatlakozom. A fórum témái között nyilván kiemelt helyen szerepelnek a futtatáshoz szükséges hardverek és azok beállításai. Még jó darabig.
Az FSX beállítása kapcsán voltak itt nagyon jó postok, külön köszönet azoknak, akik teszteltek és képeket is csatoltak.
Külföldi fórumokon úgy látom, hogy élénk levelezés folyik a kiegészítõkrõl (repcsik, scenery-k, stb.) képekkel, értékelésekkel, ez itt is hasznos lehetne. Egy idõben sok szó volt itt is kiegészítõkrõl. (Most kíváncsian várom a Budapestet és a kis reptereket is tartalmazó, FSX-re optimalizált változatot.)
Az online repülés nagyon érdekes téma lehet (nem tudok hozzászólni) és biztosan van külön fóruma valahol.
Repüléssel kapcsolatban úgy vettem észre, hogy a kezdõ szimulátorozók választ kaptak itt a leszállásra vonatkozó kérdéseikre. Biztos vagyok benne, hogy mindig akad itt valaki, aki válaszol hasonló kérdésekre.

A repülés kapcsán felvetõdött, hogy vannak-e itt igazi pilóták is a fórumozók között. Kicsit elült a téma, de konkrét, repülésre vonatkozó kérdésre szerintem jönne válasz.
Más fórumon olvastam, hogy valaki feltette a kérdést, hogy a virtuális cockpitben melyik zoom beállítás közelíti leginkább a valós látványt. Hamarosan jött a válasz egy pilótától, hogy készített menet közben fényképeket és leginkább az 1x-es zoom-hoz hasonlítottak. A szokásos monitorok mellett viszont nem használható a repülésnél, alig látszanak a mûszerek.
Milyen repülésre vonatkozó kérdéseid lennének?
Elmesélhetnénk itt, hogy ki merre repkedett elõzõ este, de szerintem ez elég érdektelen lenne. Szép képernyõképek viszont sokaknak kedvet adnának a progihoz.
A küldetések kapcsán érdeklõdtem néhány dolog iránt, úgy tûnt, hogy ez itt kevés embert foglalkoztat. Igaz, angol nyelvû fórumon sincs sok üzenet a témában.

pateszi
Szia,
Érdekes a kérdésed. Az FSX beépített "térképe" a repüléshez szükséges adatokat tartalmazza. Jó lenne persze több részletes térkép, mint pl. a küldetéseknél lévõ JEPPENSEN térképek, amik tartalmazzák a településeket és a megközelítései eljárásokat stb.is. Nincs repülési tapasztalatom, de amennyire meg tudom ítélni, a beépített térképen lévõ adatok (NDB,VOR,DME, ILS) a szimulátoros repüléshez elegendõ pontossággal a valósak. A GPS adatbázisában pedig benne vannak a megközelítési eljárások is, a küldetések térképeit legalábbis megtaláltam a GPS-en.

Hogyan használnád a repülés közben a térképeket? Kinyomtatva, esetleg egy 2. számítógépen? A Google Earth-Google Map kombináció szerintem hasznos lehet, a GPS-sel rögzített útvonalat fel lehet tüntetni.

példa

A valós repülésben is, amennyire meg tudom állapítani, egyre inkább a GPS-es térképeket alkalmazzák.
Az Aerosoft készített ilyen kiegészítõt, a demó letölthetõ.
FSMap

i robot
Tudja valaki honnan lehet letölteni térképeket, de nem Magyarországhoz! (IFR repüléshez)
+ valami magyarázatot mi mit jelent.<#vigyor4>

wolfaud
Mar csak egy kerdesem van hogy az fs2004 mennyivel gyorsabban fut mint az fsx? Ott tudna fullon futni a gepemen?

Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!

Ombika
Ezt az nHancer nevu progit hasznalja vki FSX ala,hogy ott allitsa be elsimitast,szurest stb?

w77d
fsx el kapcsolatban nem is, mivel gyakorlatilag kevés ember tud vele élvezhetõen repülni! hidd el, majd ha elfut az emberek gépén, elkezdenek jönni a repüléssel kapcsolatos kérdések 😉

m814
Hmm.
Lehet hogy csak én érzem így,de lassan kezd egy olyan szimulátoros repüléssel foglalkozó fórummá válni az X. Amiben a repülésrõl már szó sem esik.
Szomorú.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

w77d
az egész játék a kompromisszumokról szól, ezért nem szeretem annyira 😞
még mindíg az fs9 a favorit

bondi
Mire gondolsz?
Nekem a 6600 3,15-ön simán fut 6 hónapja. A memória nálam is csak 3,2 G, de ez a Windows miatt van, mondjuk nekem más alaplapom van.
Csodákat ne várj grafikailag, nekem 640es 8800 GTSem van, de komoly addonokkal eléggé le kell butítanom a grafikát így is. PMDG 747X el 17 fps körül repkedek, az Ariane 900ERel még ennél is kevesebb, és a beállítások olyan HIGH körül vannak, kivéve az Airplane, ott minden fullon.
Ha rendesen akarsz repülni nagyvárosok felett, akkor kompromisszumot kell kötni grafikailag 😞

wolfaud
Na Kiprobaltam a G15 os Billentyuzetet de sajnos semmi nem ismeri fel a játékot 😞
es nem is tamogatja
http://www.logitech.com/index.cfm/68/554&cl=hu,hu

Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!

wolfaud
Tud nekem segiteni valaki a gépemet felhuzni?

Nekem másfél giga ramom és egy 2,9 GHZ-s procim van de igyis megszenvedek vele. A VGA-m: GeForce 7600 GT szoval......
Csatlakozom az elõttem szólóhoz
w77d
bár nem tudom milyen videokártyád van, de ahogy a procit és a memóriát nézem, nem lehet túl komoly

w77d
komplett új gép kell, mert így nem hogy mediumon, hanem minimumon sem fogod futtatni!

pateszi
Jó kis játékos billentyûzet, ha sikerül repülési adatokat is megjelenítened vele írd meg légyszíves.

Az X52 kijelzõjén a zónaidõkön és stopperen kívül tudomásom szerint nem lehet mást kiíratni. Létezik hozzá valami hackelt meghajtó? (Meglepne...)

wolfaud
Valaki probalta mar ez a Pillenyuzetet??
Logitech g15 van rajta lcd-kijelzõ
az komoly lenne ha mondjuk az lcd-kijelzojen par adatot meg jelenitene mind pl a magassag, hdg, sebesseg stb

http://www.logitech.com/index.cfm/keyboards/keyboard/devices/3498&cl=hu,hu

tenyleg
Valakinek az oran kivul sikerult a Saitek X52 joystick lcd-jen mast is kiiratni?

wolfaud
NA a két gép közötti fps külöbség
A következõ beállításokkal: Graphics Custom, Aircraft: Medium High,Weather: Custom Traffic Low
1280x1024x32 Target Frame rate ultimate Filtering Bilinear Anti alising nincs bekapcsolva Global texture ? High

Budapest Airport illetve budapest Sceanary betoltve ferihegye a kifuto pályán álva egy Beechcraft Baron 58 G1000 gépben ülve
fsx ala az sp1 telepitve!
a Régi gépemen 18.1 fps az ujon 22.5

Ombika
En mar vegleges sp1-et is hasznalok es eleve dx10 miatt muszaj volt vistat tennem,de ha 4 giga ramod van,akkor nincs tul nagy gond!!

wolfaud
Tehat azt mondjatok hogy nem lesz lassabb a vista 64 bit alatt az fsx?

ui.: azert van kulombseg a ket gep kozott 3dmark06 ban a regibe 4789 csinalt

Arra akkor spórolnod kell<#buck>. Duplamagos proci mindenképp kell,meg legalább 2048 ram,és még sorolhatnám...

E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2

sziasztok! Tehát nem sok esélyem van hogy élvezhessem az fsx et.
És mi az amit kéne változtatni a gépemen?
wolfaud
minden tuning minden bealitas nellkul a 3dmark06 11725 -öt csinalt akinek hasonlo configja van vagy e6850-e az irja mar meg nekem neki menyit csinal kivancsi lennek!!

wolfaud
Tudja valaki hogy mi az a Memori Rampe mert azt kell kapcsolgatnom

Ombika
Mindenkepp vista 64 bit!!

wolfaud
Na Bios frissites utan van valami kapcsolo amivel a bios lat 4 vagy 3 gigtat de ha 4 re van allitva akkor a windoz xp csak 2ot lat 😞 ha 3 ra akkor 3 mart! 😞(

Mivel hasznaljam szerintetek az uj gepemen a az FSX-et rakjam fel a vista 64 bites verziot akkor ugye mar a windoz is latja vagy xo-alatt hasznaljam
Mert azt hallottam hogy vista alatt lassabb 😞 mi ebbol az igazsa)?

Ombika
Sajnos szinte semmi!!

sziasztok! nemsokára meglesz az fsx -em, szerintetek mik az esélyeim ezekkel? :2600+ 1.60 ghz 512mb ram
Nekem elég max fél teljesítményen is.
Akkor ezek szerint semmi akadálya, hogy készítsek képeket.

pateszi
Tudsz vele újból játszani, de bizonyos játékidõ után a demo mindig ki fog dobni, hogy vedd meg a teljes játékot.
Sebaj, amíg nem lesz meg a teljes verziód, ezzel is lehet repkedni, gyakorlásra alkalmas...

pateszi
Gratula az új gépedhez. (Az aláírásodban megtartod a régi konfigot?)A 32 bites oprendszer max 4 GB memóriát tud címezni 32 biten, amiben bele számít van a VGA-n lévõ memória is, esetedben 768MB. Tehát ez nem BIOS, hanem oprendszer függõ.

Itt találsz egy nagyon jól megírt cikket, ezúton is köszönet a szerzõnek, fLeSs-nek.
PH cikk: Processzorok 64 biten

Nekem egyre inkább úgy tûnik, hogy a tiédhez hasonló erõs konfigurációk esetén érdemes áttérni a Vistára, lassacskán, ha lesznek hozzá jó driverek,teljesítményben és látványban elõnyösebb lesz az XP-nél. A 64 bites változat kérdõjel a számomra, tesztek alapján nem sok helyen látszik az elõnye, biztosan sok programmal nem mûködik együtt megfelelõen.
(Csak érdekességként írom, hogy az ósdi számítógépemen az FSX+SP1 hasonló FPS-sel fut XP és Vista alatt...)

pateszi
Szia,
Nekem néhány nekifutás után sikerült, bár az Eiffel torony képem még hiányzik.

Eiffel torony

Nálam az jött be, hogy mindent a robotpilótával irányítottam, autothrust+sebesség+magasság+kormányzás, kivétel a leszállásnál, ott korrigálni kellett az irányon.Ha szép szabályos fordulókat végzel állandó sebességgel, esetleg méred az egyes oldalakon megtett idõt, nem térsz el nagyon egyik irányban sem. Érdemes a hosszú oldalon nagyobb távolságot hagyni, úgy több lehetõséged marad irány és magasság korrekcióra. A zöld nyilakhoz mindig minél közelebb kell elhaladni, ha túl messze vagy, érvénytelen a kör. (Azt hiszem, hogy meg lehet egyszer ismételni.)
Szóval nem tapasztaltam bugot, leszámítva, hogy nem tudom milyen közel kellene a fotós körnél a toronyhoz repülni ahhoz, hogy a fénykép is meglegyen.
(Néhány másik küldetésnél azt vettem észre, hogy a zöld nyilakkal jelzett helyeken nem történik semmi, míg kissé mellettük elhaladva sikeres a küldetés.)

i robot
Havernak is ugyan ez a gondja támadt tegnap. Szerinte is a bioszt kell frissíteni, akkor jó lesz.

"tegyél már be egy képet"
Ok, este megpróbálom. Szombaton reptem vele legutóbb, akkor a demó kiírta, hogy lejárt a próbaidõ, vegyem meg a teljes verziót. Azóta nem próbáltam, így nem tudom, hogy ha este elindítom, enged e még használni, azaz a korlátozás az összidõt korlátozza, vagy egy elindítás utáni használatot?

Sziasztok!

Valaki meg tudta csinálni a Párizsi légibemutatós küldit? Amikor egy Airbus-szal kell repkedni. Azt írja,hogy ugy repüljek el a reptér felett hogy a sebesség legyen 330 csomó a magasság pedig 500 láb.
Mind a kettõ megvan és tök egyenesen repülök el a reptér felett és Mission Failed. Nem tetszik neki. :S:S:S millioegyszer probáltam, azt teszem amit leír és mégsem jó. Esetleg valami ötlet? Valakinek sikerült már?
Pontosabban?😊
w77d
nebazzmá, emiatt vettem meg az eredetit 😄

Papirzacsi
De persze lehet kapni itt-ott olyat is, ami felmegy a másikféle verzióra is. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hát igen, sejtettem😛 Azért kösz
w77d
csak kizárólag eredetire megy fel

Nem engedi az acceleration-t installálni, mert az alap nincs aktiválva. Van esetleg valami mód felrakni valahogy?
wolfaud
Remélem ha egyszer mukodni fog ezzel a configgal mar normalisan fog futni az FSX ha mar ennyi penzt beleoltem a hardver feljesztesbe