Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
zstomi: a realism settingsnel vegyel mindent kozepre es a torque es gyrot meg kisebbre, sok addon gepnel pl kovetelmeny levenni az fsx realism beallitasat mert nem valosagos.
Nagyon tetszik mind két verzió amit beraktál.
Fõleg a -példa- mert azon látványosan rajta van a megközelítés és az útvonal.
Kb egy hónapja léptem a FSX rajongók táborába és azóta gyûjtöm a tapasztalatokat.
Eddig a legnagyobb problémat a helikopterek vezetése jelenti, nem tudok velük rendesen leszállni, illetve, ha jobban bedöntöm a valamelyik irányba a gépezetet, elkezd a tengelye körül forogni, amibõl nem, vagy csak nagyon nehezen tudom kihúzni.
Tudtok tanácsot adni a vezetéssel kapcsolatban?
Most néztem csak a honlapodat, már értem a hozzászólásodat.Bocs, ha hülyeségeket írtam.
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
Az FSX beállítása kapcsán voltak itt nagyon jó postok, külön köszönet azoknak, akik teszteltek és képeket is csatoltak.
Külföldi fórumokon úgy látom, hogy élénk levelezés folyik a kiegészítõkrõl (repcsik, scenery-k, stb.) képekkel, értékelésekkel, ez itt is hasznos lehetne. Egy idõben sok szó volt itt is kiegészítõkrõl. (Most kíváncsian várom a Budapestet és a kis reptereket is tartalmazó, FSX-re optimalizált változatot.)
Az online repülés nagyon érdekes téma lehet (nem tudok hozzászólni) és biztosan van külön fóruma valahol.
Repüléssel kapcsolatban úgy vettem észre, hogy a kezdõ szimulátorozók választ kaptak itt a leszállásra vonatkozó kérdéseikre. Biztos vagyok benne, hogy mindig akad itt valaki, aki válaszol hasonló kérdésekre.
A repülés kapcsán felvetõdött, hogy vannak-e itt igazi pilóták is a fórumozók között. Kicsit elült a téma, de konkrét, repülésre vonatkozó kérdésre szerintem jönne válasz.
Más fórumon olvastam, hogy valaki feltette a kérdést, hogy a virtuális cockpitben melyik zoom beállítás közelíti leginkább a valós látványt. Hamarosan jött a válasz egy pilótától, hogy készített menet közben fényképeket és leginkább az 1x-es zoom-hoz hasonlítottak. A szokásos monitorok mellett viszont nem használható a repülésnél, alig látszanak a mûszerek.
Milyen repülésre vonatkozó kérdéseid lennének?
Elmesélhetnénk itt, hogy ki merre repkedett elõzõ este, de szerintem ez elég érdektelen lenne. Szép képernyõképek viszont sokaknak kedvet adnának a progihoz.
A küldetések kapcsán érdeklõdtem néhány dolog iránt, úgy tûnt, hogy ez itt kevés embert foglalkoztat. Igaz, angol nyelvû fórumon sincs sok üzenet a témában.
Érdekes a kérdésed. Az FSX beépített "térképe" a repüléshez szükséges adatokat tartalmazza. Jó lenne persze több részletes térkép, mint pl. a küldetéseknél lévõ JEPPENSEN térképek, amik tartalmazzák a településeket és a megközelítései eljárásokat stb.is. Nincs repülési tapasztalatom, de amennyire meg tudom ítélni, a beépített térképen lévõ adatok (NDB,VOR,DME, ILS) a szimulátoros repüléshez elegendõ pontossággal a valósak. A GPS adatbázisában pedig benne vannak a megközelítési eljárások is, a küldetések térképeit legalábbis megtaláltam a GPS-en.
Hogyan használnád a repülés közben a térképeket? Kinyomtatva, esetleg egy 2. számítógépen? A Google Earth-Google Map kombináció szerintem hasznos lehet, a GPS-sel rögzített útvonalat fel lehet tüntetni.
példa
A valós repülésben is, amennyire meg tudom állapítani, egyre inkább a GPS-es térképeket alkalmazzák.
Az Aerosoft készített ilyen kiegészítõt, a demó letölthetõ.
FSMap
+ valami magyarázatot mi mit jelent.<#vigyor4>#vigyor4>
Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!
Lehet hogy csak én érzem így,de lassan kezd egy olyan szimulátoros repüléssel foglalkozó fórummá válni az X. Amiben a repülésrõl már szó sem esik.
Szomorú.
LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations
még mindíg az fs9 a favorit
Nekem a 6600 3,15-ön simán fut 6 hónapja. A memória nálam is csak 3,2 G, de ez a Windows miatt van, mondjuk nekem más alaplapom van.
Csodákat ne várj grafikailag, nekem 640es 8800 GTSem van, de komoly addonokkal eléggé le kell butítanom a grafikát így is. PMDG 747X el 17 fps körül repkedek, az Ariane 900ERel még ennél is kevesebb, és a beállítások olyan HIGH körül vannak, kivéve az Airplane, ott minden fullon.
Ha rendesen akarsz repülni nagyvárosok felett, akkor kompromisszumot kell kötni grafikailag 😞
es nem is tamogatja
http://www.logitech.com/index.cfm/68/554&cl=hu,hu
Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!
Az X52 kijelzõjén a zónaidõkön és stopperen kívül tudomásom szerint nem lehet mást kiíratni. Létezik hozzá valami hackelt meghajtó? (Meglepne...)
Logitech g15 van rajta lcd-kijelzõ
az komoly lenne ha mondjuk az lcd-kijelzojen par adatot meg jelenitene mind pl a magassag, hdg, sebesseg stb
http://www.logitech.com/index.cfm/keyboards/keyboard/devices/3498&cl=hu,hu
tenyleg
Valakinek az oran kivul sikerult a Saitek X52 joystick lcd-jen mast is kiiratni?
A következõ beállításokkal: Graphics Custom, Aircraft: Medium High,Weather: Custom Traffic Low
1280x1024x32 Target Frame rate ultimate Filtering Bilinear Anti alising nincs bekapcsolva Global texture ? High
Budapest Airport illetve budapest Sceanary betoltve ferihegye a kifuto pályán álva egy Beechcraft Baron 58 G1000 gépben ülve
fsx ala az sp1 telepitve!
a Régi gépemen 18.1 fps az ujon 22.5
ui.: azert van kulombseg a ket gep kozott 3dmark06 ban a regibe 4789 csinalt
E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2
És mi az amit kéne változtatni a gépemen?
Mivel hasznaljam szerintetek az uj gepemen a az FSX-et rakjam fel a vista 64 bites verziot akkor ugye mar a windoz is latja vagy xo-alatt hasznaljam
Mert azt hallottam hogy vista alatt lassabb 😞 mi ebbol az igazsa)?
Nekem elég max fél teljesítményen is.
Sebaj, amíg nem lesz meg a teljes verziód, ezzel is lehet repkedni, gyakorlásra alkalmas...
Itt találsz egy nagyon jól megírt cikket, ezúton is köszönet a szerzõnek, fLeSs-nek.
PH cikk: Processzorok 64 biten
Nekem egyre inkább úgy tûnik, hogy a tiédhez hasonló erõs konfigurációk esetén érdemes áttérni a Vistára, lassacskán, ha lesznek hozzá jó driverek,teljesítményben és látványban elõnyösebb lesz az XP-nél. A 64 bites változat kérdõjel a számomra, tesztek alapján nem sok helyen látszik az elõnye, biztosan sok programmal nem mûködik együtt megfelelõen.
(Csak érdekességként írom, hogy az ósdi számítógépemen az FSX+SP1 hasonló FPS-sel fut XP és Vista alatt...)
Nekem néhány nekifutás után sikerült, bár az Eiffel torony képem még hiányzik.
Eiffel torony
Nálam az jött be, hogy mindent a robotpilótával irányítottam, autothrust+sebesség+magasság+kormányzás, kivétel a leszállásnál, ott korrigálni kellett az irányon.Ha szép szabályos fordulókat végzel állandó sebességgel, esetleg méred az egyes oldalakon megtett idõt, nem térsz el nagyon egyik irányban sem. Érdemes a hosszú oldalon nagyobb távolságot hagyni, úgy több lehetõséged marad irány és magasság korrekcióra. A zöld nyilakhoz mindig minél közelebb kell elhaladni, ha túl messze vagy, érvénytelen a kör. (Azt hiszem, hogy meg lehet egyszer ismételni.)
Szóval nem tapasztaltam bugot, leszámítva, hogy nem tudom milyen közel kellene a fotós körnél a toronyhoz repülni ahhoz, hogy a fénykép is meglegyen.
(Néhány másik küldetésnél azt vettem észre, hogy a zöld nyilakkal jelzett helyeken nem történik semmi, míg kissé mellettük elhaladva sikeres a küldetés.)
Ok, este megpróbálom. Szombaton reptem vele legutóbb, akkor a demó kiírta, hogy lejárt a próbaidõ, vegyem meg a teljes verziót. Azóta nem próbáltam, így nem tudom, hogy ha este elindítom, enged e még használni, azaz a korlátozás az összidõt korlátozza, vagy egy elindítás utáni használatot?
Valaki meg tudta csinálni a Párizsi légibemutatós küldit? Amikor egy Airbus-szal kell repkedni. Azt írja,hogy ugy repüljek el a reptér felett hogy a sebesség legyen 330 csomó a magasság pedig 500 láb.
Mind a kettõ megvan és tök egyenesen repülök el a reptér felett és Mission Failed. Nem tetszik neki. :S:S:S millioegyszer probáltam, azt teszem amit leír és mégsem jó. Esetleg valami ötlet? Valakinek sikerült már?
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)