Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

alert
Nincs jobb szó rá se bõvebb 😄 én tudom mit tudtok és azt hiszem eléggé felfeszítettétek az fs2004 korlátait 😄 a többit majd a GA júzerek úgyis értékelik 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

alert
Nincs hozzá még patch. Ha valami nem oké nálad, akkor jelezd nekik a fórumban vagy e-mail-ben, elég hamar válaszolnak. Sajnos az oldalukhoz és az értékesítéshez semmi közöm, ebben csak õk tudnak segíteni.

Clidey
Ha minden kötél szakad, én tudok egy tuti tippet:
- DVD lemez tokjában sík felületre való helyezése (lehetõleg padló)
- Páros lábbal - enyhén tudathasadásos magatartást felvéve - teljes erõbõl való ráugrás.
- Elfáradni Lipótmezõre és tépni ott egy sorszámot, majd kedvesen mosolyogni az ápolókra.

<#idiota>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Tökéletesen mûködik a mélboxom...megkaptam hogy "amazing", nade bõvebben? 😄DDDDDD

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Azért a regisztrációval sincs minden rendben az Aerosoft honlapján... Hiába próbálom meg felvinni a Venice X dobozos verzióját, állandóan reklamál, hogy az email cím (amit dobozos lévén a bejelentkezés után már meg se kell adni) vagy a serial number nem egyezik. Pedig az Aerosoft küldte a terméket, feltelepíteni sikerült a seriallal, szóval nem tudom, mi a gondja.
Tényleg, Alert: van már hozzá valami patch, vagy kár is erölködjek a dologgal?

Intel Core i5 CPU 2,67GHz + 8 GB RAM

alert
valami nem ok a mailoddal en meg reggel valaszoltam, de a multkor sem kaptal meg valamit. en lecsekkoltam, ma mindenki megkapott tolem mindent. ellenorizd plz

Clidey
Várom a mailod a 2004-es verzióval kapcsolatban, Pítör! 😉

w77d
egy év alatt 5 óra?? az szép XD

eladnám egy éves kb 5 órát használt saiter cyborg evo botkormányomat. 4.500 forint, érdeklõdni az [email protected] címen.

amd x2 3800+ / 2 gb ram / hd2600xt

bondi
De, most láttam, hogy be kell regelnem ott a terméket, és gondolom utána kapom a linket.
Az a baj, hogy melóhelyi gépen ezt nem tudom megcsinálni, de hazaérek ezzel kezdek 😊 Tetszenek a hidak 😛

Papirzacsi
Nem kaptál hozzá serialt, amivel aztán beregisztrálhatsz az aerosoft oldalon?

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Igen,és Aerosoftról,vagy máshonnan nem lehet ingyen leszedni csak az update-t?

E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2

bondi
Az a baj, hogy én a Simmarketen vettem meg, de ott még nincs meg ez a javítás. Ötlet, hogy honnan lehet leszedni az Aerosofton kívül?

alert
Ja igen ahogy Zacsi említette, ez a legújabb 1.4-es verzió.

alert

alert

wolfaud
Melyik a jobb az fsx-nek Vista 32 vagy Vista 64?

Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!

wolfaud
Mi történt felhagysz az fsx-el??

Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!

Papirzacsi

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

kicsit off, elnézést:

(Gamer) PC eladó (pl. repüléshez). Legfõbb paraméterei:

Asus P5KC 1033MHz FSB, Core2Duo E6750 2.66GHz , 4GB DDRII 800MHz (833MHz), 300GB SATA-II 16MB 7200rpm, Gigabyte GeForce8800GTX 768MB DDRIII, fekete házban, 430W-os tápegység, +2 hûtõventillátor, WLAN kártya, DVD-DL, vezetéknélküli USB-s billentyûzet + egér.

Decemberben raktam össze, így ennek megfelelõ garancia van még az alkatrészekre. (64bites Vista-val mûködik jelenleg, gond nélkül, húzva nincs).

Az árban benne van még egy SAITEK X52 gázkar+botkormány (kifejezetten repüléshez), illetve egy MS Flight Simulator X Deluxe Edition (HUN), dobozos sw. (Ez a két portéka esetleg külön is eladó, 25eFt-ért).

Komplett ár: 215.000,- Ft. Csak kp.
Érdeklõdni telefonon lehet, 20/913-4755.

MBA 11,6\" OSX 10.7.3 / HTC Sensation XE / Samsung Galaxy Tab P7500 ICS4.0.3

Lehet,hogy hagyom az egészet,mert csoda történt: MAH3-mas hívójelemmel a 36-os kapuhoz küldött!!!!!<#eljen><#vigyor>

Ok,eljutottam odáig, hogy megvan az SDK<#buck>. De mit értesz az alatt, hogy meg kell neki adni a BGLCOMP-ot?

alert
FSX Software Development Kit. > www.fsinsider.com

Nah,ezt légyszi kicsit érthetõbben. Hol találom meg a BGLCOMP-ot?<#vigyor><#szomoru1>

bondi
Akiket érdekel, néhány info komolyabb kiegekrõl:

Nálam úgy néz ki összeállt a kép.
Repülõk:
Ariane 900 ER X szépen muzsikál, elég korrektül lehet vele repkedni, már egyáltalán nem olyan ördöngõsség. VNAV és LNAV, FMC speed, minden jól mûködik. Vannak még idegeítõ bugok, de dolgoznak rajta állítólag. (pl mentett állás gyakorlatilag nincs, mert a panel állapotot a bonyolult programozás miatt lehetetlen elmenteni)

A PMDG 747X sztem ütõssebb, szebb a grafikája, és sokkal többet tud az FMC, nincs semmi egyszerüsítve benne. Elég macerás megtervezni egy utat, kell még hozzá rutin 😊
Aki komoly géppel szeretne repülni, mindkettõ elég nagy kihívás szvsz, bár azt kell hogy mondjam, a PMDG kevesebbért pénzért többet tud. Az igazi feeling, ha még az FS2Crew kieget is ráakasztjuk a PMDG-re, gyakorlatilag ennél élethûbb szimuláció PCre sztem nem nagyon van.

Grafikában maradtam az XGraphics-nál, ja és magyar létemre nem hagyhattam ki a MegaAirport LHBP-t. Nagyon szép, bár néhány buggal itt is találkoztam, pl a kisbusz 3 méterrel a föld felett ment 😊

Újításként tegnap felraktam a MyTraffic5.1-et. Elég szép mennyiségû "valódi" AI-t futtat. Egyszerûbb gép modellek, de nincs többé Orbit meg tökömtudjami 😊

Ezek szépen muzsikálnak együtt, nem akad semmi össze, és elég élethûen lehet repkedni. Picit viszavettem a grafikából, egy hasznos tipp (PMDG-tõl), hogy az Aircraft beállításoknál érdemes kikapcsolni a gép árnyékot vet önmagára opciót, sok erõforrást szabadítunk így fel. Azért azt tudni kell, hogy ilyen szintû gépeknél a rengeteg kapcsoló meg funkció miatt lényege FPS csökkenés van VC esetén. Nálam olyan 13-18 közé esett, ami alap gépekkel 25 körül van!!!

Ha kérdés van, szívesen segítek. Egy tény, így sok köze nincs a játéknak az alap FSXhez, és az élvezeti szintje sem összehasonlítható.

alert
Persze hogy nem tud. Meg kell neki adni a BGLCOMP.exe-t. Ez az FSX SDK-ban van benne és õ tud XML-bõl BGL-t fordítani.

Megnéztem, módosítottam,de a program nem tud BGL-ben menteni,csak XML-ben. Tehát nem tom felülírni az af_lhbp.XML-t.

DJ Skyline
sok helyrõl, nekem most ez a kettõ ugrott be:
Simviation
Avsim
az Acceleration eléggé jó, sok új küldetést, és 3 új gépet tartalamaz: egy verseny P-51 Mustangot, egy F-18-ast, és egy EH-101 helikoptert! de ezen kívül ott van még a Budapest Scenery, meg az ûrsiklós kiegészítõ! másról így nem tudok, kicsit laikus vagyok még a játékkal kapcsolatban, majd a szakavatottabbak mondják mik vannak még. hogy letölteni, hát az egyéni probléma 😊

a plusz gépeket amúgy meg egyszerûen kell betenni, ctrl+c és ctrl+v, de a readme általában írja mit hova

zstomi
Sziasztok!
Segítsetek, mely kiegészítõket érdemes letölteni a programhoz?!
Repülõket hol találok és hogyan tudom a játékba "betenni"?

wolfaud
Még pár évig nincs olyan gép amin fullon jol fut az fsx de a legerõsebb core 2 vagy quad core és videokártyába pedig csak a legerõsebb Nvidia

Ok 😄.
Csinálok bizt.mentést aztán majd holnap mekiesek...
Azért köszi.

alert
Ezek után nem igazán értem, hogy mi alapján logikázik 😊 próbálgasd...

És az nem lenne jó,hogy minden,kivéve a 2-es terminál állóhelyeinek az airline kódjából kivennám a MAH-ot?

alert
Hát akkor passz. Több dolgot tehetsz. Ha nagyon zavar töröld ki a felesleges állóhelyeket vagy repülj online vagy ne használd az FS ATC-t. Mindig is vacak volt sajnos. Esetleg töltsd le és olvasgasd az FSX software development kitet hogy milyen módon kezeli az engine az állóhelyeket és hogy lehet változtatni rajta.

Megnyitottam, megnéztem, hogy a 37-es kapu pl "elfogadja" a MAH hívójelet. De mégsem oda irányított,vagy egy másik olyanhoz,ami elfogadja.
Az adatok,amiket beállítottam a Select Aircraftban a Details gombra kattintva: -Tail number: HA-LOU
-Airline Call Sign: Malév
-Flight number: MAH3
Mi nem jó? (most a változatosság kedvéért az 80-as kapuhoz küldött,ahova nem lehet normálisan beállni)

alert
Notepaddal ne próbálkozz, mert kódolt fájl. Az FSXPlanner-el kell megnyitni, amit az egyik elõbbi kérdésedre válaszoltam 😊 A reális hívójel alatt azt értem, hogy olyan mint a valóságban. Tehát pl Malév = MAH, EasyJet = EZY, stb. Ezt azért mondtam, mert ha jól emlékszem, akkor valóságnak többé kevésbé megfelelõ hívójelek vannak a rendelve a kapukhoz. Többnyire. Ha jól emlékszem.. 😊

Ja,és mit értesz reális hívójel alatt?

És mivel nyissam meg az AFCAD-ot-mert notepad nem vágja a kódolását?

alert
Már nem emlékszem fejbõl az AFCAD-re mert nem én csináltam. Elõször hagyd a fájl buherálást csak nézd meg, hogy pl a 41-es kapuhoz milyen hívójelek vannak rendelve és utána FS-ben repülj ugyanazzal a hívójellel. Ekkor biztos, hogy olyan állóhelyre fog küldeni, aminek a paraméterei között szerepel az a hívójel.

alert
Nana 😊 ez egy szerkesztõprogram, amivel a fájlt szerkeszted. A move plane csak arra vonatkozik, hogyha az FS fut a program futása mellett, akkor egyszerûség kedvéért FS-ben a repcsit áthelyezheted az FSXPlannerben kiválasztott koordinátára. Ehhez persze SLEW mód kell. Neked az egyes állóhelyek és minden más objektum paraméterén kell változtatnod, majd menteni a fájlt, újraindítani az FS-t (vagy reload-olni a scenery-t) és akkor onnantól kezdve az új paraméterek lesznek érvényben.

Köszi,jónak tûnik a program,csak még nem tom használni. Hogyha pl a 42-es kapuhoz akarom irányítattni magam,akkor csak jobbgomb a kapura és Move plane to here?

DJ Skyline
rendben, köszi

alert
Pentiumot se komálja. Én kifejezetten az Intel Core2-es vagy QuadCore processzoraira céloztam. Ezekrõl már beszéltünk néhányszor a topicban. Ha visszaolvasol, akkor már a könyöködön fog kijönni, hogy milyen gépen fut jól az FSX és melyiken illetve konkrét teszteket is találsz 😊 Ha a frissített FAQ-ot elolvasod, ott is le van írva, hogy kb mire számíts.

DJ Skyline
Pentiumot jobban komálja akkor? nekem jelenleg Pentium van, de gondolkozom egy új gépen, és akkor inkább most tudjam meg mi a jó a játéknak, és ne majd akkor essek pofára mikor már meg van a mondjuk jó gép, és még sem hasít 😄 na nem mintha csak az FSX miatt újítanám fel a gépem, vannak más játékok is, de azoknál nem mérvadó, hogy most Pentium vagy AMD

alert
af_lhbp.BGL a fájl neve és az Aerosoft mappán belül keresd a Budapest scenery-ben. Itt egy ingyenes progi hozzá: FSXPlanner

Hypo
Elfut az, de megveni jobb😊

alert
Maxon biztos, hogy nem tudod futtatni, mert AMD procid van és abból is "csak" egy 3800-as. Ez sokmindenhez jó, de FSX nem szereti az AMD-t a 3800 pedig végképp kevés neki. Elfutna, de messze nem full grafikán.

inter94
Sziasztok!érdemes sztetek letöltenem a játékot?elbirná a gépem 1024*768-as felbontásba és azon kb minden maxon?

Asrock AliveNF6G-VSTA,Gainward 8800GT 512MB,Amd Athlon64 X2 3800+ 2ghz 2x1gb DDR2 RAm

És ezt az AFCAD fájlt hol is találom meg?<#buck>

alert
Ezt a szar FSX ATC kezeli... az egyetlen amit tudsz tenni, hogy megnyitod a Bp scenery-nek az AFCAD fájlját valamilyen editorral és kiiktatod az 1-es terminal parkolóhelyeit vagy reális hívójellel repülsz és akkor nagyjából valós hely szerint kapod a gate-et. Elméletileg. Aztán hogy FSX mennyire követi ezt az a beépített ATC dolga. Az AFCAD fájlban a kapuk méreteivel illetve a hozzárendelt légitársaság hívójelei alapján lehet variálni azon, hogy hova küldjön. De így is néha logikátlan..