Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem is nagyon tetszik, itt találtam:
FSX Cessna C-172N
Csak nem Te készítetted? Esetleg a gép a tiéd?
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Lene egy nagy problémám az a problémám hogy egyszer játszotam a Flight simulator x-el és akkor minden jó ment de letöröltem és mikor ujra fel tetem utána már nem volt minden rendben az történt hogy hiába nyomom meg az F10-et nem jön elõ az az ablak de már meg nyomtam a (w)-de még ekor se történt semi.
Mit tegyek???
E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2
Amúgy ami a képen van,az csak egy pillanatra jön be,nem lehet semmit sem választani, mert eltûnik.
Ez egy parancssoros (DOS szerû) alkalmazás, nincs felhasználói felülete, paraméterezni kell. A paraméter a fájlnév, amit lefordít és van az a néhány kapcsoló, amit a screenshoton is látsz. Parancssorból (DOS ablakból) indítsd, vagy hozz létre egy batch fált és abban paraméterezd.
Láttam hogy írták lejjebb Ground Environment X európai verzióról, hogy már kint van, de én sehol nem találtam pedig kerestem rengeteget. Csak USA&Canada verziót találtam, valaki tudja hogy mi a helyzet ezzel?
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Alkonyati repülés a Pécs-Pogány reptér körül a #4621-ben szereplõ sceneryvel:
Nagyon jó, gratula a készítõnek!
A sasok a scenery részei? Nagyon tetszettek. (lásd a galériában)
Nálam a kifutópálya kellõs közepén van egy benzinkút, gondolom, hogy az FSX alap scenery része látszódik. Néhány vontató jármû helyett talán jellemzõbb lenne a reptéren 2 AN-2-es, egy sárga mentõhelikopter és 1-2 vitorlázó repülõ. A pécsi tv torony, mint VFR tájékozódási pont jó lenne még.
Mégegyszer köszönet a sceneryért.
Ha csak a légifelvételen múlna a dolog, akkor én azt bevállalnám, úgyis beigértem már régebben a feleségemnek egy sétarepülést. Itt mondjuk akadály lehet, hogy nem tudom, milyen magasság(ok)ból kell fényképezni.
De hozzáértéssel, fõleg idõvel sajnos nem rendelkezek...
Intel Core i5 CPU 2,67GHz + 8 GB RAM
"Az FS a sceneryket két helyen tárolja. Az egyik a fõmappában lévõ SCENERY mappa, a másik szintén a fõmappában lévõ ADDON SCENERY mappa. A scenery-k struktúrája mindig a következõ: Van egy mappa amiben maga a scenery van, ez lehet bármilyen nevû pl: Budapest, és ezen belül van egy SCENERY és egy TEXTURE mappa. Értelemszerûen a SCENERY tartalmazza a 3D-s objektumokat és modelleket (*.bgl kiterjesztés), a TEXTURE pedig ezekhez a textúrát (ált: *.bmp kiterjesztés, de ez nem a szabványos Windows Bitmap, így nem tudod egy szimpla rajzprogrammal megnyitni). Ha letöltünk egy sceneryt akkor ezt kétféleképpen tehetjük be a játékba. Minden letöltött scenery tartalmazza az elõbb említett SCENERY és TEXTURE mappát. Ha ezekbõl a fájlokat bemásoljuk az ADDON SCENERY mappában lévõ SCENERY és TEXTURE könyvtárba, akkor a játék magától felismeri. Itt azonban a sok fájl összekeveredhet, ha késõbb el akarjuk távolítani. Elegánsabb módszer, ha a játék mappáján belül (célszerõ az ADDON SCENERY könyvtárba) bárhová létrehozunk egy tetszõleges nevû mappát, és ebbe tömörítjük ki a letöltött kiegészítõ SCENERY és TEXTURE mappáját. Ezután elindítjuk a játékot majd a Scenery Library-ban hozzáadjuk az új mappánkat a listához. Ahhoz, hogy ezután mûködjön a scenery újra kell indítani az FS-t (FSX-et nem)."
Nagyjából sejtettem, hogy úgy van amint megírtad, mégis reménykedtem, hogy létezik egy kb. Google Sketchup, vagy Anim8or szintû progi, amivel viszonylag egyszerûen lehet saját használatra FSX-hez modellezgetni, legfeljebb én nem találom.
FS2004-hez készített sceneryk módosítása, hogy az FSX alatt is használhatóak legyenek?
Miben áll az korábbi sceneryk FSX-hez való optimalizálása? Gondolom, hogy a legtöbb textúra átkonvertálásán kívül a modelleket és az elhelyezésüket is alakítani kell.
Köszönöm szépen!
Gondoltam rá, hogy próbálkozom az elérhetõ sceneryk alakítgatásával, de tudásban még nagyon távol vagyok ettõl. Repülõk apróbb módosításával (textúrák, mûszerfal átalakítása)kísérletezem, de még az SDK-t sem tudtam (SDK SP2-vel) mûködésre bírni. Tényleg, létezik, hogy legális FSX-nél csak aktiválás után használható? Frissen, kiegek nélkül szabályosan telepített FSX+SP1+SP2 után egybõl az SDK+SP1a+SP2-õt telepítettem, az SDK konfigurálása mégsem sikerült, az FSX menüben nem jelent meg. Meg fogom próbálni más lépésekben újratelepíteni.
Az SDK-n kívül a modellezéshez, textúrázáshoz milyen eszközöket érdemes még használni? Létezik esetleg magyarországi fórum, ahol olvashatok fejlesztéssel kapcsolatos témákat?
Tényleg, lövésem sincs, mi kell egy scenery elkészítéséhez, de ha csak fotók kellenek, akkor én szívesen vállalom bármelyik repülõtér tövirõl-hegyire való lefényképezését...
Intel Core i5 CPU 2,67GHz + 8 GB RAM
Pecs egyebkent gyonyoru tavaly voltam cessnaval es az allam leesett amint meglattam, bnagyon popec
Tud valaki FSX-hez Pécs-Pogány (LHPP) repülõtér sceneryt? Az alapváltozatban lévõ kissé "elnagyolt". FS2004-hez találtam egy régebbi változatot, de az sem hasonlít a reptér jelenlegi állapotához.
Nemrég voltam Mediában körülnézni, és találtam egy Saitek Pro Flight nevû thorttle control-t. A kérdésem az, hogy használ-e valamelyikõtök ilyet, vélemény, szereti-e az FSX,be lehet-e állítani utasszállítóhoz?
Köszi!
Vendégem is lehetne 1 pizzára, vagy akármire.
Dugó
Felturbóztam a gépem "erõmûvé".
Valaki segítsen már, miért nem tudom a régi kományokat illeszteni.
Pedig olyan jól mûködtek a FS2004-nél. A neve: ATTACK Thruttle.
Ezt emlékezetbõl írtam, mert nem otthon vok.
Kösz.
Dugó
http://bobholland.com/fs/
Endawour tõled is sorry, ha tudok segítek, de akkor inkább telefonon, mint irogatva, privátban majd egyeztessünk...lol, már fogom figyelni 😄