Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Graphics:
Global texture: -a legmagasabbra teheted, textúrák megjelenítésének a minõségét szabja meg, ha nincs a maximumon, bármi mást állítasz, nem a legszebb lehetséges képet kapod
Felbontás: 1280*1024 - vagy a monitorodnak megfelelõen, LCD-TFT esetén a natív felbontás adja a legélesebb képet.
Filtering: Anisotropic
AA: Driverbõl 2x
FPS target: 20-30 között érdemes rögzíteni. Ha nem fixálod, CPU teljesítményt von el feleslegesen
-
Aircraft: Ultra High
Scenery:
LOD radius: Large - Közepes is elég lehet, érdemes próbálgatni
Mesh complexity: 65 - 45 a közepes érték, 50 felett felejtõs
Mesh resolution: 38m
Texture resolution: 1m
Ezeket a beállításokat nem érdemes a maximumra tolni, mert nincs mögöttük megjeleníthetõ tartalom, az FS-t a késõbbi lehetõségekhez készítették elõ vele.
Az FSX alap scenerykben a textúra felbontás 1m-es, a mesh 38m. (LOD10)
Ezek felett a program interpolál, FPS-t veszítesz. Bizonyos kiegészítõk ennél részletesebbek, a leírásokban meg szokták adni a javasolt értékeket.
Water effects: low 2.x - én is így használom, de érdemes megnézni az effekteket más beállításokkal, látványosak, de az erõforrást zabálja.
Land detail textures: pipa be
A Scenery Complexity:
Autogen density:
spec effects:
Érdemes végigpróbálgatni egyszer-kétszer, hogy melyiknek milyen hatása van.
Az AI trafic beállítása közepes értékek felett szintén zabálja az erõforrásokat.
Szóval szerintem nincs általános szabály, érdemes kísérletezni a beállításokkal. Az viszont nyilvánvaló, hogy nam a "minden csuszkát a maximumra tolok" adja a legszebb képet.
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
www.smart-bus.hu
Köszi...
www.smart-bus.hu
Ki fogom próbálni, hogy kilövöm ezt a két cuccot egy teszt erejéig.
Elég sokat kerestem a témára, de nem igazán sikerült használható tippeket találnom. Ez jó hír, azt jelenti, hogy a 3ds max9 stabil progi és kevesen szívnak hasonló hibákkal.
A következõ lépéseket fogom megtenni:
- mindkét programot leszedem
- lemez és registry tisztítás cleanerrel,
- legfrissebb DirectX
- friss nVidia meghajtó
- cleaner,
- töredezettség-mentesítés
- telepítés egyenként, (valszeg a Gmax elõször) teszt.
Max 9-ez van egy új hotfix, ami tartalmazza az SP2-t is.
Egyetértesz a sorrenddel?
Tippem egyellõre csak annyi, hogy mivel a DirectX-et már a 3ds max után frissítettem, ez zavarhatott be.
Modellezéssel kapcsolatban kérném a véleményeteket, talán valamelyikõtök túl van már hasonló probléma megoldásán.
Tanulom a Gmax és a 3ds max9 (sp2)használatát. Néhány modellt már készítettem és kipróbáltam az FSX alatt is, illetve más scenerykbõl is tudok kisebb egyedi objektumokat átvenni.
Mind a két modellezõ program sûrûn lefagy, ami elég zavaró tud lenni.
A fagyás véletlenszerûen jelentkezik, nem tudom eseményhez, feladathoz kötni.
Mindkét modellezõ programot a saját telepítõje által megadott helyre tettem, az FSXGamePack-ot és a 3dsmax9 plugint pontosan az FSX SDK2-ban leírtaknak megfelelõen telepítettem és setupoltam.
Az oprendszer XP SP2, a DirectX az utolsó elõtti. (A legújabbat 2008 augusztusban adták ki)
Hardwer hibára nem gyanakszom, stabil a gépem, egyetlen más programnál sem tapasztalok fagyást.
Készítenek-e logfájokat az Autodesk programok, amik alapján meg lehetne a hibák okát keresni? Felteszem majd a kérdést a modellezõk fórumán is de lehet, hogy az FS pluginek is bejátszanak a hibába.
Van esetleg a hibakereséshez ötletetek?
Vagy egy jól sikerült zombifilmben, ahol már kihalt mindenki 😄
E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2
#5481??
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Üdv
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D
Akkor lõjük be a péntek-szombatot, ha bármi változás van, telefon-kontakt! 😉
Mikor látjuk testedet künn a reptéren Pítör? Lenne itt valami számodra... ;-) Koltai májsztró nem mesélt? :-D
ON
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.