Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2
Urak!
Tesztelgetem itt a FSX-et és "apró" gondjaim vannak. Az egyik az kapásból az, hogy néha a kis elmentett állásomat nem tölti be, hanem "Fatal error"-ral újraindíthatom az FSX-et. Ez mondjuk még nem olyan nagy gond, mert pillanatok alatt újragenerálom az állást és már röppenek is, DE:
Ha kiugrom a játékból (mondjuk a Windows-billentyûvel - mint most is tettem), akkor az utolsó pillanat képe ott marad az 1-es képernyömön és csak a 2-esen tudok bármit is csinálni (jelen esetben ide írni). Egyszerûen nem tudom kifeketíteni az 1-es ablakot, így bármiilyen progit ha meg akarok nézni, azt csak a kettesen csinálhatom. Ja, mondanom sem kell, hogy a visszaszállás szintén nem egyszerû, csak CTRL+ALT+DEL kombinációval lehetséges. Megy az FS a háttérben, szépen vissza is lehet lépni (ilyen furcsa módon), de ez egy kicsit furcsa. A beragadt kép persze annyira aktív, hogy minden program csak mögé hajlandó lépni, azaz használhaatlan, nem tudom az elõtérbe hozni. Amúgy nagyon szép, örülök, hogy végre váltani tudtam.
Gépkonfig: 8500, P5B, 2x2 Gb, 8800GTS minden húzás nélkül
FS: alap + SP1 + SP2, Active Sky X, Ultimate Terrain X, Flight Environment X (most kikapcsolva), Aerosoft Cessna 441 X- mindegyik clean, nem virágbolti
Mondjuk 2x volt Runtime Libari C++ kifagyásom is, de sztem ez nem annyira vészes, ez az ablakos dolog érdekesebb. Tipp? NOD letíltva! Lapozófile 10 Gb!
CoreI7 920 2.67 @ 4.1 Ghz * ATI HD4890 (OC) 940/1070 * 6GB RAM
4,3 millió Ft. nem is olyan sok 😉 és még fûteni sem kellene a szobát.
Cray
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Amúgy meg minek bill????.Én az ATC-n kivül semmihez nem használom
Két problémám lenne. Az elsõ videókártya vagy driver, vagy nem tudom mi lehet....A gurulóutakon és a felszállópályán a vonalak, ívek, felfestések mentén villog a képernyõ... vadiúj a konfigom ( ASUS P5Q alaplap, Intel Core 2 Duo 3 Ghz proci, 4 giga ram, és ASUS EN 9800 GT 512 Mb. videókártya...A teljesítménnyel nincs is probléma, mivel még 1280x1024 - en minden beállítást fullra húzva is zökkenõmentesen megy, de marha idegesítõ amikor fél évig spórolok egy ilyen konfigra és élvezhetetlen a játék egy része...inuláskor, taxizáskor, felszálláskor, valamint ugyanígy leszálláskor, kiguruláskor, beparkoláskor egyszóval minden ami a földön és annak közelében történik, élvezhetetlen a játék...Próbáltam variálni a felbontást, részletesség beállításokat, de sajnos semmi...Próbáltam a kártya gyári ASUS driverével, valamint az Nvidia legújabb driverével szintén semmi változás...Az oprendszer 32 bites VISTA, direkt a game miatt telepítettem fel mivel ha jól tudom vistára van optimalizálva a játék.
A másik kevésbé jelentõs gondom, hogy hol találok billentyûzet kiosztást a játékhoz ? Az FS 2004 - é megvan, gondolom, hogy naggyából ugyanaz ez is, de nem ártana ha valahonnan le tudnám tölteni.
Köszi a segítséget elõre is !
Egy raklap kulcs és reg. bejegyzés ott marad és azért vannak a gondok az újratelepítéssel.
Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!
Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!
Miért szántam volna oktatásnak? Csak leírtam, hogy én mit tapasztaltam az Ivap progival Vistán, és az IVAO-val online.. Semmi extra... 😊
Nezd meg hogy uninstall utan es egy reboot otan maradt e valami a konyvtarba ahova felraktad, torold, es a documents bol is a flightsimulator x foldert.
es ha nagyon biztosra akarsz menni akkor startmenu run, regedit es keres ra flightsimulator bejegyzesekre es torold majd reboot
2. Milyen kiegészítõt pontosan?
3. A topicban többször leírtuk és benne van a 2004-es FAQ-ban is. Egy picit tér el a dolog, de magától értetõdõ.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Nagy segítség kellene! Teljesen kezdõ és laikus vagyok a játékot illetõen ezért lenne néhány alapvetõ kérdésem. A válaszok nekem abban segítenének, hogy egy ismerõsömnek betudjam normálisan üzemelni a játékot! A kérdések a következõk:
1. Hogy lehet a játékot uninstallni?
(állítólag hiába törli valaki a játékot nem engedi magát újra
visszatenni! Remélem ez nem igaz!)
2. Amikor fenn volt a FSX és ráinstalláltam 1 kiegészítõt nem jelentek
meg benne az új cuccok! Nem értem miért! mitõl van ez?
3. Hogy tudok beimportálni a játékba új repcsiket meg stb.-ket?
4. Az "acceleration" kiegészítõt nekem nem telepíti fel mert azt írja ki hogy szükséges neki az FSX pedig fenn volt! Megoldás?
Válaszokat elõre is köszönöm!
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
#5635 HSZ: 4Ghz-re felhuzozz C2D + 8800 GTS (G92) vagy inkabb megjobb kari! Ati 4870 pl!!!
Az IvAp remekül megy nekem Vista64-en is. Az IVAO érdekes dolog. Amikor fölmegyek néha vannak, akik ki akarják magunkna sajátítani, de többnyire rendkívül segítõkészek. Persze elsõre nem hiszik el, hogy tudsz iskolakört repülni 😊. Amúgy általában nem baj, ha netrõl frissíthetõ repülési terv készítõ programmal rendelkezel, mert a nemrég említett SID/STAR eljárásokra eléggé érzékenyek. Nem is beszélve a fónia és egyéb alapismeretekrõl. Az sem baj, ha gyakorlolnak a kezdõ kollágák, mondjuk egy 737 vs Tököl megközelítés már megteszi. (Tudom, oda nem szoktat ilyen géppel leszállni). Egyszóval azért az online repülés nem egyszerû, feltéve ha az ember komolyan veszi.
latom ertesz hozza..
most vettem a progit(gold)de olyan lassan fut h le is szedtem,pedig borzasztoan szeretnem hajtani...
tudnal ajanlani vmi megfizetheto viedeokarit amivel jobban fut..?
(30FPS-sel kb.)
a procim : Pe 3,0GhZ DualCore
alaplap: Int GNT 45
mostani(szar)videokartyam :HD 2400 PRO 512Mb(evvel szart se megy..)
koszi..!
Seven-Four-Seven--Heavy
Sorban kipróbálom õket, egyébként én vista-t használok és magával az ivap-al semmi gond nincs.
Az FSX-et minden brutálisan lefogja. Nagyon jó gép kell ahhoz, hogy szépen fusson addonokkal. De hogy konkrét példát említsek, 4Ghz fölé húzott core2 duo és Ati 4870X2 páros már 25 fps felett produkál jó grafikán mega airport szirszarral is.
Nagyon régen repültem IVAO-n. Az FSX-es verzióval eleinte problémák voltak, Vistával pedig tudtommal egyáltalán nem kompatibilis az Ivap. Mindenesetre gyõzõdj meg arról, hogy az FSX SP2 vagy az Acceleration pack telepítve van, illetve hogy a legújabb IvAp v2 - 1.9.6.2039 verziójú Ivap-od van. A videókártya driver-t sem árt frissíteni. Ha ezek után sem javul meg, akkor sajnos az van, hogy még mindig nem foglalkoztak a Vista kompatibilitással. Esetleg még ötletként a Vista Aero felület kikapcsolását és klasszikus windows téma beállítását tudom elképzelni. Vannak programok, amelyek megzavarodnak a Vista témáitól. Esetleg megpróbálhatod az Ivap exe állományait Windows Xp kompatibilitás módra állítani.
Sajnos annyi idõm nincs hogy minden hozzászólást végigolvassak és sorry ha már ezerszer tárgyaltátok, átrágtátok.
Nem tudom repülsz e IVAO-n? de ha igen azzal tudsz vmit kezdeni hogy az IVAP ablak és full screen mód miért kivitelezhetetlen? Legalább is számomra!!!
Ha megnyitom IVAP-ot fullscreen módban, akkor lecsukja fsx-et ikonba! :-(
Lehet csak vmi win beállítás kérdése de gondolom te jobban értesz ezekhez mint én ! (VISTA 64)
Természetesen továbbra is szívesen segítek neked és bárkinek bármilyen problémában, ami FS-el kapcsolatos és tudok rá megoldást, legyen az teljesítmény kérdés vagy más. Az optimalizációról amúgy már sokat társalogtunk itt, én pl nem egyszer tettem közzé olyan beállításokat, amivel az FSX maximális grafikán fut és a kiegészítõk is a lehetõ legjobb teljesítményt hozzák majdhogynem a legjobb grafikával. Mindig kiemeltem, hogy ez nem egyenlõ azzal, hogy maxra húzzuk a csúszkákat. Sajnos. A beállítások részt egyszerûbbé és közérthetõbbé kellett volna tennie a Microsoft-nak. Lehet, hogy írok mostmár valami tool-t, ami beállítja az ideális konfigot a legjobb futáshoz.
Azt meg szerintem felejtsuk mar el alapbol hogy egy szimulatort egy fps hez vagy barmi hasnlohoz probalunk hasonlitani, crysis megizzasztja a geped de messze nem szamol annyit mint a szimulator.
Ha mindenutt 25 / 30 fps van az jo
Igaz ez a 30-35 FPS is sovány a többi "játék" 120-150 FPS-es értékeivel szemben!
Igaz ez a 30-35 FPS is sovány a többi "játék" 120-150 FPS-es értékeivel!
JackDow
www.smart-bus.hu