Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
You\'ll Never Walk Alone
TDU: X1650PRO \"Furcsa. Valaki véletlenül bedeszkázta az ajtómat.\"
A rövidebb küldetésekkel próbálkoztam eddig, valamelyikeket sikerült megcsinálni.
Nekem az ilyen rövid küldetések tetszenek, fõleg az air race. De ha veszek joystickot, akkor lehet megpróbálok így flight plannerrel is repülni. Egy jobb géppel azért élvezetesebb lenne, gyönyörködni a kilátásban. 😊
Szerintem jók az alapküldetések is. Végigjátszottad már az összeset?
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
Jobbára errõl szól a játék. Az Air race-t ki sem próbáltam😊
You\'ll Never Walk Alone
Megpróbálkoztam egy advanced fokozatu helikopteres misszióval is (Tutorial 12: Helicopter Maneuvers 2) . A kapukon másodjára sikerült átmennem, és menteni is utána. De a mozgó hajóra nem tudok leszállni, már 10x próbáltam :S Még álló helyre sem könnyû, nem hogy mozgóra. És még csak nem is egyenletesen mozog, megáll, elkanyarodik... Csoda lesz ha azt meg fogom tudni csinálni 😊)
Scouser: csak BP-re van az Aerosoftnak, de az nagyon ottvan 😄
You\'ll Never Walk Alone
joyom van, majd ha újra rákapok lehet veszek egy normálisat😊 Szoktatatok online repülni?
You\'ll Never Walk Alone
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Érdeklõdnék,hogy tud-e segíteni nekem abban valaki,hogy FSX-hez olyan kiegészítés van-e amiben TANKER gépet lehet vezetni és tankolnak belõle vadászok stb... ?
Köszönet
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Megtudjátok nekem mondani,h a TrackIR 4Pro mûködik FSX alatt? Ha igen, akkor mit kell feltelepítenem ahhoz,h úgy mûködjön, mint FS2004 alatt, ugyanis alapból nem megy!?
A Mega Airport Bp. egy nagyon összetett, részletes scenery, a legtöbb mai gépet max. beállítások mellett megfekteti, ezért szaggat nálad is.
Ha kicsit visszaveszel a beállításokból, kevésbé fog szaggatni. Jelenleg FSX-hez az 1.4-es változat a legfrissebb, ez tartalmazza a Bp környéki kis reptereket is. Ha nem ez van meg, az Aerosoft honlapjáról a cd-kód beírásával letöltheted. A gépeden szépen fog menni a Mega Ap. Bp., a beállításokról itt ezen a fórumon is találsz infót.
A RedBull Air Race 2008 scenery telepítõje FS2004-hez készült, FSX-hez kézzel kell telepíteni:
1. A telepítõnek megadsz egy ideiglenes mappát, oda csomagolja ki a sceneryt.
2. Elolvasod a readme-t.
3. A "RedBull_Airrace_2008_Budapest" mappát átmásolod az FSX/Addon scenery mappába.
4. A "Flights/Redbull Budapest 2008 mappa tartalmát (.WX és .FLT fájlok)bemásolod, vagy áthelyezed a c:\Documents and Settings\userneved\...
-nem emlékszem a mappa pontos nevére, de keresd azt az FSX mappát, amiben van már egy csomó .FLT és .WX fájl a mentett repüléseidrõl.
5. Ezután indítod az FSX-et és a settings/scenery beállításoknál hozzáadod a RedBull_Airrace_2008_Budapest scneryt.
Ezután a freeflight mentések között megtalálod a 3 mentett beállítást.
Nah mind1 még próbálkozok.
Egyébként próbáltam már sokszor, de még a könnyebbik red bull pályán se sikerült 2x normálisan végigmenni, nem könnyû... azthiszem kelleni fog egy joystick, most gamepaddal (+ billel) próbálkozok.
(Lévén ez nem egy eredeti FS-X add-on, így természetesen nem is egy mission, ez egy teljesen különálló scenery. De abból a leghiperszuperebb amit valaha is láttam! <#idiota>#idiota> )
Jó repülést!
Felraktam az Acceleration expansion -t, nagyon jók a Red bull air race pályák, Budapesti nálam nincs benne 😞
Illetve felraktam a Mega Airport Budapest-et is, de attól a reptér területén kb. 2-3 FPS-el megy a játék...
Nagyon tetszik a játék, helikopterrel elég nehézkesen boldogulok.
OZx Developer Guides: Making Scenery for Country Airstrips
Terep textúrázásával kapcsolatban kérdeznék:
Az FS EartTiles-szel "készült" képbõl egy viszonylag kis (6 km2-es) területrõl (kb. 6 km2-es) is elég nagy méretû bgl keletkezik, csak nyári textúra esetén is kb. 20 MB-os. Tudnátok-e tippet adni arra, hogyan lehet jelentõs minõségromlás nélkül pl. a resample program paraméterezésével kisebb bgl-t elõállítani?
Van néhány ötletem, de még nem tudtam kipróbálni.
1. Az eredeti bmp textúrát tisztítás, élesítés, gimpelés után pl. a felére kicsinyítem, majd az eredeti koordináták közé resamplelem.
2. Több, különbözõ részletességû textúrákkal készített kisebb négyszögrõl készítek terep bgl-eket, a reptér a legrészletesebb, a többi terület kevésbé.
Más. Van-e módszer arra, hogyan lehet a textúra határvonalánál látható éles, eltérõ részt az FS textúrával összemosni? Gondoltam, hogy screenshotokat készítek a átmeneti zónáról, majd a textúrám széleit photoshoppal eszerint átrajzolom. Ez elég hosszadalmasnak tûnik.
Próbálkoztam azzal, hogy a textúrám széleit átlátszóvá tettem, de nem mûködött. Láttam már sceneryken ilyen megoldást, de nem jöttem még rá a módszerre.
Annyit írnék még, hogy az SP1 telepítése szinte kötelezõ, nagyon sok javítást tartalmaz. Az SP2 szintén sok újítást tartalmaz, viszont a régebbi, FS2004-hez és SP1 elõtti FSX-hez készített kiegészítõkkel komoly összeférhetetlenségi gondok lehetnek. Ebbõl a szempontból szinte nagyobb lépés van az FSX SP1 és FSX SP2 (vagy az Acceleration) között, mint az FS2004 és az FSX között! Nálam SP1 alatt szinte 100%-ban mûködnek a korábbi kiegészítõk, míg az SP2 alatt meg sem jelennek, vagy nagyon hibásan.
Ezek ingyenesen letölthetõek, a telepítésük frissen telepített, egyéb kiegészítõk nélküli FSX-hez ajánlott. Mindegyik csomag sokat javít a szimulátor használhatóságán sebességben, látványban, de nem tartalmaznak újrepülõket. Az Acceleration fizetõs kiegészítõ, azon kívül, hogy az SP2 javítócsomagot is magában foglalja,tartalmaz néhány újabb gépet és küldetést is.
Ez számít eddig az alapjátéknak. Ehhez lehet mindenféle egyéb fizetõs, vagy ingyenes kiegészítõt telepíteni: repülõgépeket, repülõkhöz textúra csomagokat (repaint), reptereket és nagyobb területeket ábrázoló sceneryket, küldetéseket, a valósághûbb látványt elõsegítõ -terepet, vizet, felhõket stb.- tartalmazó csomagokat.
A hivatalos szervízcsomagok az fsinsider.com-ról tölthetõek le. Telepítésük elõtt és után is javasolt töredezettség mentesíteni az FSX-et tartalmazó meghajtót.
A fizetõs kiegekrõl sok screenshotot találsz a honlapokon, vagy a különféle FS fórumokon.