33535
  • L Viper #31413
    Bő 9 éve használom, még sosem volt szétszedve. Az irányok pontosak. A gázkar kezdett el mostanában "ricegni" kicsit, ha tolom, de beáll pontosan. Ha rászánom magam, kipucolom.
  • saca79
    Joy-ban én is a Speedlink Black Widow-t ajánlom, Robosztus masszív kis cucc és FSX hez legjobb választás mert a gázkaron el van helyezve egy rudder vezérlő,és ha nincs külön pedálod akkor nagyon meg tudja könnyíteni az irányítást :) Egyedül az illesztő progija akadt össze az elején az FSX el de a legújabb került fel és hibátlan volt. (a gyári telepítő cd-t el kell felejteni)
  • polluxware
    2006 óta használom, jobbára csak fsx-re és azt is nagyon finoman..

ami baj vele ,hogy a gázkar részét akárhogy kalibrálod "miceregni-mocorogni" fog fsx alatt... (1-2% ide oda)

félévente érdemes szétszedni, a potikat kiszedni a helyükről, és kézzel átforgatni ide-oda a teljes mozgástartományukban (ettől megint pontosak és ricegés mentesek lesznek) -> persze addig amíg végleg el nem kopnak
  • Hont
    Nekem is volt ilyen! Kb 6 évig használtam minden gond nélkül!
    Szerintem ár érték arányban az egyik legjobb!
  • Feketegyöngy747
    Ja igen Joyal kapcsolatban.
    Anno talán 8-9 éve is van már, hogy egy Seitek Cyborg evo-t a tescoban vásároltam vagy 10.000 ft-ért. Egyszer már nyugdíjaztam de sajnos vissza kellett hívnom, nem tudom milyenek a mostani Seitekek de ez nekem nagyon bevált.
    Tudom vannak akik morognak a Seitek-re szerintük ez is egy nagy rakás kaki de előtte egy thrustom volt azt 1 éven belül szét csavartam.
  • Feketegyöngy747
    Na ügy tűnik végre ismét rend van az FSX háza táján, az Aerosoft is helyre állt sikerült letöltenem a legújabb 1.31 frissítést így megint szépen dorombolnak a hajtóművek ezek szerint kijavították a hibát.
    Megszűnt végre ez a borzalmas szaggatás, nem maradéktalan de már nem idegesítő.
    Lehet ennek örömére be is iktatok egy OTHH-OMDB utat.
  • Nyiri
    Nekem ilyen volt míg darabokra nem törtem. Egy rakat szar ez a Joy.
  • L Viper #31406
    Ha jó árban akarsz jó Joyt, ilyet vegyél, elnyűhetetlen:
    Speedlink Black Widow!
  • csiben
    Időközben bejött a képbe egy LOGITECH Extreme 3D Pro féláron, használtan és ez helyben is lenne. Állítólag szép, megkímélt állapotban van, holnap megnézem.
  • Feketegyöngy747
    Sikerült megoldani a problémát.
    Valami baj volt a Black Box A330-al le kellett törölni.
    Fogalmam nincs mi okozza a problémát ezelőtt jól működött a Black Box.
    Köszönöm a segítségeteket és a javaslatokat minden esetre az fsx cfg file-t lecseréltem.

Valaki használ Aerosoft Airbus A320-19-18-at. Az újabb 1.30-as frissítésnél valami nálam elcsesződött a hajtómű teljesítménye drasztikusan le és fel mozog és a kijelzőn is a mutatók mint valami őrült le föl mozognak. Akkor csinálja ezt amikor az automata tolóerőt aktiválom a kiválasztott sebességnél próbálná tartani a sebességet, repülni lehet vele de borzalmasan idegesítő.
    Már más külföldi fórumokon is utána néztem a dolgoknak de eddig eredménytelenül. A megnyugtató csak az a dologban nem csak az enyém csinálja, sokaknál jelentkezett ez a probléma. Az aereosoft fórumánál is megnéztem de ott se sokat segítettek.

Talán valakinek itt a fórumon van valami ötlete,vagy szembe találkozott ezzel a problémával aki szintén Aerosoft Airbust használ, és sikerült ki küszöbölnie a hibát, rá akadt a megoldásra az interneten ami fölött én talán átsiklottam.

köszönöm és szép estét mindenkinek.
  • csiben
    Sziasztok!

Korábban már repültem az FS9-el, a repülés, navigáció alapjaival tisztában vagyok. Sok év kihagyás után gondoltam újra előveszem a szimulátort. Pár hónapja megvettem Steam-en az FSX-et, de azóta pihen. Első lépésként egy joytstick-ot kellene venni és ebben szeretném segítséget kérni a tapasztaltabbaktól. 3 típust néztem ki, árban igaz "sok"különbség van, de tanácstalan vagyok, melyiket érdemes megvennem. Itt azt is bele kell kalkulálnom, hogy lehet ráunok az egész repülésre 1 hónap múlva és akkor feleslegesen vettem meg a drágább joy-t.
    Íme a 3 típus, szerintetek melyiket érdemes ezek tudatában megvennem? Illetve, ha úgy adódik akkor később használtként melyiket fogom tudni könnyebben eladni?
    A4TECH JSK-420
    THRUSTMASTER T.Flight Hotas X
    THRUSTMASTER T.Flight Stick X

Esetleg más joy-t nézzek ezeken kívül? Használtakat megéri nézegetni? Mindenféleképpen olyat keresek aminek forgatható a markolata.
    A Tanácsokat előre is köszönöm!
    Utoljára szerkesztette: csiben, 2015.11.15. 17:38:21
  • berczy #31402
    Khm.... Valami ilyesmi rémlik. :)
  • Clidey

Erre gondoltál talán?
  • berczy #31400
    Hi!

Skacok, Tomi (STDesign) féle fotóalapletöltő merrefele van? Nem lelem sehun.
  • Skinner_11
    uiautomationcore.dll fix? Ha nem volt meg Fatal kolléga pár hsz-el lejjebb leírta.
  • Clidey
    Próbáld meg overclock nélkül.
  • Feketegyöngy747
    Ki próbáltam egy új fsx.cfg file-t.
    A jelenség ugyan az LHBP, Black box A330, As2012 fel szállás után a levegőben 1 percen belül semmi hiba üzenet nélkül csak megáll a kép de hang továbbra is van.
    Egyszerűen nem értem.
  • Hont
    Szia. Amit Hypo mond,azt próbáld meg előszőr!Ami drivert illeti én leszednék egy régebbit,az AMD
    oldaláról...
  • Feketegyöngy747
    Sziasztok, az-az jó reggelt.
    Egypár festést telepítettem a PMDG 737-800-hoz amiket még valamikor az AVSIM oldaláról töltöttem le, igaz ezek nem a gyáriak amik a PMDG hivatalos oldalán is meg találhatók(remélem csak nem ezek okozzák a problémát). Az utolsó kieg. a TAXI2GATE által megvásárolt OTHH (Muhad INT) volt ezt telepítettem utoljára ekkor kezdődtek a problémák de azt már reinstaláltam,ezek után megpróbáltam LHBP Black Box A330 tesztelni de a probléma jellege ismételten előjött.
    Én arra gondoltam biztos hardver gond, van mert a kilépés előtt a proci fel ugrik 100%-a majd vissza ugrik ilyen 20-30% körüli értékre.
    Az elképzelhető, hogy a proci és a vga nem működnek együtt?, az egyik túl sokat dolgozik a másik meg csak ott alapon elketyeg. ez alatt úgy értem, hogy valamelyiknek várnia kell a másikra és a végére ebből lesz az egész kifagyásos dolog. Én erre gondoltam.

A VGA-hoz a legújabb verzió van telepítve. Az ATI-nak a hivatalos oldaláról töltöm le mindig.
  • Hypo #31394
    Hali, szóval nem indul fsx? mi volt au utolsó kieg ami elött még működött? FSX.cfg-t keresd meg csinálj belőle egy fsx.cfg.old file-t.
    Aztán próbáld meg elindítani. Illetve vissza menni arra az állapotra amikor még működött.
  • Hont
    Valóban a "szűk" keresztmetszet nálad a VGA.
    Nekem is volt hasonló karim, de nem az FS-hez találták ki az igaz!
    Ettől független a hibát nem ez okozza! Én megnézném a VGA drivert!
    Melyik verziót használod? Honnan töltötted le?
  • Feketegyöngy747
    Ja igen csak megáll a kép, de hang van továbbra is.
  • Feketegyöngy747
    OP: Windows 10

Processor:I7 2600 3,9Ghz-re felhúzva Thermaltake vízhűtéssel

VGA: Ati samphire HD 6950 2GB

Alaplap: gigabyte Ultra Durable GA-Z68X-UD5-B3

ram: 8GB 1336MHZ DDR3

Merevlemez O.C.Z SSD (Ezen csak az op rendszer fut)

WesternDigital 1 tb 8MB Lchat (vagy mi?? nem tudom pontosan) ezen van az fsx.

FSX: Gold Edition

És nem. Nem kapok semmi féle hibaüzenetet csak kifagy egyszerűen.

Kieg.: az FSX jelenleg mit haszbnálok--- FTX GLOBAL, FTX VECTOR, PRO ATC-X, AS2012.A2A ACCU-FEELV2 ---- FLYTAMPA ATHEN, DUBAI, COPENHAGEN, WIEN, LHS LHBP, AEROSOFT MÜNCHEN, MEGA AIRPORT ZÜRICH, ERFURT, BERLIN BRANDENBURG, FRIEDLICHSHAFEN ,TAX2GATE, OTHH VHHH,
    REPÜLŐK BLACK BOX A330-340-360, BLACK BOX A320, PMDG 737-800-900, PMDG 747-400 azt hiszem most csak ennyi van jelenleg telepítve.
  • Hont
    Nagyon sok minden lehet!
    Milyen géped van? Milyen Op-használsz?
    Van valami hibaüzenet, vagy csak meg áll a kép, de mondjuk hang van?!
  • Feketegyöngy747
    Ez lehetséges de minden fórumon és minden hol azt lehet olvasni és hallani, hogy a geforce alatt jobban teljesít az fsx mint ati-val.
    Mivel ezt a tipust jobbna kedveli az fsx.
    Ha még sem kártya a probléma, akkor esetleg van valami ötleted, hol és minek nézzek utána?
    Annak érdekében, hogy le tudjam redukálni ezeket a képernyő kifagyásokat.
    A probléma jellege az hogy kb 5-8 perc után kifagy mikor elkezdek repülni az-az a levegőben vagyok, ja és azlőzménye nézeteket váltok egy párszor, és a kilépés előtt szagat mint álat 2 másodpercenkét az-az rendesen mégáll a kép.
    Őszintén szólva teljesen zsákutcába kerültem, nincs lövésem mit is tehetnék?
  • Hont
    Szerintem a fagyás problémádnak semmi köze a VGA-hoz...
  • Feketegyöngy747
    Üdvözlet mindenkinek.
    Szeretnék egy kis felvilágosítást kapni tőlletek.
    Mostnéztem az eBAY-en egy GTX-660 Ti 2GB, 109€.
    A kérdesem az lenne, hogy ha kicserélem az ATI kártyát a fent említett kártyára és, hogy megéri-e a beruházást?! Várható-e velami féle kicsi stabilitás?
    Ez alatt értem azt a gyakori stabilitási problémát, hogy nem fagy meg a kápernyő, mint például: ( AZ FSX MŰKÖDÉSE LEÁLLT) és ezért ki kell lépnem az egész programból.
    Előrre is köszönöm a szakértői választ.
  • Papirzacsi
    Gurulj máshova, nem fog szólni érte. Nem tudod befolyásolni, függ az állóhelyek előre beállított méretétől és a forgalom által elfoglalt állóhelyektől is. Esetleg letölthetsz egy AFCAD file szerkesztőt és átálíthatod az állóhelyek sorrendjét és esetleg méreteit.
  • szili01
    Sziasztok! Valaki tudna nekem esetleg segíteni abban, hogy fs 9 játékon belül pl... LHBP-re repülök és leszállás után mindig a 220-as gate-re ad gurulóutat az ATC... valahol nem lehet ezt beállítani, hogy ne mindig erre adjon gurulóutat mert pl.. az AES-nél itt kiszolgálás sincs! Köszi előre is annak aki tudna segíteni!!
  • JoopZzz
    Ne is add fel!Csak keményen.
    Utoljára szerkesztette: JoopZzz, 2015.11.10. 23:48:06
  • Punkbuster
    ó nagyon jó mostmár úgy néz ki működik köszönöm
  • [HUN]FaTaL
    Töltsd le a vistás ui automation dll-t (fsx-es fórumokon pár helyen megtalálod, talán itt is volt már linkelve) és másold be az fsx mappájába. Általában megoldja a problémát.

De simán lehet, hogy valamelyik két kiegészítőd összeakad.
  • Punkbuster
    Heló szükségem lenne egy apró segítségre...kb 1 éve nem repültem, tegnap előtt tettem fel az FSX-et és vele egy Jópár" kieget (repterek,gépek,SP1+SP2,FSRecorder,AES,REX,FTX Global hálaisten,DBS Walk&Follow....) ezeket ajánlották...a dbs meg a fsrecorder fs9-en is fent volt na mindegy....az a lényeg hogy a játék kb 10-15perc után simán leáll annyival h "az FSX.exe hibát észlelt és leáll..." de az első kilépés az fatal error-al kezdődött miután Debrecenből felszálltam...utána már csak a simán leáll dolog van...fent vannak az LHsim magyar repterek kivéve a Liszt Feri..próbáltam másik géppel repülni ugyanúgy leáll...igazából a Catalyst Control Centeremben a játék beállításoknál a vonalsimításon állítottam h olyan csodaszép legyen a játékom gondoltam hátha ez a baja,visszaállítottam "az alkalmazás beállításainak használatára"...most sikerült eljutnom odáig h felszálljak és a levegőben voltam kb 5 percet...örültem h jajdejó erre megintcsak jön h az fsx.exe hálaisten leáll próbáltam a kompatibilitással szórakozni de semmi bár azt olvastam win8-on jobb ha simán hagyja az emberke a kompatibilitást úgy ahogy van... FSX-el igazából még nem repültem eddig FS9eztem szóval valami ötlet hogy miért állhat le csak úgy lazán f@szán igazán a játék? már nagyon elvonási tüneteim vannak minden ötletet meghallgatok,kipróbálok,felpróbálok csak működjön
    Utoljára szerkesztette: Punkbuster, 2015.11.07. 18:57:00
  • L Viper #31380
  • geri1900
    Valaki aki használ Saitek x52 Pro-t írjon rám privátot pls. lenne pár kérdésem..
  • Clidey
    Mivel cimboráim az ottani srácok, ezért nincs szükség bartellre sem... ;)
  • Clidey
    Köcike! :)
    Igen, Project Magenta cucc van alatta a default B737NG meg a visual modell, és P3D v1.4-en fut maga a cockpit.
  • Hypo #31376
    :)) aztán Maestro bartel lesz belőle?:)))
  • Skinner_11
    Faszányos

Gondolom Project Magenta v ilyesmi megy náluk, csak az FSX 737-et használják külső modellnek?
  • Clidey
    Köszönöm mindenkinek a segítséget!
    Szombattól Ti is kipróbálhatjátok!