Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

exTrem
Ez valami fantasztikus lehet

Hypo
ja persze a repulos tarsadalom is tukrozi a nagy tarsadalmi allapotokat, vannak a jobbak a megjobbak meg a legjobbak😊)) Ott is van aki lop csal hazudik hogy repulhessen😊)))

berczy
Maximálisan egyetértek. Nézz hülyének, de minden repnap reggel, odamenetelkor, ill. este, hazajövetkor hálát adok Istennek, hogy ott lehetek és csinálhatom, ami pici gyerekkori álmom. 😊
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.07.13. 20:34:30

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

polluxware
csak az számít mennyire becsülöd azt amid van, legyen az fizikai vagy élménybeli dolog..

nekem ez a mércém

berczy
Na ja... 😊 Jellemző módon se időm, se pénzem, de tudom, ne panaszkodjon aki repül. Bár érdekes hallgatni, hogy ki, mikor, hol merre repült Afrikában, a nabíbiai sivatagban, ilyenek... Meg ki milyen gépet vett, vagy akar. Hehe... POnt tegnap mondja egy 15 éves srác, hogy apja pilóta, anyja sztuvi (míly meglepő... 😄), merrefelé jártak, milyen gépekkel repkedtek, Bp-Toronto egy 767-es pilótafülkéjében... 😊 Erre kérdezni, hogy én merre repkedtem meg milyen gépekkel életemben, mert hogy én már nem vagyok annyira fiatal. Háth, mondom neki, általános elsős koromban egy rajzpályázaton nyertem egy séterepülést egy 154-essel, 1,5 óra, oszt slussz... 😄 Néz rám kerek szemekkel, hogy hogy-hogy? Én csak mosolyogtam, "így alakult"... 😄 Szóval csóringer panelproliként azért érdekes ez. 😄 Bár én boldog vagyok, hogy legalább ezt megtehetem. 😄

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Hypo
így megy ez, csak ídő és pénz kell a többi gyerekjáték 😊))

berczy
Honnan tudtad, hogy Ő húzott? 😄
Amúgy ja, már amennyire én meg tudom ítélni, de használta a termikeket, meg jó röviden húzott.
Kurva jó volt, beszarás, pedig kicsit tartottam tőle, de óriási élmény. 😊

Már ott, ja, csak egy hónapot kihagytam, mert hol Góbé nem volt, hol én melóztam hétvégén. Már egyedüli lenne, ha többet tudtam volna menni: 😊 Ott lógok amikor scak lehet, asszony imád. 😄

Clidey
Nocsak már ott tartasz? 😊
Potterke jól húzott? 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

berczy
Dugógyakorlat...

Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.07.12. 20:15:00

Skinner_11
OFF
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

<#szeret>

ON
Ifly 747 v2, Toronto (cyyz). Akkor más módszer nincs, csak a grafika csökkentése:/ ?

berczy
Jaj, ne ajánlj ilyeneket, mert beleszerelmesedek nagyon gyorsan... 😄

berczy
Milyen gép, melyik scenery? hiába a 8GB fizikai, ha valami kieg felzabálja a VAS-t (Virtual Adress Space). Ebből x64-en max. 4GB-ot használhat egy alkalmazás és van, hogy ki-kifut belőle az FS egy-egy nagy kiegnél fullra húzott grafikával. Van az MS-nek egy Process Explorer nevű progija, ami mutatja azt is, hogy egyes alkalmazások mennyi VAS-t használnak. Amikor 3,7-3,8 körül mutatja a progi, akkor a játékban tuti ki fog már lépni. Nekem a Yak-40 szivárog, mint állat, sajnos azzal nehéz repülni, hogy ne lépjen ki, vagy bitangul vissza kell venni minden csúszkát.

Sziasztok!
Fsx-et újratelepítettem, és azóta amikor elindulok egy adott géppel, a következő hibaüzenetet kapom: "Your computer has run out of available memory" és az fs kilép. A számítógépben 8gb ddr3 1600mhz ram van. Valaki nem tudja, hogyan lehet ezt orvosolni?

Framsen
Sziasztok !

Olyan hibába ütköztem, hogy elindul a szimulátor, joystick pár másodperc múlva nem reagál. Interneten keresgélve az votl a megoldás, hogy nyomjak Ctrl+Alt+Del -t majd egy ESC et neki és jó. Tényleg jó volt. Taxi, Takeoff, Climb. Utazón észrevettem, hogy megint nincs joystick. Sebaj, Ctrl+Alt+Del és ebben a pillanatban kifagyott FSX.

Lövésem sincs mi a baja, régebbi gépemen ugyan ez a játék, ugyan ezen az oprendszeren ugyan ezzel a joyal működött.

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Szerintem ez érdekes lehet számodra, rengeteg VFR túrát tartalmaz 😊
http://return.mistymoorings.com/scenery/
berczy
Hát, engem nem érint, még régit használok, pont az ilyen dolgok miatt.

Steam verzióval nem kompatibilis... <#schmoll2>
Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2015.07.07. 10:39:40
berczy
Jaj ne már, most szántam rá magam az antarktiszi túrára. Alaszka volt a másik zord jelölt... Ehh, ez most miért kellett? 😊
Amúgy tegnap fetettem, megy a planner. Nem cseszett szét semmit. 😊

Hypo
Eleég cuki alaszkai missziók. http://takeflightinteractive.com/products/air-alaska/

Hypo
nálam nem okozott gondot a frissités

berczy
Köszönöm! Kíváncsi vagyok hogy fog sikerülni, mennyire fogom unni, ill. mennyire ragadok majd le valahol. 😊
Egyébként, ha valaki nagyon élvezetes, különleges repteret akar kipróbálni, nagyon ajánlom az Aerosoft féle Kastelorizo-t. Egy kis sziklás sziget sziklafalába vájt érdekes reptér. Nagyon ott van! 😊

Amúgy én is gondoltam a CS C-130-ra, de azt meg meg kéne tanulni, meg ahogy írod is, olyan amilyen, bár azért nem mondanám annyira rossznak. Lehet az lesz belőle, mert viszonylag kevés az alternatíva. 😊

Skinner_11
Sok sikert!

Mondanám hogy arra az utolsó legre marha jó lenne a sítalpas C-130, de a KapitánySzim féle verzsön nem egy top-notch cucc... <#nezze>
berczy
Köszi! Nem azt használtam végül, mert .NET 4.5.1 kell hozzá és nekem csak 4.5 van. Nem akartam frissíteni, mert fostam, hogy mit fog elkurrantani. Bár ha valakinek van vele tapasztnyalata, hogy nem tesz tönkre semmit, akkor lehet ránézek.
De megterveztem az utat. SkyVectorral csináltam, majd beszenvedtem FSX-be is. Ilyesmi úton megyek: (az összes állomás igénye nélkül)
LHBP-ről indulva dél felé, Belgrád, Thessaloniki, Athén, Kréta, onnan keletre fordulva, Kastelorizo, Larnaca, Tela-Aviv, valami szaudi reptér, majd Bagdad, Teherán, Delhi, Nepál néhány reptere, Kathmandu, Bangladesh, majd Vietnám, Kuala Lumpur, Indonézia, Jakarta, majd egy huszáros vágással Ausztrália, Darwin, ott a part mentén, Hamilton szigeten át dél felé, majd Sydney előtt Új Zéland felé veszem az irányt, két szigeten át, az egyik Norfolk, innen érkezünk Auckland-be, ChistmasChurch, majd legdélebbre Invercargill-ben teszem le "végleg" a Comanche-t, mert onnan már egy 1900 nm-es táv következik a McMurdo bázisra. Mondjuk azt még nem tudom mivel fogom teljesíteni, mert sítalpas gép kéne, és sajna útközben semmi tankolási lehetőség nincsen. Twin Otter tud reppenni annyit?

Na mindegy is ez még, igen sok időm lesz még ezen gondolkodni, ugyanis 14 400 nm-es távot sikerült tervezni. 😊 Olyan 150-500 nm közötti szakaszokat sikerült összehozni, bár hál' Istennek az A2A gépek jól menthetőek, ugyan úgy lesznek visszatöltés után. Fontos volt még, hogy az útbaeső repterek 90%-ának legyen custom scenery-je, mégse a default X-es reptéren kelljel nyomulni. 😄
Néztem Afrika felé is az irányt, arrafelé kb. fél táv lenne, de errefelé indulok és szerintem Afrikán keresztül jövök majd haza, meg Afrikában nincsen annyi hely, amit szívesen felkeresnék, meg némiképp szándékolt volt a közel-keleti, indokínai átrepülés is. Útközben még változhatnak a közbenső állomáshelyek, ezt majd alkalma válogatja.

Kíváncsi vagyok ekkora távon hogyan viselkedik a Comanche. Görögországban repültem be, belevertem 32 órát és nagyon tetszik, ezért is választottam ezt az útra, meg mert tip tankkal igen nagy távokat lehet reppenni viszonylag emberi tempóban.

Lehet rápillantok erre a plan-G-re, hátha ad annyival többet, hogy érdemes lenne újratervezni az útvonalat. 😊 A POI-kra hogyan tudok szerencsésen szert tenni? 😄
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.07.06. 11:08:52

Hypo
Plan-G és ha szerencséd van tudsz hozzá a kieghez tartozo poi-kat letolteni.

Jól összefirkálták a Flight Radart a repülőnapos repcsik 😄
Jól összefirkálták a Flight Radart a repülőnapos repcsik 😄
polluxware
bocsánat, motor is volt a puhatestűn természetesen

polluxware
máma láttam egy ilyet a fák magasságában a tiszáról szemlélve😊 csodálkoztam is rajta ,hogy milyen bevállalós az ürge... Valamint vákmerőségről jut eszembe, rendőrségi helikopter előszeretettel szokott repeszteni végig a tisza fölött köbö egy létrányi magasságban😊

Clidey
Hát látod hova fajul a világ... <#nevetes1>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Állításoddal nehéz vitatkozni, mert bizonyos értelemben a condornak nincs grafikája. 😄
De egy puhatestű szimulátor?... <#csodalk>

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Clidey

Erről hallottatok már? Elég kezdetleges még, de a feature listája meglehetősen ígéretes, grafikailag pedig meg merném kockáztatni hogy már most szebb mint pl. a Condor.

Reméljük a legjobbakat... 😊

Skinner_11
Hát ez valami olyasmi. Random dobálja a megadott hatótávon belül a desztinációkat, de többet is felkínál, szóval szerintem meg lehet vele oldani azt amit tervezel 😊
berczy
Kedves Embörek! 😊

Köllene nekem egy terv. Mégpedig repülési. A helyzet az, hogy beléje zúgtam a Aerosoft - Antarctica kiegjébe, meg amúgy is kedvelem a hideg, zord helyeket, így most az a missön, hogy elreppenek oda itthonról és eltöltök egy kis időt e zord, ámde szépséges kontinensen, bebarandolva a kieg lehetőségeit, helyszínen használva sok-sok kedvenc repülőm sítalpas változatát, mint An-2, Wilga, Cub, Twin Otter, Storch, etc... A terv az lenne, hogy Bp-ről indulok és az új kedvencemmel, a Comance-vel repülnék a kontinensig, azt még pontosan nem tudom melyik leszállóhelyig, de ez egyelőre nem is fontos.
A lényeg az lenne, hogy van-e olyan tervező-szerűség, amivel reptértől-reptérig tudnék tervezni, figyelembe véve a Comanche hatótávját is, pontosabban tudnék leg-hosszokat beállítani rajta.
Hehe, egyszerű, mi? 😄DD
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.07.02. 17:51:25

:-) NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM! :-) Meglepő a hasonlóság a sárkányszerkezetet illetően.

Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!

i robot
http://www.surfacezero.com/g503/showphoto.php?photo=21623&title=socata-rallye-zs-jse-rand-airport-fagm&cat=576

Lenne egy kérdésem. Az milyen típusú repülőgép, ami nagyon hasonlít a Z-142 re, pl. a Piedone Afrikában című filmben ilyennel repül "Kiru"! :-)

Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!

NAGYON KÖSZÖNÖM! Meggyógyította. :-)
polluxware
elmondhatom <#zavart1>

polluxware
ez tényleg szíp😉

asszem ennyi idő után elmondtam ,hogy Piper low-wing párti vagyok... szebbek, praktikusabbak (cherokee, comanche)

berczy
Ajánlom ezzel a festéssel, szerintem gyönyörű: 😊

Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.06.29. 23:45:32

berczy
Nem tudom, hirtelen el is bizonytalanítottál, de asszem azért van, mert addig nem emelik a szárnyat, amíg nincsen kötél akasztva, ezért nem tudod a csűrőt kitéríteni teljesen, mert belever e földbe. De mindjárt előkeresem a tananyagot. 😊

Papirzacsi
Lehet csak kukacoskodás, meg régen volt és új szelek fújnak, de réges rég egy messzi messzi galaxisban előbb ellenőriztük a kormányokat és utána akasztottuk a kötelet.
Utoljára szerkesztette: Papirzacsi, 2015.06.29. 22:49:31

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

berczy
Hát na... : Kabintető zárva, féklap zárva, biztosítva, trimm középállásban (Ehh, itten van a tudás? 😄), műszerek alaphelyzetben, kötél beakasztva, kormányok értelemszerűen, akadálymentesen kitérnek, előttem a felszállómező és a légtér szabad, kötélszakadásra felkészültem, kérek engedélyt... 😛

Na, köszi szépen a diagnózist. 😊 De mér nem jelenik meg a nagyfelbontás? Amúgy szerintem is metálszerű hatást akart neki az ember.
Különben is, reppenj vele pár kört, pont így álltam hozzá én is, oszt beleszerettem. 😊

Clidey
Na erről beszélek. Milyen szemcsés hányadék már? Vagy arra gondoltam még hogy vajon így akart valamiféle nagyszemcsés metál fényezést imitálni...? <#conf><#fejvakaras>

Clidey
Ez totál logikátlan. Egy repaintnak nem pont az volna az értelme hogy használja aki akarja? Minek titkosítani? 😄
De amúgy mint alább kiderült, nem ez történt - nálam simán nyílik az a fos repaint. Bár lehet tényleg jobban jártam volna ha letitkosítja! 😄

Clidey
Na most jól kibaxtatok velem ezzel a komanccsal...! 😄
A kedvetekért letöltöttem és felraktam - habár a legcsekélyebb szándékomban sem volt amúgy kipróbálni ezt a cuccot mert tökre nem érdekel. Erre mit látok? Semmit. Sehol G-ARYV festés sehol 89MB-os dds. Nosza, letöltöttem a ofisül repaint kitet is, azt is simán nyitja a fotosop (mondjuk épp ezért nem is értem mit erőlködtök mindenféle dds-ek megnyitogatásán...) de abba se volt G-ARYV. Nosza gugli elő, rögtön meg is lett az avsimen. Letöltöttem. Na abba már tényleg van 89 megás dds, de nem tudom mivel állították elő de hogy kurvára elbaszta aki csinálta az tuti! Ha normálisan konvertálta volna 16 megásnak kellene lennie úgy mint a többi textúrának. A festés is tök szemcsés - hányadék az egész; mintha a rendes alap textúrára egy 8bites festést tett volna rá, emiatt ronda mint a bűn. Szóval egy idióta volt aki csinálta.
De a lényeg: ettől függetlenül simán nyitja a Xnview meg a DXTbmp is. Fotosoppal nem próbáltam mert egyrészt nem használom dds konvizásra ezért a plugin sincs alatta másrészt ez a plugin eléggé régi nem is frissítik ergo néha előfordul hogy bizonyos dds-eket nem tud megnyitni, vagy hibásan nyit meg, vagy épp psd-t nem konviz rendesen dds-é. Szóval én hanyagolom a használatát. Én a originál psd fájlt konvizom dos parancssorból imagetool-lal dds-é. Az a tuti.

Ui: gondolkozzatok mivel engeszteltek ki!!!!! 😛 😄

Clidey
Na hadd halljuk csak azt a kabinjelentést! Mit is mondasz abban? Egyből rájössz hogy normális-e avagy a sem hogy orra kell trimmelni a röpcsit! 😊

Skinner_11
Valószínűleg valami DXTmittoménmilyen .DDS-ről van szó amit valahogy titkosított a repainter.

Magyar színekben nincs PA24, ezért kezdtem én is az OE-KLM-et festeni <#vigyor>