Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Múlt héten hallottam az FSX-nek a Gold verziójáról. Van infotok, hogy milyen változásokat tartalmaz(gépek, repterek, küldetések) az alap FSX-hez képest?
Õrültjó ez a szimulátor!A legjobb!!!!
\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com
SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
-nemhiszem hogy sokat akarok! 😊
CoreI7 920 2.67 @ 4.1 Ghz * ATI HD4890 (OC) 940/1070 * 6GB RAM
Egyébként ha a fent említett tervezõben készíted az útvonalat a beépített GPS automatikusan befogadja a flight plan-t az összes ott szereplõ wp-al, és az autopilot-ot GPS módba állítva le is követi.
E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2
Köszi!
GPS-t használom (tudom ciki de rookie vagyok) és a feltüntett rózsaszín csík ami az úvonalat jelöli hogy lehet úgy beállítani hogy azt követve a kifutópályára vigyen rá, és ne akkor kelljen manõverezni mikor megláttam a kifutópályát a térképen.
Kezdõ vagyok sokmindent nem tudok úh. szívesen olvasok minden tanácsot. köszi
"ez a VOR-os dolog" az IFR repüléshez kell nem pedig VFR-hez, ugyanis VFR nevében benne van hogy a "Visual Flight Rules" vagyis a "látvarepülés szabályai" semmilyen jeladóhoz nem kötöttek. Valóban, a GPS tartalmazza a hozzád közeli VOR ok listáját is, így ha megtervezel egy ugynevezett VOR to VOR repülést (akár fsx-n belül is) le tudod követni õket akár GPS-el akár NAV rádióba hangolással is. Mindkettõt leköveti az autopilot remekül, és ha az irányító más VOR-t illetve NDB adóra akar küldeni egy szerûen belemész a GPS menüjébe és aktiválod a nearest vor listából azt amelyikre küldött, így autopilottal vagy kézzel is eleget tudsz tenni az utasításnak, ha már ezt a GPS dolgot részesíted elõnyben.Így, fórumon irogatva szerintem nem túl hatásos ezt megvitatni inkább élesben kéne gyakorlatot szerezni. IVAO nem GPS alapú navigáción alapszik mint ahogy a való repülés túlnyomó része sem, de ha érdekel én el tudom mondani egyszer SKYPE-n vagy TS-n hogy is kell ezt véghez vinni.
Üdv: JackDow
ingyenes van?
Esetleg valami hasonló?
Elõre is köszi.
nagyon dícséretes hogy IVAO-n repülsz, de tudnod kell hogy az irányító a te általad bevitt wp-k alapján utasít általában, DE a megközelítési és elhagyási eljárások során adhat ki más wp-ra való DIRECT-et. (a valóságban is így van) Ha a flight planban olyan pontokat lát, ami feltételezi hogy van RNAV rendszer (FMC,MCDU) a gépeden amivel repülsz és azért iktattál be INTERSECTION tipusú wp-ket. Ez utóbiak a hagyományos navigáció jeladóihoz viszonyított pontok vagy kordináták metszései, amiket ugyan ki lehet számolni, hol vannak pontosan de folyamatos repülést bonyolultá tenné FMC nélkül.
Ha nem akarsz drága kiegészítõt vásárolni és mégis mondjuk egy boeing 737-el szeretnél repkedni a következõket tudom javasolni:
létezik hagyományos VOR/DME NDB alapú navigáció ezt minden gép tudja !! ehhez nem kellenek olyan wp-ok amit esetleg nem tudsz lerepülni. Tudás viszont igen! Megtanulható, és nagyobb élvezetetis nyújt egyébként a repülés során. Ilyenkor az IVAO-s flight plan remarks rovatába fel kell tüntetni hogy: NO RNAV vagy estleg azt hogy ONLY VOR/NDB NAV. Ilyenkor tudni fogja bármelyik irányító a világon hogy csak olyan pontokra irányíthat amihez nem kell FMC. Ha mégis olyan jeladóra irányít rá ami idegenül hangzik, akkor sincs gond mert teljes nyugodsággal kérhetsz tõle frekvenciát és/vagy kurzust és neki kötelessége ezt közölni veled.
A hagyományos navigáció alapjai és használata IVAO weblapjáról ingyenesen letölthetõ. IVAO staff rendszeresen tart csoportos oktatást, és kérhetsz egyéni oktatást is akár gyakorlatban, egy ugynevezett tréning szerveren ahol mást nem zavarsz és nyugodtan gyakorolhatsz irányítás alatt.
Még egy valami: én is úgy gondolkodtam régen, hogy milyen hülyeség maga az irányítás és inkább repülök, de ahhoz hogy tudd és megértsd az mûszeres repülés logikáját érdemes arra vonatkozó anyagokat is elolvasni(ingyenes) illetve oktatáson részt venni.
Remélem tudtam segíteni (másoknak is)
JackDow
Free FMC: fmc.scumari.nl volt, de már a honlapja sem él.
Mirage FMS 6000: http://mirage.orz.ne.jp/fsdev/ de már ezt sem fejlesztik.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Ezt muszáj volt belinkelni.
http://www.youtube.com/watch?v=dz5RJ3prUHk
Végül is azt mondta, hogy nem jó az IVAO-hoz a beépített 737-es, hanem olyan gép kell ,amiben van mûködõ FMC. De nem lehet valahogy beírni mondjuk a GPS-be, hogy melyik WP-ket kövesse? Mert egyelõre nincs a terveim közöt, hogy vegyek egy komolyabb 737-est (Ariane érdekel, csak kicsit drága...)
Vagy nincs egy leírás, hogy hogy kell betartani a WP-ket?
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Modellezéssel kapcsolatban kérdeznék.
Készítettem egy modellt, de nem organikus modellezéssel felépítve, hanem - kezdõ módra- egymásra pakolt testekbõl. Hogyan lehet az egymásba metszõ testek belsejébõl a takarásban lévõ, felesleges vertexeket és poligonokat eltávolítani úgy, hogy a végén legyen egy csak háromszögekbõl álló szépen optimalizált modellem? Néhány tutorialt már átböngésztem, de tisztításra és optimalizálásra a target weld, smoothing group, ill. flip normals módosítókon kívül nem találtam mást.
A boolean módosítót is próbáltam, az elég jól használható.
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
Az én kérdésem az, hogy ha tervezek egy plan-t, mondjuk flightsim commander-vel, és azt szeretném lerepülni FSX-vel, akkor be is tölti szépen, de már a SID/STAR eljárásoknál látszik, hogy az FSX irányítás ballisztikus ívben tesz az útvonalra, és arra küld, amerre éppen jól esik neki. Ki lehet ezt küszöbölni valahogy?
Hitman
Ez többnyire Vista-n jelenetkezik, kapcsold ki a DX10-et, és menni fog..
Hitman
azt akartam kérdezni, hogy milyen joy-t érdemes venni, milyen árakba vannak, vagy valaki milyet használ?
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Mitõl van az a jelenség,hogy Free Flight-nél gép kiválasztásnál minden hófehér lesz,a szim elindításánál is a VC is hófehér....
Ezek az addon típusoknál jelentkezik,Alpha Sim,UKMIL,CS....stb
Fent van SP1,SP2