Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval Ombika!
Ha tudtad, hogy megszólom, akkor miért nem eleve úgy fogalmazod meg a mondandódat, hogy az ne legyen sértõ!? Az, hogy engem, vagy a mondandómat nevezed ökörségnek, lényegileg mindegy!
Magához a tuning kérdéshez zárásképpen pedig csak annyit, fáradj be bármelyik tuning topikba, és kérdezd meg, hogy 2x1, vagy 2x2 GB-al lehet-e magasabb tuningot elérni!
Továbbra is ismétlem, annyit állítottam, hogy 2x2GB esetén nehézkesebb a tuning, ezt saját magamon is tapasztaltam! Innentõl kezdve a stílust, illetve, hogy mit, vagy kit nevezel ökörnek azt rád bízom!
Ennyit a téves eszmékrõl...
www.smart-bus.hu
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Amugy szerintem badarsag amit beszelsz , maximum akkor lehet rosszabbul tuningolni, ha 4x1 Gb volt eddig! De errol infot nem adtal igazabol vagy nem vettem eszre! 2x2 Gb-al semmi , de semmi problema nincs!!
Addig egy kis új: Manhattan X közeledik a végsõ fázishoz 😊
Official IVAO Member
Neked is szép napot! Úgy örülök, hogy ezen a szép borús napon ilyen kedvesen hozzám tudtál szólni! Olyan szívet melengetõ a soraidat olvasni!
Most, hogy megnyugodtam, felhívnám a figyelmedet egy apróságra, amely az általad leírt szó (nincs), és az általam leírt szó (nehézkes) közti lényegi jelentésbéli különbségrõl tanúskodik!
Tehát, az általad használt nincs, ugye jelen környezetben azt jelenti, hogy nem lehetséges, míg az általam használt nehézkes azt, hogy LEHETSÉGES A TUNING, DE NEM OLYAN EGYSZERÛ MINT 2X1GB ESETÉN!
Amennyiben az "okorseg" szó használatát a továbbiakban is indokoltnak érzed, akkor jelezd ezt irányomba! Szívesen folytatom a nyelvtan órát!
Egy esetleges elnézést kérés esetén a megbocsájtási indexem az egekbe tud szökni... 😄
www.smart-bus.hu
Visszatérve a beállításokhoz:
Az fsx.CFG-ben még a dinamikus fejmozgást is kinulláztam. Idegesített is, meg az FS9-ben sem volt, ne számolgassa azt is fölöslegesen a proci. <#vigyor3>#vigyor3>
Ami nekem nagy javulást hozott FPS-ben, az a Light Bloom kikapcsolása volt. Érdekes módon esõs idõben rontotta nagyon az FPS-em.
Egy kérdésem lenne még FPS javításhoz: A configban nem lehet valahogyan kinullázni az esõs idõben a tükrözõdõ vizes felületeket? ( Guruló, kifutó, parkoló rész stb.? Azt is tudnám mellõzni, nálam a gép belsejének a részletessége fontosabb, mint pl. ez.
Így utólag visszanézve kicsit hibáztam... 4GB rammal nehézkes a tuning, ezért módosítok... csak 2GB lesz az! 😄
www.smart-bus.hu
Nagyon szépek a képek, gondolom sajnálod is, hogy kevés idõt tudsz mostanában repkedni.
Érdekelnek a csökkentett méretû textúrák, szívesen kipróbálnám a low-end gépemen, hoznak-e javulást.
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
Érdekesség képpen ha valakit érdekel, akkor töltök fel csökkentett textúraméretû felhõket, fákat, autogent, aminél szinte észrevehetetlen a különbség hacsak nem repülsz 5 méterre egy háztól (fs2004-hez is volt ilyen) és ez drasztikusan megemeli az FPS-t a sûrûn lakott területek felett. Értsd: fel lehet húzni az autogen csúszkát és nem kell levenni teljesen a felhõket sem.
A lényeg, hogy manuálisan kell beállítgatni a customize-ben, aprólékosan.
Nekem 8600 GT-m van (512-es). 2,4 GHz-s intel dual proci és 2 Giga RAM Win XPSP3.
Lehet olyan kompromisszumos beállítást használni, ami szép és gyors is, de nem kell maxra rángatni és egy két effekt felejtõs, ami eszi az FPS-t.
Bizonyos területek, sûrûn lakott vidékeknél van döntõ szerepe egy jó beállításnak. 25-re lockolom az FPS-t. Az FS2004-nél meg 30-ra.

Mas vilag egyszeruen, en pl fs9 nel max 30fpst engedek azzal mar a 25 fps hez kepest smoothabb a mozgas erezhetoen, ennel tobb nem kell, tegnap epp leszalltam portlandi kedvenc scenerym repterere este es olyan elmeny volt az approach kicsit billeget a gep szoval az elmenyt a tanulast a kontrollt keressuk a flightsimmel ne az fpst.
A blur meg hat az mindig is megvolt, de akit nagyon idegesit javaslom menjen egyszer egy szep felhotlen nyari nap pest korul kisrepcsivel es megdonbben hogy fs annyira nem is bluros😊)
Amugy ami talan a legfontosabb es Alert is mar x szer leirta , szepen esszel kell mindent beallitani neha kompromisszum is kell.
Visibility-t erdemes minimumra venni nem hinnem hogy elesen elatsz 120km ig
Weather erdemes eloszor lejebb venni
AI plane lentrol kezdeni
sok proba de megeri a gyumoplcset.
- a 3GHz proci az intel core2?
- a 3 giga ram az jó dolog
- a 8600GT kevés, min 8800GT ha grafika kell FSX-ben
- a radikálisan kevesebb FPS azért van még ugyanolyan látványnál is, mert totál más az engine logikája. Itt viszont megfelelõ beállításokkal (és ma már normális áron kapható hardverekkel) olyan megjelenítést és részletességet érhetsz el a kiegészítõkkel 20-30 FPS környékén, amit FS9-ben soha, hiába van 100 FPS-ed.
- a grafika low, medium, high csúszkákra való mozgatását el kell felejteni, mindent egyénileg logikusan kézzel a megfelelõ értékre kell tenni (ez az FS esetében mindig is így volt)
- fs2004-et se tudtad 20-25 FPS fölé harcolni a megjelenése utáni 2 évig, majd a fotorealisztikus kiegészítõk megjelenését követõen a core2 prociig szintén esélytelen volt jó grafikával sokkal 20FPS fölé menni. Az FS már csak ilyen, az új dolgokra épít.
- az FSX-es képeden a zoom 0.59, ez nagyon nagy mértékben megnöveli a látóteret, esik az FPS elég rendesen. Ezt ne hasonlítsd 1x zoom-hoz, amiben repülsz, vagy FS2004 zoom-hoz.
- a távoli homályos táj sajnos a videókártya és az FS limitációk miatt van, sosem teljesen éles, nem is lehetne az, mert akkor megállna a játék. Tapasztalataim szerint ATI kártyákon sokkal szebb a távoli táj. Közelre viszont nagy a különbség a 2 utóbbi FS verzió között. Nézd az alábbi két képet, az FPS-t és azt, hogy 2xAA és 4xAF is be van kapcsolva FSX esetében. A grafika és az FPS messze jobb a te képeiden láthatótól pedig a gépem kb ugyanolyan mint a tiéd, leszámítva a VGA-t, a ramod még több is.
FS9
FSX
Amivel új és amit nem lehet képen megmutatni:
- dinamikus tükrözõdések
- normal mapek
- light effektek
- drámaian nagyobb textúra, mesh és egyéb felbontási lehetõség, ami nem csak az alapban, hanem igazán a fotorealisztikus kiegészítõkben jön ki
- víz
- meg egy csomó minden, engine, megjelenítés, stb.
Hogy mik is ezek javaslom megnézni a Melbourne scenery-rõl készített 720p-s HD videót. 73MB.
Amivel jelentõsen gyorsítani lehet a játékot úgy, hogy jó grafikával játszhass:
- 8600gt kártya elég kevés neki
- service pack 2 telepítése
- redukált textúra packok a felhõkhöz és autogen-hez
- megfelelõ beállítások elvégézése!!
Ezekkel garantálnám neked, hogy a #6130-as hozzászólásomban látott képeken lévõ grafikával tudod futtatni stabil 20-25 FPS-el.
Mindezekkel nem akarom dícsérni az FSX-et és lehúzni a 2004-et vagy bárminek a javára dönteni vagy bármi hasonló bûncselekményt elkövetni netán valakit megsérteni, csupán ismét sokadszorra azt szeretném sugallani, hogy a kellõ hozzákészülés, tanulmányozás és hozzáértés hiánya nem azt jelenti, hogy a szoftver fos. Ja és most a grafikai engine-rõl beszéltem, semmi másról.
Ahhoz, hogy E8400-al kijöjjön a 4GHZ, 445x9-s szorzó kell! Ez pontosan 4005MHZ, amit a képen is látunk. Ha az úrnak E8500-a lenne, akkor valószínûleg 10x400-on használná, ami pedig kerek 4000MHZ. Ilyen ugye az asztalon is van, no, de az GHZ-ben jelez ki, vagyis ebbõl nem kerülünk közelebb az igazsághoz.
Összefoglalva a fentieket, arra tippelnék, hogy ez egy E8400 445x9-n futtatva, plusz egy 9800GX2 VGA.
A ram már egy érdekesebb kérdés. Itt egy döntõ dolog lehet, hogy az úr szándéka az, hogy az FSX jól fusson. Ugye láthatjuk, hogy nem ez az elsõ próbálkozása. ("Ha ezzel a konfiggal sem fog szépen futni az FSX") Ebbõl kiindulva azt mondanám, hogy most nem bízza a véletlenre, tehát 4GB ramot vett. A 4GB ram feltételezi a 64 bites Vistát, mivel aki ezzel a játékkal próbálkozik, és ehhez már gépet is vesz, az nagy valószínûséggel nem butus, hogy egy 32 bites Vistát tegyen fel.
Alaplapra tippem van a tuningból kiindulva. Mivel az asztal (desktop) átlag felhasználót sejtett, ezért úgy érzem nem veszõdik a gigabyte bonyolult biosával, tehát a másik nagy gyártó marad, ez pedig az Asus. Ennek legnépszerûbb verziója a P5K.
Tehát valószínûleg a konfig a következõ: Asus P5K + E8400@4GHZ + 9800GX2 + 4GB ram (2x2GB 800mhz) + Vista 64 bit
Kíváncsi vagyok mennyire járok közel a valósághoz! 😄
www.smart-bus.hu
Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!
Ha ezzel a konfiggal sem fog szépen futni az FSX , akkor csillámpor lesz a gyári lemezbõl, azt hiszem!
Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!
fs9
fsx
gondolom towerba lhbpn meglepodtek amikor bekacsintottal😊))))
Lockon ha a gyorsabb gepeket szereted
Black Shark ha a heliket
Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!
Official IVAO Member
A joystick beállítása nem az fsx.cfg-ben található. Fejbõl nem tudom, de ha tudsz holnapig várni vele, megírom a pontos nevet. Ha nem, akkor a documents and settings/xxx mappában nézz körül.
2.http://library.avsim.net/download.php?DLID=92558
3: FEX en valassz egy theme-t vagy random, sky, water, clouds texture, aztan legeneralja a texturakat fsx nek aztan fsx ben meg mondjuk real time weather es latnod kell sokkal szebbek a felhok a viz minden ha nem akkor nalad a gond nem a fexben.
#d lights jo progi bar addon gepekkel nem feltetlenul muxik jol, amugy fizetos szoval nem kene kuldozgetni 😊)
A magyar nyelvû kézikönyv valószínûleg az a kis füzet, amit a játékhoz adtak. Olyan leírás, amibõl mindent megtudsz ami az FSX-hez kell, nem létezik magyar nyelven. Itt a fórum FAQ részében találsz egy csomó hasznos infót és érdemes böngészni a neten tutorialok után. A program learning center része nagyon jó, persze ahhoz tudni kell valamennyire angolul. (Ha már egyetemre jársz, ez nem jelenthet gondot.)
Official IVAO Member