Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
a gond hogy a kepeden teljesen mashogy neznek ki a csuszkak mint nalunk.
Probaltad feltenni ujra FSX-et nullarol es regeditbol is kitorolve ami utana maradt esetleg?
sajnos ez sem segített.
amit Alert mondott azt nem tudod hogy kell keresnem? a vizuális témák engedélyezése vagy letiltása
fs9 settings
itt nezelodj, iletve majd fs2004 forumon szivessen segitek nem akarom szet offolni fsx topicot
Vhol itt keresd!
Némi bizonytalanág van bennem, hogy a videokártyád nem túl gyenge lánszem-e a rendszeredben. (Radeon X1300/X1550 Series Secondary (256 M😎)
A következõ dolgok lehetnek érdekesek:
Viszonylag frissen telepített, jó állapotú oprendszerre (Vista?)tetted fel az FSX-et? A drivereid frissek? Az az FSX változat, amit használsz, másoknál rendesen mûködik? Melyik szervízcsomagokat telepítetted az FSX-hez?
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
kérdésem, hogy ezen összefoglaló alapján az fs9-et is érdemes ennek fényében beállítani (bár gondolom, hogy néhány paraméter ott nem elérhetõ még)
köszi
Mi történik, ha a második képeden látható "Target frame rate" csúszkán beállítasz mondjuk egy 20-24 közti értéket, a "Global texture resolution" csúszkát eggyel feljebb tolod, majd leokézod?
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
Alert kompatibilitási mód nincs beállítva, szerintem a vizuális témák sincsenek letiltva, de errõl hol tudok megbizonyosodni?
En amit eszre vettem meg, erdemes a visibility-t lejebb venni, bloom tobbet art mint hasznal, lensflare felesleges, ai nal autok hajokat erdemes lejebb venni, en azt tapasztaltam hogy a low 2 be is nagyon jo a viz viszont szinten segit.
SP2 nel az autogen kicsit mas ugy hogy az elobbi verziokhoz kiadott autogen reduce nem feltetlenul jo.
Ahogy Alert is mondta par parszor, erdemes probalkozni kulonbozo beallitasokal, nalam volt kulon vfr es ifr beallitas mikor mi kellett.
Ezt a pdf doksit meg erdemes elolvasni. FSX GUIDE
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm
(esetleg egy link a banner alá? 😊)
www.smart-bus.hu
Jó kis masina, gratulálok... sok sikert hozzá! 😉
www.smart-bus.hu
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Szóval Shortshop, bökj rá, s elõjön az az ablak tele fülekkel, amit Pítör mutat itt az elõzõ hozzászólásában!
😊
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

fül nincsen egy darab sem
viszont kérdeznék valamit hátha tudnál nekem segíteni benne!
Ennyi lehetõség nekem nincs. Amiket írtál szép sorban még az advanced animations megvan, de onnantól a többit egyszerûen nem találom bármennyire is keresem.
illetve még valami.
Mikor a lentebbi csúszkákat állíthatom akkor a csúszkának mozognia kell és látnom kell valamilyen értéket avagy sem? mert nem látom hogy mozogna és értékeket sem. így pl. az FPS limitet is nehéz beállítanom!
elõre is köszönöm!
Felhõk
Fák
Autogen
Elöljáróban annyit elmondok, hogy mielõtt bármit csinálsz másold le az egész "..Flight Simulator X\Texture" könyvtárat és a teljes "..Flight Simulator X\Scenery\Global\Texture" mappát is!!! Ugyanis néhány embernél okoztak problémát a kis méretû textúrák. Ez videókártya és driver függõ. Mindenesetre ha bármi bajod lenne és készítettél másolatot, akkor 1 mozdulattal visszacsinálhatsz mindent.
Mindegyik pack-nak van readme-je, de elöljáróban elárulom, hogy mit hova kéne tenni:
- Fák: Scenery\Global\Texture
- Felhõk: Texture
- Autogen: Texture
Némi infó a beállításokról, illetve hogy én hova tekertem õket (Intel Core2 [email protected], 2GB ddrII, 8800GT 512M😎
Target Frame Rate
=================
Maximalizálja a másodpercenként megjelenõ képek számát. 24-tõl látod folyamatosnak a vetítést. A funkciója annyi, hogyha lekorlátozod pl 20-ra, akkor progi ha tudna se fog több kép kirajzolásával törõdni, hanem más hasznos számolásokra fordítja a processzor és videókártya idõt. Ennek ellenére többen jelezték, hogy kisebb akadozások jelentkeznek, ha leveszik a limitet, másoknak pedig segített. Szóval konfig függõ, tapasztald ki.
Full screen resolution (felbontás)
=================
A kép felbontását állítod. Minnél nagyobb a felbontás, annál részletgazdagabb és élesebb a kép, de annál több videókártya és rendszermemória kell a textúráknak és növeli a processzoridõt is.
Filtering (szûrés)
=================
A filtering a távolban megjelenõ textúrákat szûri. A túl messze lévõ textúráknak ugyanis nem kell élesnek lennie, hisz úgysem látod õket. Na de vajon mennyi az ideális távolság. Ez felbontás függõ és egyén függõ is, ki mit követel meg. Az alábbi képen láthatod, hogy mi a különbség a Trilinear, 4x Anisotropic és a 16x Anisotropic között. A bilinear szûrõ még a trilinear-nál is elmosottabb (kevesebb a váltás a távolság között). FS-ben nem állítható az Anisotropic szûrõ szorzója csak egy átlag anizotróp szûrést hajt végre. Ez felülbírálható a videókártya driver-ben, de nVidia kártyával nagyon macera, többször volt már róla szó. Mindenesetre aki vágyik az Aniso-ra, annak érdemes próbálkozni a driverrel és a játékba építettel is, mert többen jelezték, hogy a játék opciója sokkal jobban lassít.
Anti Aliasing (élsimítás)
=================
A kirajzolt objektum élek elsimításáért felel. Az élsimítás hiányosság annál szembetûnõbb, minnél kisebb a felbontás. Az FS beépített opcióját nem érdemes használni, mert nagyon lassít. A driver-ben célszerû felülbírálni az opciót, ott több különbözõ értéket és módszert is kiválaszthatsz. nVidia kártya esetén azonban szintén problémás a dolog. Sajnos nem támogatja ilyen szempontból az FS-t. Megoldható, de macera. Két kép, aki nincs tisztában az élsimítással, azt hiszem ezeken elég szépen látszik:
Global texture resolution (globális textúra felbontás)
=================
Na ez határozza meg az összes textúra részletességét az egész játékra értve. Ha ezt csökkented, akkor mindennek egy szintel kisebb felbontású textúrája lesz. Tehát ha pl egy épületen 1024x1024 pixel felbontású textúra pompázott, akkor ezután csak 512x512 fog és így tovább a repülõgépeken át mindennel. Érdemes maxra tenni, mert ez kelti azt az érzést, hogy elmosott randa a játék.
Lens Flare (lencse hatás)
=================
Ha belenézel a Napba vagy erõs fénybe, akkor megjelenik egy lencse tükrözõdés szerû minta. Nem tudom hogy nevezzem. Dísz. Nincs jelentõs hatással az FPS-re.
Light Bloom (fény ragyogás)
=================
Szép-szép, de megdögleszti a gépet. Ne kapcsold be, ha nincs Intel Core i7 procid és 4db videókarid quad sli-be kötve.
Advanced animations (animációk)
=================
Ez kell ahhoz, hogy mozogjanak az utashidak és különféle dolgok animálódjanak a játékban. Érdemes bekapcsolni.
Aircraft casts shadows on the ground (repcsi árnyékok a földön)
=================
A repülõgép árnyéka megjelenik a földön. Kinek kell kinek nem, eszik némi FPS-t.
Aircraft casts shadows on itself (a repcsi rányéka megjelenik önmagán is)
=================
Nincs mit magyarázni, ez is táplálkozik FPS-el.
Aircraft landing light illuminates ground (a leszállófények láthatók a talajon)
=================
Érdemes bekapcsolni, nem számottevõ.
Level of detail radius (a részletesség sugara)
=================
Megadott távolságon belül jelenik meg a legtöbb objektum, fõleg reptereknél fontos. Mediumra célszerû tenni.
Mesh complexity (domborzat részletessége)
=================
Meghatározza, hogy a domborzatot milyen részletességgel számolja ki a proci. Ha leveszed alacsonyra, akkor elképzelhetõ, hogy ahol hegy lenne, ott egy lapított domb lesz. Ajánlott: 70
Mesh resolution (domborzat felbontása)
=================
Meghatározza a maximális felbontását a domborzatnak, ha a mesh complexity 100%-on van. A max felbontás függ a kiegészítõktõl és a használt forrásanyag felbontásától. Úgy kell érteni, hogy egy nagyon jó felbontású rücskös-sziklás hegyen minden vacak látszik max beállításnál, de ha lejjebb veszed, akkor pl csak a kontúrjai. Nem számol annyit. Jelenleg nem létezik olyan mesh addon ami kihasználná a maximumot. Majd a jövõbeli scenery-ben 😊 Ajánlott: 19m
Texture resolution (textúrák felbontása)
=================
Meghatározza a talaj, tárgyak, stb textúráinak felbontását. A legjobb értékeket meg sem közelítik a ma kiadott scenery-k, úgyhogy ajánlott a 60cm.
Water effects (víz részletessége)
=================
Azt állítja, hogy a víz mennyire csillogjon, mennyire legyen hullámos és mennyire tükrözõdjön. A nagy értékek nagyon rontják az FPS-t. Javasolt beállítás ami még szép: Mid 2.x
Land detail textures (részletezõ textúra)
=================
Valamivel rontja az FPS-t de érdemes bekapcsolni. Egy spéci átlátszó textúrát húz egy csomó mindenre, ami azt a hatást kelti, mintha élesebb lenne. Enélkül homályosnak tûnhetnek a tárgyak, talaj, stb.
Scenery complexity (scenery részletesség)
=================
Azt határozza meg, hogy mennyi részletes apró objektum jelenjen meg egy scenery-ben. A beállítás hatása attól is függ, hogy a scenery készítõk milyen értékekhez rendelik az objektumokat. Pl általában ha max, akkor a fûszálaktól kezdve az utsó kukáig minden látszik egy reptéren, ha lejjebb veszed, akkor ezek az apró részletek eltûnnek. Nagy hatása van az FPS-re és a látványra is :S Ajánlott: Dense vagy ha bírja a ló, akkor Very dense.
Autogen density (az autogennek a sûrûsége)
=================
Azon fák, házak, gyárak, tárgyak, mindennek az összesége, amit a játék egy adott környezethez automatikusan sok összetevõben véletlenszerûen generál oda, tehát nem fix elem. Ezek mennyisége drasztikusan csökkenti az FPS-t. Ha leveszed az értékét, akkor viszont egy nagy puszta lesz a tájból. Ajánlott: Dense vagy ha bírja Very Dense. A service pack 2 sokat gyorsított az autogen megjelenítésen.
Ground scenery shadows (árnyékok)
=================
Minden scenery objektum árnyékáért felelõs. Erõsen rontja az FPS-t, de a látványt növeli. Kapcsold ki ha jót akarsz. Ha a bírja a géped vagy szükségét érzed, akkor kapcsold be.
Special Effects
=================
Spéci effektek. Hullámok a partszakaszokon, tüzijáték, stb. Érdemes bekapcsolni, mert csak bizonyos esetekben rontja az FPS-t, nagy hatása nincs.
Cloud draw distance (felhõk kirajzolásának távolsága)
=================
Magától értetõdõ. Vedd le a minimumra.
Cloud detail (felhõk részletessége)
=================
A detailed clouds opciót válaszd és Medium-ra állítsd.
A többit nem részletezem, mert magától értetõdõ. Amit érdemes még tudni, hogy az AI repülõforgalom nagy mértékben rontja az FPS-t. Ha nem hiányzik érdemes kikapcsolni, rengeteget javít az FPS-en. Az autók, hajók, stb forgalma nem rontja észrevehetõen az FPS-t, be lehet tenni õket. Ha valami kimaradt vagy óhaj sóhaj van szóljatok.
Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!
Official IVAO Member
Azt meg hogy Alert mit szól hozzá, bízd ide.
Mellelseg nem is neked probaltam segiteni ezzel, hanem a hetente betevedo emberkeknek, mert ez a kerdes felmerul mindig ,nah ehhez szolj vmit! 😊 Loollll
A hadver hozzáértésedre meg magasról tettem eddigis, s eztán is. Ha neked ez problemát okoz, akkor sajnálom! Loll 😊 😄
Úgyhogy a te arcod van helytelenül ! Itt bezárom A veled való társalgást ismét!
Videokártya Radeon X1300/X1550 Series Secondary (256 M😎
Rendszermemória 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
..én ezzel is jól elvagyok
Ugyhogy a te arcod van helytelenul ! Itt bezarom veled valo tarsalgast ismet!
„Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.” Woody Allen
Nekem is volt nem is oly rég egy csörtém ugyan ebbõl kifolyólag (ti. sértõ hangneme), ott sem volt képes visszavenni az arcából, s váltig állitotta hogy nincs miért elnézést kérnie mert nem követett el semmit.
Szóval õ itt a helyi májer, egyhangúlag (az õ hangja hallatszott) kikiáltotta magát a topik harvergurujának, bárki bármit mond az egy hülye, csak õ tudja a frankót.
Szokj hozzá, ez itt így mûködik... 😞
PS.: Lám-lám, másnak is feltûnt viselkedésed ombika, nem kéne mostmár tényleg visszalapátolnod az arcodból egy jókorát?
Privi jöhet, érdekel... 😉
www.smart-bus.hu