Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Próbálgatom az IVAC-ot. De nem akarok egybõl a mélyvízbe menni (pl. BP Control, vagy ilyesmi), hanem ki akarom próbálni kicsiben, valami isten háta mögötti reptéren egy ismerõssel, hogy mit-hogyan. De gondjaim vannak a sector file csinálással. Leszedtem ezt az excel-es sectorfile generatort, és meg is akadtam az irányítani kívánt terület LATITUDE-LONGTITUDE megadásánál. Van olyan oldal, ahol ezeket meg lehet nézni? A többi már menni fog a manual alapján, csak ez nem.

E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2

Óóó értem, köszii! Tehát akkor mindig állítgatni kell az altimeter calibration-t, nem csak FL180 körül. Mégegszer köszi.

alert
Majdnem. QNH a Q-kód. Quebec November Hotel. Kú en éjcs 😄 A helyi légnyomást jelenti higanyincsben (Amerika), máshol millibárban (hectopascal). Valóban a magassághoz kell. Az átváltási szint fölött standard beállításra kell tekerni a magasságmérõt (QNH 2992 vagy QNH 1013 hectopascal), hogy minden gép ugyanazon a magasságon lássa egymást. Repterek körzetében pontosan lehet mérni az aktuális légnyomást, így ott azt a QNH-t kötelezõ használni, amit az adott reptérre éppen megadnak.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Tudom, de minden jobban szereti az NVidiát.

Más: IVAO-n fõleg felszállásnál hallok egy kianage-hoz hasonló kiejtésû szót az irányítótól,ami nem tudom, hogy micsoda. Miután négy jegyû szám követi, én a reptér tengerszint feletti magasságára gondolok hektopascal-ban. Jó a tipp?<#buck>

Ombika
Azert 4850-en mar eleg jol fut, de az igazi 4870-es lenne neki! Amugy, ha nvidia akkor pedig Gtx 260-280!

FSX-ezni akarsz? Gondolom igen,mert másképp nem ide írtál volna<#vigyor3>.
Hát, a kettõ közül a geforce egyértelmûen. Nekem ATI van, mint láthatod, és többet vártam tõle, mint amit tud. NVidiát jobban szeretik a játékok is.

zstomi
Sziasztok!

Új gépet vásárolnék, mit javasoltok, milyen videokártyát tegyek bele?
(Ati Radeon PCX HD4850 512MB vagy GeForce PCX9800 1024 M😎, vagy mást ajánlotok?

Halas köszi, ezzel akkor elleszek most egy darabig 😊<#worship>

Official IVAO Member

Hypo
Hypo
login username ok?

Hypo
Na akkor leesrol lepesre😊)

1: FEX elindit ( en altalaban a favourite spinnert inditom)
random legeneralja a texturakat

2. aztan bezarom fexet

3. fs9 indit create flight, ott beallitom a gepet a repteret
4. aztan en vissza desktop es inditom az active skyt az generalja a valos idojarast es a fex texturait hasznalja, mikor megvan
5. vissza fs9 es repules.

ha nincs active skyod akkor az a lepes helyet fs9 nel real time weahter-t allitasz be, illetve a time and seasont lecsekkolod hogy pontos e ennyi.

fsx es verzional pedig ugye ott fexnek egy interface van ott a main fulnel random generalok de amugy minden ugyan iy megy.

a kerdes hogy az optionsnal neked mi van beallitva

Ja meg ha download and install theme-re kattintok akkor elkezdi tölteni aztan Error code 😞

Official IVAO Member

Hol inditsam el a texturakat? Vagy arra ertetted, hogy csak siman valasszam ki? Mert az megvan. De pl ha free flight-ot (vagy mission-t) csinalok a weather-nel ugyanugy az az unalmas nappal van. Pls help mert tökjo lenne ha müködne 😊

Official IVAO Member

Ombika
40 dodoert vetted?

Regisztráltál IVAO-n?
Ha igen, akkor az IVAP panelén a jobb alsó sarokban van egy CONN nevû gomb. Ide meg a leírás alapján bepötyögöd az ID-t,az IVAN pass-ot,stb. aztán CONNECT. És ONLINE felirat a panelen.

Rájöttem,hogy a játékban van ez az opcio,de itt meg csatlakozni nem tudok.
megjelenika panel,de semmi konkt vagy valami.
Hi!

Feltelepitettem az A flight simulator x-et.Majd az ivap 2es kliensét.
Ha jól értem,akkor amikor elindul az FS,akkor kellene egy olyan ablaknak lennie hogy csatlakozás vagy valami.De nincs semmi.maradt minden ugy ahogy volt.
Hiába olvasok leírásokat nem tudom,hogy tudnék a szerverrre csatlakozni...
Már nem azért, de ha a winyódon elfér a 14 gigás FSX, akkor nehogy már ne tudj törölni 5 gigát...

alert
Én kipróbáltam. Elképesztõ gép is kell hozzá, fõleg a felhõkhöz, mert ha tényleg olyat szeretnél látni, ami a képeken is van, akkor olyan beállítás kell, ami megemeli az alap FSX maximális textúra felbontását az általuk nevezett HD minõségre (4096x4096 pixel). Kétségkívül nagyon szép. Saját weather engine, meg jópofa dolgok is vannak benne. Azonban tele van egy rakat buggal, amiket folyamatosan jeleznek nekik a fórumon. Várni kell amíg kiforr, mert én is tapasztaltam, hogy sokszor programhiba vagy valami más baja van. Amúgy 8 giga telepítve.

Ez valami elképesztõ.... <#guluszem1>

www.smart-bus.hu

Elnézést, de a #6104 ben tévesen írtam, hogy a Real Environment Xtreme $60. Nos csak $39.94 az ára. Pedig ugyanezen az oldalon néztem korábban is.
Kicsit mellbevágott, hogy a mérete 4.04GB. Lassan már nemcsak CPU-val nem lehet bírni az FSX-et, de HDD-vel sem.
Egyébként gyönyörû.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Hypo
eleg csak elkuldeni a texturakat aztan be is zarhatod es indithatod fsx et

alert
Multiplayer-hez ajánlott EZT végigolvasni.

Robez84
Nálam is ugyanezt csinálta!<#conf>

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

Sziasztok, egy kerdes. FEX-et felraktam, müxik szepen, ha ranyomok az Install Theme-re betölti a temakat rendesen. DE: vmiert amikor utana ranyomom h RUN FSX akkor minden beallitas marad a regiben. Vki felhomalyositana ha vmt nem jol csinalok?😊

Official IVAO Member

Igen, van. IVAO a neve. Az oldalon regisztrálj, majd töltsd le az IVAP nevû programot, és olvasd el, hogy hogy kell használni. A magyar rész annyi, hogy ha pl. Ferihegyrõl indulsz, akkor Team Speak-en keresztül hozzákapcsolódsz a magyar irányításhoz, de a leírásban minden benne van.

<#hehe>
Robez84
Van multi az FSX-ben?<#idiota>

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

Sziasztok. Segitsegeteket kerem mipedig van az FSX-ben olyan multiplayer szakasz amiben vannak magyarok?A valaszotakat elore is koszonom!
Bocsi ki tudnád nekem ezt fejteni bõvebben?
Hypo
Megoldas1
reinstall.Net Framework
- Install in cleanboot
- Reinstall MS Visual C++ Runtime libraries both 2005 and 2008
- Reinstall MSXML

Segítsetek
Telepítettem a Microsoft Flight Simulator X és a végén mikor már majdnem kész ezt írja:
Error 1935.An error occured durring the installation of assembly Microsoft FlightSimulator.SimConnect
publickeyToken="67c714424d61b5b version=10.0.60905.0"type="win32 processorArchitecture="x86". Please refer to help and Support for more information.HRESULT: 0x800736e7.

András
Köszönöm szépen! :-)

Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!

Shortstop
r betû és után az ó ill. a - gombokkal tudod növelni és csökkenteni

hogyan lehet mûködésre bírni az idõ gyorsítást, h ne a menüt kellejen elõhívni mindig és ott turkálni benne, hiába nyomkodom az R betût semmit se csinál

Állítgattam egy keveset és erre jutottam:

Lehet vacakolni élsimítással stb., de nálam nemvolt túl nagy jelentõsége. Tehát anizotróp szûrés-ON, élsimítás-ON. A többi beállítás lényegében megegyezik Alert leírásával. Viszont egyértelmû 2 kulcs fontosságú csúszka van a SCENERY COMPLEXITY és az AUTOGEN. Nálam az autogen már elég szépen belenyúlt a teljesítménybe, de nem annyira mint a scenery csúszka.. A scenery complexity kulcsfontosságú beállítás, ez addon scenery esetén !RENGETEG-et! lassított nálam. Ezt normál-ra állítottam. Addon scenery tulajdonképpen maga a probléma rengeteget lassít. Aerosoft Ferihegy-et próbáltam, normál feletti beállításnak értelme nem volt.

A lényeg:

autogen: very dense (dense-re állítva nincs nagy gyorsulás látványban viszont szebb a very dense.)
scenery: normal

Ami még érdekes a TARGET FRAME RATE. Lekorlátoztam 25-re, így neki állt ingadozni 25 alá. Amikor viszont kikapcsoltam unlimited-re, akkor 35-40-rõl ingadozott lefele, de soha nem ment 25 alá!

Így hírtelen ennyi jutott eszembe. + még annyi, hogy csökkentett méretû textúrák fent voltak.

kép1
kép2

alert
Ha egyenként kitörlöd õket, akkor igen.

Shortstop
viszont lenne még itt valami.
nagyon sok repülõ lett letöltve nekem amiket próbáltam a játékhoz adni de mostanra kicsit megkavarodtam õket illetõen. újratelepítés nélkül az eredeti állapotot vissza lehet valahogy állítani?

alert
3 ledes volt, de már nincs meg és nem használom. Akkor építettem, amikor csináltam azt a magyar cikket is róla, de csak próbálgattam. Nincs idõm ezzel se foglalkozni sajnos.

L Viper
Igen az FS 2004-ben nálam is minden fullra van húzva, azt bírja a masinám.
Az FSX-et kell finoman konfigolni. Pár év és nem lesz ezzel sem gond.
Anno az FS 2004 is pont így döcögött az akkori aktuális gépemen.
Hypo
igaz bar en akkor is ova intenek minden maxra rakasatol mivel egy par dolognal semmi ertelme, nem is latszik.

Ombika
Arra celoztam volna,h neked most a sajat magad gyartott van es hasznalod? Hany ledes?

Shortstop
hát még én 😊

köszi. még csak fs9-ben nyomulok, és egyébként is még a gépet sem újítottam fel. minimumra húzott csúszkák tömkelege kíséretében 4-5 fps-sel pedig elég nehéz bármit is csinálni...😊
alert
Nem feltétlenül, mert az FS2004 teljesen más. Az alapvetõ csúszkák ugyanazok, de jól mondod, több közülük még nincs FS9-ben. Azonban ha FSX fut a gépeden, akkor nagy valószínûséggel FS2004-ben minden rakhatsz max-ra, amit csak akarsz 😊 ott nincsenek felesleges dolgok, mert a számítógépek teljesítménye ma már túlnõtte a limitjeit. Egyedül talán az árnyékok tudnak gebaszt okozni ott is.

Hypo
Na orulok😊)

alert
Nem. Sosem használtam boltit csak volt szerencsém kipróbálni.

Ombika
Kozben igazad lett! 😊 Erre nem is gondoltam volna! Amugy te hasznalsz "bolti" TrackIR-t meg?

alert
Sanszos. De nekem pl rémlik, hogy a bétában is hasonlóan nézett ki. Elõször azért nem telepítenék újra win-t 😊 inkább valami másik FSX verziót, lehet hogy azzal lesz a gond, ha pedig nem, akkor ez legalább kizárva.