Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shortstop
nem nézegettem még a manualját, de akkor megpróbálom, mert annyira még nem érzem ezt a vakrepülést repülést.
navigation log alapján valamennyire megy csak úgy szeretném hogy ne kelljen a térképre néznem, hogy merre vagyok. a panelon mutathatná a waypontokat amihez viszonyít a navigation logban...

Ben007
Én is néztem a saitek x52-õt csak az nekem nagyon drága :,-(

\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D

Üdv!

Nekem jelenleg egy Logitech Extreme 3DPro van, elég jó cucc, csak a gázkar nem kalibrálható megfelelõen, és túl érzékeny. Megnéztem a napokban a Saitek X52-õt és SAITEK Pro Flight Yoke System cuccokat. Szerintem ezek lennének ideálisak, bár egy kicsit drágább, és le kell mondani az erõ visszacsatolásról is. Meditálok még egy kicsit a kettõ között, de valszleg X52 fog nyerni 😊 Bár, ha valakinek van ellenvéleménye, szívesen meghallgatom..

Hitman
Sziasztok!

Én elég sokat repülök vele. GPS-t ha jól tudom némi user manual túrás után be lehet állítani ( nekem ezen a gépen nem nagyon kellett semmire, VFR-t nem nagyon repültem vele, egyébként meg irányítanak, és vannak mindenféle egyéb mûszerek is.). Elég jól ki van dolgozva, de csak a régi 737-es van benne NG nem választható. DX 10 támogatás nincs, ha a be van kapcsolva, akkor többnyire fehér textúrákat kapsz. Ha NG 737-vel akarsz repülni, akkor az Ariane a megoldás, cserébe az mocsok drága, és még a kinyomtatható manual-ért is pénzt kérnek.

Azt hiszem ennyi

Hitman
Ombika
MAr alakul, plane a megbeszelt CPU-val! 😊

Bocsánat ezt elírtam

Swiss pro + carenado cesna + rex = 25-27 , áttörve a felhõzetet és hegyek felett (kb. FL 100 120) 32-35 fps

CoreI7 920 2.67 @ 4.1 Ghz * ATI HD4890 (OC) 940/1070 * 6GB RAM

Hi All,

Megnéztem Alert által belinkelt drivert, és azt amit Ombika küldött. Utóbbit feltettem az én beállításaimmal. Tapasztalatok blokkolt 40 fps -el:

Alap scenery + alap röpcsi (és ingyenes-igényesebb gépek) + rex = fix 40 fps

megascenery + wilco, carenado röpcsi + rex = ground 17-18, after passing 2000 feet 22-25, high altitude 32-40 fps

Swiss pro + carenado cesna + rex = 25-27 , áttörve a felhõzetet és hegyek felett (kb. FL 100 120) 32-50 fps

Eddig ennyi , majd még csiszolom a beállításokat. Jelenleg blokkoltam fps-t 35 -re így hatékonyabb. Ez már kezd közelíteni az élvezhetõhöz.

Üdv: JackDow

CoreI7 920 2.67 @ 4.1 Ghz * ATI HD4890 (OC) 940/1070 * 6GB RAM

Ben007
és a joy megira vagy ha van valakinek olyanja akkor mondja el milyen

\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D

[HUN]FaTaL
Lehet, de nem érdemes, maximum bohóckodni tudsz vele, de még egy szimpla leszállás is kivitelezhetetlen (szerintem).

http://goo.gl/gd6Zi5

Ben007
ja és billel is lehet játszani (amig meg nem lesz a joy) ??

Ben007
akarok venni egy speedlink black widow-ot
(egy ilyet) de csak most akarok FSX ezni eddig még egyik FS sel sem játszottam szóval kezdõnek egy ilyen joystick jó lenne??

[HUN]FaTaL
Sziasztok!

Létezik akár ingyenes, akár fizetõs Sturup (ESMS) scenery az FSXhez? Csak FS2004hez találtam 😞

Shortstop
ja még annyi hogy a GPS-t sehogy sem tudom elõhozni

Shortstop
én csak futólag néztem meg a gépen, de elég szépen ki van dolgozva amit láttam, de sajnos az FPS-t visszafogta olyan 4-5-tel. Aztán a 2004-hez illesztettem, de ott is egyszer használtam csak, persze ott nem volt frames probléma.

alert
Kb egy hónapja az nvidia kiadott egy új videodriver-t a geforce 8 és 9-es szériához, ami eddig a legtöbb ember tapasztalata szerint beállítástól és géptõl függõen 5-10 FPS-el növeli a frame-et. Ha valaki kipróbálta írja meg tapasztalatait. Ha lesz idõm délután, én is csekkolom. XP(32bit) Vista(32bit) Vista(64bit)

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Sziasztok! Próbálta valaki a 737 Pilot in Command kiegészítöt? Érdekelne a véleményetek...Köszi elöre is a hozzászólást! Jó röpködést!
m814
Hmm.A lényeg azért továbbra is elkerülte a figyelmedet.
Van egy olyan menüpont hogy jelentkezés oktatásra,továbbá a fórum,ahol azt is látnád hogy minden csütörtök este ATC oktatás van az IVAO-HU TS-en.
És még mindig maradt egy. Levél az IVAO-HU training staff tagok bármelyikének.
Mail címek a vezetõség menüpont alatt.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Strami11
Ha ezekbol a leirasokbol nem megy akkor inkabb haggyad az egeszet.

Ha azt akarod, hogy az álmaid valóra váljanak, ne aludj túl sokat!

olvasgattam ne aggódj de nekem ez igy nemnaon megy:S na mind1 azér köszi
m814

Ha talán elolvasgatnád....
IVAO

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Valaki tudna nekem segiteni IVAO légirányításba plíz😊aki tud és nem nagy probléma vegyen fel msnre: [email protected]
Mindenkinek Boldog Karácsonyt, és CRASH-ektõl mentes, leszállásokban gazdag Újévet kívánok!<#nyes><#vigyor>

E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2

Hypo

[HUN]FaTaL
Csak installálj be egy Themet, akár egyénileg kreáltat, utána indíthatod a játékot az fsx.exe-vel is.

Boldog karácsonyt minden pilótának 😊

Felraktam én is a Real envrinment xtreme-t, de amikor a fly now-ra kattintanék akkor fatal error üzenetet kapok, meg hogy a weather engine nem tudott betölteni. Acceleration van fent, meg pmdg 747 ezenkívül xp sp3 és 3.5ös netframe vagy mi (nem jut eszembe a pontos neve). Mi okozhatja a hibát, külföldi fórumokon sem találtam rá magyarázatot.

Shortstop
kipróbálom köszönöm!

Strami11
hasznald a DXT bmp-t azzal konvertald bmp-be aztan amikor kesz vagy vissza extended bmp-be.
Strami<#wink>

Ha azt akarod, hogy az álmaid valóra váljanak, ne aludj túl sokat!

Shortstop
Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudok skint csinálni egyes repülõkhöz?

próbáltam a textures mappában lévõ fájlokat PhotoShop CS2-vel megnyitni de nem sikerült.

Megjelent az FSPassengers X!!! Nem is olyan drága...

Közben rájöttem... Újra kellett rakni az FSX SP1-et,mert amikor azt felraktam, akkor még nem volt fent az SDK.

Honnan lehet leszedni az SDK-hoz (illetve konkrétan a SimConnect-hez) Service Packot? Active Sky kéri az SP1-es verzióját, anélkül nem megy.

szerintem az x52 pro egy nagyon jó választás, esetleg, ha úgy érzed, hogy olcsó akkor utalj át nekem még 50 ezrét és akkor mindketten jól járunk, neked lesz a legdrágább joy-od, nekem pedig pénzem😄
Köszönöm az infõkat, még átgondolom 😊

A 200 ezres az a moddolt Hotas Cougar... és akkor még vehetsz hozzá 150 euroért pedált, plusz 150 euroért TrackIr-t! 😄

Szóval szerintem elégedj meg egyelõre egy X-52-vel... aztán, ha tényleg úgy gondolod, hogy a repülés az ami a hobbid lesz PC-n, akkor mehetsz tovább... 😉

www.smart-bus.hu

tyû, 200 ezer? olyat biztosan nem veszek, de azért kiváncsi vagyok rá, mutasd hogy néz ki 😊

akkor ezek szerint olyan, mint a Saitek X52 Pro vagy a Hotas Cougar kispályások azokhoz a típúsokhoz, amit te ismersz 😊 Te vagy az én emberem 😊 Kb 60-at egyébként még kiadnék egy joyért. De nagyonb kíváncsi vagyok arra a 200 ezresre 😊

Látom a pénz nem gond, de ettõl függetlenül ez elég bonyolult kérdés. 20 - 200 ezer forintig vannak lehetõségeid, attól függ mennyire gondolod komolyan.

www.smart-bus.hu

sima joy

Hypo
hat milyen repulovel szeretnel repulni, szarvkormanyosal? sima joyosal?

Sziaztok!
Segítséget kérnék! Ha a legjobb legspécibb botkormányt szeretném megvenni, ami boltban kapható, függetlenül attól mennyi az ára, melyiket vegyem? Sajna még zöldfülû vagyok, nem próbáltam még ki sokat 😞

Hypo
FAQ-hoz és segédletekhez KLIKK IDE!

[HUN]FaTaL
Sziasztok!

Én még soha nem játszottam ilyen játékkal, de kipróbáltam és tetszik, érdekel a téma. Az lenne a kérdésem, hogy egy magamfajta abszolút kezdõ hol olvashat a témáról és miket érdemes elolvasni?

Hypo
active camera fizetos progi,
de probalkozhatsz a flight1 f1view nevu ingyenes progijaval.

F1View

Hypo
😊

Azert par dolgot ki lehet meg probalni.
En Global Text et raknam csak high ra.
scenery Large, 80, 19m(7cm)
latotavolsagot minimumra
trafficbol autok kishajok max 5%

Gyönyörû képek !
Lenne még két kérdésem ! Láttam neten videot ahol mintha az utastérben is lehetett volna járkálni, erre van lehetõség a játékban ? illetve jelent e meg olyan kiegészítõ pack amiben elérhetõ a Concorde?
L Viper
Érdemes próbálgatni, kísérletezni. Nálam kisebb a felbontás, ez tény.

Ha nem lockolom az FPS-t, egy ilyen trópusi helyen a konfigomon 60-80 körül mozog az FPS, külsõ nézetben a sûrûbb helyeken is megvan az 50.
Persze Manhattan esõs idõben levágja rendesen 18-20-ra, de tiszta idõben nincs gondom.

még annyit, hogy természetesen kipróbáltam az általad javasolt beállítást is, sajnos szaggatott egy Zürich-i próbakörön. Viszont ahogy a scenery complexity-t és az autogen density-t teljesen levettem gördül a játék, pedig a domborzat részletességét, a vizet, a felhõket jóval magasabbra tettem, szerencsére ezeket gond nélkül számolja a játék.
Köszi a tippet ! Végül is arra jutottam, hogy tényleg a repülés a lényeg, ennek fényében állítgattam. Az épületeket, fákat el kellett tüntetnem, egyszerûen megöli a játékot. Viszont cserében részletes domborzat, gyönyörû felhõk és víz, élsimítás, csillivilli repülõ, simán fut a játék. 1440X900X32 felbontásban játszuk, egy 22-es lcd monitoron, nagyon szép. Manhattant meg megnézzük az útikönyvben 😊
L Viper
Az én konfigom is hasonló, menni fog az :-)

Mivel az én gépem sem egy erõmû, a monitorom is egy régebbi 17 colos CRT, nekem bõven jó az 1024x768-as felbontás is.
A lényeg a scenery complexity csúszka és az autogen. Nálam az elõbbi dense, az utóbbi very dense.

Leírom nálam hogy van beállítva sorban minden.

Graphics:

1024x768 32 bit
Global texture rez: Very High
Filtering: Anizotropic
Advanced animations bekapcs, a többi ki.

Aircraft:

Ultra High

Scenery

sorban leírom a csúszkák állapotát :

Large - 55 - 38m - 1m - Low2.x - Dense - Very Dense - High

(pipák sehol)

Weather :

Reset default után csak a cloud coverage densityit vettem mediumra.

Traffic:

Reset to default után az airport vehicle densityt levettem minimumra.

Még fontos, hogy a videókártya menüben az anizotróp alkalmazásvezérelt nálam és a vonalsimítás 2x-es. Az FSX anti aliasingnél sincs pipa, de ezt írtam is fentebb, mármint a pipákat :-)

Engem a repülés jobban érdekel egy szép helyen, mint a zsúfolt városok és fps zabáló helyek. Még így is végtelen a lehetõségek száma.

Nézzél szét Svájcban, vagy Rióban pl. Ne rögtön az FPS gyilkos helyeken, mint pl Manhattan.
Üdvözlet mindenkinek ! Fiamnak(és persze magamnak)karácsonyra megvettem ezt a kiváló szimulátort (Deluxe Edition). Rengeteget hallottam róla, érdekelt. Azonban a telepítés után szembesülnöm kellett azzal, hogy gyakorlatilag teljesen le kell butítanom a grafikát ahhoz, hogy megfelelõ képfrissítés(25-30 fps) mellett tudjon futni. Házak, épületek nincsenek, csak egy "város színû" sima felület van a települések helyén. Másképp borzasztóan akadozik, nézhetetlen. Sajnos én nem értek annyira a Pc-hez, valószínû kevés a gépem, pedig alaposan megnéztem a szükséges konfigurációt és annak (úgy láttam) bõven megfelel. Azután érdeklõdnék, hogy teljesen reménytelen a helyzet, vagy van valami megoldás amivel szebbé tehetném a játékot? Mert elég kiábrándító, hogy pl. Manhattan-ben az Empire State Building-en kívûl nincs más épület. Azt még hozzá tenném, hogy leszedtem a service pack 1-et és 2-t, de ez sem segített semmit. A gépem operációs rendszere Windows XP 2002 Professional.
a gépem adatai: Intel(R) Core(TM) Duo CPU
E4600 @ 2,40 GHZ
2,40 GHz, 2,00 GB RAM
NVIDIA GeForce 8600 GT
Válaszokat elõre is köszönöm !