Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sziasztok!
amit fs9-ben shift-z-vel lehet elõhívni (alap adatok meg az fps is), azt fsx-ben mivel lehet elõcsalogatni?
köszi
Hypo
nem, de lattam mar annyira nekem nem fontos, en foleg prop gepekkel repulok es van gps amibe latom merre vagyok ez a nagygepes kiiros feeling nekem annyira nem hianyzik.😊

de ettol fuggetlenul nem rossz program

zstomi
Köszi a segítséget!
FS Map-pet használtad már?

Hypo
Hat attol fugg mivel szeretnel es merre repulni.

Ground Environment X - USA and Canada
Ultimate Terrain X - USA Edition Canada Alaska, europe
Flight One ATR 72-500 for FSX/FS2004
Carenado Cessna 152 II for FSX
ITT ERDEMES KORULNEZNI

zstomi
Sziasztok!

Milyen kiegészítõket érdemes megvásárolni az FSX-hez?
A REX-et már megvettem, az FS Map-on gondolkozom (használja valaki?).
Ajánlotok még valamit hozzá? (gépek, szép scaneryk, bármi más, amivel fokozható az élmény)
Köszi a válaszokat.

pateszi
Szia,

Szerintem ez gépfüggõ. Ha egy gép panelja tartalmazza azt a mûszert, amelyik a magasságot bemondja, akkor mûködik. Nem foglalkoztam még a kérdéssel, de tudom, hogy léteznek ilyen mûszerek FSX-hez. Találsz ingyeneset is, érdemes pl. az avsim-en a panel könyvtárban körülnézni. (Jó lehet az FS2004-hez készített mûszer is.) Talán valamelyik FSX alapgépben is benne van ez a funkció. Kipróbáltad már az összes nagyobb gépet? Ha megvan az, hogy melyik gépben van ilyen mûszer, át kell tenni a másik gépbe is, ahol ilyet szeretnél.
Missionból kibogarászni a kódot kissé körülményesebb, inkább az elsõ megoldást ajánlanám.
Ha nem boldogulsz, holnapra meg tudom nézni a megoldást.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Hypo
altalaban a kiegeszito repulokon, a jobbakba benne van ez a funkcio, illetve foldkozelseg jelzo radar ha van kulon abba is van.

avsim.com on keress ra a file libaryban utility vagy sound nal.

de remelem nem cessnan akarsz ilyet😊)

Köszi, rájöttem idõközben. 😊 A spoilerekre gondoltam. Nem tudja valaki hogy hogyan tudnám beállítani a repülõkön, hogy a landolás elõtt a hang bemondja hogy mennyi a magasság? Eddig csak mission-ökben találkzotam vele.
Hypo
Nem nekem saitek van a szarvkormany es a hozza tartozo 3 karos thortle, plusz en meg vettem hozza mert kulon is aruljak meg egy 3 karost.

A ch eclipse ugyan az mint a regi belul csak van rajta a forma 1 es autokban levo kormanyvalto ennyi, a forud muanyag belul minden az, saiteknel legalabb fem.

ilyened van? CH Throttle Quadrant

ez a hat karos 2 illetve 4 hajtómûhöz beállítható.
Ez nekem nagyon tetszik.

Akkor legalábbis Te Hypo a CH eclipse yoke-ot nem ajánlod? habár ez egy új kiadás

Hypo
😊 igaz bar mostanaban kicsit megkopott ez a tulajdosnaguk😊

meggabor09
csak hogy én is hozzászóljak nekem egy saitek x52-m van és az is kiválóan teljesít
saitek megbízható márka szerintem
eddig úgy bizonyított

Hypo
igen van egy complett saitek pro setem plusz meg vttem hozza egy kulonallo throttle cuccot igy hat kar van meg jo hogy adtak hozza egy csomo szines fedot igy olyanra konfigolom amilyenre akarom. jelenleg nekem 2 motoros cuccra van beallitva 2 gazkar 2 prop es 2 mixture.
A szarvkormanyon az ora, es stopper.

akkor Te most egy saiteket nyüstülsz amihez adtak 3 karos throttle-t, jól értem?
Mert volna egy kérdésem van a szarvon egy lcd kijelzõ az pontosan mire való vagy mit lehet oda beállítani? Vagy csak idõt mutat?

Hypo
nekem ch volt anno a szarvkormanyom, annyira nem jott be eleg silany a cucc.

A Saitek van most plusz meg egy throttle, igy a ket motoros konfigot szepen be tudtam loni. nekem semmi bajom vele szuperul muxik, regebbi szeriaknal volt phantom key press, az enyemnel is volt de egyszeruen toroltem minden alap key configot es utana mar nem volt ilyen.

Pedalba ch pro pedalom van 4 eves es tokeletes saiteket nem hasznaltam, de a ch nagyon jo valsztas.

Volna egy kérdésem, mik a tapszatalatok melyiket érdemes megvenni fshez:
Saitek pro flight system(ez tartalmazza a 3 axis throttle) + saitek pro flight rudder (pedal)

VAGY

CH eclipse yoke + CH pro pedal + CH Throttle Quadrant

Nem tudom van e valakinek valamelyikbõl otthon.
Válaszokat elõre is kösz

Hypo
Hat kicsit zavaros a kerdes, ugyanis van a fekszarny (flaps) amit leszallasnal es felszallasnal is hasznalnak geptol fugg es felszallo palya hossztol, ha nagygepre gondolsz akkor leszallaskor meg ugye van a speedbreak amit hasznalnak, illetve a reverse thrust ami szinten a fekezesben jatszik szerepet. Aztan van ugya clow flaps is...

szoval tobb dolog van leszallasnal erdemes tudni ha kerdezel milyen geprol beszelunk es mi a szitu es akkor konnyebb a valaszolas is.

Amugy meg erdemes a FAQ nal elolvasni a repules elmeleterol szolo reszeket van magyarul is.

[HUN]FaTaL
Na akkor ma azt hiszem meglesem, eddig csak odáig jutottam hogy felraktam az FSX-et meg az SP2-t 😄 Felteszem majd a Budapest Sceneryt és megnézem.

http://goo.gl/gd6Zi5

Én levettem az Acc-ot . most már semmi nem akad😊
erre a core i7-re én is kiváncsi vagyok, két hét múlva lesz lehetõségem egy core i7-es tesztgépet kipróbálnom és tervezem hogy fsx alatt meglesem, ha gondoljátok véleményemet majd megírom

[HUN]FaTaL
Rendben, köszi.

alert
SP2 acc nélkül mindenképp javasolt, sokkal jobban optimalizált és a scenery-k szinte kivétel nélkül SP2 alá jönnek ki, mert ott oldottak meg egy olyan problémát, ami miatt nem lehetett tetszõleges "talajt" készíteni. És még sorolhatnám.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

[HUN]FaTaL
Többen írtátok hogy accelerationnel akadnak a kieg. sceneryk, én is ezt tapasztaltam, azt hittem a configom gyenge a játékhoz. SP2vel acc nélkül mi a helyzet? SP1es FSX vagy SP2es (ACC nélkül) a javasolt?

[HUN]FaTaL
F5 visszahúzza teljesen, F6 lépcsõzetesen, F7 lépcsõzetesen engedi ki, F8 teljesen.

Köszi a helpet, így azért egyszerûbb 😊

A fékszárnyat kiengedni az F7 gombbal lehet, több nyomással fokozatosan, vagy ha minden igaz, az F8-al egy gombnyomással. Visszafelé az F6 viszi fokozatosan.
Csaó! Még egy kérdésem lenne! Mi a neve a játékban a fékszárnyaknak, amit akkor kell behúzni ha landoláskor a elértem a talajt? Milyen gombbal lehet kiengedni?
Sziasztok! Úgy emlékszem hogy z FS2004ben lehetett letölteni Wilco 737-es gépeihez légitársasági skineket, most megvan FSX-re is a Wilcos cucc, de nem tudom honnan tudnék letölteni valós légitársaság skint a gépeimhez.! Csak a sima alapgép van. Köszi!
[HUN]FaTaL
Az alapgépeknél shift+3 a GPS, a többiben, fizetõs kiegekben általában nincs, ahogy a valóságban sem. Más módon kell navigálni.

A keresõvel kerestél az Application Data-ban,vagy te is beléptél oda? mert a keresõ nem fogja megtalálni,mivel rejtett mappa... Engedélyezd a rejtett mappák megjelenítését és lépj be te az App.Data-ba.

E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2

alert
Csak az idõ szar 😊

alert
Habár nekem nincs, de az FSX-es tesztek alapján az i7 nagyon tetszik. A quadot lehagyja.

zstomi
Még mindig nincs meg az fsx.cfg, pedig nagyon kéne a REX-hez.
Vistát használok, a keresõ nem találja, az AppData/Microsoft/FSX-ben sincs... Hol lehet???

Ha nem gond konkrétan a tapasztalataid alapján melyik gép fejlesztési utat javasolnád az i7 vagy a Q extrát. A Core felé nem mennék, mert talán ez már egy közbensõ állomás. Az alaplap és a proci kivételével mindent megvettem lassan de itt megakadtam. A 6432-t kérdeztem a konkrét konfigurációja alapján de még vélaszra sem méltatott, bár segítséget õ is töbször kért. A tuningot elkerülném és ha a javaslatod alapján valami drága inkább várok egy kicsit de a full vagy azt megközelítõ állaptot szeretném. Köszi
Sziasztok
Még csak pár napja játszok, és nagyon bejönne a dolog, de az irányban maradással vannak kisebb gondjaim (tegnap egy próbarepülés során Debrecen-Pest útvonal helyett sikerült valahol Dunaújváros, Paks környékén kijukadnom).
Ezért kérdezem, hogy van valami trükk, amivel be lehet tenni egy gps-t a repülõkbe? Az jelentõsen könnyítené a dolgon, de nem találtam ilyesmit a leírásokban...
Clidey
OFF

Én tegnap a Mega Airport Dunakeszin voltam kinn, és olyan döbbenetesen valósághû, iszonyatos fps mellett, hogy az valami elképesztõ!
Még a motormûhelyben a szétszedett Pawnee is ott van, mi több, a nitrószag is érezhetõ! 😄

ON

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

alert
Érdeklõdõknek. A core i7 proci, 3gb ddr3 és 8800GTS-el a játék közel ultra high beállítások mellett 50-80 fps-t produkál "nehéz" körülmények között. Példaképp említeném a jövõ pénteken megjelenõ Manhattan scenery-t, ami átlagos core2 gépen 13-20 FPS-t hoz, az i7-el ugyanazon beállítások mellett 35 alá nem megy. Mega Airport Budapest is 30 FPS felett van, leggyengébb esetben 29 volt. A tesztproci a legolcsóbb 2.66GHz-es i7-es volt. Tuning esetén drasztikusan nõnek az FPS értékek, viszont ezesetben fogyasztani is kezd a drága és egy 750 wattos táp a minimum, ha nincs sok minden rákötve (vinyók, usb, stb).

wolfaud
Szerintem ha mindent Maxra állítasz akkkor lehe hogy az Új i7 Proci elvinné de még nem probáltam én is azon goldolkozok hogy újitsak e gépet vagy ne de szerintem az i7 965 4ghz-re húzva akadás menessé kellene tennie!

Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!

zstomi
...akkor a DX10-et ne erõltessem semmiképpen, vagy van valami ötlet, hogy miként lehetne kihozni belõle valamit?

zstomi
Köszi.

Bocs elírtam!
C:/Documents and settings / neved / application data / microsoft / FSX mappa 😊

Intel Q9450 , 4GB Kingstone HyperX 1066mhz , Gainward HD 4850 Golden Sample , Vista64 Ultimate Saitek X52

C:/Documents and settings / neved / microsoft / FSX mappa 😊

Intel Q9450 , 4GB Kingstone HyperX 1066mhz , Gainward HD 4850 Golden Sample , Vista64 Ultimate Saitek X52

zstomi
Nem találom az fsx.cfg-t. Vagy más néven is lehet?

he-he
ezzel csak gond van... felhívtam õket és köszönés helyett is csak sajnáljuk, tudjuk, javítjuk volt a válasz.
az enyém.......fvtbtb....😊)
Hypo
szerintem max msn el lehet a gond mert most nezem es minden ok.

Hypo
mar megint most hogy jon a hetvege?😊)

bocsi azoknak akiknek msn segítek repülni, de a chello itt pesten sokat bekrepál most😞
[HUN]FaTaL
Köszi.

Hypo
http://www.wilcopub.com/index.cfm?fuseaction=support_airbus1

http://forum.navigraph.com/forum/default.aspx?g=posts&t=736

[HUN]FaTaL
Felraktam a Wilco airbus seriest és minden gépnél azt mondja hogy a térkép nem érhetõ el? Ez mitõl lehet? FS9ben jó.

Hypo
ott is negy gigaval mert az csak ront a helyzeten.

Szerintem mas ott a gond nalad, egy sima 8800 at vagy ahsonlot kene belecsurni friss install nem kell minden maxon jo rendszer beallitas.

ezen ragd at magad