Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Simw saitek
Ezt fogom megrendelni, bízok a tapasztalataidban.
Más: Valakinek megvan a PMDG 747 traning DVD film? filózok hogy bekéne szerezni.
info itt a dvd-rõl
Ha olvasásban 2-3x gyorsabbak, mint a HDD-k, az csak elég az FSX-nek?
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
Köszönöm a választ, a képek lenyûgözõek. Hatalmas munkát végeztetek, nagyon jól néz ki.
Az FSX-ben lehet esetleg vonatokat is mozgatni, mint a közúti jármûveket? Talán rossz a kérdés, de nem emlékszem, hogy láttam volna már sceneryben mozgó vonatokat.
Kicsit meglepõdtem, hogy jól optimalizált textúrázás mellett ilyen magas poligonszámmal is játszható egy scenery. Nyilván nagyobb területre vonatkozik, egyszerre csak egy részét kell megjeleníteni.
Két dolgot szeretnék kérdezni:
Az alap FSX-ben a natív FSX épületek egy részénél bizonyos szögekbõl nézve vibrálnak a textúrák, háromszöges csíkozódás látható, elég zavaró. Mitõl lehet? Pl. Las Vegasnál láttam ilyent, de sok más helyen is elõfordul a jelenség.
A max-ban épületek textúrázása során teljes textúrával tudok tile-olni (bocs, de nem tudom, hogy mi lenne ez magyarul), vagy unwrap uvw-vel részleteket feltenni akár ismétlésekkel. De egy textúra kisebb részletével nem sikerült tile-olni. Maxban látszólag mûködik, de az fs a teljes textúrát rakja fel kisebb részletekben.
Az autogen épületeknél mégis megoldották valahogyan, hogy az alsó rész kap egy textúra részletet, az emeletek pedig egy másik ismétlõdõ részlettel készülnek, egy textúra lapon pedig rengeteg épület textúrája van. Mi a megoldás erre?
Merevlemez ügyben, ha várunk még egy keveset, elõbb-utóbb elérhetõ árban lesznek az SSD meghajtók, szerintem az megoldást jelent majd erre a szakadozás jelenségre.
Core i7 2.66 Ghz, 3GB ram, 8800 GTS
Windows Vista, FSX + SP2, DX10 bekapcsolva

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
ketten, majd a végén hárman dolgoztunk rajta. Kezdettõl próbáltuk a lehetõ legoptimálisabban összehozni, de konkrét limit nem volt, hisz ekkora projectnél nem látható mi lesz belõle. A végeredmény 3 millió polygon és 180 ezer egyedileg készített épület. A drawcall szám minimális, mivel néhány nagyobb területi egységként lett exportálva az összes modell és próbáltuk a lehetõ legkevesebb textúrát használni. Az András most doglozik egy update-en, ami javít a teljesítményen, nemsokára megjelenik. A scenery a méretéhez képest igen jól optimalizált. Az e8600-as c2d-vel, a q9-es szériás 4 magos és az új core i7 procikkal mind 20 felett lehet tartani az FPS-t. Az eddigi visszajelzések alapján a videókártya nem befolyásolja kiugró mértékben a frame-t, egy 8800GTS bõven megteszi.
Még nem tudtam beszerezni a Manhattan sceneryt, de szeretném hamarosan kipróbálni.
Az érdekelne, hogy egy ilyen projektnél határoztak-e meg elõre, vagy menet közben peremfeltételeket (pl. poligonszám, drawcall limit, vagy textúra részletesség stb.), hogy legalább a holnap számítógépein játszható legyen a scenery? Hányan dolgoztatok rajta?
Örömmel láttam az oldaladon a képeket és a hozzájuk tartozó beállítások dokumentálását. Korrekt munka, gratula. Hasznos kezdeményezés, több ilyet is szívesen látnánk.
A rész nincs az fsx.cfg-ben, magadnak kell hozzáadnod.
A javasolt értékek szerepelnek a linken, ill. Hypo is adott rá ajánlást.
Érdemes magadnak is próbálkozni a különbözõ poolsize értékekkel.
A grafikai beállítást a #6549-nél szereplõ linken részletesen elmagyarázzák, a képeken ott van, hogy melyik csúszkát hova érdemes tolni.
A Bp scenery hasonló gépeken másnál is szaggat erõsebb beállításoknál.
Magadnak kell kitapasztalnod, hogy mit mennire kell visszavenni ahhoz, hogy élvezhetõ eredményt kapj. Szóval, nem csak Te vagy ilyen maradi. <#awink>#awink>
huzos: faq ot erdemes am elolvasni.
Ha a default helyre tetted akkor, Windows XP nel C:\Documents and Settings\Application Data\(User neved)\Microsoft\FSX
Vistanal C:\Users\<user name>\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\fsx.CFG
Beallitasok elso kep:
Fps-t tedd 25-29-30 koze
Lensflare igaz nem fog semmit de hat ahogy mar masok is irtak azt eletben nem nagyon latsz hacsak nem foto optikan keresztul vezetsz😊
Masodik kep:
cockpit tooltips kikapcs
harmadik kep:
na ez mar erdkesebb,
Text Res ha 7cm re rakod nem lesz lassabb de nalam szebb es ha van hozza megfelelo addon akkor plane.
En a vizbol visszavennek legalabb 2-t
A sceneryt viszont fullra raknam
Negyedik kep:
Clouds bol visszavennek egyet.
es a ratet nullara tennem, foleg ha majd hasznalsz valos idojarast ez nem kell.
Otodik kep:
20/20/low
es alul 10/5/10
Amit le lehet vonni full csuszkákkal, a default scenneryk tök simán mennek max trafikkal stb. de addonok már nem. Például Budapest és Párizs CDG eléggé lehuzzák a teljesítmény.
Egy kompromisszumos ultra high csuszkás megoldással viszont csodaszép a látvány, de itt-ott 10-15re is leesett az fps. A képeken láthajátok a framékat.
Hypo beállításaival viszont nagyon magas értékeket sikerült elérni még budapesten és párizsban is.
Summa summarum talán majd jövõre lesz már olyan hardver, amivel még jobban fog futni egy budapest teljes csuszkákkal. 😊
Itt a honlapom: fsxkepek.atw.hu Klikk ide!
Látvány Addonok amiket használtam: Fsx global 2008 SP1, UTX Europe 1.2, REX.
Próbáltad már, hogy kikapcsolod a grafikai beállításoknál az Aircraft menüben ((Settings -Display-Aircraft) beállításnál)a Tooltipp-et? Néhány üzenettel elõbb volt itt errõl szó.
1200W-os táp megy alatta.
Alert délutánra meglesznek az általad kért képek/eredmények.
Meg Hypo beállításaival is megnézem. Sajnos eddig ahogy írtam még nem sok idõm volt tesztelni.
de fenntartom a lentebb irtakat nem kell fullon hidd el, nem arra vannak a csuszkak....
Sikerült is kipróbálnom habár csak 1 órát szórakoztam vele.
A konfig core i7 965 (pici tuninggal 155Mhz), 6GB ram, 2db 4870X2 crossfireX-ben
Sim: FSX+Acc; Ati catalyst 9.1 64bit Vista Ultimate
4 helyszínt néztem meg.
- Mega budapest 1.40
- VFR London X
- VFR Netherlands X
- Default Manhattan
Beállításaim. 1680*1050 32bit, 8xAA, 16xAF, Minden Ultra High beállítással
Most ennyit sikerült készítenem viszont szívesen várok tippeket hol nézzek körül. Ennyi után éán azt mondom van teljesítmény javulás habár full csuszkán budapest még így is csak 10-12 fps 2B terminál körül.
Az alábbi problémám van Vista alatt és XP alatt is (64bit) ha nézõpontot váltok FSX-ben, elõször, a képernyõ elsötétül, majd szaggatva felbukkan a kép. Ez kb. 1-2 másodperc. Ezt mûveli a gép addonok nélkül is. Jelenlegi beállításokkal, alapon simán tartja menet közben 30-35 fsp-t.
Gépem: alaplap - x48-dq6, E8400 proci, 4870X2 - kártya, 9.1 catalyst, 4 Gb ram.
Ötlete van valakinek? Járt már így valaki, vagy ATI-s driver hiba? Más programnál, nem szokott ilyen gondom lenni.
Krisz
a következõ kérdésem már csak az, hogyha esetleg szélesvásznút veszek (16:9), akkor mit csinál a 2d cockpit-okkal a 4:3-mashoz képest (eddig csk ilyenen láttam az fs-t), szét"nyújtja" õket?
és a 3d cockpitokban csak simán szélesebbre látni vagy ott is nyújtás van?
köszönöm
(ja és fps-t zabál a nagyobb felbontás?)
Csalóka mert a játék a rendszer felbontáslistáját adja be.
\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"
szóval evvel szerinted ez normális, ne is küzdjek már semmi fsx.cfg-s trükkökkel? (eddig nem nyúltam hozzá)
ja, és a felbontásos kérdésemre, hogy 1280*1024 a max az fsx-ben? és akkor annál nagyobb natív felbontású monitort akkor ne is vegyek? (sõt ne is nézzek szélesvásznút) mert most vennék a hétvégén...😊
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
itt megjegyzem global szebb az fsx.. létezik itt olyan akinek zökkenõmentesen mehet az fsx full beállítással? csak kíváncsiságból.., én sajna laptophoz vagyok kötve ...
Amugy q6600 3.4 en 4 giga ram 8800gt. persze nem allitom hogy tokeletes lenne de szepen elmuzsikalt, de en fs2004 et tobbet hasznalok, a sok addonom miatt, es az rovvenes nelkul megy uy hogy en azzal repulgetek foleg.
Belinkeltem par hasznos infot lejebb erdemes vegigcsinalni foleg az O&ODefrag resz amit erdemes megfontolni en a szerintallitottam be mindent es azota lenyegessen jobb minden.
Sajnos a 4 gigat annyira nem erzem mert xp32 t hasznalok most es a 3gb switchel is nalam fsx neha OOM hibaval elmegy, vista 64 alatt ilyen nincs de ott par addon nem megy es lassabb maga a rendszer....majd talan windows7 final 64 bites es lehet sokban fog javulni fsx, de mondom ha a repules erdekel akkor nyugodtan fs2004 az is szep es elvezetes.