Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De mint említettem, ez típus-jellegzetesség, amire kínosan ügyelnek egy-egy átképzés során, hogy a növendék megfelelõ szinten elsajátítsa a repülés ezen fázisát. Nekem nincs típusom rá, de repültem vele nem 1x nem 2x, és bizony az elsõ idõszakban eléggé rémisztõ tud lenni ahogy a föld "zoomol" befelé leszálláskor... 😊
Visszatérve az esetre: a gép pilótáját ismerem hosszú évek óta, repült már a típuson sok-sok órát, úgyhogy itt szerintem valami mûszaki bibi lehetett méghozzá nem kicsi. Estefelé nálunk a reptéren (nem Gyöngyös) már lehetett hallani a nemhivatalos verziót, de az nem publikus.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Elsõsorban a pilóta felelõssége, de azért ez nem ilyen egyszerû...
Ugyanis minden gép üzemeltetési paraméterei között szerepel, hogy az, milyen megengedett szélsebesség mellett repülhetõ és ott pontosan fel van tüntetve, hogy ez az érték mennyi szembe szélben, oldal szélben stb.), valamint az sem mindegy , hogy a szél folyamatosan fúj-e, vagy lökéses, mert ez utóbbi esetben is változnak a paraméterek (ált. csökkennek)...
Minden gép tud egy bizonyos szintig vitorlázni, hogy mennyire, az a gép siklószámából derül ki, mellyel az adott gép pilótájának tisztában kell lennie, minek után korábban típusvizsgát kellett neki tenni...
A felkészülés során gyakorolják az "álló motorral" történõ leszállást. (Ez Vilga esetében biztosan így van, de egy vadászgép esetén már nem, legalábbis én még nem hallottam róla)
Ez is ott volt megtalálható, ha nem is pont azon a linken, amit Alert mondott (biztos ott is fellelhetõ, de ott én sem találtam meg), de a lényeg a lényeg, hogy a FAQ linkjei között volt:
Ilyenkor aki nagy szelben felszall, kinek a felelosege ,h emiatt szenved balesetet? Amugy minden gepet lelehet vitorlazni, lehet hulye kerdes?! 😊
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Official IVAO Member
Official IVAO Member
Tudtok helyeket ahol dx10-re kompatibilis repülõket lehet letölteni?Kösz!
Legalábbis az általam letöltött gépeknek volt 'readme' fájlja és ez mindegyikben (már amelyik ezt a módszert igényli, s nem telepedett fel magától) bele volt írva, s még az is, hogy pontosan milyen sorokat kell beilleszteni...
De az is lehet, hogy esetleg rossz helyre tetted, s véletlenül nem a gép textúrája közé került...
Official IVAO Member
MFR online autoklub http://autoklub.lapunk.hu/
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Azt szeretném még megkérdezni, hogy említetted a botkormány csavarási képességét. Ez mit jelent? Ez a funkció helyettesíti a lábkormányt, vagyis a pedálokat?
Official IVAO Member
Ez meg egy érdekes megoldás. AI tankerel valo tankolashoz
Próbáltam keresgélni, de képrõl kitalálni, hogy esetleg melyik a jó, hát ez felettébb valószínûtlen feladatnak tûnik. Ugyanakkor találtam egyet, amirõl olvastam jót is, rosszat is, de nem tudok dönteni.
Mi a véleményetek errõl: Logitech Extreme 3D Pro? Ennek az ára szerintem nagyon jó, csak hát egyébként milyen lehet?
Illetve Ti mit ajánlanátok?
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Nekem is e van es tokeletessen muxik.
Valakinek van tapasztalata a SAITEK szarvkormányával kapcsolatban?
X52 karom van más helyen arról is rosszakat írtak, de nekem nincsen ilyen tapasztalatom, nekem semmi bajom vele 2 éve van meg.
Yoke -ot is van aki fikázza más forumon, használja itt valaki?
eagle
Egyébként meg szerencsésebb lenne, ha használnád a válasz gombot, mert így nem lehet tudni, hogy a "jah" az mire is vonatkozik!
a lényeg, amit te magad is írsz, h régen hívták, ezt senki nem is vitatta, de ma ez a két kifejezés két külön hajófajtát jelöl, attól függetlenül, h szinte mindenki az aynahajó kifejezést használja a repülõgép-hordozóra, nem is fogja elvárni a helyes használatot senki
az írás az ami provokáló, hiszen kvázi szakmaiságról beszél és az anyahajó szót használja, mert õ úgy dönt
GPS-t amúgy egy sima shift+3 benyomásával elõ tudod hívni.
Ha terveztél free flight-ba utat akkor mutatni fogja neked, hogy merre menj.
Sõt! Ha valamit nem jól csinálsz, még egy kis sárga MSG üzi is villogni fog a GPS-eden.
Ha azt csinálod amit szeretsz, sosem kell dolgoznod.
valaki leírni szájbarágósan, hogy GPS-en hogy tudok egy repteret beállítani, hogy lássam? Pl.: ködben szükség lenne rá... kössz.
A Microsoft szélnek eresztette az FSX fejlesztõ csapatát, így még az is teljesen bizonytalan, hogy egyáltalán lesz folytatás. Lehet valakinek vannak frisebb infói a témában, az majd kijavít, de nálam ez a jelenlegi helyzet.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Azért kérdem mert látom, hogy majdnem minden évben van egy új verzió és a legutóbbi óta már 3 év telt el.
Most akarom megvenni a FSX-et de ha az éven jelenik meg új akkor kivárok.
Nos? 😊
Szép napot mindenkinek!
Csak annyi a baja hogy nincs hangja meg csak 1-2 kameraállás lehet használni, és egy 747-400 asnak a cockpit-jét mutatja.
Amúgy AN-225 rõl beszélünk 😄