Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey
Nos, a típusátképzés ugyanúgy történik egy Wilga esetében mint bármely más gépnél. Ezzel az "álló motorral történõ leszállás"-al nem tudom mire céloztál, de megközelítõleg sincs ilyen vagy ehhez hasonló a kiképzési tematikában. Van nagyfékszárnyas bejövetel, kisfékszárnyas (ívelõlapos) ill. fékszárny nélküli, valamint ún. kényszerhelyzet mikoris a növendék bejön pont fölé 400m-en, majd alapgázra levéve a motort, gázadás nélkül kell jelre szállnia. Ez különösen kényes pontja e típusnak, mi repülõs berkekben csak úgy mondjuk: futószár irányban siklik 😊 (Értsd: gyakorlatilag maga alá esik vonóerõ nélkül)
De mint említettem, ez típus-jellegzetesség, amire kínosan ügyelnek egy-egy átképzés során, hogy a növendék megfelelõ szinten elsajátítsa a repülés ezen fázisát. Nekem nincs típusom rá, de repültem vele nem 1x nem 2x, és bizony az elsõ idõszakban eléggé rémisztõ tud lenni ahogy a föld "zoomol" befelé leszálláskor... 😊
Visszatérve az esetre: a gép pilótáját ismerem hosszú évek óta, repült már a típuson sok-sok órát, úgyhogy itt szerintem valami mûszaki bibi lehetett méghozzá nem kicsi. Estefelé nálunk a reptéren (nem Gyöngyös) már lehetett hallani a nemhivatalos verziót, de az nem publikus.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Rubio

Elsõsorban a pilóta felelõssége, de azért ez nem ilyen egyszerû...

Ugyanis minden gép üzemeltetési paraméterei között szerepel, hogy az, milyen megengedett szélsebesség mellett repülhetõ és ott pontosan fel van tüntetve, hogy ez az érték mennyi szembe szélben, oldal szélben stb.), valamint az sem mindegy , hogy a szél folyamatosan fúj-e, vagy lökéses, mert ez utóbbi esetben is változnak a paraméterek (ált. csökkennek)...

Minden gép tud egy bizonyos szintig vitorlázni, hogy mennyire, az a gép siklószámából derül ki, mellyel az adott gép pilótájának tisztában kell lennie, minek után korábban típusvizsgát kellett neki tenni...
A felkészülés során gyakorolják az "álló motorral" történõ leszállást. (Ez Vilga esetében biztosan így van, de egy vadászgép esetén már nem, legalábbis én még nem hallottam róla)

Rubio

Ez is ott volt megtalálható, ha nem is pont azon a linken, amit Alert mondott (biztos ott is fellelhetõ, de ott én sem találtam meg), de a lényeg a lényeg, hogy a FAQ linkjei között volt:

Ombika
Udv. Ezt meg kell osztanom veletek. Eddig mindig csak gepen repultem ,erre ma pipishegyen gyongyosnel repultem PZL 104 Vilga geppel, elveztem nagyon bar dobalta a szel rendesen, de igazabol igy meg izgalmasabb volt szamomra es a latvany lenyugozott, erre ra 3 ora mulva mondjak hirekbe,h kenyszerleszallas kozben balesetet szenvedet. MONDOM OMG! 😮

Ilyenkor aki nagy szelben felszall, kinek a felelosege ,h emiatt szenved balesetet? Amugy minden gepet lelehet vitorlazni, lehet hulye kerdes?! 😊

alert
Hogyne lenne Malev? A FAQ-ba nem néztél bele 😊 www.avsim.com itt egymillió repülõt és textúrát is találsz meg többmillió mást is...

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

viszont jo hir, hogy az AirFrance es a BA Concorde tökeletesen müködik es igen szep latvanyt nyujt 😊

Official IVAO Member

jah, sikerült megoldani, bar eleg erdekes megoldasok születnek. Neha a szarny tiszta fekete, neha az egesz gep, valami hiba szinte mindig akad. Es Malev ugysincs, szoval maradnak az eredeti gepek vszg😊 Viszont nem tudtok valami jo linket ahol konkretan gepet lehet letölteni? nem csak texturat. FSdownload-ot mar neztem, surclaro.com szinten kilöve.

Official IVAO Member

Rubio
A FAQ-ban található linkeket már mind kivesézted?

Szevasztok!

Tudtok helyeket ahol dx10-re kompatibilis repülõket lehet letölteni?Kösz!
Rubio
Szerintem azért, mert a feltelepített gép mappájában található Aircraft.cfg fájlban nem módosítottad annak megfelelõen, amint az a 'readme' fájlban található...

Legalábbis az általam letöltött gépeknek volt 'readme' fájlja és ez mindegyikben (már amelyik ezt a módszert igényli, s nem telepedett fel magától) bele volt írva, s még az is, hogy pontosan milyen sorokat kell beilleszteni...

De az is lehet, hogy esetleg rossz helyre tetted, s véletlenül nem a gép textúrája közé került...

sziasztok, vszg tök alap kerdes es megkerdezem mert a közeli es közepesen tavoli hsz-ekben sem lattam ra megoldast: hogyan tudok betenni egy gepet a texturak köze? ragugliztam hogy "how to install airplene fsx", ki is adta a megoldast, megsincs a gepek között. Elmulasztottam vmt?😊 pls help.

Official IVAO Member

Nekem is tetszik.

MFR online autoklub http://autoklub.lapunk.hu/

L Viper
Brutál jó ez a videó, bár mostanában inkább az FS9-et tolom.

<#eljen>
Rubio

L-159 Alca (bár ezt biztosan úgy is tudjátok):

Clidey
Én úgy tudom ez fizetõs lesz.

Itt viszont készülõben van egy free. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

zsoltfireman
Köszönöm!

Hypo
Keszuloben van a dolog:
Promo Video

Developer Site

zsoltfireman
Üdv Mindenkinek!
L-39 Albát keresek VC-vel,ha valaki tud segíteni szóljon!

Köszönöm!

Rubio
Nem maradt le, mivel az "aha"-t annak értelmeztem...

Egyébként pedig: egészségedre!

Rubio
Köszönöm!

(Már elsõre is értettem, de így pontosítva pedig lehet, hogy másnak is az lett.)

i robot
És igen ez a lábkormány. Ez lemaradt, már üt a ser.<#vigyor2>

i robot
Aha. Amit fogsz azt forgatod balra - jobbra. Ennél jobban sajnos nem tudom leírni. Tehát 4 irányba tudod dönteni, 2 csavarni. Helikoptereknél nem elõnyös mert hamar elfárad a csuklód.<#wink>

Rubio
Köszönöm a választ!

Azt szeretném még megkérdezni, hogy említetted a botkormány csavarási képességét. Ez mit jelent? Ez a funkció helyettesíti a lábkormányt, vagyis a pedálokat?

i robot
Nekem pont olyan joy-om van. Szerintem teljesen megéri az árát! Nagyon kényelmes a fogása (csak jobb kezes). Szép a kidolgozása. Nekem az elején furcsa volt a csavarás, kanyarban rásegítettem akaratom ellenére is a lábkormánnyal. De könnyü megszokni. Rugó megfelelõen erõs, nem recseg ropog. Kedvencem a gázkar, igaz hogy csak egy kis bolhafing de tökéletessen lehet használni. Ezzel a joy-al fél kézzel irányíthatod a gépet. Lassan 3 éve használom napi rendszerességgel eddig OK! De ha esetleg meg is hal akkor is ilyet veszek.

nekem Saitek Pro Flight Yoke van, tapasztalat az, hogy baromi jo es csak ajanlani tudom es örülök, hogy nem x52-t vettem, de persze felhasznalasi modtol is függ, ha pl Airbus-szal vagy F16-al akarsz sokat repülni akkor jobban megeri egy botkormany mint egy szarv.

Official IVAO Member

Hypo
Szoval a mid air refuel egy feature fsx ben, missionban tudod csinalni illetve vannak fizetos gepek amikhez adnak ilyen missiont is. Szoval igazabol a gamehez adott missiont kene nezned, esetleg mission editort beszerezni es ilyen missionoket csinalni. Mert siman ha felszallsz es elcsipsz egy tankert hiaba ereszted ki a csovet nem fog tortenni semmi.

Ez meg egy érdekes megoldás. AI tankerel valo tankolashoz

Rubio
Eljött a pillanat, amikor a game padot le kell cserélnem joy-ra, de ehhez kérnék egy kis segítséget, hogy szerintetek melyik lenne jó ehhez a játékhoz. Természetesen nem a felsõ kategóriás joy-ok érdekelnének.

Próbáltam keresgélni, de képrõl kitalálni, hogy esetleg melyik a jó, hát ez felettébb valószínûtlen feladatnak tûnik. Ugyanakkor találtam egyet, amirõl olvastam jót is, rosszat is, de nem tudok dönteni.

Mi a véleményetek errõl: Logitech Extreme 3D Pro? Ennek az ára szerintem nagyon jó, csak hát egyébként milyen lehet?

Illetve Ti mit ajánlanátok?

Eddig én is eljutottam csak miután olyan sokáig repültem kb. fél métere mögötte (semmi válasz nélkül)hogy elfogyott az amúgy is kevés nafta kénytelen voltam levitorlázni az "aircraft carrier"-ig 😄 Csak azt hittem hogy valami rádiókódot kell közölni és elkezdõdik a procedúra ..

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Kösz a gyors választ !!

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Papirzacsi
Szerintem nem kerülte el senki figyelmét, csak nem tudjuk.:-) Rémlik, hogy régen megpróbálkoztam én is ezzel, hogy mögé repülök, kinyitom a tankolócsövet, de az eredményére már nem emlékszem.:-) Tehát tedd ezt te is, repülj hozzá elég közel, nyisd ki a csövet, és várj.:-) Vagy inkább nézd meg a learning centert, vagy a mission leírását.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
Refueling

A kep nem altszik valamiert ugy hogy itt a forumm bejegyzes keppel

Hypo

Hello mostanában elkezdtem az f-18as megismerését és az lenne a kérdésem hogy lehet-e légi utánatölteni mert a tanker fent van a levegõben és már ott vagyok mögötte de nem reagál semmit , van valami rádiókód vagy hasonló ? Úgy látom ezzel a kérdéssel senki sem foglalkozott mert éppen vitázott ..

Hypo
Az ujabb sorozatoknal nem fordul elo a phantom key press problema.
Nekem is e van es tokeletessen muxik.

Sziasztok!

Valakinek van tapasztalata a SAITEK szarvkormányával kapcsolatban?
X52 karom van más helyen arról is rosszakat írtak, de nekem nincsen ilyen tapasztalatom, nekem semmi bajom vele 2 éve van meg.
Yoke -ot is van aki fikázza más forumon, használja itt valaki?

eagle
Rubio
Na, akkor mindjárt példát is mutathatnál és elõször kezdhetnéd is magaddal, hogy lássuk, hogy hogyan is lehet ezt elérni!<#wave>

Egyébként meg szerencsésebb lenne, ha használnád a válasz gombot, mert így nem lehet tudni, hogy a "jah" az mire is vonatkozik!

jah 😄 úgyhogy ha valaki nem tud viselkedni az röpül!!! 😊<#wave>

Hypo
ez röpülõs fórum😊))

i robot
Légyszi hagyjátok már azt a k..va hajót! Köööööszi<#idiota>

én nem minõsítettem (nem úgy mint a szóban forgó írás) és fõleg nem "nyeltem le keresztbe" senkit és itt be is fejezhetnétek a személyeskedést

a lényeg, amit te magad is írsz, h régen hívták, ezt senki nem is vitatta, de ma ez a két kifejezés két külön hajófajtát jelöl, attól függetlenül, h szinte mindenki az aynahajó kifejezést használja a repülõgép-hordozóra, nem is fogja elvárni a helyes használatot senki
az írás az ami provokáló, hiszen kvázi szakmaiságról beszél és az anyahajó szót használja, mert õ úgy dönt

Hello mindenki mostanában elkezdtem az f-18as megismerését és az lenne a kérdésem hogy lehet-e légi utánatölteni mert a tanker fent van a levegõben és már ott vagyok mögötte de nem reagál semmit , van valami rádiókód vagy hasonló ?

Köszi én is az infot..
GPS-t amúgy egy sima shift+3 benyomásával elõ tudod hívni.
Ha terveztél free flight-ba utat akkor mutatni fogja neked, hogy merre menj.
Sõt! Ha valamit nem jól csinálsz, még egy kis sárga MSG üzi is villogni fog a GPS-eden.

Ha azt csinálod amit szeretsz, sosem kell dolgoznod.

Rubio
Köszi ez nekem is jól jön / jött!

Hypo
Hali,

valaki leírni szájbarágósan, hogy GPS-en hogy tudok egy repteret beállítani, hogy lássam? Pl.: ködben szükség lenne rá... kössz.
Papirzacsi
Egész pontosan olyan 2-3 évente jelentek meg új FSek, de ez mellékes is.
A Microsoft szélnek eresztette az FSX fejlesztõ csapatát, így még az is teljesen bizonytalan, hogy egyáltalán lesz folytatás. Lehet valakinek vannak frisebb infói a témában, az majd kijavít, de nálam ez a jelenlegi helyzet.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Csak azt szeretném kérdezni ha lehet(mert most látom épp nyelvtan óra van), hogy tudjátok-e illetve sejteni lehet-e azt, hogy mikor fog újabb microsoft flight simulator megjelenni?
Azért kérdem mert látom, hogy majdnem minden évben van egy új verzió és a legutóbbi óta már 3 év telt el.
Most akarom megvenni a FSX-et de ha az éven jelenik meg új akkor kivárok.
Nos? 😊
Szép napot mindenkinek!

Hi

köszönöm sikerült!

Csak annyi a baja hogy nincs hangja meg csak 1-2 kameraállás lehet használni, és egy 747-400 asnak a cockpit-jét mutatja.

Amúgy AN-225 rõl beszélünk 😄

Rubio
<#eljen>