Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A megoldás az, hogy indítsd be

Papirzacsi
Persze, valószínûleg így van megírva a panel, hogy amikor betöltöd, akkor leállítja a hmûveket,hogy cold and dark állapotból kezdjed. Sok gép mûködik így. A megoldás az, hogy indítsd be. Amúgy meg ajánlom a manualt, általában leírják az ilyesmit, feltéve hogy nem bug persze.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

sziasztok!
letöltöttem a concord-ot de mikor betölti éppen állnak le a hajtómûvek és nem tom ujra indítani.

tudtok ebben segíteni h mi lehet az oka?

eyecandy
Ja és létezik itt

eyecandy
Nem lehet, de készül

Sziasztok, belehet tenni valahogy FSX-be a PMDG Boeing 737-est? Ez a kedvenc gépem és a PMDG oldalán nem láttam hogy terveznék FSX alá kiadni. Esetleg létezik más B-737 NG FSX-hez?

PLackó
Nah jó,valóban igazad van 😉
Kár érte,tényleg hiányzik az élet multiban.
Nah majd a következõ FS-ben. Microsoft,nagy fejesek,hátha kitalálnak egy új megoldást.

Papirzacsi
ha... :-)
Az utolsó mondatoddal fel is vetetted az egyik indokot, hogy miért nem lett megcsinálva, de ez csak egy ok a regimentbõl. Pl. mindenki más AI csomagot használ, különbözõ gépekkel, modellekkel. Hogy döntse el a kliens gépe, hogy milyen modelt jelenítsen meg? Ha csak default AI gépeket jelenít meg, akkor mi értelme a letölthetõ ingyenes/fizetõs AI-nak? Akinek gyengébb a gépe az nyilván nem, vagy csökkentett AI-t akar használni, még ha nem is a saját procija számolja, de megjeleníteni akkor is meg kell. Most akkor valaki csak 50%-on használja, valaki 110%-on :-), akkor megint az a helyzet, amit a korábbi hsz-omban említettem. Az AI-t a szgép csak a te géped egy bizonyos sugarú körzetében számolja, mutatja, azon kívül, nem foglalkozik vele, csak nézi, hogy terv szerint mikor kéne, hogy a te körzetedbe kerüljön, és ha belekerült elkezd foglalkozni vele. Ha én Londonból jövök multiba, te meg Moszkvából, akkor mit csináljon a szerver, számolja mindkettõt? Ha 20-an vagyunk 20 helyen?
Na ez csak pár probléma, ami miatt ha marad a ha. Szerintem te is kitalálsz még párat, ha belegondolsz.;-)

PLackó
Igen,viszont ha a host forgalma azonos lenne a szerverével, akkor ilyen probléma nem állna fenn. (Vagyis a szerver küldené a saját AI állapotát a klienseknek)
Bár az is igaz,hogy jócskán megnõne az adatforgalom.

Papirzacsi
upssz... a pofon egyszerû, de ez pofonegyszerû. :-)

Papirzacsi
Alapból nem, és szerintem kiegészítõ révén sem. Az ok pedig pofon egyszerû. Minden játékosnál más lenne az AI forgalmi helyzet. Nálad szabad a pálya, nála meg éppen két gép is van rajta. Összeegyeztethetetlen lenne.

PLackó
Ismét üdv.
El lehet valahogy érni azt, hogy multi/lan játék esetén is legyen AI forgalom? Nagyon fel dobná a hangulatot. Én készítem a szervert, de sajnos ilyen lehetõséget nem találtam.
Esetleg egy kiegészítõ révén?

http://repulnijo.hu/2009/05/07/papirrepulogep-vilagbajnoksag-salzburgban/

kis Érdekesség😊)
pateszi
Szia,
Teszik az ötleted, a küldetés scenery részébe talán be is tudok segíteni. Leginkább a pécsi mentõhelikopter-bázist ismerem, ehhez készülõdik már a reptér scenery. (Éppen a kistraktoron és a tréleren ügyködöm.) A kórház - mint jellemzõ leszállóhely- is megoldható. Pár hete sárkányról fényképeztem a várost (sajnos csak utasként), talán akad kórházas kép is a felvételek között.

Mentõhelikopterként a legjobb a Németh testvérek EC-135-öse, de nem rossz az ingyenes változat sem.

Szeretek küldetésekkel játszani és szerintem azok a jól sikerült mmissziók, ahol:
- van egy jó alaptörténet,
- szépen kidolgozott sceneryn lehet repülni,
- vannak hozzá egyedi hangüzenetek, esetleg zene is,
- a küldetés során akad valami váratlan bonyodalom és kell némi ügyesség a megoldásához,
- siker esetén jár érte jutalom.
Ha már helikopteres küldetésrõl volt szó, pl. a ManhattanX hez tartozó sétarepülés nagyon tetszett, ajánlani tudom mindenkinek.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Hypo
Javaslom ezt a programot : FSX Mission Editor

Örülök hogy ismered az Apolló céget, remélem hogy egy dologra gondolunk. 20 éve repülõk az Apolló, ma már Halley Kft gépeivel. Oktatom az utánpótlást az ULA1 repülésre és a repülõklubunk vezetõ pilótája vagyok, de ezt csak nagyon szerényen mondom. Éppen ezért a szimulátoros repülést is nagyon élvezem, fõleg ha saját küldetéseket, feladatokat is tudnék létrehozni. Nagyon kedvenc témám az IFR navigációs repülés.
Például olyan küldetéseket szeretnék létrehozni, hogy balesetekhez, sérültekhez repülni mentõhelikopterrel, majd elszállítani õket egy meghatározott repülõtérre. Tehát ilyen kutató, mentõ missiókra gondolok, ezzel is tisztelegve Hatala János emlékének.
haliho

en nem nagyon ismerem az editort viszont jol ismerem az apollo céget 😊
pateszi
A keresõ a küldetés címére (fsx lost in the triangle) ad találatokat, amik pontosan eligazítanak a fantom repcsik helyéhez. Anno lefényképeztem a koordinátákat, de most nem tudom elõkeresni a képet. Érdemes kicsit nézelõdni a gépek után és jár érte jutalom is.

DJ Skyline
nem, pedig érdekesen hangzik így most. 😄 követtem az útvonalakat, a sziget után a második fordulónál meglett a yacht, "lebombáztam" és leszálltam.

pateszi
Vannak jó ötleteid, hogy mi legyen a küldetések témája?

pateszi
Szia,
Akkor sikerülnek a küldetések, ha a megadott célokat bizonyos távolságon és magasságon belül közelíted meg. Ez pl. a Bermudás küldetésnél max. 100-200 láb. Tehát nagyon alacsonyan és nagyon lassan kell repülnöd, hogy éppen eltaláld a célt. Ha máshogy nem sikerül, elõször érdemes a cél közelében elmentegetni az állást, és lassított idõvel próbálkozni. Ha már gyakorlottan megy, erre természetesen nincs szükség. A Bermudás küldinél találkozni lehet egy szellemhajóval és egy elveszett 2. világháborús repülõ szakasszal is. Megtaláltad õket?

Kedves fórumosok!
Keresek olyan személyeket, fórumtársakat akik jártasak, vagy ismerik az FSX Mission Editort, netán szeretnek is missiókat szerkeszteni az FSX-hez. Megrendeltem az eredeti editort mert nagyon szeretem a szimulátoros repülést és szeretnék én is különbözõ küldetéseket szerkeszteni. Fõleg kis hazánk területén.
A kezdeti lépésekhez viszont szükségem lenne egy kis segítségre.
Papirzacsi
Nem, nincs rossz napom.:-) Viszont a hozzászólásod második fele igazolja az én hozzászólásom elsõ felének mondandóját. Tudom, hogy vannak játékok, amikkel csak hamacsacsin lehet multizni, de ez nem olyan, viszont az, hogy manapság mindenki mindent hamacsacsin akar megcsinálni anélkül, hogy megpróbálna más módot is, szerintem egyértelmûen egy újabb trendnek tudható be, beszûkülnek az emberek, nem képesek a "hamacsacsin kívül gondolkodni". Ez viszont nagyon rossz dolog, és ne sértõdj meg, de hát végülis valamennyire élõ példát mutattál.;-)
Na erre lehet vélni az elsõ felét.:-) Jó multizást!

na, így már veri fasza lett az üzenetküldõ rész, thx!

PLackó
A kommented elsõ felét nem tudom mire vélni, vagy csak rossz napod van.
Azért próbáltam azzal,mivel más játékoknál mással nem valósítható meg.
A második felét köszi,így tényleg sikerült.

Papirzacsi
Ezt a hamacacsi hisztit el kéne már felejteni! Elhiszem, hogy most ez a hüdenagy trendi, aki nem hamacsacsizik, azt ne is vegyük emberszámba, de ezen kívül milyen indokot tudsz felhozni arra, hogy fsezni hamacsacsin keresztül akartok azon kívül ,hogy egyel több hibalehetõség kerül be a sorba?
Az fs LAN módba megy minen egyéb hülye program nélkül is. Csak a servert adó IP-jét kell beírni az fsbe, és ha nincs tûzfal, egyéb program ami, amúgy is blokkolná a kommunikációt, akkor menni fog a multi.

PLackó
Üdv!
Kerestem a hibára,de sajnos nem bukkantam rá.
Hamachival szeretném kipróbálni a LAN játékot ismerõsömmel,viszont mikor csatlakoznánk egymáshoz, azt írja, hogy loading players aircraft list, ilyenkor eszi a feltöltést 1 percig,majd kidob a játék azzal,hogy connection lost. Mitõl lehet ez,tapasztaltatok már ilyet?
Köszi.

DJ Skyline
na igen, a hordozóra való leszállás sem egyszerû. az expert nehézségû feladatot (mikor a meghibásodott gépet kell letenni) az elsõre sikerült, de nappal képtelen vagyok normálisan leszállni. 😄 mindig belemegyek a hajóba.

tényleg, a hordozóval lehet valahogy kommunikálni? mint pl a feladatok alatt, mert feladaton kívül nem mond nekem semmit az LSO.

alert
Amit a nép akar 😄

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Rubio
Köszönöm a megértést! Nekem így olvasható, remélem felvetésemmel nem okoztam nagy gondot!

Willenbrock
Valamit nem egészen jól csináltál.Nálam akkor volt ilyen mikor letettem az F-18 at a hordozóra(atyaég majdnem anyahajót írtam!😄) de nem a kijelölt sávba sikerült és kicsit nagy volt a sebesség ezért akkorát rántott rajta a bóvden hogy egyik szárnya kicsit leért.Hiába volt lenn a gép épségben nem volt Sucess a feladat.

Hypo
UTXUSA CANADARA IRTAM.
EU az mas. Patchet felrakhatod nem szamit

DJ Skyline
arra van valakinek valami ötlete, hogy miért nem fogadja el a játék a feladat alatt a leszállást? leszállok és várom, hogy kiírja a játék hogy success. de nem, hanem õ még mindig arra vár hogy leszálljak. ez valami bug, vagy valamit nem jól csinálok? nem mindegyiknél, de pl amikor Edwards körül kell túrázni majd megnézni az ûrsiklót, ott nem fogadta el a leszállást a végén. vagy amikor a a yachtot keresgéljük Miami környékén, hogy csomagot dobjunk le neki. ott sem fogadta el a leszállást.

i robot
A jobb alsó sarokban támadásra kész ME-262-es kilövi a gonosz warezosokat.

Papirzacsi
Támogatom. Talán fehér háttér, szürke feliratok és fekete begépelt szöveggel jobban látható lenne.

Hat FS beallitas: minden high (alap beallitasoknal, nem reszletes), kiveve aircraft es traffic mert az ultra high. UTX beall. minden ugyanaz amit ö berakott maganak alapbol. Amugy nem tudom mennyiben szamit, bocsanat a pontatlansagert, de talan majdnem ugyanaz, nekem utx Europe van. Install utan utx setup megvolt,3bol 3 pipa, minden aktiv (zöld pipa mindenhol) a belsö "tree" menüben is

NIGHT LIGHTING disable for Major ROADS de bekapcsolva maradhat INTERSECTIONS nel.

Aztan van egy olyan a setupban hogy: OTHER TERRAIN FEATURES
itt allist disable-re: Highway Interchanges, Railyards, Glaciers

Ezeket a beallitasokat en nem talaltam, hol lehetnek?

RIVER es STREAM offset, UT * stb , beallitva az altalad megadott ertekekre. Fsx-ben latja a scenery-t pipa is van.

Van meg valami ötlet? Patch nem lesz jo egyelöre mert (es remelem ez nem szamit warez-nek) egyelöre letöltöttem, hogy lassam müködik-e. Ha igen, megveszem mint eddig minden mast.

Official IVAO Member

Rubio
Nekem sem a tartalommal, illetve a mondanivalójával van gondom, hanem a szememmel, mert az már nem lát jól, s így nagyon zavaró...

Hypo
Engem annyira nem zavar, mint a hulye kerdesek😊

Rubio
Szerintem a fehér színû betû és ez a szürke háttér együtt egy kicsit zavaró, mivel nem különül el kellõen. Ennél már csak feliratos részre érve zavaróbb.

Így önmagában nagyon jól néz ki és maga az alap gondolat az tényleg jó, azonban az árnyalatokon lehetne még egy kicsit javítani (esetleg más színösszeállítást használni) és akkor lehetne igazán kiváló...

Papirzacsi
Szééééép, ügyes, kiváló! :-))

Clidey
YEAAAHHHH!!!!! 😊)))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
Na vegre valami, grat jo otlet

Hypo
Fs beallitasok? UTX beallitasok? Ezeket ird mar le illetve akkor ha jol ertem olyan mintha nem lenne utx a gepen mivel nem latod a kulonbseget.

Install utan lefutattad az UTX setup cuccot? Scenery-knel fsx ben latszik a listaban?

Ha a beallitasoknak vagy UTX USA CANADA
Akkor a kovetkezoket erdemes beallitani:

NIGHT LIGHTING disable for Major ROADS de bekapcsolva maradhat INTERSECTIONS nel.

Aztan van egy olyan a setupban hogy: OTHER TERRAIN FEATURES
itt allist disable-re: Highway Interchanges, Railyards, Glaciers

Nyisd meg az UTX USA-t. Menj az ADVANCED - MODIFY FLATTENING. Tegyel pontot a STREAMS-hez.

2 RIVER allisd OFFSET ra es -3 Meters, nyomd meg a SAVE-t
2 STREAM allisd OFFSET ra es -2 Meters mensd el.

Az ADVANCED resznel scrolloz le amig ezt latod WIDTHS es allisd a kovektezoket:

UT OCEAN PIER 3
UT RAIL ENC DRY 14
UT RAIL ENC SEASONAL 14
UT RAIL ENC TROPICAL 14
UT RAIL ENC BRIDGE 14
UT RAIL ENC TRACKS 12
UT ROAD ENC DRY 28
UT ROAD ENC SEASONAL 28
UT ROAD ENC TROPICAL 28
UT ROAD ENC2 DRY 16
UT ROAD ENC2 SEASONAL 16

Az 1.2 es patch kicsit megnoveli az autok szamat ami egy csomo emberkenel lassulast eredmenyezett (7% nal tobbre ne is allisd fsx ben)

Vann egy uj patchuk is ami ezt kicsit orvosolja, egyebkent is tolsd le az osszes updatet.

Szoval kellenek amiket kertem hogy barki segiteni tudjon, mert sok okozoja lehet annak hogy nem latsz semmit, amit fentebb irtam az altalanosan ervenyes es erdemes install utan beallitani.

Click DONE

lenti h.sz Hypo-nak szolt (#7225), felrement a post😊 (sajat magamnak nem irok...)

Official IVAO Member

hat szoval, van ugye a flight1.com-on az UTX, megnezed ott a screenshotokat, aztan mondjuk betöltesz egy Locarno-t, akkor eg es föld a kül. kepet nem tudok linkelni mert nem tudom h kell, de a lenyeg h semmit sem valtozik, ez elsö ranezesre is latszik😊 My Traffic X-ben sem sajna. te hasznalod vmket?

Official IVAO Member

Hypo
FS COPILOT

PM SOUNDS

Illetve sok addon gepben van ilyen funkcio. Nalad egyaltalan semmi nem szol? Sounds settings?

i robot
Semelyik gép sem tudja. Én azt szeretném ha a nagyobbak mondanák amit kell. Pl. most vettem meg a Captain Sim C-130-át de az se szól semmit.
Azt honnan látom hogy szakosodott?
Átnéztem a fsx mappáit, és meg is találtam ezeket a szövegeket.

Clidey
Ha az adott géped paneljében elhelyezett gauk közül nincs erre "szakosodott", akkor tölts le valamelyik nagyobb frí szájtról egyet, és applikáld bele az adott géped panel.cfg-jébe.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
melyik gep? nem mindegyik tudja

i robot
Sziasztok!
Tudja valaki hogyan lehet szóra bírni a gépeket? Konkrétan leszállásnál a magaságok bemondására gondoltam. köszi