33535
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsiderAerosoft | SimMarket | FSDreamTeam
FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#31493 "Persze ez függ pályahossztól, időjárási körülményektől stb. "
Na meg sebességtől. -
#31492 Hát nem érdekes? Ott van a 747-esük - méretarányos, szép kokpittel. Ott a 777-esük - méretarányos, szép kokpittel. Ott lesz majd a DC-6-osuk - méretarányos, szép kokpittel.
Akkor miért egyedül azt a szerencsétlen 737-est kellett elcseszniük?!?!? -
#31491 -
#31490 Igen, fékszárnynak fordítjuk
Kisgépeknél igaz szinte mindig, hogy felszállásnál első állásba állítjuk, leszállásnál teljesen kiengedjük.
Persze ez függ pályahossztól, időjárási körülményektől stb.
"Nagymadaraknál" erős szélnyírás esetén például nem túl jó ötlet csutkára kitenni a flapset, mert gyakorlatilag vitorlaként szolgálnak és még erősebben fogják dobálni a széllökések a gépet -
#31489 Milyen gépről van szó? -
csiben #31488 Fsx:se-hez todtok ajánlani pár ingyenes kiegészítőt? Eddig még teljesen szűz volt, tegnap raktam fel pár free sceneryt az lhsimulations-ról és eléggé megtetszettek. Igazából minden érdekel. Másik kérdésem, hogy a flaps-et (fékszárny?), hogy kell pontosan használni leszálláskor és felszálláskor vagy akár repülés közben? Egy kis magyarázatot szívesen fogadnék ez ügyben.
Előre is köszönöm! -
#31487 Az lehetséges, hogy az ORBX oldaláról letöltött, legfrissebb LIB csomag minden OBRX sceneryt letörölt?
Mert ez történt... A kurva életbe, tehetek fel mindent újrta...
-
johnnydirteen #31486 Nem tudom. Igazából meguntam ezt a barkácsolást. Repülök így aztán ha egyszer megjelenik valami más akkor rámegyek arra. -
#31485 scenery.cfg-t megtalálta, beleírta a dolgait? Az openLC konfig megy rendesen? Lehet nem tudja hol van a steames X. -
#31484 De jó néked! :D Várom szeretettel!
-
#31483 épp dublinban hétvégén otthon akor tudok kuldeni flight plant meg más nyalánkságokat. -
#31482 Nagyon köszönöm, óriási hála! -
johnnydirteen #31481 Steam editiionre felment a vector és a global de sajnos az open cl nem akar felkúszni és igy a talaj durván ismétlődik :D :( -
#31480 Itt van még pár link:
1. http://aussiex.org/forum/index.php?/files/file/825-ozx-airfields-maps-for-printing/
2, http://aussiex.org/forum/index.php?/files/file/826-printable-ftx-airfields-maps-from-the-ftx-online-maps/
3. http://aussiex.org/forum/index.php?/files/file/865-plang-ozx-30-data/
4. http://aussiex.org/forum/index.php?/files/file/1220-plang-ozx-31-na-data/ -
#31479 MUST HAVE!!! a legjobb free kiegek egyike, -
#31478 Mester Úr, ezzel mennyire érdemes foglalkozni? Eléggé FTX-hez van igazítva a cucc.
Aussiex -
bzsoli #31477 Már én is nagyon várom! És ahogy néztem a cikket, talán nem is lesz vele teljesítmény gond. -
#31476 na kérem PMDG http://www.avsim.com/topic/478765-25nov15-pmdg-747-400-queen-of-the-skies-ii-vc-preview/ -
#31475 -
#31474 Szia! Érdekelne, nagyon is, az összes minden. :D Én most kezdem bejárni, meglátjuk mennyi időm lesz rá. :)
Mindenesetre nagyon meggyőző és egész emberien fut, szinte fullos grafikával, 2XHigh vízzel meg AI forgalommal (+kocsi, hajók), A2A gépekkel is hoz 30 FPS, úgyhogy nem panaszkodom. :D De a reptereken ezek a mozgó, tevékenykedő emberek valami szenzációs hangulatot adnak a dolognak. Sosem értettem, hogy miért nem tesznek a készítők akár csak statikus embereket a repterekre (pl. Drzewieczki Design), sokat dob a hangulaton és nagyon 3D számítás sem kell, mert megoldható mindig felém forduló lapokkal is, úgyhogy a teljesítményből sem vonna le sokat. LHDK gondolkodom, hogy hogyan tudnék beletenni néhány emberkét, vagy akár egy vitorlastartot, ahogy az Pér-en is van. Na mindegy, ez csak olyan mellékes észrevétel. :D -
#31473 Höhö... Bár szerintem csak nekem új ez az ORBX cucc, de azért itten van néhány kép, bár nem annyira adja vissza a hangulatát. :)
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.11.25. 09:59:58 -
ToMy_ #31472 Nekem imádkozás és registry tool nélkül simán felmentek. A Global 1.30 és a Vector 1.20 már fel van készítve a Steam Edition-re. -
LWhite #31471 Hali! Egy ausztrál túra(rész) engem is érdekelne, mostanában kezdem felfedezni a kontinenst (egyelőre IVAO-n), igaz még csak a keleti partvonalat érintettem Tasmániából kiindulva. -
#31470 Laptop VS Dektop hát érdekes, mindenki azt használjon ami neki megfelel és olyan kompromisszumokal amivel akar, de azért akárki akármit mind a GAMER laptopok a közepes asztali gepek szintjét hozzák.. volt nálam Y50 meg Alienware szép vastag hangos meleg dögök de nem esett le az állam egyiktől se valahol valamilyen részegységük még mindig lassú. A screenrol mar ne is beszeljek az atlagos TFT monitorok szintjen. Én macen dolgozom most is egy retina macbook pro 15-ön irok, nem én vettem céges en nem koltenek egy misit egy ilyenre viszont tökéletes a munkámra, de nem játszanék vele egy percet se:) -
#31469 Meg vannak a screenek planek tortenetek csak nem volt ra egyszeruen idom hogy osszerakjak valami emeszthetot nektek, de ami kesik nem mullik:)) estleg egy SG forum AU korberepules? Szakaszokat kiosztjuk? -
johnnydirteen #31468 Köszi :) Mindjárt nekiállok aztán meglátjuk
-
#31467 csak nehogy ott is behúzzanak valmi Sarah Paylin macát... -
#31466 Flight1 Registry tool-t futtatod és megadod neki a Steames FSX mappát.
Így az ORBX telepítők tudni fogják, hogy oda kell feltenni.
A vectornál asszem nem biztos, hogy jók lesznek a dolgok első telepítésnél, ha baj van írj és kitaláljuk mit/hogyan/hova kell átírogatni hogy fasza legyen -
johnnydirteen #31465 Nem tudod hogy lehet az alap globalt és az alap vectort feltolni? A többi nem érint :D -
#31464 Nem mindenki olyan profi hogy kijöjjön a havi 47 ezerből...
@johnnydirteen: Az "alap" ORBX cuccokkal nincs baj steamen, a scriptelt repterek azok amik nem működnek fullosan -
johnnydirteen #31463 Én nagyon jó áron vettem és imádom őszintén! Én 3d-zek rajta pontosabban zbrush meg játszom de eddig semmi bajom nem volt vele a legújabb játékokat is szépen viszi. Igen kellett kompumisszumot kötni de én ifr-re használom kisgépekkel a legnagyobb amit repülök az egy ancsa és egy dc9 de erre nekem nagyon megfelel. Sokáig keresgéltem min tudnám használni és ezen szépen élvezhetően fut. Mindenkinek tudni kell mi az elvárása a gáéptől és a szimtől ugyanúgy. Nyilván nem fogja ugyanazt elfuttattni egy lapos mint egy asztali erőmű vízhűtéssel :D De ha tudjuk mit akarunk akkor ahhoz tudunk hardvert választani -
johnnydirteen #31462 Most nem offolnám szét a topicot :) Nekem amerikai a feleségem és oda költözünk, hogy miért az nem hiszem, hogy ide való. De sajnos sok sok mérlegelés után is ezt dobta a családi tanács nevű szimulátor :D Viszont, hogy egy kis témába is vágó dolgot kérdezzek tudja e valaki, hogy az orbx-et és az orbx global vectort fel lehet imádkozni az fsx steam-re?????? -
nibron #31461 A nyár elején volt nálam egy ilyen az elit kategóriából. 1tb ssd, i7-4710hq procival 3.5ghz-ig. Szuper volt ezt a lapot tesztelni, bár a meghajtó kissé lassabbnak bizonyult és a kijelző elég bénán néz ki kívül(keret)-belül(fény-kontraszt-színek). És kb. ennyi a negatívum. Gyönyörű gépezet (a kijelzőkerettől eltekintve) és ez a jelenleg kapható kb. legerősebb laptop állítólag még a gyengébb procival is. A proci a desktop gépeken kb. az i7-3770k-nak felel meg, ezt ügyesen megcsinálták a kínaiak. Ráadásul nagyon szépen muzsikál a GPU-al. Az árával sem könnyű más típusoknak versenyezni. Ha már mindenképpen laptopon szeretnék FSX-et futtatni, talán még ez a legjobb választás. De ezen is kemény kompromisszumokat kellett kötni. Igazából jobban hasonlított arcade-hoz mint szimulátorhoz. Viszont a jópár külső kieg. alkalmazást és a szekrénnyi vezérlőt a drivereivel simán futatta. Magyarán ha a proci egy-két szálon le volt terhelve attól még a prociban maradt elég kakaó a többire. És ez elég nagy különbség a többi laphoz képest. De ehhez is kell a külső hűtő, 1 óra után 48 fok volt a billentyűzet, ez már süt.
Megírhatnád privátban, hol vetted és milyen plusz van az alapkiépítéshez képest és mennyi volt. Egyik kollégám keres CAD-hez erősebb gépet és ezt ajánlottam neki, nyáron eredetileg pont erre teszteltük és teljesen jó volt, bár elég kicsi az aksija. De jelenleg amit találtam az 630e Ft.:( -
#31460 hát hova megy innen ez a sok "szép szemű" magyar ember? -
bzsoli #31459 Ennyi. Hozzátenném még, hogy az elvárásbeli különbségek sokféle okból adódhatnak. Valaki VFR-t szeret repülni, valaki meg mondjuk IFR-t, ami szerintem egyből megint más szituáció... és a géppel szemben is más elvárást támaszt. Legalábbis nagy vonalakban. Részemről is "Respect and Peace. -
johnnydirteen #31458 Én is abszolút megértem azokat akik erőmüvet épitenek a szimulátorozáshoz de nekem is az utazás miatt kelett laptopra váltanom mert az asztalit nem vihettem magammal. Én egy lenovo y 50-70re váltottam 4gb videokártyával és 16gb rammal i7 procival és teljesen jól játszható szimulátort kaptam igaz most nekem is a p3d van fent. Persze van külömbség elismerem egy iszonyat erőgép és eg ylapos között de amit bzsoli is ír teljesen játszható szimulátort kapunk ha egy komolyabb laposon futtatjuk. Ha valakinek csak erre van lehetősége mint nekem vagy bzsolinak akik éppen költöznek egy másik kontinensre vagy sokat utaznak azoknak kompromisszummal de elég a laptop is mert játszható rajta a játék. De ezzel nem lebecsülni akarok senkit aki szimulátort épít és a lehető legkomolyabban gondolja. Respect and Peace :)
Utoljára szerkesztette: johnnydirteen, 2015.11.24. 15:35:07 -
bzsoli #31457 Mi ebben a vicces pontosan? Váltanom kellett, váltani akartam, vettem egy notebookot és örülök, hogy számomra megfizethető áron annyival előrébb vagyok, hogy tudom futtatni azokat a játékokat, amiket mondjuk a régi gépen alig, vagy csak nagy kompromisszumok árán tudtam. Amúgy csak leírtam miről mire váltottam.
A rendszeredről nem tudok semmit, esetleg írhatnál róla, vagy egy fénykép vagy egy videó, az sokat segítene.
Nem hiszem, hogy a laptop, amibe beletesznek egy adott CPU-t és adott GPU-t ne bírná azt ha arra használják, amire gyártották. Vagy tévedek?
Az eredeti kérdés pedig szerint pont arról szólt, amire reagáltam, egy erősebb CPU de ugyan ilyen GPU mint ami nekem van, bírná-e a szimet. A válaszom, szerintem egyértelműen igen volt. Igaz, pontos beállítások, modok fajtája és mennyisége nem lett meghatározva, de én ennek ellenére is írtam, hogy nálam pl még a P3Dv3 is szépen fut LHSIM LHBP-vel és PMDG 737-el.
Akkor mi a vicces, vagy mit nem értesz?
Idézet:
"Kissé talán off kérdés, de érdekelne, hogy egy i5-6200U procis laptopon, VGA Nvidia GTX 950M, mennyire lenne sima a játék, 8 GB ram-al? Jelenlegi gépemen ha egy modos repülőt rakok be a pilótafülkében nem töltenek be textúrák, és az fps is béka segge alatt, így még FS9-et nyúzom, de a fenti géppel menne fullHD-n simán már az FSX is, modokkal megpakolva? "
Utoljára szerkesztette: bzsoli, 2015.11.24. 15:11:12 -
nibron #31456 Végicsináltad? Az elején megígérted a folyamatos közlést, de ez elmaradt. Amúgy AU nekem is nagyon bejön, annak idején el is akartam kérni a planeket, de bejött egy nagyobb meló így sajna ugrott a dolog. -
nibron #31455 Azért kicsit vicces az összehasonlításod. A legalább 10 éves technológiát hasonlítod össze a maival.:D Tulajdonképpen ezt bármelyik laptoppal megtehetted volna. Annak örülök, hogy az igényeidet "apró" kompromisszumokkal kielégíti, de a kiinduló kérdés ugye nem erre vonatkozott. A másik kérdés, kiváncsi lennék a búrádra miután kipróbáltad az én rendszeremet.:D Abban biztos vagyok, hogy rögtön megértenéd miről van szó. És még nekem is kompromisszumo(ka)t kell kötnöm a memória felhasználás maximalizálása miatt. Van nagyon pöpec laptopom is, természetesen ki is próbáltam, aztán letöröltem akkora volt a különbség. Egyébként laptopot használok mindenre (ezt is azon írom), kivéve az FSX-et és pár olyan alkalmazást (játékszerver és egyéb szerver alkalmazások, hálózati CAD munkakörnyezet, stb.) amit laptop nem bír. De a GTAV-el is ezen játszottam, mert ugyan bírta a laptop, de nem célom gyorsan leamortizálni a cuccaimat. -
#31454 Ja van hozza egy turam ha erdekel elkuldom a flight planeket szepen bejarod az egesz orszagot, hosszu tura de megeri, nekem is majdnem egy evbe telt mire lerepultem mindet. Illetve Google Map hez vannak jo KMZ fileok az osszes repterrel latnivaloval és Plan-G hez is csinaltak ehhez kapcsolod POI-kat javaslom a Freeware forumot ott minden megtalalhato