Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
huha el kene olvasnod legalabb a program leirasat es akkor megtalalnad.

Papirzacsi
Scenery library/add area. De az installer magától megcsinálja ezt, ha pedig nem installos verziód van...

Amúgy van a küldés idõpontja mellett egy "válasz erre" gomb, erõsen ajánlott a használata.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Ebbõl nem sokat értek

Hypo
sceneries/ add area

Clidey
Tán hozzá kéne adni a scenery.cfg-hez...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

megvan, csak nem látja a játék

Hypo
most megvan a budapest kieg vagy nincs? nem ertem.

Nekem 1 csomó kiegészítõ megvan többekközött a budapesti mega airport, de nem találom Budapestet, csak azt, ami alapból benne van, de annak a részletessége pocsék. Valaki tudna segíteni?

Hypo
Aerosoft.com shop

Valaki tud olyan oldalt ahol le lehet tölteni mega airportokat????????
eyecandy
Sziaszok! Nagyon ügyesen felülírtam a scenery.cfg-met. Csinál esetleg valami baxkupot az fsx, mint pl az fs2004- ben az OldScenery? Nem találtam 😞

Leesett... 😊

www.smart-bus.hu

alert
Passz, de egy próbát megér. Szerintem ugyanazok a bejegyzések, mint 2004-ben.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Köszönöm. Letöltöttem, de fog mûködni FSX-el is? Mert a REM sorok szerint FS2004-re van kihegyezve.
alert
Könnyebb, mint gondolnád. Elõször letöltöd és feltelepíted a BBC Basic-et, majd letöltöd a Scenery Renumberert, ami csak egy fájl. A Basic feltelepítése után a BBC kiterjesztésû fájlok automatikusan hozzárendelõdnek a Basic-hez, tehát elég erre a másodikként letöltött fájlra kétszer kattintatni és el fog undulni. Egy forráskódot látsz. A feladat annyi, hogy a forráskódnak nagyjából az elején látsz 4db elérési útvonalat lilával kiemelve. Ezeket át kell írni a TE scenery.cfg-d elérési útvonalára. Ha ez kész, akkor F9 és lefut. Egy listát fogsz látni, amit bezárhatsz, ha lefutott. Ennyi az egész. Utána ellenõrizd a scenery.cfg-t kézzel, hogy biztosan nincs-e benne olyan, ami nem létezõ könyvtárra mutat. Amúgy készítsz biztonsági másolatot a scenery.cfg-rõl mielõtt ráengedett ezt a "script"-et, mert ki tudja...

Köszönöm a gyors tanácsokat. Papirzacsi: az a bibi, hogy nincs Area.120 bejegyzés az egész gépen /nem csak a scenery.cfg-ben/. Clidey: Cé 1 hónapos, semmi kavar nem volt, eddig ment, sok más is van rajta, húzós lenne egy format... Alert:Egyelõre ez nekem bonyolult. Ha mégis nekiveselkedem, boztos lesz még kérdésem. Köszi mindenkinek
alert
Néha megõrül, nekem is volt már ilyen, de nekem attól, hogy már nagyon össze-vissza voltak a bejegyzések a scenery.CFG-ben és megkavarodott a layer számok miatt. Elõször manuálisan ki kell szedni minden bejegyzést, ami tényleg nincs, majd van egy ingyenes scenery.cfg renumberer progi, ami bbc basic-el futtatható (van trial változata) és szépen rendbeteszi a bejegyzéseket 1 másodperc alatt. Utána nem volt probléma. Amúgy szintén ez okozott nekem olyan hibákat, hogy memory leak error-al elszállt az FS vagy repülés közben olyan hibaüzik jöttek be egymás után, hogy nem tudja betölteni a textúrákat és mindenféle hülye elérési útvonalakat írt ki, amik nem is léteztek. Nagyon sok fagyásnak és scenery hibáknak a scenery.cfg az oka. Nem feltétlen jó ez a külön bejegyzés szám és külön layer szám, amit az FS mûvel fõleg akkor, ha az FS-bõl a Scenery Library-ban adsz hozzá bejegyzéseket vagy más programok belepiszkálnak. Akkor tutira mûködik minden, ha sorrendben követik egymást a bejegyzés és layer számok is.

Clidey
Nálam is pont ilyen probléma volt nemrégiben. Csak annyi különbséggel, hogy a scenery ott volt a helyén, a cfg-ben is stimmelt rá a hivatkozás, mégis minden indításkor dobálta a hibaüziket...véletlen egybeesés: nálam is a 120 nem tetszett neki. 😊
Aztán egy format cé megoldotta. 😊))))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Pont ez a baja, hogy már nincs. Keresd meg a scenery.cfg-t a gépeden és manuálisan töröld ki belõle az Area.120-as bejegyzést.

Help, please! FSX minden elõzetes bejelentés nélkül, (semmi nem történt a legutóbbi normási használat óta) a következõt mûveli: Játékindítás, bejelentkezõ képernyõ, kis darálás, majd a megjelenik a "SCENERY.CFG file error. Local scenery directory ( C:\fsgx\oce\SCENERY) in scenery Area.120 not found. Click OK to continue." üzenet. Click OK után kis darálás, majd szépen kilép a progiból. Utána minden más program normálisan fut. "oce" mappa és "Area.120" string nincs a gépen. Elõre is köszi a segítséget.
Ombika
Olvastam, de ezekszerint nemerted mire akartam celozni! 😊

Egyik szerverrõl a másikra mentettek, és mindkettõt kinyírták... 😞

www.smart-bus.hu

Soha nem fogom megérteni, hogy egyesek miért élvezik azt, ha másnak kárt okoznak! 😞( Szakadjon le bizony... 😄

www.smart-bus.hu

Ombika
Igen olvastam. Csak azt nem ertem,h tobbszorosen felulirtak az adatokat a vinyokon, mert akkor nem lehet visszahozni tenyleg vagy csak nincs love helyreallitasra? 😮

Papirzacsi
Sajnos igen, kicsit lentebb már valaki megemlítette. Szakadna le a tudod milye a tettesnek. (bár az is lehet, hogy a konkurencia volt:-))

a használati utasítás magyar, de h valami unatkozó egyetemista miként tudja lefordíta, fene tudja
Clidey
Szerintem a számlán amit kapsz mellé, annak tetején az eladó címe. 😄

Létezik magyar nyelvü FSX? Én úgy tudtam nincs de a neten nézelõdve ezt találtam, valaki találkozott már vele? Pontosan mi magyar benne? Az oktató rész le van fordítva? Vagy esetleg csak elírás lenne és nem is magyar?

igy: http://www.lmgtfy.com/?q=fsx+cargo+door+open

Official IVAO Member

Köszönöm szepen! 😊

Official IVAO Member

Nekem az istennek se jön be az új oldal😞(
Sõt a régi sem..
Papirzacsi
Nagggggyonszép!:-)

alert
A 431 csomo utazósebesség a földhöz képesti utazósebesség. Amit a mûszer kijelez az a mûszer szerinti sebesség, ami a levegõ dinamikus nyomásából származik. Ahogy haladsz a levegõben a géppel úgy keletkezik egy torlónyomás, amivel a levegõ nekiütközik a repülõgépnek, ezt a gép orránál elhelyezett csövön (pitot csõ) bevezetik a gépbe. A levegõnek van egy statikus nyomása is, ami a magassággal változik, mivel a levegõ sûrûsége felfelé haladva csökken. Ezt a statikus nyomást is bevezetik a gépbe, általában a repcsi oldalánál. A két nyomás különbségét méri a sebességmérõ, ami a dinamikus nyomás. Mivel nagyobb magasságban a levegõ kevésbé sûrû és kisebb lesz a statikus légnyomás, a levegõhöz képesti sebességet növelni kell ahhoz, hogy ugyanakkora maradjon a dinamikus nyomás. Tehát ha te emelkedsz és ugyanazt a mûszer szerinti sebességet tartod, akkor valójában a légáramláshoz és a földhöz képesti sebességed folyamatosan növekszik. Azért a dinamikus nyomásból származtatott sebességet és nem pedig a földhöz képesti sebességet mérik a repülõgépen, mert a gép vezetése szempontjából ez a származtatott mûszer szerinti sebesség lényeges, mivel ez mutat arányos értéket a szárnyakon keletkezõ légerõkkel. Dúrva példaként gondold el, hogy pl hiába repülsz a géppel a földhöz képest 500 km/h sebességgel, ha van pl egy 400 km/h hátszeled, akkor a légáramlás a gép körül csak 100 km/-h, hiszen a 400 km/h hátszél miatt nagyjából 400 km/h-val lassabban áramlik a szárnyak körül a levegõ és nem keletkezik elegendõ felhajtóerõ. Pedig te a földhöz képest 500 km/h-val haladsz, mégis lezuhansz, mert hogy a gép repüljön mondjuk (hasracsapva) 240 km/h sebességgel kell haladnia. Ezért van az, hogy te ha utazómagasságon mûszer szerint 280 csomóval repülsz, az akár a földhöz képest lehet 435 csomó ( 800 km/h ) is. Attól függ milyen magasan tartod ezt a sebességet és milyen irányból hány csomóval fúj a szél. 40.000 lábon a 350 csomós mûszer szerinti sebesség pl már jóval a limiteken túl van, mert bár a dinamikus nyomásból származtatott sebesség 350 csomó, ilyen magasságban a levegõ sûrûsége kicsi és a valós levegõhöz képesti áramlási sebesség a gép körül meghaladja a tervezési korlátokat és károsodást okozhat (széttépheti a gépet). Ezért jön be neked a overspeed jelzés.

Rubio
Szia! Jutottál valamire?

Hypo
<#eljen><#eljen>

valamit nem ertek: ha 1 csomo 1.852 km/h akkor ha repülsz 330 csomoval (~611 km/h) akkor egy B737-es miert kezd el Overspeed-ezni annak ellenere ha az utazasi sebesseg 795 km/h (431 csomo)? Flaps 0%, gear up, tehat semmiben nem tehetek kar ami miatt kiabalhatna hogy overspeed. Valakinek ötlet?

Official IVAO Member

jo az a Hungarocamion a Berlin TGL screenshotok közt 😊 Ahogy az oldal is, thx a letrejöttert 😊

Official IVAO Member

alert

Hypo
Szeeep😞((((((((((((((((<#boxer><#violent><#gun><#fejvakaras><#falbav>

Hello!!!Tudja valaki hogy az fsx-ben a cargo door melyik billentyûvel nyilik?????
PRESS RELEASE: AVSIM Hacked!!

Tom Allensworth, CEO and Publisher of AVSIM, today issued the following announcement; “We regret to inform the flight simulation community that on Tuesday, May 12, AVSIM was hacked and effectively destroyed. The method of the hack makes recovery difficult, if not impossible, to recover from. Both servers, that is the library / email and web site / forum servers were attacked. AVSIM is totally offline at this time and we expect to be so for some time to come. We are not able to predict when we will be back online, if we can come back at all. We will post more news as we are able to in the coming days and weeks. END
Hypo
az annyira most nem fontos

Rubio
Igen az.

A másik eltérés a Conforte Texture Clamp-nál van... (Ha a hiányzókat figyelmen kívül hagyjuk.)

Hypo
ok megnezem, ez a legujabb nhancer?(2.5.1) http://nhancer.com/

Rubio
Így történt a próba!

A #7416 sz. hsz-mben még kerestem, hogy hogyan lehet aktiválni, mert ott az fsx profil még hiányzott, de miután betettem a pipát, már felajánlotta e lehetõséget. A próba így történt, de semmi, sõt ezek után kipróbáltam úgy is, hogy kivettem a pipá (hátha), de semmi sem változott...

Hypo! Légyszi nézd már rá az általam belinkelt képekre, mert már tegnap is mondtam, hogy én nem tudom a nekem meglévõ nHancer-n pontosan azokat beállítani, ahogy azt a Te képeid alapján kellene! Nem csak hogy más a menüje, de még az állítási lehetõségek is mások, pár eleve nincs is, ill. egy helyen (a fenti hsz-ben) látható default érték, ami nálad auto, de ezt itt nem ajálja fel, hanem csak számokat...

Szerintem emiatt nem mûködik nálam....

Hypo
van ott egy profile can be activated manually rublika azt pipald be es a taskbaron bal eger gomb nhancer ikonra es valaszd az fsx profilt, atan lepj ki nhancerbol es ugy nezd meg az fsx et

Rubio
Igen, mindkét helyen.
Igen az fsx-re mutat.
Nem állítottam át addig semmi, amíg nHancer-rel bajlódtam, most van átállítva...

Hypo
globalt es a profilt is ugyan arra allitottad? Profil fsx exere mutat? Nvidia driver panel ben nem kell allitani semmit mert felulirja.

Rubio
Így csináltam és nem aktivizálódott, maradt az alap beállítás.

(Az FSX-ben az AA ki volt kapcsolva.)