Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagy, hogy egy másik példát említsek, az új gép alapalapján 330-ra van húzva az FSB, az enyémen 400-ra. A 45-ös csipszet biztosan jobb valamivel, mint a 35-ös, de összességében ezek a különbségek kiegyenlíthetik egymást.
Mindkét gépere én telepítettem a rendszert és az FSX-et is, bármiféle optimalizálás nélkül. Ilyen durva különbségnél valószínüleg tévúton járnék, ha optimalizálni akarnék. Most 6-8 FPS-bõl mit lehet optimalizálással kihozni? Két és fél vagy háromszoros a sebességkülönbség a két rendszer között FSX esetében jelenleg. Amúgy köszönöm a linkeket, de már régen is próbálkoztam ilyenekkel, akkor sem vezetett jelentõs javuláshoz. Ez akkor jó, ha már alapból jól mûködik a rendszer és egy kicsit még csiszolni lehet rajta. Itt nem errõl van szó sajnos.
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB
javaslok ket linket olvass vegig es esetleg hasznald az ott leirtakat es nezzuk meg segitenek e.
Rendszer optimalizalas
FSX setup
http://www.tomshardware.com/reviews/4870-x2-amd,1992-4.html Vajon a max details itt mit jelenthet: gyanítom, nem azt, hogy a custom beállításokban minden fullra lenne állítva, mert akkor a kb. 30FPS -nek gondolom, csak a töredéke jönne ki egy jól kidolgozott sceneryn.
Azután még érdekesebb az én szempontomból ez a teszt: http://www.tomshardware.com/reviews/GeForce-9600-overclock,2028-18.html
Itt ugyan ultra quality beállítást ír, de itt nem is annyira az FPS-értékek, mint inkább az arányok az érdekesek!
Nekem ugyanis a következõ konfigom van:
GA-P35-DS3L, Intel Core 2 775 E6750 (3200Mhz), Geil Black Dragon DDR2 4GB 800Mhz, Asus EN9600GT 1GB/Vista 64bit Nálam az FSX döcög.
Kipróbáltam ugyanakkor ezen a konfigon, ami egy ismerõsömnek készült: Gigabyte GA-EP43-DS3, 4GB 1066MHz DDR2 RAM Corsair XMS2, Intel E5200 (3200Mhz), ASUS Radeon EAH4830/HTDP/512MD3/A 512MB DDR3/Vista 64bit
Ha megnézzük a két gép közötti különbséget, szerintem nem lehet nagy különbség sebességben, az igazi különbség a Videokártyák között van.
A hivatkozott teszt szerint az én videokártyám lenne elvileg jobb az FSX-hez. A helyzet azonban az, hogy a Radeon 4830-as konfig egy erõs custom beállításban hozza mondjuk a 18FPS-est, akkor ugyanabban a beállításban az én konfigom 8FPS körül döcög, vagyis használhatatlan. Sajnos nem volt módomban kicserélni a kártyákat, mivel komlett garanciás az új gép.
Kéedésem, hogy mi itt a helyzet. Hol lehet, valóban megbízható teszteket találni a FSX kontra hardver témában, ha ugyan egyáltalán lehet?
Köszönöm.
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB
Hypo: hat jah, igen jo moka volt az a mikro 😊
Official IVAO Member
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
jojjon maaaaaaaar😊
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Az Aerosoft féle szimulátor közelebb áll a kész állapothoz, mint azt bárki gondolná. Csak egyelõre TopSecret. Nemsokára Mathijs bõvebb infókat fog mondani róla.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
De meg van az egész nagy elõnye, elég nyíltra akarják a fejlesztést, tulajdon képpen egy FS OS-t akarnak, aminek megvannak az alap funkciói és persze modulárisan bõvthetõ a többi fejlesztõnek meg jó platform, nem állítom hogy nem nagy fába vágták a fejszéjüket.
http://goo.gl/gd6Zi5
Már visszakérdeztek rá hogy ezt a slow down dolgot fejtse ki, kíváncsi vagyok, hogy mit fog válaszolni.
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
8800GT nel nagyobb halal felesleges bele, mivel a cpu es a memoria a lenyeg,
"The problem with FSX was that the game engine does not scale well with performance. Take for example the fact that high end graphics cards (like the 285 GTX) SLOW DOWN fsx instead of helping it along."
Mathijs Kok
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Hat ez meg nem development de mar valami elkezdodott😊)
A New Simulator (May edition)
Lehet véleményeket írni, hogy mi volt a vacak FS9-ben, FSX-ben, mi lenne jó ha lenne az újban, stb...
Official IVAO Member
Official IVAO Member
vedd a faradsagot es a kepek aljanal levo kis +jelre kattintva megkaphatod az eredeti meretet 😉
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
De a lényeg hogy mostmár van tuti infónk tuti forrásból ujjé! :-P
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
CoreI7 920 2.67 @ 4.1 Ghz * ATI HD4890 (OC) 940/1070 * 6GB RAM
http://goo.gl/gd6Zi5
Össze kellene fogni az MS-nek a Google Earth brigáddal, az Add-on készítõ csapatokkal és összehozni valami tényleg szórakoztató dolgot, mert hogy mondjam... szép-szép a grafika, de nem érzem levegõben magam. Domborzat, színek nem realisztikusak, hiába az environment pack-ek. A fák ocsmányak, a városi épületek szintén. Autók, kamionok összevissza mennek.
Lent olyan a textúra, mintha valami szõnyeg lenne a sims-ben. Szimulátornak jó, de hogy élvezni is lehessen, nagyon fel kellene dobni a környezetet hogy 10 perc repülés után ne legyen unalmas. A grafikus motort is újra kellene gondolni. Igaz vannak add-onok hogy egykét helyszínt fotorealisztikussá varázsolnak, de ez csak annak okoz örömöt aki abban a 20km2-es körzetben repül.
Official IVAO Member
Official IVAO Member
Lassan újra kell raknom a rendszert és a "kipipált" missziókat szeretném újratelepítés után visszaállítani.
Köszönöm.
Intel Core i5 CPU 2,67GHz + 8 GB RAM
Én sok évvel ezelõtt még a 98-al kezdtem, aztán végigpróbáltam minden polgári repülõs programot (Fly !, Flight Unlimited, FS 2000, 2002, 2004). Aztán kimaradt egy hosszabb idõszak, de most visszatértem. Megvettem az FSX -et, de mivel elég régi a PC-m, csak erõsen "lebutított" formában élvezem a repülést. Gondolkodtam azon, hogy újra beszerzem a 2004-et (anno csak kölcsön volt nálam), annak úgy tudom lényegesen szerényebb a hardver igénye, mint az X-nek.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek eladó FS 2004. Szívesen átvenném.
Annak idején repüléseim során FS Navigator-t használtam, de úgy tudom ezt már nem fejlesztik tovább. A régit megpróbáltam feltenni az FSX-hez, de nem megy. Én csinálok rosszul valamit vagy tényleg nem jó az X-hez. Mit ajánlotok helyette ?
Láttam korábban szó volt a CH FlightSim Yoke-ról. Én ezzel repülõk. Sokáig keresgéltem mindenfelé, de itthon, sõt Ausztriában is elég drága. Tavaly az USA-ban jártam, ott vettem. 99 $ (!!!) volt. Kicsit féltem, hogy eltûnik a hazaút alatt, de szépen becsomagoltam az eredeti dobozt és Ferihegyen épen és egészségesen elõkerült a gép rakterébõl.