Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pateszi
Szia,
Ez tényleg elég bosszantó, de szerintem nem sok embernek sikerültek eddig ezek a feladatok.
Pedig úgy tudom, hogy a valódi vizsgákon is hasonló feltételeknek kell megfelelni.
Esetleg érdemes a repülésed adatait visszanézni, abban talán megtalálod, hogy miben hibáztál.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

A korábban említett HSI mûszeren ugye két hangoló gomb van, az egyikkel a heading-et álltom, a másik meg a course gomb. Ez utóbbi pontosan mire való? Ezzel kell beállítani a leszállópálya irányszögét? Azt tudom hogy a középsõ vonal mutatja, hogy a siklópályához képest milyen helyzetben vagyok.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Sziasztok!

Hát mostmár feladom ezt a Lesson3: Steep Turn-t :S 😞 Elegem van. Egy ideig irkálta hogy nem elég jó a bedõlés meg a magasság mega sebesség, de egy kis gyakorlással elértem hogy minden tök jó volt, és eccercsak nem irt semmi hibát. Na mondom ezaz! Aztán meg hirtelen elkezdi mondani hogy nem volt rossz de tudod te ezt jobban is azt ujraindítja az oktatást:S:S Hát mondom nemigaz. Ha meg nem ezt mondja akkor meg azt hogy nagyon rossz volt. 😞 Pedig a megadott feltételek között vagyok minden téren 😞 Nem értem mi lehet a baj.
Ombika
Nos zet ird be :

AffinityMask=n

n= 255 ig szam es nezegesd a proci terheleset! Tedd 254-re , majd probald ki 15-el is!!

pateszi
Thanks. 😊

General Aviation = Általános Légiforgalom, vagy magyarul mondjuk kisgépes repülés talán. Nem katonai, és nem közforgalmi. :-)

Hypo
General Aviation

pateszi
Mit jelent a GA?

Hypo
nincs! mondjuk en nem nagyon repkedek fsx el nayreptereken nagygepekkel, szoval annyira nincs ertelme, mg hat minel nagyobb a traffic annal lassabb az fsx.

Alaskaban erdo felett meg nincs akkora forgalom😊

Egyébként ez a Paul Strogen féle Tököl scenery is jópofa. Helyre van állítva a katonai reptér, némi GA-val megspékelve. :-) Lénygesen jobb, mint a "default" repülõtér.

Koszi, ezek lesznek. Ha mar itt tartunk, neked van fent valami forgalom generalo kieg? A MyTrafficra vagy Ultimate Trafficra gondolok. Regebben FS9 ala magam barkacsoltam valos menetrendekkel, festesekkel legitarsasagokat, marmint az altaluk generalt forgalmat, de asszem egyszerubb kesz csomagot felrakni ehhez. Az elobb emlitettek kozul melyik a jobb?
Hypo
nem fogsz csalodni, en nekem ezek mindig fent vannak.

Mas:

Volt szo lejebb I7rol, remelem sikerul majd belonod ne add fel ne csuggedj, itt egy kis kedvcsinalo
Video

hat ez az, inkabb az AS-nel maradnek, plusz akkor a FEX es a GEX
Hypo
ha megveszed a rexet akkor en nem vennem meg az activeskyt, bar nem tudom mennyire jo a weather resze REX nek

Hypo
ok koszi az infot meg nem probaltam, de az afcad mindenkepp erdekes, megiscsak a home repterem tokol ott repultem eloszor 😊

Hypo
neha melozni is muszaj😊))))) es most sok van 😊

pateszi
Igaz. Ha megvan a korábbi dobozos változat, a CD kóddal lehet az Aerosofttól letölteni a legfrissebb kiadást, díjmentesen.

Es ez a REX hasznalhato egyutt az ActiveSkyjal vagy utik egymast? Ahogy neztem a REX honlapjat, ez is kezeli az idojarast pl., csak azert kerdezem.
pateszi
<#nyes>

"Igen, fizetõs. FSX-hez az 1.4 az utolsó változat. Ez Ferihegyen kívül tartalmazza Dunakeszi, Budaörs, Farkashegy, Hármashatárhegy, Tököl, Gödöllõ és Gyúró reptereket is. Ezek miatt is érdemes szerintem beruházni rá. A telepítõ alapból mindent felrak."

Én azt hiszem egy barátomnál láttam az 1.2-es verziót, de abban szerintem még nem volt benne Tököl, illetve megmaradt olyannak, mint ami az eredeti játékban volt.

Papirzacsi
Mindekettõ fent lehet. Csak a Red Bullos legyen felül.:-) Igazából a mi verziónk, csak a Red Bullos sátor hangárokat, és környezetét, meg egy tök új és pontosabb AFCADet tartalmaz, több állóhellyel.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

spyy55
sorry... de (egyenlõre) nem 😞 Nincs semmilyen lehetõség?

Ombika
fsx.cfg ben kell allitani 254-re az erteket, ahol cpu kihasznaltsagot lehet allitani, mar pontosan nemtudom a nevet, de Hypo linkjenel kerestem anno en is!

pateszi
Végre!!! Csaknem mindig Te vagy a gyorsabb...
Mindegy, ez itt úgysem verseny.

Hypo
beeloztel😊)) tenyleg lesz 1.5 belole?

pateszi
Eredeti az FSX-ed?
Ha igen, akkor tudunk.

Hypo
Activesky szerintem fsx ala is hozza azt mint fs9 alatt. X graphicsot en elfelejtenem FEX szebb, meg REX is.

pateszi
Igen, fizetõs. FSX-hez az 1.4 az utolsó változat. Ez Ferihegyen kívül tartalmazza Dunakeszi, Budaörs, Farkashegy, Hármashatárhegy, Tököl, Gödöllõ és Gyúró reptereket is. Ezek miatt is érdemes szerintem beruházni rá. A telepítõ alapból mindent felrak.

Active Skyrol meg a hozza kapcsolodo (szinten Hifi Sim. fejlesztesu) X Graphicsrol mi a velemeny? Regebben az FS2004hez hasznaltam, ott nagyon bevalt, itt FSX-szel azonban nem tudom milyen, errol az XG-rol meg nem tudok semmit. Gondolom az X Graphics meg a FEX, GEX elegge uti egymast, mivelhogy kb ugyanazokat a dolgokat javitja fel, uj texturak, egyebek...
Hypo
aha ok koszi,

spyy55
Tud valaki olyan SP1 és SP2 telepítõt az FSX-hez, amihez nem kell kód + aktiválni?
Mert én 2-t is találtam, de mindet aktiválni kéne és nincs hozzá kódom. Így viszont pár perc múlva kilép a szimulátor, mert nincs aktiválva az SP1/SP2! És más kiegészítõket sem tudok ezáltal telepíteni 😞
Plííííz HELP!!!! Köszi

pateszi
A Redbullos kieg a verseny alatti ideiglenes dolgokat (sátrak, korlátok, Toi-toi stb.) tartalmazza. Alapból azt hiszem, hogy a két scenery ütné egymást, vagy csak az egyik látszana. Bár nem emlékszem, hogy lett volna velük különösebb probléma.

A Mega Airportnál Tökölt külön kell telepíteni, vagy automatikusan megy fel Feiheggyel együtt?

Nekem a Mega Airport Budapestes Tököl scenery van meg, plusz Clidey és Papírzacsi Redbull Airrace-es Tököl kiegészítõje. Nagyon jók.

FSX-hez? Honnan lehet leszedni? A Mega Airport az tudom, hogy fizetõs?

Hypo
"Clidey és Papírzacsi Redbull Airrace-es Tököl kiegészítõje" miben kulonbozik a Mega Airport feletol? mindketto fent lehet vagy csak az egyik?

pateszi
Nem baj, ha nem látszik. Legegyszerûbb, ha az ADE megnyitása után csatlakoztatod az FSX-et és slew módban odaállsz a fához. Ekkor látod a gépet az ADE-ben, csak be kell rajzolni az exclude négyzetet és újrakompilálni a repteret. Ha nem tudsz csatlakozni az sem baj, felírod a koordinátákat és a többi uaz.

Nekem a Mega Airport Budapestes Tököl scenery van meg, plusz Clidey és Papírzacsi Redbull Airrace-es Tököl kiegészítõje. Nagyon jók.

Hypo
Hat hogy ne menj ra a palyara, elotte tessek megallni es ujra bejelentkezni. ha Line up akkor felmehetsz de meg nem szallhatsz fel

FSX-hez csak egyet találtam, a Paul Strogen félét. Az érdekes az, hogy a ADE-ban nem látszik a fa, de mindegy, mert nem akarok vacakolni vele, áthelyeztem egy másik parkoló állásra gépemet.

Más

Mit jelent a a "taxi and HOLD SHORT OF runway 14"? Azt értem a 14-es pályára irányít, de mit takar a hold short of?

pateszi
Melyik Tököl sceneryt? Több is van ám.
A fát egy exclude négyszög hozzáadásával lehet eltávolítani. Ehhez kell az FSX SDK-ban levõ bgl compiler progi, vagy egyszerûbben az Airport Design Editor használatával tudod megoldani. Ha van kedved egy kis scenery barkácsoláshoz .

pateszi
Szia,

Sajnos nem igazán van más trükkje, mint a megadott tûréseken belül kell maradni. A feladat leírásában megtalálod, hogy max. mennyivel térhet el a magasságod, a dõlésed, a sebességed, a haladási irányod, stb. Szóval, ha van türelmed és sokat gyakorolsz, talán elõbb-utóbb sikerül. Arra rá kell érezni, hogy a meredek fordulónál mennyire kell a magassági kormányt elmozdítani, hogy ne süllyedj le túlzottan.
Jó gyakorlást!

Valaki már megcsinálta a Private Pilot 2. leckéjét? Pontosabban ezt: Lesson 2: Steep Turns Ez az éles fordulás vagy mi, de nem nagyon akar sikerülni 😞 Ha valakinek sikerült akkor beszámolna róla hogyan teljesítette? Elõre is thnx!
Hm...felraktam a Tököl scenery-t, de az egyik gurulóút kellõs közepén egy bazi nagy fa áll. :-O Ez hogy lehet onnan kiirtani? :-)

berczy
Sziasztok!

No, sikerült kipróbálni az új gépemmel az FSX-et. Mit mondjak, kicsit lefelé görbült a szám. Default scenery melett 10-15 FPS... 😞😞😞
Elsõre nem volt valami bíztató...
Ultra High beállítás, de csak a kezdõképernyõn és így is ilyen lassú. Mit rontok el?
A msik meg mintha a "nyolc" magból, csak egyet hajtana meg. Mit kellene tenni, hogy jó legyen a teljesítmény?

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Hypo
UTX= Ultimate terrain X ha ez fent van akkor a rex fele road textura nem fog mukodni.

Hypo
Hat ez az errol beszeltunk nem is olyan regen szep screenshot gepek, de igazi RECYCLED😊

Papirzacsi
Egyébként, ha már Carenadoról beszélünk, ennél a gépnél is ugyan úgy kifordul a kormányrúd, mint az arrownál. Most ezek után mondja valaki, hogy nem ugyan azokat az elemeket használják fel egy egy gépük készítéséhez.

Papirzacsi
A NAV1 rádióval (amit te VOR1-nek nevezel) a HSI mûszert hangolod, ami a mûhorizont alatt van.
A NAV2 rádióval, pedig a VOR indicatort (amit te OBSnek nevezel), ez van a mûszerek közül az alsó sorban jobb odalt.

pateszi
Szia,
Üdvözlet itt a fórumon.
Nekem nincs meg a gép, de rápillantottam a Carenado oldalán látható screenshotra. Két VOR mûszert és két NavCom rádiót látni.Gondolom, hogy a Nav1-rõl megy az ILS-es mûszer, a másik pedig a Nav2-rõl.

spyy55
Szeretném telepíteni a REX pár kiegészítõjét. Találtam itt valamit: UTX! Ez mi?