Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rubio
Te elég részletesen leírtad az eltéréseket,ám én ennyire mélyen nem akartam belemenni. (A motorburkolatot nem figyeltem, de a "svancon " lévõ különbségeket én is észrevettem, azonban én csak a trikolór fehér sávjára akartam koncentrálni.)

Clidey
Szerintem ne "vitázz"... 😊)))

(Lásd #8414 - #8417)

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Én azért még annyit hozzáfûznék hogy a lajstromjel pozicója és alakja sem jó, sem a szárnyon sem a törzsön. A szárnyon külön volt választva az eredetin (bal szárny HA- jobb szárny SAR), a törzsön pedig túl kicsi, és túl elöl van.
Abba már nem is megyek bele, hogy eme repülõ kétféle festésváltozatban is létezett anno... 😊))))

De szerintem hagyjuk, mert még az életkedvét is elvesszük szegény srácnak... 😊)))))))))))))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

pateszi
Köszönöm szépen. <#smile>
Lassacskán haladok, de remélem, hogy hamarosan felkérhetlek benneteket a tesztelésre.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Papirzacsi
Szerintem iszonyat faszán néz ki a cucc, hajrá!!!:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
Bevallom õszintén, látva a képeket, nem tudom azonosítani mirõl beszélsz.:-)))
A festéssel öb bibi is van. Az oldalkormány alján két kék csík van, pedig egynek kéne lenni, mert a felsõ kék csík törik meg, és megy fel a függvezre. A felfelé maladó kék sáv, viszont nagyon meg van döntve, sokkal kisebb szöget kellene, hogy bezárjon a függvez belépõélével, illetve a kék sáv elejének az oldalkormány elejénél kéne elérni a függvez tetejét. Ezt ugyan nem lehet azonosítani a screenshoton, de feltételezhetõen nem így van.
A trikilornak gyakorlatilag nincsen fehérje, mert látszik alatta a felfelé ívelõ kék sáv. Emellett szerintem nagyra is sikeredett a trikolor. A motorburkolaton a kék sávot ki kéne, hogy takarja a fekete rész, de nem teszi, hanem a fekete alatt halad a kék sáv egészen a gép orráig. Na "röviden" ennyi, remélem minden szõrszálat, amit a két kép alapján láthatunk, széthasogattam.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Rubio
Én sem szeretnék szõrszálhasogatónak tûnni, de az oldalkormányon a fehér az épp jó, mivel azon túl csúszik bele a kék a fehérbe. És ha ez így van, akkor viszont nem pontos a textúra, mivel az L_Viper által késõbb linkelt képen a nemzeti színû zászló nem is nyúlik túl az oldalkormányon...

Hypo
Na meg is jelent a dragasag, eleg szep ahogy igy elnezem, van manual letoltheto 122 oldal
Albatros

Hypo
fu bazz akkor en rossz helyre szalltam le bar azt is ocseny-nek hivtak de se torony se ilyen beton....na mindegy a viozsga sikerult alairtak szoval megusztam😊))))))))

L Viper
Jogos Mályszter :-)

Itt vannak jó képek is.

Bár ez nem az a gép de tényleg:

Clidey
Csak egy apró (szõrszálhasogató 😄) megjegyzés: az oldalkormányon a nemzetiszín fehérjébe belelóg a kék... 😊

Clidey
Ebbõl meg fog gazdagodni a srác az tuti! De hogy rohadtul megérdemli az is biztos!!!

L Viper
A lentebb linkelt képed kevert meg. Mindenesetre várom a munkádat.
L Viper
Igen, leesett közben nekem is. :-)
pateszi
Így már értem. Pogánnyal kevered. A képek Alert Pécs-Pogány sceneryjét ábrázolják.
Õcsény sceneryt nem ismerek, persze lehet, hogy készült. Fényképeztem már ott párszor és szép reptér, megérdemelne az is egy külön sceneryt.

L Viper
nfo:

"Pécs-Pogány (LHPP), Hungary

============================
new version (20. December 2006)

Created by Peter Orosz

Based on Tamás Várhegyi's scenery."
L Viper
FS 2004-hez van szép Õcsény:

Bocs, hogy FSX totyik :-)
L Viper
B*sszameg ez kétszer is végig kellet néznem. Tényleg nagyon jó.
pateszi
Szia,

Nem egészen értem, hogyan kerül ide az õcsényi reptér. Arra is készült már scenery? Lemaradtam valamirõl?
Épületesdi egyelõre nálam csak tervben létezik, de elõbb-utóbb a megvalósításra is sor kerül.
Városi épületek esetén azt hiszem, hogy viszonylag egyszerû FSX és FS2004-ez is compilálni a modelleket, ha csak FS9 texturákat ill. materialokat tartalmaznak. Az FS visszafelé eléggé kompatibilis, vagyis az FS2004-es sceneryk 90%-ban szépen használhatóak FSX alatt. A domborzat miatti eltérések (FSX-ben a föld már gömbölyû) jelentenek csaknem egyedül gondot, de az is viszonylag egyszerûen megoldható.

L Viper
Biztos nagyon finom volt, ha arra emlékszel <#vigyor3>

Én a hegyeket ismerem elég közelrõl. Kiizzadtam arrafelé jópár liter verejtéket országúti kerón :-)
Szeretett Hunyadi utca, fel a toronyig, közben recsegett-ropogott a koskormány.

Nagyon szép környék: Abaliget, Orfû, Magyarhertelend stb. Gyönyörû ez az ország <#eljen>
Hypo
Hypo
Öcsény...hmmm jo kis hely 1x voltam elso egyedul repulesen hmmm nyamii milyen jo kv-t ittam ott😊

L Viper
Az nagyot dobna a dolgon, mármint a fontosabb épületek.
Nagyon hangulatos repér az õcsényi, az már csak hab a tortán, ha Pécs is fel lesz kicsit dobva.
FS2004-hez is lesz ilyen épületesdi, vagy kizárólag FS "tíz" csak?
pateszi
Köszönöm az érdeklõdést, küldök majd képeket. 30-40%-os készültségnél tartok, sok mindent kellene még modellezni, hogy sceneryként közzétehetõ legyen. Mivel én is Pécsen élek, tervben van, hogy néhány jellegzetes épületet is elkészítek a városhoz.

Helló,

fel tudnál tenni valahova még képeket LHPP-rõl? Szívesen megnézném a munkád. 😊 Nagyon jól néz ki.

Üdv.

pateszi
Fel kellene kapcsolni a lámpát?
Milyen géprõl van szó? Alap FSX gép, vagy kiegészítõ? Magad telepítetted? H anem látszanak a kijelzõk, az amiatt lehet, hogy nincsenek meg, vagy nem jó helyen vannak a panel.cfg-ben megadott mûszerek.

pateszi
Szia,

A helikopter a Németh testvérek EC-135-öse. Nem éppen AI gépnek készült, de ez most a legszebb EC 135-ös. A csomagban van magyar mentõszolgálatos változat, csak a lajstromjelet kell átfesteni rajta.
A képeimen látható félkész LHPP scenery nagyobb részét magam készítettem, nem azonos a linkedben szereplõ sceneryvel.

Sziasztok!

Miért van az hogy a kijelzõk helyett csak fekete valami van?
Remélem ez átkerül FSX-be is! Csodaszép LHPP!

http://hu.forum.ivao.aero/index.php/topic,88883.105.html

Helló pateszi!

Hogy lehet hozzájutni ehhez a helihez és az LHPP-hez?? 😊
Nagyon jól néz ki.
Elõre is kösz!

Mat

pateszi
Sziasztok,

Nemrég rábukkantam egy programra, amivel egész jól lehet az FS-hez AI helikopter forgalmat generálni.
Talán ismeritek már néhányan, de itt ezen a fórumon még nem volt róla szó.
A Flight One Software Heli Traffic 2009 programjával bármelyik helikoptert be lehet AI gépnek állítani, tetszõleges helyekre lehet le- és felszállóhelyeket és waypointokat létrehozni. Az AI repülési modell egész jól közelíti a valós látványt. (Helikoptereken kívül a programmal lehet bármilyen AI forgalmat is szerkeszteni.

(Galériában van még kép)

Rubio
Érdekes, épp e gondolat (3. mondat, 2. fele) merült fel bennem is és késztette arra, hogy betegyem ide a linket. Örülök, hogy nem lett belõle gond...

pateszi
Szia,
Megnéztem én is a scenerydet, nagyon tetszett, szép munka, köszönet érte.

Leo747
Köszönöm szépen a dicséretet. Nem gond, hogy feltetted a linket. Remélem másoknak is örömet okoz majd a munkám, mert nem vagyunk elkényeztetve magyar vonatkozású scerenykkel az FSX-ben. <#wink>

Ok!Kösz!
Rubio

LHSS Szolnok-Szandaszollos Airport, Hungary and Szolnok City Scenery

Kíváncsivá tettél, ezért megkerestem e fenti scenery-t. Szép munka! Gratula!

(Bocs, hogy betettem a linket ide, de hátha mást is érdekel!)

Leo747
A dx 10-el kapcsolatban nekem sincs ötletem, viszont én is mondok egy letöltõ oldalt. www.simviation.com. Itt is találsz rengeteg repülõt, én mindig innen töltöttem le a gépeket. Az összes általam készített átfestést is ide raktam fel. (na meg az egyetlen LHSS-Szolnok scenerymet is)<#wave>

Falconer
Én amit eddig hallottam FSX DX10 ügyben mindenki csak szivott, ugyhogy jobb ha nem cicozol vele.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

JohnnyNapalm
dx10-zel kapcsolatba nem tudok nyilatkozni, de én az fsplanet.com-ot használom

Hali!Érdeklõdök ,hogy hol lehet letölteni az fsx-hez repülõket de olyat ha bepipálom a dx 10-et akkor mûködjön is!Elõre is kösz!
Ez a hozzászólás szerintem segíthet : #6180

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

bélanéni
Az lenne a kérdésem, lehet egy kis "belepiszkálással" tuningolni a sebességen?
Olyanra gondolok, mint a FS2004-es FAQ leírásánál. (konfig fájlban textúrákhoz igényelt memória növelése, stb...)

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

bélanéni
Csak hogy ne kelljen 2000 hsz-t visszaolvasni, nagyjából leírnátok, mirõl van szó?
Pontosabban be lehet hangolni a grafikát, még részletesebbre lehet állítani, mint amit a menü kínál?
Bocs a nagyon béna kérdésekért!

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

Clidey
Igen, erre próbáltam utalni... 😊)))

Rubio
Ez biza sajna így van, legutóbb épp én estem bele ebbe a tévedésbe! <#nevetes1>

(De ettõl még nekem is megfelel az elsõnek emlegetett "Minden maxon van"-nal.)

bélanéni
Értem.

Clidey
Már többször kitárgyaltuk itt, hogy a "Minden maxon van" nem egyenlõ a "Minden maxon van"-nal......

bélanéni
Egyébként nekem ez a játék hihetetlen jónak tûnik, igaz még csak ismerkedem vele és egyáltalán a repüléssel is. A grafikánál mindent maxra húztam, AA is bekapcsolva, amit el lehet képzelni, és nálam igen folyamatosan megy. Ebben sokkal rosszabbra számítottam. Gyönyörû a grafika, és az egész egy kerek egésszé áll össze, az igényes menüvel együtt. Még sokat kell tanulnom, de szerintem menni fog. Ma érkezik a joystick-om, mostantól talán már irányítani is fogom tudni <#buck>

bélanéni
(A TUTORIAL-t én készítettem másol/beilleszt módszerrel magából a játékból.)

bélanéni
Akit esetleg érdekel PDF fájlban a játékban található tutorial (lessons), az dodjon egy mailt és elküldöm neki. Én most kezdem tanulmányozni, és igen jónak tûnik. Egyelõre a kezdõ ismeretek vannak meg, de az is 65 oldalas.