Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Cápetis festést ugyan az csinálta mint aki a Z-50-hez azt a nagyrakat fotoreált.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Ami viszont a képeken nem látszik, hogy itt a szárnyak alján sincs felségjelzés és én ebben is kételkedem! Valóban nincs az eredetin sem?
Közben megmutatom, hogy én mire leltem! Úgy látszik a gugli is jó valamire! (Bár én nem értem, hogy a két oldal miért különbözik! Az eredeti is így néz ki?)
Ha esetleg van valaki, akinek az érdeklõdését így is felkeltettem, az......
Pateszi utalt egy korábbi hozzászólásodra (#8495) és abban azt írod, hogy "a honlapján ingyenesen elérhetõ egy laza 200 megás repaint kit"..., de akár mennyire is guvasztottam a szemem és néztem át az elõzõ hsz-eket, de nem tudtam rájönni, hogy melyik ez a honlap! Elárulnád, hogy ezt hol kellene keresnem? Köszi!
Pateszi:
Köszi neked is az infót (#8551), de mint fentebb olvashattad egyenlõre nem jutottam vele 5-rõl 6-ra, ami természetesen az én hibám. Szóval egyenlõre még nem tudom, hogy erre gondoltam-e, de lehet...
FAQ? Na jahh... 😄DD
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
A repaint kit-nek az adott repülõ textúráinak layer-es (PhotoShop, stb. formátum) textúra fájljait hívjuk. És itt a hangsúly a layer-eken (rétegeken) van.
Ilyen kit-eket leggyakrabban a nevesebb/minõségibb cuccok mellé adnak, azért hogy megkönnyítsék az adott felhasználó dolgát ha egyedi festést akar létrehozni. Nameg hogy egy minimális grafikai színvonalat azért tartani tudjanak (értsd: ne kelljen a felhasználónak mindent újra rajzolnia, kérdõjelessé téve ezzel a végeredmény minõségét az eredetihez képest)
Amit még nem mondtam - pedig az egyik leglényegesebb dolog -, hogy ezek a bizonyos léjerek mit tartalmaznak. Nos, ezeken (jó esetben 😊 ) jól elkülönülve találhatjuk a szegecseket, lemezillesztéseket, koszokat, jelzéseket, feliratokat, mintákat, melyek közé szúrhatjuk be a miáltalunk megkomponált festésvariációt, majd a végén ezeket összeolvasztva, átkonvertálva kapjuk meg a végleges formát.
Hogy hogyan fog illeszkedni? Sok-sok próbálgatással!
A legtöbb manapság használt repülõnél több textúrafájl van egy adott alkatrészhez (pl. törzs, szárny, stb.) Erre - mint mondottam - azért van szükség, hogy a kornak megfelelõ minõségûnek nézzen ki a repülõnk. Régen ugye ez elég tré volt, FS98-ban pl. 128x128 vagy 256x256 pixel maximum ami ugye mai szemmel nézve kritikán aluli okádék, manapság viszont már a 2048x2048 sõt ennél nagyobb felbontás is elõfordul, amik viszont már meglehetõsen jól néznek ki.
Ebbõl a "több fájl egy adott alkatrészre" dologból kifolyólag viszont illeszteni kell a mintákat egymáshoz, amit csak úgy lehet elérni, hogy rendszeresen ellenõrizzük FS-ben, vagy ha az ember saját maga készíti az egész repülõt, akkor Gmaxban, 3DS Maxban.
Na, ennyi dióhéjban egyelõre.
"A honlapján ingyenesen elérhetõ egy laza 200 megás repaint kit, ráadásul a jobbik fajtából (értsd: normálisan léjerezve minden, szóval hipiszupi), úgyhogy asszem minden feltétel adott egy Cápeti II. és/vagy egy Cápali megpingálásához! Már csak azért is, mert magyar vonatkozású festés nincs az alap packban sajnos. 😞 "
Erre gondoltál?
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
Rákerestem a guglin, de ezen a néven csak textúrákkal találkoztam (különbözõ gépekhez), Te viszont úgy beszélsz róla, mint aki ezzel készíti el a textúrákat. Ha így van, akkor mi ennek a pontos neve?
Számomra - a jelenlegi Tudásommal (na ez nem sok) - az okozza a problémát (többek közt), hogy a két félrész mintázata, hogy fog illeszkedni? Jelenleg ez sziszi-fuszi melónak tûnik!
Papp Levente oldalát is csekkold ott meg 4-5 hagyományos terepfestés van fennt. Picit off itt, de ha valakinek van CaptainSim L-39 paintkitje, az dobjon egy linket légyszi!
Persze ez géptipusonként/szerzõként változik, mert van aki (legfõképp lustaságból de ebbe most ne menjünk bele) direkt tükrözi az egyik oldal textúráit alapból.
Az viszont való igaz hogy a törzs több darabra van szedve, és több darab textúra-fájlon helyezkedik el, de ez csak elsõsorban a megfelelõ minõségû felbontás és egyéb más okok miatt van.
Maga a repaint kit egyébként az egyik legjobb amivel ezideáig találkoztam, szinte gyerekjáték vele elkészíteni egy újabb festést. Ennél jobbak már csak azok a kitek amiket én csinálok... 😄
Tévedni emberi dolog! Szólt a sündisznó és leszállt a sikálókeférõl!
Azért még egyszer köszi, remélem más nem adja fel ilyen könnyen!
(Egyébként nekem a kettõ közül a Cápeti II jön be.)
Amit a #8526-ba linkeltem az commercial picture. Annak illik olyannak lenni, hogy harapjanak rá.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Tudom, hogy nincs olyan szép, mint a korábban belinkeltek, de legalább én is kipróbálhattam és meg kell hagyni, tényleg élmény vele a repülés:

Sajnos nem saját, by fspilotshop.com <#gonosz3>#gonosz3>
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
JD
ui: Ha lehet egyszer-kétszer csatlakoznék hozzátok !
CoreI7 920 2.67 @ 4.1 Ghz * ATI HD4890 (OC) 940/1070 * 6GB RAM