Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey
Nem, az egy másik csóka egy másik fórumban 😊

A Cápetis festést ugyan az csinálta mint aki a Z-50-hez azt a nagyrakat fotoreált.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
o csinalta a magyar skint is? szerintem nem

Papirzacsi
De volt felségjelzés. Ha esetleg valaki járatok a lotussim forumban, akkor megemlíthetné a csókának ezeket a felségjel beli hibákat, valamint a gép farkán lévõ piros rész hibáját is.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Rubio
Épp ezt furcsálltam és a hsz-ben! Most viszont megadtad az ott feltett kérdésre a választ!

Ami viszont a képeken nem látszik, hogy itt a szárnyak alján sincs felségjelzés és én ebben is kételkedem! Valóban nincs az eredetin sem?

Rubio
<#eljen>

Papirzacsi
viszont egyben hibás is a festés.:-(
bal oldal
jobb oldal

Hypo
igen, ez elerheto😊))

Rubio
Ebben egyetértünk, de ennek hatalmas elõnye van cápákkal szemben!

Hypo
szep, de azert a capak kellenek😊

Rubio
Igen ez az!

Papirzacsi

Rubio
Nagyon szépen köszönöm!

Közben megmutatom, hogy én mire leltem! Úgy látszik a gugli is jó valamire! (Bár én nem értem, hogy a két oldal miért különbözik! Az eredeti is így néz ki?)

Ha esetleg van valaki, akinek az érdeklõdését így is felkeltettem, az......

Hypo
Rubio
Köszönöm az infót, ill. a magyarázatot és csatlakoznék Hypo kéréséhez, felvetéséhez (#8553)!

Pateszi utalt egy korábbi hozzászólásodra (#8495) és abban azt írod, hogy "a honlapján ingyenesen elérhetõ egy laza 200 megás repaint kit"..., de akár mennyire is guvasztottam a szemem és néztem át az elõzõ hsz-eket, de nem tudtam rájönni, hogy melyik ez a honlap! Elárulnád, hogy ezt hol kellene keresnem? Köszi!

Pateszi:

Köszi neked is az infót (#8551), de mint fentebb olvashattad egyenlõre nem jutottam vele 5-rõl 6-ra, ami természetesen az én hibám. Szóval egyenlõre még nem tudom, hogy erre gondoltam-e, de lehet...

Hypo
Annyira nem ossze vissza bar igy 14 ev photoshop utan is ertem😊)))

Clidey
Hát így visszaolvasva elég összevissza írtam le de azért remélem érthetõ. Az a baj hogy ez a téma annyira összetett és egymástól függõ, hogy elég nehéz magyarázgatni... 😊
FAQ? Na jahh... 😄DD

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
koszonjuk az atfogo magyarazatot hasznos. Lehet kene csinalndo de csak a zlin utan egy kisebb repiant tutorialt kepekkel es fel a faq ba bar azt alig olvassak😊))

Clidey
Húúúú, hát errõl oldal-ezreket lehetne írni...

A repaint kit-nek az adott repülõ textúráinak layer-es (PhotoShop, stb. formátum) textúra fájljait hívjuk. És itt a hangsúly a layer-eken (rétegeken) van.

Ilyen kit-eket leggyakrabban a nevesebb/minõségibb cuccok mellé adnak, azért hogy megkönnyítsék az adott felhasználó dolgát ha egyedi festést akar létrehozni. Nameg hogy egy minimális grafikai színvonalat azért tartani tudjanak (értsd: ne kelljen a felhasználónak mindent újra rajzolnia, kérdõjelessé téve ezzel a végeredmény minõségét az eredetihez képest)

Amit még nem mondtam - pedig az egyik leglényegesebb dolog -, hogy ezek a bizonyos léjerek mit tartalmaznak. Nos, ezeken (jó esetben 😊 ) jól elkülönülve találhatjuk a szegecseket, lemezillesztéseket, koszokat, jelzéseket, feliratokat, mintákat, melyek közé szúrhatjuk be a miáltalunk megkomponált festésvariációt, majd a végén ezeket összeolvasztva, átkonvertálva kapjuk meg a végleges formát.

Hogy hogyan fog illeszkedni? Sok-sok próbálgatással!
A legtöbb manapság használt repülõnél több textúrafájl van egy adott alkatrészhez (pl. törzs, szárny, stb.) Erre - mint mondottam - azért van szükség, hogy a kornak megfelelõ minõségûnek nézzen ki a repülõnk. Régen ugye ez elég tré volt, FS98-ban pl. 128x128 vagy 256x256 pixel maximum ami ugye mai szemmel nézve kritikán aluli okádék, manapság viszont már a 2048x2048 sõt ennél nagyobb felbontás is elõfordul, amik viszont már meglehetõsen jól néznek ki.
Ebbõl a "több fájl egy adott alkatrészre" dologból kifolyólag viszont illeszteni kell a mintákat egymáshoz, amit csak úgy lehet elérni, hogy rendszeresen ellenõrizzük FS-ben, vagy ha az ember saját maga készíti az egész repülõt, akkor Gmaxban, 3DS Maxban.

Na, ennyi dióhéjban egyelõre.

pateszi
Clidey #8495:
"A honlapján ingyenesen elérhetõ egy laza 200 megás repaint kit, ráadásul a jobbik fajtából (értsd: normálisan léjerezve minden, szóval hipiszupi), úgyhogy asszem minden feltétel adott egy Cápeti II. és/vagy egy Cápali megpingálásához! Már csak azért is, mert magyar vonatkozású festés nincs az alap packban sajnos. 😞 "

Erre gondoltál?

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Clidey
CS L-39-hez repaint kit? Én még nem hallottam róla... 😞

Clidey
<#vigyor3>

Rubio
És mivel hozod létre ezt a repaint kit-et?

Rákerestem a guglin, de ezen a néven csak textúrákkal találkoztam (különbözõ gépekhez), Te viszont úgy beszélsz róla, mint aki ezzel készíti el a textúrákat. Ha így van, akkor mi ennek a pontos neve?

Számomra - a jelenlegi Tudásommal (na ez nem sok) - az okozza a problémát (többek közt), hogy a két félrész mintázata, hogy fog illeszkedni? Jelenleg ez sziszi-fuszi melónak tûnik!

CptSAB
Nincs mit. A HAD minták mellé egy jó fotó mindenképpen elkél a pozicionáláshoz, de magyar harcigépek esetén egyenlõre szinte majdnem az egyetlen grafikai archívum.
Papp Levente oldalát is csekkold ott meg 4-5 hagyományos terepfestés van fennt. Picit off itt, de ha valakinek van CaptainSim L-39 paintkitje, az dobjon egy linket légyszi!
Ombika
Kegyetlen jo a ROF, embertelen szep grafika es hang is utanozhatatlan. Tetszett mikor beirta repules kozbe,h barkaz hang! 😊

Clidey
Most ahogy nézem, kissé pontatlanok, de azért alapnak kiváló.

Clidey
Thx, tettem is befele az archívumomba egybõl!!! 😉

Clidey
Ezek a textúrák csak a dds-é konvertáláskor/az miatt lettek ilyenek. Amikor készited a repaintot, akkor hagyományosan olvashatók a feliratok. 😊
Persze ez géptipusonként/szerzõként változik, mert van aki (legfõképp lustaságból de ebbe most ne menjünk bele) direkt tükrözi az egyik oldal textúráit alapból.

Az viszont való igaz hogy a törzs több darabra van szedve, és több darab textúra-fájlon helyezkedik el, de ez csak elsõsorban a megfelelõ minõségû felbontás és egyéb más okok miatt van.
Maga a repaint kit egyébként az egyik legjobb amivel ezideáig találkoztam, szinte gyerekjáték vele elkészíteni egy újabb festést. Ennél jobbak már csak azok a kitek amiket én csinálok... 😄

Rubio
Ja, erre meg elfelejtettem reagálni:

Tévedni emberi dolog! Szólt a sündisznó és leszállt a sikálókeférõl!

Rubio
Köszi a mintákat! Bár miután megnéztem a game-ben a textúrát egy kicsit felakadt a szemem! A készítõ a gépet keresztben kettévágta, feje tetejére állította és hogy teljes legyen az összkép, a feliratokat még ráadásul tükrözte is rajtuk! Szóval ez az én tudásomat meghaladja. Jó darabig elszöszmötölnék rajta és még akkor sem lenne jó!

Azért még egyszer köszi, remélem más nem adja fel ilyen könnyen!

(Egyébként nekem a kettõ közül a Cápeti II jön be.)

CptSAB
CptSAB
Papp Levente oldalán www.plasticwings.hu az eredeti terepmintás gépek festése fennt van.
Hypo
no problemo tevedni emberi dolog még az állatoknál is😊)))

CptSAB
Makettinfón kell körülnézni. Nekem valahol mintha meglenne a festésminta a Cápaboyokhoz... ha esetleg elõ tudom halászni a hétvégén, akkor szívesen felajánlom.
Clidey
Már bocs, de te szerintem kevered egy kicsit. Ez ugyanis két különbözõ masina: az egyik a Cápeti II. a másik pedig a Cápali! 😊 Szal Rubió jót linkelt, egy olyat is kéne csinálni! Egy kicsit várok, hátha az a SimOuthouse-s kölök megcsinálja ezt is, ha nem, akkor megcsinálom én.

Hypo
Mar lett linkelve:
http://img.photobucket.com/albums/v601/yago9/Roaf18.jpg

Rubio
Ehhez egy festésminta?

Clidey
<#hawaii>

vazze ez az albatros tényleg istenkirály, Zacsi videnyóin lepetéztem
CptSAB
Meseszép ez az Alba. Ma éppen kinnt álltam Dombóváron a melóhelyen a raktárunk mellett, amikor halottam az Alba jellegzetes hangját. Van egy rakás festésminta a neten az L-39-hez. Sajnos az év végén kivonják a forgalomból öket, így ez a géptípus is bekerül a hazai repülésmúzeum kertjébe. Azért is szomorú, mert véglegesen leáldozik a hazai airshow. Sárkánytojásos kölkök nem honosak felénk.
Szerintem is szép.
Amit a #8526-ba linkeltem az commercial picture. Annak illik olyannak lenni, hogy harapjanak rá.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Hypo
szep ez ne panaszkodj😊) es LHBP n sincs hatasa az fps re szoval jo kis cucc

Rubio

Tudom, hogy nincs olyan szép, mint a korábban belinkeltek, de legalább én is kipróbálhattam és meg kell hagyni, tényleg élmény vele a repülés:

Tudom lerágott csont,de hol találok ideállis beállitást FPS hez,Ha valaki tudna segiteni elõre is köszi!
Csak a szépség miatt <#finom>

Sajnos nem saját, by fspilotshop.com <#gonosz3>

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Hypo
Hypo
uhhh 😊

Hypo
a repcsi erdeme is nem eszi az fpst. akkor kell egy nagy SG FLYINT csinalni

polluxware
polluxware

Ezek állati jó videók vazeeee! Itt milyen FPS értékek vannak? Nagyon dinamikus lehet így a multi. Ivao-n ehhez képest egy lótúró.

JD

ui: Ha lehet egyszer-kétszer csatlakoznék hozzátok !

CoreI7 920 2.67 @ 4.1 Ghz * ATI HD4890 (OC) 940/1070 * 6GB RAM