Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Épp most kell majd használnom, mert ahogy rátettem a felségjelzést az kitakarta a szárnyfelületen lévõ szegecseket, szerelõnyílásokat (svancon), ami messzirõl ugyan jól néz ki, de közelrõl már nem!
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Egyébként pedig réteget úgy tudsz másolni, hogy aktívvá teszed (mint a #8763-ban láthatod a réteg 10 a kék, tehát az az aktív) majd jobbklikk rajta (nem a képen, a réteg-navigátoron) és válaszd a réteg másolása... opciót. Két kép között pedig mégegyszerûbb a réteg csere-bere: csak egyszerûen áthúzod egyik képrõl a másikra.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Akkor már csak azt volna jó tudni, hogy ezt a réteget, hogy tudom átvinni egy másik képre? Korábban már próbálkoztam réteg másolással, de nem igazán akart összejönni, csak ugyan abban a képben duplikálta magát!

Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB
Ha annyira nem bonyolult, akkor egy kulisszatitkot elárulhatnál (vagy ha létezik tutorial, akkor azt, hogy hol van):
Hogyan lehet úgy festeni, hogy a panelek, szegecsek szépen látszanak? Mi a trükkje? Mert ha egyesével kell festegetni, akkor nem létezik, hogy ilyen gyorsan kész!
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB
http://raba-steiger-ls.blog.hu/
FSX-hez 777bõl én csak a Wilco modelljérõl tudok. Klikk Persze fizetõs, de sokkal többet tud mint akármelyik ingyenes vagy FS beépített.
Ja, még annyit tennék hozzá, hogy mivel wilco, valószínûleg van benne egy-két bug, és az FPSt is zabálja rendesen. De valamit valamiért 😊
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
😊
http://raba-steiger-ls.blog.hu/
de lehet hüleséget mondok..
én a cheyenne-nél így jártam el annó, meg pár másik gépnél
Példul mostanság a Lotus supporton azon megy az okoskodás hogy a Reality XP 430WAAS-t hogyan lehet betenni a másik helyére... Mivel az eredeti 3D-s objektum az így totál felejtõs, megaztán a 430W csak 2D-s..
Viszont láttam youtubon egy vidijót ahol egy magánzó L-39nek (privát változat) a két hibakijelzõ panel között volt az üres helyen berakva a 430W-as. Oda én is be tudnám szerkeszteni, meg 2D-s mini ablakot is tudnák berakni gond nélkül. Ami egyedül trükkös lenne az az hogy hogyan pozícionáljam be, csak mert olyan értékek vannak megadva a VC részhez hogy példul 'x mûszer' poz 0,1,1,1
tehát ott érdekes beosztások vannak...
ez már túúúlzás😊
repkedés közben ki nézi a gépet kívülrõl ilyen közelrõl?
Ha egy nem gyári gépben nem készítettek saját minipanelt, hanem a defaultot hívja meg (jeteknél ez amúgyis elképesztõ), nehéz megoldani egy saját minipanelt két odaillõ alapmûszerrel (jobb és bal alsó sarok)?
Próbáltam betenni hivatkozást, olyan módszerrel ami más gépnél mûködik amihez van saját minipanel (pl. a gyári 737-800 esetében), de nem reagált rá, továbbra is a defaultot tette be.
A 3D modell a másik dolog. Így igaz ahány 3 nézeti rajz, annyi változat. Pont a makettezõk szoktak szívni az ilyen hibákkal, hogy aztán a házi boszorkánykonyhában hosszú és fáradtságos munkával addig fúrják, faragják a fröccsöntött darabokat, amíg valamit ki nem tudnak hozni.
De természetesen ez a Te dolgod, én csak megkérdeztem!
Ööööö....izé...ez vicc akart lenni...mégha kissé bárgyú is... 😊)))))
Mivel hogy a panel- és nyílások vonalai a repaint kitben/textúrákon köszönõviszonyban sincsenek az igazi L-39-ével - bár jó volna tudni különbözik-e és ha igen miben a -C és a -ZO itthon használt változata -, így biztos tartalmaz a modell is néhány kisebb modellezési hibát, aminek most szemtanúi lehetünk. Hisz 3-nézeti rajz és 3-nézeti rajz között is lehetnek óriási különbségek ami alapján egy-egy ilyen add-on készül.
(Egyébként pedig van egy olyan érzésem, hogy csak én nyomom e reptér felett, más nem...)
De azért megkérdezem, hogy a szárnyakon a felségjelzés pozícióját mért a fent látható helyre, s miért nem inkább az alább láthatóra pozicionáltad?
Ettõl függetlenül elismerésem a munkádnak!
És nem utolsó sorban nagyon szépen köszönöm e remekmûvet! Én biztosan azok közé tartozom, akik nehezen bírták volna ki, hogy kijöjjön a hivatalos realise és még ha ki is jön, ez nekem akkor is megfelel, pontosabban tökéletes!
(Egyébként pedig szerintem ez egyáltalán nem warez!)
a legelsõ addon gépem ami miatt egyáltalán elkezdtem foglalkozni az FS-el az a Carenado piper Cherokee volt annó😊 szóval számomra ez egy kedves kis rüppentyû
grafikailag sztem szép, a kabinja egyszerû, semmilyen mûszer nincs benne ami olyan bugos lehetne (autopilot, meg egyebek)
egyébként vissza-vissza nézegettem az fsx fórumot szóval Clidey ezt az Zlin-t te fejlesztgeted? vagy benne vagyol a csapatban?
nincs vele semmi gáz, így innen nézve
a 125-ös
a Cápeti II.
<#papakacsint>#papakacsint>
Köszi a biztatást (CptSAB-nak is)!
Olyan lehangoló, hogy ennél a gépnél folyamatosan illeszteni kell a skineket és alig van látszata!
Úgy döntöttem, hogy helyére teszem a szárnyakon a felségjelzéseket, ezáltal a szárny alatt újra kell tennem a zümi nagyobbik szárnyát is, hogy korrigáljam a korábban vétett hibámat, viszont jobban fog kinézni! Továbbá módosítom a gép törzsének alján lévõ elsõ csík eleje ne legyen annyira sarkos (az eredetin sem az)... (A többit mag majd meglátom....)
Közben elkészült a Cápeti II.:
Najah, ennyit tesz hogy nem kell az illesztésekkel baszakodni egyszínû szürke az egész! Így hamar megy a mázolás... 😊
Egész tûrhetõ lett, bár sok adat nem állt rendelkezésemre róla, így pár helyen improvizálnom kellett sajnos. Ezt is feltöltöm majd valahova... 😊
Más tempóban dolgozik az, aki már idestova majd egy évtizede ezzel foglalkozik, tele a neve a sok FS letöltögetõs oldallal, és más az aki most kezd bele, most tanulja. De gyanítom, aki ismeri PS-t Corelt stb. de nem csinált ilyesmit, az sem fog mindjárt minõségi repainttal kijönni cirka 1-2 nap alatt, mert idõ kell.
Na most ment el a kedvem az egésztõl! <#fejvakaras>#fejvakaras> <#falbav>#falbav>
Azért egy kép mégis csak a ide biggyesztek a végére: