Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CptSAB
FSX az kimaradt.. mielõtt még a LotusSim üdvöskéjére gondolna a társaság..
CptSAB
Sajna FSX gépek esetében nem tudok tippet adni, mert nem használom. Egyszer megnéztem, repültem vele fél órát oszt szép estét. Ennyi volt.. engem nem fogott meg, pedig a demó alapján jónak igérkezett.. mégsem jött be.
Rubio
Értem!

Én egyébként arra gondoltam, hogy esetleg azért nem, mert az Alba .dds fájlokat használ, míg amiket megnyit a progi, az meg .bmp fájlokat!

Apropó .bmp fájlok! Ezeket a .bmp fájlokat, amiket az fsx használ, mivel lehet egyáltalán megnyitni - és akkor szerkesztésrõl nem is érdeklõdtem -, mert nálam csak egy üres abalk jelenik meg, ha meg szeretném nézni a textúrát és ezt sem értem, hogy hogyan lehetséges, hisz más .bmp-s fájloknál ezt nem tapasztaltam csak itt az fsx-nél?!

CptSAB
Nem, nem arra gondoltam. A lényeg, hogy kijelölök egy vagy több felületet, amit majd textúrázni akarok. Ezt a kijelölést, a leendõ textúra határokat elmenti egy bitmapba, amio azután a paintkitnél felhasználható.
CptSAB
Hát.. ha elolvastad volna annak idején a Razor infókat, akkor ezt a warez témát most nem hoztad volna fel. A fórumon ugyanis nincs warez így csak annyit tudok ajánlani, hogy a fenti infóból hámozd ki hol lehet a bibi. Azt elárulom azzal a verzióval, amit lemezre égettél 100x is ugyanaz a hibaüzenet lesz.
Clidey
Nyílván olyan kód van az mdl-ben (animáció vagy gau esetleg valami spec kód) amit a Repainter nem eszik. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Pontosan nem vágom mire gondolsz, de egy olyan funkció van a Max-ban, hogy "render to texture". E funkciót használta elõszeretettel Mike is a L-39-nél. Az összes árnyékolás és vetett árnyék így készült a kokpitben. Bõvebb infót Zacsi tud(na) adni, õ e teknikka avatott szakértõje. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

polluxware
attól még fel kéne telepítenie..

Rubio
Ezzel csak az a gond, hogy sajna az Albát nem nyitja meg s nem értem, hogy miért nem! <#falbav>

Miley Cyrus
tudom h WaReZ lesz, de a rzr-os verzio, 2x4gb dvd mind2 iso...:S
most nincs huzva semmi
Win7em van...

CSICSKA JÁTÉK A CODBO.;DD

polluxware
az van oda írva hogy rossz a forrás amirõl olvas..

namostan lehet karcos a lemez, vagy ramhiba is szokott ilyet produkálni

cpu-t húzod? vagy bármi ilyesmi?

CptSAB
Clidey Bácsihoz lenne egy kérdésem. GMax-ban nincs olyan lehetõség, hogy a kijelölt polygonokról csinál egy textúratérképet? ISDT fiúknál van egy pdf doksi, ahol ecsetelgetnek valami témát, de a helyzet az, hogy az egyettlen bökkenõ ezzel a dokumentével, hogy héber nyelven íródott. Azt pedig én nem tudom fordítani.
Miley Cyrus
az már lejárt téma...nekem is segithetne valaki..-.-'

Clidey
Ja most nézem, azt mondja Tomi hogy jó FSX-hez is ez a Abacus cucc...hát akkor hajrá! 😉

Clidey
Esetleg próbáld ki azt az FS Repaintert amit Tomi javasolt, de nem tudom hogy az olvas-e FSX-es repülõt...én még sosem próbáltam, nincs is meg a cucc. Én a legegyszerûbb módszert használom: megfestek valamit, és kipróbálom FSX-ben. Aztán a kérdõjeles részekrõl nyomok egy szkrínsotot, bezárom az FSX-et, és a sotokat alapul véve fotosoppolok tovább amíg jó nem lesz. Kissé nehézkes meg hosszadalmas tudom, dehát szegény ember vízzel se fõz... 😊
Mondjuk a 142-esnél van egy óriási elõnyöm, mégpedig hogy annak ugye megvan a 3DSMax modellje, így azt abban tudom egybõl csekkolni. Ráadásul van annyira intelligens a Max, hogy amint nyomok egy save-t fotosoppban, egybõl frissíti a textúrákat a Max is, ráadásul oda zoomolok és annyira ahova csak akarom. 😊 Szóval mondhatnám pofonegyszerû egy festés elkészítése. 😊

Ez a Navy-s Albád szép tényleg, bár én a szárnyvégtankokon is elmosnám a kékek éleit, úgy mint a törzsön. <#eljen>

Miley Cyrus
tud valaki segiteni ebben?S:

polluxware
nemtom ki hogy van vele de ez az alba egy tökéj IFR turier autopiloticska nélkül... pöpec VOR mûszerek..

hibátlan egy cucc

polluxware
akkor adott a válasz is

Framsen
hely van, és más gépen se ment feltelepíteni

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

polluxware
helyhiány, rossz adathordozó, ramhiba

tipp

Framsen
Sziasztok
Lenne egy kérdésem
Úgy 1-2 éve vettem meg az FSX-et és most helyhiány miatt le kellet törölnöm...
Most vissza akartam de úgy 90% körül ezt írta ki:

Error 1305. Error reading from file C:/Program Files/Microsoft Games/Microsoft Flight Simulator X/Scenery/World/Texture/031b2Imb.bmp. Verify what the files exists and that you can access it.

Légyszi segítsetek, mit csináljak !?

üdv: Framsen

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

zsoltfireman
Hoppá! <#wow2>

CptSAB
Sasolj át FS2004 topcba.. tettem fel néhány képet. Abacus FSrepaint 2 nevû progival meg lehet lesni anélkül, hogy FS-t elindítanád. Ez a progi FS9/FS10-hez jó.
polluxware
pofás<#eljen>

zsoltfireman

polluxware
Ha valakit érdekel, ez a camera poziciót a GPS nézet helyett tettem be.. (GPS-t úgyis 2D ablakban használom)

értékek: ( utolsó két sorát kell átírni)
InitialXyz=0.1, -0.1, 0.05
InitialPbh=50.5, 0, 47.5

zsoltfireman
Hát igen,kétségtelen.
Hogy tudom,ill.milyen progival tudnám megnézni 3D-ben a kész festésemet,hogy elkerüljem a színek illeszkedési problémáit?

polluxware
<#eljen>

g0a
koszi! havernak az a vagya hogy megcsinalhassa a cockpitet 😊)

Clidey
Nna, most betöltõdtek...szóval érdemes próbálkozni! 😉

Clidey
Ezt Zacsi találta a napokban, nem én... de nagyon jó képek vannak a pilótafülkérõl Bár most nálam valamiért nem töltõdnek be a képek... 😞

Clidey
Sim-Outhouse.com 😊

Clidey
Igen, néztem. Bár nem FS-ben, hanem csak képnézegetõvel a textúrákat. Szép-szép de nem az igazi. Nem akarok hazabeszélni, sem nagyképûsködni, de az enyém szebb-pontosabb. Ha megnézed a p-f-z éket, annak mind pozíciója, mind mérete rossz a szárnyakon. A gép orrának és svancának a kékje totál nem egyforma, a svancé sokkal sötétebb. A hajtómû-beömlõkön a "Danger" felirat is totál rossz; vastag is és tömzsi is - persze ennek tudom is az okát: biztos nem akart szenvedni az egy másik fájlra/textúrára átlógó háromszög egymáshoz illesztgetésével. 😊 Meg bírom érteni, elég szopatós meló volt nekem is... 😄 Az orr-rész cápa textúrája nagyon szép, tán szebb is mint amit én csináltam, de a cápa szájának és a "feltépésnek" az alsó részére történõ "átmenete" viszont igénytelen (L39Ext1.dds)... Egyszerûen csak le van húzva egyenesen és kész. Ráadásul vékonyabb pirossal. A törzs hátsó szekcióján a készítõk nevének felsorolása a vezérsík alatt nem jó, a többi jelzés viszont nagyjából igen, bár az ábrák a helyükön vannak, feliratok egyáltalán nincsenek.

Összegezve: respect a Yago srácnak, ahhoz képest hány ezer km-re van innen, elég szép munkát végzett, de a pontosság és precizitás nem az erõssége. Nekem is ugyanazok a fotók álltak rendelkezésemre mint neki; és én se láttam élõben a gépet soha, mint ahogy õ sem. 😊)) Gondolkodtam is, hogy esetleg megírom neki észrevételeim a fórumon, de aztán letettem róla; túl sok ott az elvakult Yago-fan 😊 esetleg félreértenék...és összetévesztenék a fikázást a kritikával.

g0a
gondolom erre gondolt: http://www.sim-outhouse.com

apropo nemtud vki magyar l-39 hez cockpit fotot?

polluxware
SOH = ??????????????????????????????????????????????????

zsoltfireman
Köszönöm!
Peace! <#eljen>

Nézted Yago9 Cápeti festését? SOH oldalon elérhetõ....

Hypo
Hat vagy buheralsz a camera.cfg vel es csinalsz minden gephez mast, vagy kulso progi, az egyikben gyorsbillhz tudod csatolni az epp aktualis beallitasod es akkor konnnyebb elohivni

Clidey
<#zavart1>

polluxware
köszi😊 féltem hogy ez lesz a válasz<#vigyor2>

Clidey
Sok-sok bénázással és sok-sok próbálgatással! 😄
Érdemes elolvasni egyébként az SDK-t (nem csak most, bármely más kérdés esetén is...), abban le van írva hogy melyik paraméter mit állít és merre meg mennyit. 😊 Utána már csak 1-2 hét mire belövöd ahogy neked jó lenne, és már kész is! 😄 😄 😄

polluxware
Zlin-nél a mini kameranézeteket hogy definiáltátok cfg-ben? hogyan?? <#worship>

Clidey
Bocsánatkérés elfogadva! Peace! 😊

polluxware
Találgatós megoldáson kívül, van valami megoldás arra hogyan lehet egyéni kamera nézeteket elmenteni definiálni VC-ben?

példul szeretnék 2db plussz nézetet ami a bal és jobboldali konzolra mutatna

Igen, igaz. Tényleg 2 tower bejegyzés van, a harmadik a runway, amit szintén kiszedtem, hisz az is egy fix helyhez van kötve.
Szerintem is célszerû lenne a FAQ-ba tenni, hátha más is keres megoldást.
Remélem segítettem.

Papirzacsi
hm... ez hasznos! FAQ-ba vele!

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Rubio
Nálam a camera.cfg fájlokban csak 2 tower-es bejegyzés vol a 007-es és a 008-as!

Title = Nearest Tower
Guid = {60BC0819-BD04-4AF6-8954-8FC8AA3545FF}
Description = This is the description of the tower view.
Origin = Tower
SnapPbhAdjust = Swivel
SnapPbhReturn = False
PanPbhAdjust = Swivel
PanPbhReturn = False
Track = Track
ShowAxis = No
AllowZoom = Yes
InitialZoom = 8.0
SmoothZoomTime = 2.0
ShowWeather = Yes
XyzAdjust = FALSE
Transition = No
ShowLensFlare=FALSE
Category = Tower
ClipMode = Tower
NoSortTitle = True

Title = Facilities Tower
Guid = {AA8C80C0-9EE2-4284-A1C2-B20CD3F5F3D9}
Description = This is the description of the tower view.
Origin = Fixed
InstancedBased = Yes
SnapPbhAdjust = None
PanPbhAdjust = None
Track = Track
ShowAxis = No
AllowZoom = Yes
InitialZoom = 8.0
SmoothZoomTime = 2.0
ShowWeather = Yes
XyzAdjust = FALSE
Transition = No
ShowLensFlare=FALSE
Category = Tower
CycleHideRadius = 7
ClipMode = Tower

Én ezeket töröltem ki és az utána lévõ CameraDefinition fájlok sorszámait átírtam, hogy sorban legyenek...

Nálam mûködik!

Sziasztok!

Megvan a megoldás a Tower view kioltására. Megint elöbb kérdeztem, mint cselekedtem. A megoldás borzasztóan egyszerû.
Ahogy a scenery.cfg is nem csak egy helyen található meg, úgy a camera.cfg-bõl is kettõ van. Ugyebár megtalálható a felinstallált könyvtárban és a C:\Documents and Settings\SAJÁT NÉV\Application Data\Microsoft\FSX könyvtárban is. Fogtam ezt a cameras.cfg file-t és abban 3 tower bejegyzés is van, mind a hármat kivágtam és egy üres txt file-ba szúrtam be, majd elmentettem, ezt megcsináltam mind a 2 helyen szereplõ cameras.cfg-vel és hipp-hopp nincs Tower view. 😊 Ugye nem is volt bonyolult! 😊 Ha minden igaz, akkor ez a pan rate is megtalálható ebben a cameras.cfg file-ban.
További szép estét!

Egyéb ötlet?

CoreI7 920 2.67 @ 4.1 Ghz * ATI HD4890 (OC) 940/1070 * 6GB RAM

Papirzacsi
Tudtommal neked kell beleírni. Nem is régen volt róla szó egyébként. Valaki bemásolta mit kell beírni.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

fsx.cfg -ben nincs ilyen hogy panrate, pan rate <#szomoru1>

CoreI7 920 2.67 @ 4.1 Ghz * ATI HD4890 (OC) 940/1070 * 6GB RAM