Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
Tehat a build to resznel az fsx es a pmdg van bepipalva az uzi fejon de nem csinalja meg a pmdg/flighplans be a filet?

Csak pmdg nel csinalja vagy minden gepnel?

Kérdésedre egy képpel felelek. Az fsx.pln a helyére kerül, a PMDG rte, nem készül el az üzenet ellenére.
Hypo
<#eljen>

Clidey
<#idiota>

Egyébiránt én is valami hasonlót csinálok; ha multizni akarok (nem összetévesztendõ az IVAO vagy IRAO vagy VATSIM vagy miatökömmel 😄) akkor szigorúan FSX. De ha nagygépelés és/vagy reptérgyönyör van akkor FS2004. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
hu bazz azert ilyen koran ehhez mar nyugagy kell Clidey Mester:😊)))

Clidey
(...) ki meg a default gepeket se tudja normalisan vezetni mert fingja sincs hogy a SID az most becenev vagy valami fontos dolog. (...)

Engem nem versz át, természetesen a Jégkorszak c. moziba volt a SID. Tehát egy név!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
FSBuild optionsnal ahol fsx van beallitva ott a pmdg nek jol van beallitva a konyvtar, megnezted hogy nem rakott oda be filet? Fsbuild dir be van egy ini file ott jol van beallitva az eleresi utvonal?

FSX/PMDG/Flightplans elvileg ide kene raknia itt nem latsz semmit?

Hypo
En mindig olyan jokat nevetek ezeken az fsx vs fs9 meg fs9 halott nem fejlesztenek ra dolgokon, annyira vicces.

Kerem szepen adott az fs9 van hozza csilio millio cucc, ki a f.... erdekel hogy nem jon ki ra meg egy csilio millio+ 1 dik kieg. Ez valami gyujtoszenvedelyel megaldott emberek kerdesei lehetnek hogy mikor jon ki ra ez meg az. Annyi cucc van hozza hogy egy elet is keves hozza😊

Aki meg a default gepeket se tudja normalisan vezetni mert fingja sincs hogy a SID az most becenev vagy valami fontos dolog.

Majd amikor mar belevertel mondjuk a PMDG 737 csalad tagjaiba ugy 400 repult orat lehetoleg full realisan, meg mondjuk LevelD 767 be is ugy 500 orat, es mar van Kisgepen 400 orad na akkor lehet hogy lassan kell masik gep, de hat van hozza egy csomo.

Felre ertes ne essek, szerintem is a jovo az fsx es ami utana jon, de nem ertem az emberek idegeskedeset . FSX re meg a tizede sincs mint fs9 ergo fs9 meg jo par evig kiszolgal barkit.

Teny es valo hogy FSX re jonnek ki mostmar olyan cuccok is amik pl nincsenek vagy nem jo minisegben vannak fs9 re ezert is van hogy sokan VFR repuleseiket at tettek FSX re, Magam peldajabol kiindulva, en fsx el Tongass-t repulom, de ha mas alaskai helyre megyek akkor fs0 et mert ott mar annyi kiegem van cabinok stb hogy az meg mindig reszletesebb.
De FSX el repulok most Fly tampa uj cuccan illetve van meg par Bush Pilot scenerym es par vfr. Nagygepes moka meg marad FS9 alatt. hiszen ott meg a nagyrepterek majdnem mind megvanak igy ott nagyon nagy elvezet repkedni.

En ha most soha nem adna ki senki semmit egyik ala se, akkor is evekig elrepulnek veluk, en nem ajulok el hogy kiadnak valamit vagy nem, hiszen meg annyi van igy is.

Jo persze aki rogton minden ujat felrak hat igen ismerem az erzest de szerintem az meg a boseg zavara, ismerek en is olyat fent van neki a letezo osszes repcsi kieg meg scenery, de pl fingja nincs mi az a Trans ALT.

[HUN]FaTaL
Hát sajnos úgytûnik, hogy nem, pedig az a fránya panel save az tényleg nagyon hiányzik.

http://goo.gl/gd6Zi5

Clidey
Ha az Aerosoftból indulunk ki akkor helyes a logikád, bár nem vagyok meggyõzõdve róla hogy a PMDG is ugyanezen elvet követi... 😊

Szia!
Segítséget kérek: az FS Build program PMDG 747(FSX) FMC útvonal export - nem hozza létre a fájlt a PMDG útvonaltervek közé, annak ellenére, hogy a Build lefutás után azt mondja, hogy létrehozta. (Export to... és az FSX könyvtár beállítva, a you tube található tutorial (exporting error) beállítások megtörténtek.) A FSX flightplan-t létrehozza (xml). Mit lehet tenni még, hogy létrehozza az útvonaltervet és az FMC-be beolvasható legyen?
Köszi elõre is, szép estét PVZ
[HUN]FaTaL
Valószínû ugyanaz a vásárlóközönség egyébként, de sok cucc jön ki FSXhez amibõl esetleg rendelkezhet már az ember régebbi verzióval FS9 alá. Pl. én se venném meg az Ibiza X-et vagy a Mallorca X-et FS9hez, mikor rendelkezem a régi verzióval. És sok ilyen kieg van. FSX alá pedig megveszik. 😊

[HUN]FaTaL
"Az, hogy FS9-re lewarezolnak valamit tizenkétezren, senkit nem érdekel ugyebár."

Evvel tisztában vagyok. 😊

Kár, végülis majdnem minden van FS9hez, csak a Panel Save hiányzik nekem a 737esbõl, meg egy A320, de az jön az AirSimmertõl, ahogy te is említetted. 😊

Elõbb utóbb átáll a nép FSXre csak kell még jónéhány év mire utoléri a hardver. Azért a REX for FS9re kiváncsi leszek. 😊

alert
PMDG bejelentette, hogy nem fejleszt többé FS9-re, ahogy a legtöbb "repülõgyár" sem. Tehát sem az NGX, Concorde, Dash8 nem fog megjelenni FS9-re. Az Airsimmer Airbusa is csak azért jelent meg, mert ez egy teszt változat gyakorlatilag és anno úgy lett beharangozva, hogy FS9-re is.... Az FSX mérföldekkel több lehetõséget ad repcsik fejlesztése terén, mint a 9. Vásárlóközönség? Ma elvétve van csak. De nem egyszer említettem már, hogy úgy áll a dolog, hogy akik pénzt adnak kiegészítõkért azok igencsak nagy többségben FSX-hez vásárolnak. Valószínûleg mert nekik olyan konfigjuk is van, amin jól fut. Az, hogy FS9-re lewarezolnak valamit tizenkétezren, senkit nem érdekel ugyebár.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

[HUN]FaTaL
Amiért az összes új Aerosoft Sceneryt X-nek hívják (Ibiza X, Mallorca X, GAP3X), mert kompatibilis az FSX-el. Nem zárja ki, hogy kompatibilis lehet az FS9el is. 😊))))

Clidey
Öööö...szerinted miért hívják 737NG X-nek? 😊))))))))

[HUN]FaTaL
Nem értem miért, ennyire kicsi a vásárlóközönség? Rengetegen nem álltak még át FSXre, fõként a gépigény miatt. Akkor ezekszerint gondolom a 737NGX sem jön már ki FS9re. Pedig a panel save opció nagyon hiányzik nekem. 😞 Szívesen mentenék néha, mert FS9nél sosem lehet tudni mikor száll el.

IFR-t meg tudtommal nagyon kevesen játszanak még FSXel, szóval nagyobb repterek még mindig jöhetnének.

Clidey
Ezt õszintén sajnálom... 😞
Szívesen láttam volna FlyTampáéktól valami más európai repteret még... 😞((

Clidey
Igen, mint ahogy Peti is mondja, van ott még pár reptér... 😉
Mi valamelyik este végigcesznáztuk Zacsival, éshát szerintem(-tünk?) durvajó! 😊)))
Majd rakok fel képeket lehet...

alert
FS9-et majdnem mindenki befejezte. Repülõk szintjék mindenképp, scenery esetén még akad, amit fs9-re is kiadnak.

[HUN]FaTaL
FS9et teljesen befejezték? Nagy kár volna érte, hihetetlen jó minõségû Sceneryjeik vannak. Lehet felrakom majd az FSXet VFRre.

alert
Nem csak a lejtõs pálya van benne, hanem 7 másik kis sziget egymás mellett 5 másik kis reptérrel. GA flyingnak szerintem hihetetlen jó, FSX-el kapcs sokan ráálltak a VFR cuccokra, most ezek a kiegészítõk mennek, mert szépek. Nagyreptér elvétve jön jelenleg. De ha nem mondod el senkinek, csinálják a Bécset is FSX alá, nameg mást is....

Ma kipróbáltam FlyTampa-Grenadines kieget. Jópofa ez a lejtõs pálya de ezen kívül sztem egy felesleges energiapocsékolás volt. Inkább kiadhatták volna mondjuk Bécs -et vagy más "értelemes" helyet.

Le is szedtem a gépemrõl, mert sztem soha a büdös életbe nem fogok arrafele repülni.

CoreI7 920 2.67 @ 4.1 Ghz * ATI HD4890 (OC) 940/1070 * 6GB RAM

i robot
Push to jettison. Ez a függesztmények (bomba, stb.) vészleoldója.

thx

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

polluxware
baro alt = barometrikus magaccságos mérõ

radar alt ált. 2-5000lábig mér

[HUN]FaTaL
DX10et semmi nem tesz fel, benne van a Vistában és a Win7ben, XP alatt nem megy. Mivel sok kiegészítõ nem támogatja ezért nem is érdemes használni, a grafba szerintem nem sokat számít.

Nekem is kéne egy kis segítség az f-18rol van szó .... A HUD-nál van 2 választási lehetõség ha jól emlékszem az egyik az "alt baro" a másik az "rdr" ez a kettõ állít valamit a de mit? Ja és a VC bal oldalon van egy nagy sárga\fekete csíkos gomb amire az van írva hogy "push to jet " ennek van valami funkciója ?

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem még, hogy az FS X telepítéskor felteszi a Direct X 10 –et vagy azt külön kell telepíteni? Számít valamit grafika tekintetébe?

Köszi
Béla9248
Értelek! Akkor kezdem elölrõl az egészet mert tényleg a közepébe vágtam!

Ha a nép dics?ít is téged, mégis csak egy ember vagy! Lenovo Y560

Hypo
A default gépek amelyek alapból benne vannak az FSX ben le vannak egyszerûsitve, ( gondolok itt a bonyolultabb rendszerekre, fmc..stb). Persze amik le vannak modellezve, azokkal is el tudsz jutni A-ból B-be. Javaslom elöször az alapoknál kezd. Van beépitett tutorial is érdemes végig vinni kipróbálni elolvasni a helpet és a learning centert.

Amikor már az alapok mennek jöhetnek a még valósághûbb gépek és rendszerek, amelyek természetesen még több tanulást igényelnek.

[HUN]FaTaL
Én is benéztem a topicot aszittem az FS9 topic. 😄

Béla9248
Bocsesz ezt én néztem félre! 😊 Tényleg CRJ!
De hogy hogy nincs?

Papirzacsi
Ne haragúdj, de én most picsáraestem a röhögéstõl.:-)
Ez az FSX topik, nincs PMDG 737 az FSXhez. A lépen láthatóan valami default gép van, talán a CRJ?
Ne vedd sértésnek, de ezen a szinten, szerintem elõször a program megismerésével kéne foglalkozni, nem az FMC programozásával.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Béla9248
A panel és a SHIFT+6 !!! Ezt kellene látnom?

[HUN]FaTaL
Shoft+6ra is elõjön az FMC, de ha nem mûködnek a panelen a gombok az gáz.

Béla9248
Próbálnám a PMDG-t programozni 737-es gépen a leírt példa képpen de ezt az ablakot nem tudom elõhozni! Láttam videon is hogy nyomkodja az egérrel a gombokat de nálam ez vmiért nem müködik, gondolom hogy én nem csinálok jól vmit de nem megy!

[HUN]FaTaL
Ez a jó benne! 😊

Hypo
Ez a szep benne!!!!

Béla9248
Nem is vettem sértésnek barátom! Olvasgatok keményen meg lesem a videokat is de már látom hogy nem lesz ez egyszerû! 😊

polluxware
pillanatig sem szántam sértésnek.. horgászni jó, ha meg nem fogol semmit akkor meg ráadásul greenpíces is vagy😊

IVAO.hu és nézd át az egész oldalt, lesznek pdf-k amikben levan írva javarészt az amivel én annó elkezdtem
az alap fs félét én is csak átfutottam

Béla9248
Nyugodj meg haver, nincsen semmi baj!

[HUN]FaTaL
Nézd már meg azt a rohadt FAQ-t ott van benne egy csomó segédlet.

Béla9248
Köszi a tanácsokat de ahogy olvastad is az angol tudásom elég gyatra így olvasgathatok ha nem értem szal egyszerübnek tartom ha elmondja vki a lényeget!

Jaja ahogy mondod, horgásznak is pocsék vagyok...élvezetes így is nem is hinnéd mennyire 😊missionok majd fele kész, helivel meg a nagy gépekkel még nem nagyon próbálkozom mert nem bírok velük de 4 nap után mit is vár az ember!

...de ha esetleg tudtok magyar fordítást vagy vmilyen irományt, tutorokat, bill.kiosztást igérem nem kérdezek!!! 😄

[HUN]FaTaL
FS Tuto, FAQ, Segédletek, IVAO honlap, youtubeon is van egy két tanító vidi.

polluxware
látom te is az fajta vagyol aki horgász csónak helyett rögtön egy papucsba hasalna😊

sztem olvasd át az fs-ben lévõ tutorokat... hidd el hogy sokkal élvezetesebb ha tudod mit csinálol

Béla9248
Bombardier Learjet 45-öt választottam a tanulásra gyors és nem túl nagy! Bár a leszállás általában necces! 4napja telepítettem. Nagyából már megvan vagyis irányba áll. Landoláshoz volna vmi segítség? Gondolom ehez nem sok de a nagyokhoz (Boeing 737,747) kifutónak irányba áll esetleg erszkedik ha létezik ilyen? Volna egy Aerosoft AES 2.0 telepítve de nem igazán mûködik eddig esetleg abban is tudnál segíteni? Angol tudásom egy kicsit hiányos!

alert
Még azonos típusú repülõgépben is többféle robotpilóta lehet. Ennél kicsit konkrétabban kérdezz. Melyik repülõ melyik változat?

Béla9248
Bocs még vmi! Ez a robotpilóta kikészít! Nem bírom kezelni! Tudnál segíteni benne hogy mit kapcsoljak be hogy irányba álljon? Köszi elõre is!

Béla9248
Oksa köszi szépen!