Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
Huha😊)) shift F7 es az options panelen tudsz allitani hogy ne dark cold legyen, bar javaslom megtanulni a beinditasat, mert halal egyszeru. MANUAL CHECK LISTET elolvasni.

de gondolom nemsokara itt lesz a helyi cheyenne orultunk😊) o majd szepen kioktat mindenre

[HUN]FaTaL
Cheyennet be se tudom indítani. 😊))))))) Pedig jó gépnek tûnik.

#10917: Akkor már inkább ati eyefinity 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Hypo
Nincs, de volt nalam egy anno kiprobalasra, nem rossz, nem rossz. Igaz nem volt 3 ugyan olyan monitor de meg lehetett igy is oldani. De a tuti ha 3 ugyanolyanon nyomod, es 3 dog lcd-n eleg utos persze ahhoz mar hely is kell meg tavolsag

Van THG -d? <#ijedt>

CoreI7 920 2.67 @ 4.1 Ghz * ATI HD4890 (OC) 940/1070 * 6GB RAM

Hypo
Hat VGA ra biztos felesleges kolteni egy bizonyos szint felett.

Mondjuk egy TripleHeadGo 3 1900x1080 as nagy lcd vel mar jo elmenyt ad😊

Bocs elnéztem a monitort, úgy láttam elõször hogy 4:3. <#worship> sorry

Ez mind szép és látványos de lássuk ezen futni FSX-et, mert ugye az eredmény a lényeg nem a háttérország.

Mert lehet fele ennyi hardverrel is elérhetõ az FSX-hez gyönyörû grafika és FPS. Biztos van egy határ , ami felett már hiába tuningol bárki bármit nem lesz jobb a programfutás.

Én nem találtam, de ha vki tud linkelni ezzel a configgal FSX múvit az ossza meg velünk! Nagyon kíváncsi lennék és is, bár monitorra is költhetett volna.

Hypo
ne is, eleg egyenlore egy rendszer, bar en meg mindig azt mondom, hogy probald ki az IFR-t egy nem glasscockpites geppel Cheyenne, B200, PC-12 ( bar ez mar mar kakukktojas)

[HUN]FaTaL
Persze 737esrõl beszélek, Airbussal vagy bármi mással még nem is próbálkoztam. 😊

[HUN]FaTaL
Szo-szo. Fogalmazzunk úgy hogy megyeget. 😊 Van még 1-2 dolog amit nem értek, de azt majd MSN. 😊))

Hypo
😊)) na latod!! Es megy mar az FMC programozas ?

[HUN]FaTaL
core i7-tel az árán kívül semmi bajom, 12 giga ram passz, valami normális vga (valsz. 5870 lenne, 1db), 1 ssd és sok vinyó háttértárnak, ez utóbbi most is megvan ssd nélkül 😄

Igazából semmi bajom a mostani configommal sem, tökéletesen elvagyok az FS9-cel is, sokmindent úgysem tudok a repülésrõl, megtanulni repülni szerintem még az FS2k2 is jó lenne 😄

Hypo
Hat a mai "autokra" en se😊))
De egyezzunk ki a h BKV fizud lene azert menne a CORE I7 12 giga ram 3 gigas vga es vizhutes es 2 ssd vinyo😊)))

[HUN]FaTaL
Jogos, nem megkérdõjeleztem a döntését, lehetséges hogy kicsit csúnyán fejeztem ki magam. Még azt is elképzelhetõnek tartom hogy a fosnám a lóvét én is többet költenék a gépre, bár ennyit nem hiszem, az SLI biztos kimaradna.

Mellékesen megjegyzem: az autómra se költenék el több milliót 😄

Hypo
De o jol erzi magat igy es nem banja a rakoltott penzt akkor minket se zavarjon attol meg lehet normalis, mindenki arra es ugy cseszi el a penzet ahogy akarja, senkinek nincs joga megkerdojelezni a dontest.

de teny sli vel baszhatja😊)))))

[HUN]FaTaL
Nekem is ez a hobbim, de van egy határ. Azért az igazi repülést ne hasonlítsuk szerintem a szimulátorhoz.

Ennyi pénzbõl inkább épített volna egy cockpitot. Arról nem beszélve hogy ki sem használja a játék az SLI/CF-et.

Hypo
true

alert
De miért? Ha ez a hobbija... Vannak elvetemültek, akik milliós nagyságrendet költenek, hogy repülhessenek és egy-két év múlva semmit nem ér, mert lejár a szakszó 😊 költhetsz rá megint egy rakat pénzt. De ez a hobbija... Van aki vesz egy autót és orrba szájba százezreket költ rá, hogy tuningolja és csinosítgassa és 1 év múlva a vételár feléért nem lehet eladni.... most ez ugyanaz. Lehet hogy fél repülni 😊 vagy nincs rá lehetõsége.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

[HUN]FaTaL
Az ilyen birkára szoktam azt mondani hogy megérdemli, mert fél év múlva még a harmadát se éri. 😄

wolfaud
http://www.youtube.com/watch?v=BkHQ21OdUiA

Ez par forintot kolthetett arra hogy jol fussan az fsx

Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!

<#falbav> VGA Over Clock nem volt bekapcsolva :-(

hétvégén újabb teszt !

private sent

polluxware
hogy mik vannak... <#kacsint>

polluxware
winxp multi cpu dolgot csak láttam és belinkeltem... igazából DCS BS alatt lehetne igazán látni a különbséget

másrészrõl fsx -> vista vagy win7... ezt tapasztalatból mondom

xp nem csak multi cpu rendes támogatása miatt bajos, hdd-t is lassabban kezeli ezeknél a progiknál

ezért váltottam vistára (vlite-os verzsönre)

alert
Azért még mindig azt kell mondjam igencsak jó géped van 😊 Elküldenéd privátba az FSX.cfg-det ha ráérsz? Kíváncsi lennék néhány beállításra.

LHBP ground terminal elõtt 23.4 - 29.9 között FPS. Sztem ez nem rossz. Képeken egyébként látni. Minõségen viszont ront rendesen PicasaWeb.

Na akkor csináltam pár shotot. Húvazz ez tényleg lefogja rendesen de csak LHBP-n. Még itt nem próbáltam. Ott repülés közben simán leesik 20-ra, hirtelen mozdulatnál 19.9 is volt.

LHSM -en semmi gond átlag 30 FPS (30.1 - 34.0 között)

FPS limiter 30-ra korlátozva FSX-ben unlimited, 1920* 1080 Full HD 24" os monitoron. (mert ugye ez lényeges) jövõ héten gyorsabb procival újabb teszt.

Ez meglepett engem is. :-((

Tesztképek

alert
Nos nekem a javítás már fent volt, mert XP SP3-am van, de elvégeztem a leírt beállításokat a registry-ben és a boot.ini-ben. Nekem nincs beírva a CFG-be a core affinity mert kézzel szoktam állítani, úgyhogy a task managerben szintén ki majd visszakapcsoltam a Set Affinity beállításnál mindkét magot (ahogy szoktem). A tweak kb 3-4 FPSt hozott terhelt állapotban, ahol kevesebb a terhelés (default gép default scenery) ott pedig 5-10 körül.

alert
Igazából bárhol... mennyi az átlag FPS virtual cockpitben? Mondjuk bármilyen default reptéren (pl Sármellék) és mennyi mondjuk LHBP-n?

Bezonyám, hogy megvan bár kezelni még nem volt idõm megtanulni. Mondj egy helyet
hol nézzem meg és küldöm az info-t.

alert
JackDow van neked olyan, hogy PMDG BAe JS4100? Érdekelne, hogy a konfigodon mennyi az FPS? Nekem FPS zabálóbb, mint bármilyen más gép VC-je.

alert
Very interesting. Kipróbálom és megmondom mennyivel lett gyorsabb az FSX.

polluxware
polluxware
én annyit olvastam róla hogy dx9-ben állítólag sokat javul, dx10 no diff....
persze ugyanebben a fórumban írtak olyat is hogy semmilyen "érezhetõ" javulás
értsd.: +2-3fps max

annó rc állapotában a DCS BS-re is csak pár fps javulást írtak

én felraktam az angol prof-ot, de mivel a vlite-al normálisan nem lehet bazirgálni, így meg alapból egy karcsúsított 3,5gigás vistával szemben nem sok értelme van SZÁMOMRA váltani

le van ghostolva...

mondjuk én is örülnék konkrét játékos véleményekre

másrészrõl... win7 nél volt már olyan gondom hogy újra kellett ghostolni mert se a sajátgépet, se mást nem akart elindítani + most utoljára példul kitörölt minden tálcán levõ ikont és berakni se engedett semmit

tudom hogy isten a win7, de megvárom az sp1et hozzá

JUT eszembe!! XP-hez van egy olyan szervíz csomagocska ami nem került bele az SP2be és valmit tesz a multi cpu támogatással
aki használ még xp-t annak fsx miatt fontos lehet.... én is a vistát csak a BS meg az FSx miatt raktam fel (multi cpu támogatás)

Clidey
Szerintem semmi érdemleges. Én legalábbis nem vettem észre semmi + vagy - változást, semmi különöset.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy milyen tapasztalatotok van az FS X –el kapcsolatba Windows 7 operációs rendszeren?

Köszi a válaszokat elõre is!
Köszönöm, ez volt a gond. (futtatás rendszergazdaként !!!)
Ezt már párszor megettem a vistánál. A W7-nél is meg van, a francba. <#wow1>
Köszönöm, mindenkinek a segítséget. Szép estét, jó leszállásokat <#wave>
Hypo
KJFK alap ra gondoltam ott delben eleg nagy a forgalom😊))))

jo hat egy komplett konfig kb 4 kilo igen kell legalabb 4😊)) de fel ev mulva mar csak 100 at er😊))

Nem vitatom hogy AI nagyon lefogja fps-t. EZ TÉNY de engem nem igazán fogott meg eddig.

KJFK nincs fent de FSDreamTeam LSZH igen, ami ugyancsak kemény mag. Elképesztõ de LHBP sokkal jobban lefogja mint pl az elõzõ.

AS new-orleans vagy San francisco abszolút nem FPS gyilkos érdekességképpen.

Csúnya anyagiakra visszatérve valóban nem volt olcsó mutatvány ez a mostani config-om, de azért a PPL-hez nem kettõ ilyen kéne hanem minimum 4. Meg az ugye életveszélyes lenne <#awink>

Clidey
...na és milyen full photoreal sceneryk hány négyzetkilométeren...!!! 😄DDDDD

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
2 ilyen konfigbol mar PPL is lehet az embernek😊))) es ott 60 FPS van MINDIG😊))))

Hypo
Na cool gratula, mondjuk az AI traffic es az online traffic kozott am oriasi kulonbseg van.a Fagyas meg fs9 alatt nem attol volt, de ez egy mas teszta.
De jok igy is az fps-ek.😊

Na legalabb valaki mar nyomhatja Nagy gepekkel, bar gondolom egy egy FS9 ez hasonlo tele ai geppel levo KJFK azert odabaszna neki😊)) de ha ugyse hasznalod akkor neked mindegy.

Tovabbi szok szep leszallast FSX vilagaban.

1920 * 1080 Full Hd, MD11 most épp nincs felteleptve, de 747 igen. 13órakor valós idõjárással FPS ground-on virtual cockpit terminál elõtt (mert ugye ez a legzúzósabb) 26-27 FPS. 2D cockpit és külsõ nézet 30-40 között FPS limiterrel korlátozva.

Repülve 30 fps alá csak akkor esik (26-27 ig) ha mondjuk a sûrû felhõben virtual cockpit-ban jobbra-balra forgok folyamatosan.

Sztem ezek az értékek nem teszik FSX-et élvezhetetlenné.

AI trafic-ot nem használok mivel legtöbbször hálózaton repülök, de az ottani valós forgalom sokkal jobban lefogná FSX-et de mégsem teszi.

A hétvégén repültem egy olyan nagyszabású rendezvényen ahol nagyon erõs forgalom volt. FS9-et használóktól tudom hogy õk emiatt sorra fagytak ki, én viszont nem.

Hypo
Milyen felbontason nyomod es mennyi az FPS mondjuk MD 11 es LHBP 13 orakkor AI val es valos idojarasal?

Hypo
Hat ha minden jol van beallitva es az ini be is benne az eleresi utvonal es neked ott letezik a megfelelo konyvtar akkor passz, reinstall fsbuild mast nem nagyon tudsz csinalni. 2.3 as van fent?

Hja és még annyit , hogy ma jött meg az új hûtõm: itt

Ezzel elvileg 4 Ghz felé/fölé igyekszem. Remélem a jövõ héten már beszámolhatok a tapasztalatokról.

"....ha már olyan emberke akinek 3,5gigán húzott i7-e van, és aszondja hogy komolyabb géppel egy nagy reptér felejtõs....."

Ez az emberke akkor nagyon elront vmit mert nekem nem sokkal jobban mint 3.6Ghz-en fut i7 és nagyon nem felejtõs.

WILCo, PMDG, REX, GEX? FsGlobal 2010, stb. ami elvileg megnyúzza a gépet, mind fent van és gyönyörûen IFR-ezek FSX-el. <#vigyor2>

g0a
ilyen vista vagya hasonlo rendszergazda jogokkal nincs baj? c: re mentes eseten? pesze ha oda exportalsz.

nekem tokelestesen mukodik

polluxware
fsx et annó én köpködtem.. aztán jött az FPS_limiter progi (ég áldja a készítõt), s azóta a VFR teljesen fsx alatt zajlik méghozzá totál alap fsx terep felett (nekem elég) British Columbia területén reptetem a kis Cub verzsönjeit... fsx alá összesen 4 és fél gépem van: A2A P-47, A2A J-3 cub, Alba, Realair spitfire, meg talán a realflight F6F hellcat.. ezek a gépek bõven szépen futnak medium beállítások mellett is hogy vlc playerrel még egy CSI las vegas rész is gyönyörûen nézhetõ mellette

ifr? csakis fs9😊 ha már olyan emberke akinek 3,5gigán húzott i7-e van, és aszondja hogy komolyabb géppel egy nagy reptér felejtõs.....

Csak a pln fájlok készülnek és kerülnek a helyükre. Minden más az üzenet (Created....) ellenére nem készül el és nem kerül a megfelelõ könyvtárba, de jelzem, hogy sehova sem kerül, mert nem készül el. <#szomoru1>