Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
http://goo.gl/gd6Zi5
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
PMDG 747 választása esetén az AIRAC adatbázis betöltésekor ( runways beolvasás eleje) fatal error occured az utóbbi kb. 10 napban. Ötlet a javításra? Elõre is köszönöm!
Ha IVAOn/VATSIMen játszol akkor persze hogy lehet. 😊
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
Ezt most találtam, hátha valakinek segít...
http://www.forum.aerosoft.com/index.php?showtopic=30796
(a settings.pdf-et is olvassátok el)
és nem ragaszkodok az igazamhoz, mert valóban nem repültem még
hogy õszinte legyek szeretném is elkerülni ezt a pillanatot amikor az ember alá kap a szél amíg lehet... 😊
azthiszem egy csöppet félre érted a mondanivalót az autós hasonlattal kapcsolatban
nem akaródzok én ezen vitázni egy percig sem.. csak annyit akartam mondni hogy a történelem folyamán is voltak már a repüléshez semmennyire sem értõ emberek, és túlélték a dolgot..
nem magát az FSféle szimezést akarom összehasonlítani a valós repüléssel
kb. ennyi lenne
Egyre biztosabb vagyok benne hogy még sosem ültél repülõgép kormánya mögött, hogy még mindíg ragaszkodsz ezen állításodhoz. 😊 Sebaj, remélem lesz alkalmad megtapasztalni majd, s akkor rájössz hogy enyhén szólva is...khmmm...tévedtél. 😊))
Még pár gondolat, a félreértések elkerülése végett.
Elég hülyeség az autóvezetéshez hasonlítani a repülõgépvezetést. Semmi közük egymáshoz. Az elsõ és legbeszédesebb különbség hogy az autóvezetést általában letudja az ember 10 órából, a repülést ezzel szemben 45-bõl kell teljesíteni minimálisan. De ismerek olyan embert aki 50-55 órából vizsgázott... Nyílván nem véletlenül alakultak ki ezek a képzési óraszámok...
"másrészrõl egy mai kölöknek, (relatíve fiatal korúak) vagy kicsit idõsebbnek sztem igenis sokkal több esélye lenne "komolyabb" szimulátoros múltal valmit kezdeni ezekkel a masinákkal, HA! birtokában van a mértékletességnek, az alázatnak a technika iránt, valmint a kis lépések elvének."
Igen. Ezt hívják úgy hogy kiképzés! 😄 De itt most arról volt szó, hogy az egyszeri vérszimulátoros emberke elsõ blikkre el tudna-e vinni egy kisrepülõt. 😊
"a lényeg: sztem egy mai emberkének több esélye lenne a könnyen irányítható gép reptetésére, mint annó a véghajrában betanított japán kamikáze pilcsiknek (leszámítva a leszállást😊"
E mondatod csakis akkor igaz, ha errõl a bizonyos szimulátoros elõképzettségrõl beszélünk. De ott is csak az elméleti résznél volna elõnye. Minden egyébben semmi más elõnye nem volna a japán kamikáze pilótákkal szemben. 😊
Amit irsz az autorol, igaz en nem egy emberket ismerek aki v8 al a seggeben szuletett😊) de mig az autonal beulsz kicsi hiba max lefullad, addig a repuloben meg a kicsi hiba is vegzetes lehet. EZ NAGY KULONBSEG.
Emlekszem az elso egyeduli utvonalrepulesemre, azert be voltam szarva😊))))
érzék kell hozzá, meg némi elõmagyarázat hogy amikor ezt és ezt teszi a kezelõszervekkel akkor mi is játszódik le valójában ott elöl (vagy hátul)
rengeteg f*** oktató van akik direkte tanítanak be olyan fogásokat vagy nem magyaráznak el dolgokat hogy utána a szerelõk is megéljenek belõle
ahogyan írtam is az elején: "lehet hogy menne a dolog"
másrészrõl egy mai kölöknek, (relatíve fiatal korúak) vagy kicsit idõsebbnek sztem igenis sokkal több esélye lenne "komolyabb" szimulátoros múltal valmit kezdeni ezekkel a masinákkal, HA! birtokában van a mértékletességnek, az alázatnak a technika iránt, valmint a kis lépések elvének.
a lényeg: sztem egy mai emberkének több esélye lenne a könnyen irányítható gép reptetésére, mint annó a véghajrában betanított japán kamikáze pilcsiknek (leszámítva a leszállást😊
44 aug. 25., a pilóta Cantacuzino herceg volt, (legnagyobb román ász (69 lgy)) és két dolgot is vitt Foggiába, James Gunn ezredest a rádiótérben és Mihály király memorandumát a szövetségeseknek, a (bal)eset után, másnap gyorstalpaló Mustang tanfolyam és harmadnap visszarepült, a többit ismerjük a történelem könyvekbõl
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
nagyon jó példa a repülés "veszélyességére", II. vh. gyorsított pilótaképzés ill. átképzés, amikor rögtönzött repüléselmélet és néhány órás kétkormányos iskolagép "vezetése" után a lúzert ráültették a masinára egyedül. Halottak, nyomorék emberek és ripityára ment gépek.. még háborús idõszakban sem elfogadható. De amikor még a tapasztalat sem számít:
az egyik román ász átrepült amikhoz olaszországba egy messzerrel, elnavigált, elfogták, leszállították. Egyik amcsi tapasztalt csõdõr, úgy gondolta, meghágja a német harci lovat. Wow.. mekkora szám lesz.. román pilóta rögtönözve elmondta mire kell figyelni stb. No a Mustang pájlot ráhúzta a gázt és fejreállt még a kifutón..
Részemrõl itt a pont, mert én ugyanúgy laikus vagyok.. eü. okok miatt én nem mehettem a pályára.. így a repülés szeretete a földrõl, könyvekbõl és szimulátorból élteti tovább álmait. 😄
Pedig biztos lehetsz benne... 😊
Itt nem túlmisztifikálásról van szó, hanem arról hogy egészen más egy igazi gép botkormányát fogni az azzal járó erõhatásokkal, fizikájával, repdinamikájával, mint a legprofibb FS kieget hibátlanul elvezetni. Ez olyan tény, amiben felesleges kételkedned vagy vitába szállnod. 😊
Mint mondottam volt, egyedül a navigáció - ja és bocs, talán a gép kiszolgálása is - az, ami egész jól elsajátítható az FS-bõl, de ez még nem jelenti azt hogy mindent tudsz az igazi repülésrõl/repülõgéprõl.
Nemhiszem, hogy ez a repülõnél lehetséges volna. Mindenesetre én 20 év FS után sem reptetnék meg semmilyen gépet. 😊
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
fene tudja😊
sztem felesleges túlmisztifikálni ezt a repülõs dolgot, akinek pénze van rá és ideje az idõvel ígyis úgyis megtanulja... ha meg van némi "elõtudás" ami fs-bõl, egyéb szimekbõl tevõdik össze, az már csak egy plussz dolog egy olyan emberkéhez képest akinek fingja nincs hogy a szárnyak mire valóak.
sztem
LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Amúgy boeing 737-800 felsõ paneljén van egy kapcsoló aminek az a neve hogy "leading-edge devices test switch" és ha megnyomom egy kettéosztott "ledfal" elkezd világit annyit sejtek hogy ez valamit tesztel de megtudja mondani valaki hogy mit?
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)